Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.06.03. 13:17:19

csababarca írta:
2025.06.03. 12:34:17
Azért azt kicsit meredeknek gondolom, hogy feltenné Flick mondjuk a Diaz-Rapha-Lewa-Yamal négyest.
Oké ketten visszazárnak védekezni, de pont kp-s védekezés hiánya (Casado kidőlése óta) és az öngyilkos taktika a védelemben, ezt megfejelni egy ilyen támadónégyessel, bennem vet fel kétségeket azért.
Nyilván néha működhet, lehetne olyan meccszituk ahol ehhez kell nyúlni, de ez ebben a formában nem gondolom, hogy standard lesz.
Max ha Raphinhát akkor visszább vonja a kp-ra (tkp-nak), csak félő hogy azzal elvenné az élét a játékának.
Nekem is erős lenne ez a felállás, illetve azt se értem, hogy mit kezdenénk 7 középpályással két poszton? Rotációs embernek jó lenne, illetve szükség esetén 4 támadózni, de folyamatos kezdőnek én nem tudom elképzelni.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Chino
Llegenda del Barça

2025.06.03. 12:45:49

bence0330 írta:
2025.06.03. 11:42:29
Barcaman1993 írta:
2025.06.03. 11:06:27

20-30 millióért oké, többért a padra fölösleges szerintem.
Diaz mindenképp a kezdőbe jönne szerintem. Nincs balszélsőnk egyáltalán. Raphinha meg akkor remekel, ha bent van, így minden kirakósdarab a helyére kerül. Az alapkezdő szerintem egyértelműen Diaz-Rapha-Yamal lenne, valamelyik center mögött. És akkor emellé Diazt be lehet rakni középre, Rapha vagy ő tehermentesíti néha Yamalt, Rapha meg kimehet néha balszélre, ha épp ez van ebből már lehet keverni a kártyákat, és egyikük még le is sérülhet akár, és nem lenne tragédia annyira. És akkor marad ugyanaz a kérdés, amit milliók tettek fel, hogy miért hoztuk ide Olmót egy balszélső helyett. Mondanám, hogy csere lesz, mert ez kb tuti, de szerintem Fermín a formáját az utolsó hónapoban megtalálva már jobb csere.
Igazából erre is célozgattak, illetve a kolumbiainak a center sem kényszerposzt. Ezzel nem csak sérülés/rotálás szempontjából lenne megoldás, hanem rengeteg variációs lehetősség is lenne akár kezdő szinten, akár meccs közben. Nem véletlen, hogy a másik, komoly kiszemelt az Rashford, aki szintén hasonló profil és nem a lejáró szerződésű, olcsón megszerezhető Gnabry vagy az ingyen igazolható Sané.
És itt jön még a képbe, hogy a kolumbiai nagyon hajaz Raphinhára, ami a munkabírását illeti. Hatékonyabb letámadás, aktívabb a visszazárás. Nem mintha így nem lenne hatásos és Flick elég jól megoldotta, de nem kellene konstansan kivenni egy személyt Lewy személyében.
Én nem ragaszkodnék Diazhoz, ha lenne egy hasonló kaliberű és profilú játékos, aki ráadásul még jönni is akar.
Az, hogy Raphinha és/vagy Yamal úgysem lenne rotálva pedig erre a szezonra vetítve nem lehet megállapítani. Bármelyiküket lenne leszedve a helyére a helyére egy Fermin, Olmo, FT, Pau Vicktor, Gavi állhatna be. Ahogy pl. Pedrinek sem volt gyakorlatilag pótlása (olykor Casadó, esetleg Gavi), egy jó kaliberű játékossal, jó eséllyel kevesebbet kellett volna játszania, főleg ha az adott ember a kp. több posztján is minőségileg bevethető. Mondjuk egy egy-két szinttel magasabb Casadó.

Nekem mindegy, hogy hívják az adott játékost, akár Diaz, akár Böde, ha ezeken a posztokon használja, és jól használja Flick, akkor elől nagyon jók lehetünk és nem (csak) eredményességben, hanem a csapat stabilitása, kreativitása is sokat fejlődhet.

Joan Garciával kapcsolatban kicsit szkeptikus vagyok. Eddig volt egy éve az elsőosztályban és akárhogy is nézzük jelenleg 25 millió komoly pénz nekünk. Ő egy ilyen vagy jó lesz vagy nem, de arra is legalább másfél-két év kezdőtagságot kellene neki adni. A jövő szezont még MAtS-al le tudnánk hozni és jobb anyagi helyzetben könnyebb és lehet, hogy jobb megoldás lehetne. Nekem ő egy nagyon sötét ló, főleg ennyiért és ha jön igényli a kezdőtagságot.
Mondjuk elkezdtek már cikkezni, hogy a német pont a fenti miatt átadólistán van és a VB miatt játszani kellene, az Al-Hilal pedig újra érdeklődik.

Sajnos szóba sem került, de nálam Meret nagyon jó megoldás lett volna. Lejár a szerződése, a fizetése sem gondolom, hogy égbekiáltó lenne és a legjobb kapuskorban is van. Plusz azt sem hiszem, hogy ha jönne egy komolyabb kaliber az elkövetkező években besértődne a cserekapus szerep miatt.
Forca Barca!!!!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.06.03. 12:34:17

Azért azt kicsit meredeknek gondolom, hogy feltenné Flick mondjuk a Diaz-Rapha-Lewa-Yamal négyest.
Oké ketten visszazárnak védekezni, de pont kp-s védekezés hiánya (Casado kidőlése óta) és az öngyilkos taktika a védelemben, ezt megfejelni egy ilyen támadónégyessel, bennem vet fel kétségeket azért.
Nyilván néha működhet, lehetne olyan meccszituk ahol ehhez kell nyúlni, de ez ebben a formában nem gondolom, hogy standard lesz.
Max ha Raphinhát akkor visszább vonja a kp-ra (tkp-nak), csak félő hogy azzal elvenné az élét a játékának.

Meglátjuk, egyelőre ez a Diaz is fantazmagória kategória, pláne 80 millióért, vicc.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.06.03. 11:42:29

Barcaman1993 írta:
soadroli írta:
2025.06.03. 09:30:23
Luis Diaz has rejected a contract renewal from Liverpool, and a massive transfer offer from Saudi Arabia.
He told Liverpool that he only wants to join Barcelona. @mundodeportivo

Barcelona is optimistic about reaching a deal for Luis Diaz, but not for €80M.
Barça is confident the price will be lowered, as the Colombian has only two years left on his contract and is keen to leave. @ferrancorreas
Diaz mindenképp a kezdőbe jönne szerintem. Nincs balszélsőnk egyáltalán. Raphinha meg elveszik, ha kiszorul, és akkor remekel, ha bent van, így minden kirakósdarab a helyére kerül, hisz nem kell kint szenvednie, maximalizálni lehet a skilljeit, Diaz meg be tudja cselezni magát akár teljesen vonalszélső is lehet, vagy a Rapha féle csiku-csuki poszt. Az alapkezdő szerintem egyértelműen Diaz-Rapha-Yamal lenne, valamelyik center mögött. És akkor emellé Diazt be lehet rakni középre, Rapha vagy ő tehermentesíti néha Yamalt, Rapha meg kimehet néha balszélre, ha épp ez van ebből már lehet keverni a kártyákat, és egyikük még le is sérülhet akár, és nem lenne tragédia annyira. És akkor marad ugyanaz a kérdés, amit milliók tettek fel, hogy miért hoztuk ide Olmót egy balszélső helyett. Mondanám, hogy csere lesz, mert ez kb tuti, de szerintem Fermín a formáját az utolsó hónapoban megtalálva már jobb csere.

Nem csak a szintje miatt vagyok biztos Diaz kezdőtagságában, ha jön, hanem ő mentalitásban nagyon hasonló a brazilhoz, Flick ezt imádja.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Barcaman1993
Director del Fútbol

soadroli írta:
Luis Diaz has rejected a contract renewal from Liverpool, and a massive transfer offer from Saudi Arabia.

Barça is confident the price will be lowered, as the Colombian has only two years left on his contract and is keen to leave. @ferrancorreas
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
Troym
Director del Fútbol

2025.06.03. 00:45:09

Peter írta:
2025.06.02. 18:49:09
Középpálya? Kizárt, 5 évig bebetonozva.
Ott vagyunk a legjobbak, azt a sort csak én forgatnám fel egy kicsit nagyon.... :D
Mindenkinek "bejönnek" a kérései.
- Szerintem jhv kéne - nem jön.
- Szerinted kp kéne - nem jön, van valami halovány Partey pletyka, de szerintem felejtős.
- Sokan balszélsőt hoznának, szerintem a kiszemeltek 30-50 millióval túllógnak a kereten
- Khv meg tuti nem jön, különben nem csúsztunk volna le Tah-ról.

Kapus és 1 cserejátékos a támadósorba, ez néz ki jelenleg.
Pedig van 2-3 olyan ingyen hozható játékos, amivel tölthető lenne a cserepad, mint Pasalic, Mandava, Angel Gomez vagy akár Lacazette. Ezek nem nagy nevek, de 30 körül és felett szerintem pár millióért vállalnák a cserepadot.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.06.02. 23:49:54

Joan Garcia could become a Barça player in the next few hours. There is an agreement in principle, tomorrow or the day after tomorrow it could become official. Barça will pay the €25m clause. @partidazocope
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.06.02. 22:12:55

Peter írta:

Ott vagyunk a legjobbak, azt a sort csak én forgatnám fel egy kicsit nagyon.... :D
Pedri, Casado, DJ és kifújt, a többi semmi.
Bernal még lehet jó lesz, játszott másfél meccset, top5 vkp lett egyből sokaknál, várjuk ki a végét.
De hogy kp-ra nem igazolunk, max ilyen balfék Romeu kalibert az fix.
Aztán sok szerencsét.

Előre kell hozni egy tehermentesítőt, nekem mindegy az ki lesz, de valakinek kell érkeznie.

Hátul létszámra megvagyunk, minőségre szerintem nem, de Flick öngyilkos taktikája miatt kb játszhatna itt prime Ramos, Maldini, Baresi, Nesta, ugyanúgy nyelnénk a gólokat.
Kellene egy kis nézőpont váltás Flicktől, és akkor rendben lehetünk.

Jövőre fixen nehezebb dolgunk lesz, madrid mivel lesz koncepció Alonsoval ott lesz a szeren, a BL-ben meg a Bayern erősödni fog, Pool is szerintem, pláne ha behúzzák Wirtzet, Real is ott lesz a végelszámolásnál, city se lesz mégegyszer ennyire nyomorék, stb.

De mindegy, építkezzünk, eljön a mi időnk, amíg itt van Yamal, és Raphinha mondjuk hozza a 60%-át annak, amit idén hozott, elől nagy baj nem lehet.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Peter
Director del Fútbol

Troym írta:
2025.06.02. 14:38:46
Védelem kész, jöhet a középpálya és a támadók :D
gránit
Director del Fútbol

2025.06.02. 16:40:36

Chino írta:
2025.06.02. 13:13:53
Koundé nyugodtan lehetne belső védő szükség esetén, ha igazolnánk egy megfelelő jobbhátvédet.
Tényleg nem bántásból, provokációból, sértésből, személyeskedésből, hanem maximálisan jóhiszemű érdeklődésből, mert lehet, hogy én maradtam le valamiről. Van ilyen kilátásban? Ha igen, ki a jelölt? Úgy általában mindenkitől kérdezem. Előre is köszönöm a tájékoztatást.

Ha nincs ilyen, akkor biztosra vehetjük, hogy Koundé a következő szezonban is jobbhátvéd lesz. Ha mindenki lesérül, nyilván bevethető máshol is, én nem erre a remélhetőleg csekély valószínűségű eshetőségre készülnék fel elsősorban, inkább arra, hogy az A-terv, az alap kezdőnk erősebb legyen. A FIFA Manager játszása véleményem szerint nem probléma, ha csak a tényekre hagyatkoznánk, elég nagy csönd lenne, néhány here we go-t konstatálhatnánk.
bence0330

2025.06.02. 14:45:49

A jobbos még okés is lenne (bár szerintem is hiányzik egy igazi jobb bekk, akármennyire is jól látja el Kundé azt a részét, amit tud, itt az a könnyebbség, hogy Yamal szerintem bár jó összjátékban is, de nem igényli a társat, remekül megvan egyedül is), de a balos az tragédia. Az is kérdés, Fort marad-e még egy évet ilyen tehetséggel fizetett VIP páholyos szurkolónak, mert ha igen, az is lehet, hogy beépül egyik oldalra legalább cserének, de a helyében és távoznék.

Chino többször írta Torrents nevét, néztem is róla videókat, meg már láttam több cikket is, a Mundón is, ahol legalább Cubarsival és Baldéval rakják egy szintre tehetségben. Benne kell legjobban reménykedni, mert Gerard Martint már most sem bírtuk el a végén, de azért három trófeáig igen, még egyszer ez szerintem nem jön össze. Szóval lehet, hogy egy tényleg minőségi homemade Baldé-Torrents baloldalunk lesz. Elvileg mindenképp fent lesz előszezonban, Flick már eddig is nagyon figyelte, nyáron bizonyíthat, és Yamalhoz hasonló programban raknak rá plusz izmot. (Fernando Polo, mundós újságíró szerint.)

Liga FFP mellett ha nem lenne ilyen tehetséggyárunk, tényleg nem tudom, hol lennénk, lehet azt se tudnánk már, hogy néz ki a nemzetközi porond. Nagy mák, hogy most is reálisan reménykedhetünk abban, hogy a nagy lyukat otthonról be tudjuk tömni, aztán vagy bejön vagy nem, de akiket ennyire magasan tartottak tehetségben, azok rendre be is szoktak jönni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2025.06.02. 14:38:46

Akkor szórakoztatásképp:
A Mundo szerint megvan a jhv következő szezonra: Kounde és EG.
Ezzel is megvolnánk :D
Gondolom a bhv is megvan Balde és GM személyében, így hátul tippre kész vagyunk, az egyetlen kérdés, hogy khv érkezik-e, de szerintem nem, mert akkor nem engedtük volna Tah, hogy máshova menjen.

Védelem kész, jöhet a középpálya és a támadók :D
bence0330

2025.06.02. 13:26:05

Hát ja, most két hónapig nincs foci (legalábbis nekünk, sajnos, vagy szerencsére, mindenki maga eldöntheti), ez marad a fő szórakozási lehetőség a témával kapcsolatban. :D Persze még ebben is szívunk, mert kb minden más ország nagyobb klubjaiban valós pletykák vannak - már olyan értelemben, hogy még egy 130 milliós Wirtzet is komolyan lehet venni -, mi kb csak legyinthetünk, hogy oké, talán, majd hisszük, ha látjuk, és talán ha eleget csökkenti xy a fizjuát és a megfelelő istenséghez imádkozunk, hogy Tebas is jó lábbal keljen fel a releváns napokon, akkor esetleg le tudjuk igazolni, már persze ha el is adunk valakit mellé, és a szertárosi és egyéb segédpozícókat megoldjuk társadalmi munkából.
Cseri
Entrenador del Barça

2025.06.02. 13:20:16

Feast4 írta:
2025.06.02. 09:24:50
Egyébként most ha belegondoltok srácok, mi is a helyzet, van valami konkrétum pletykán kívűl?

A Bl kiesés óta, Cubarsi, TS, Inigó, Gavi, Arujo, Christensen, ésa még a fene tudja ki távozása lett bedobva pletyka szinten, mindenre rá is haraptunk.

Eyetlenegy dolog volt megerősítve a klub részáről, hogy akarunk egy támadót, de más semmi, Diaz, meg Rashford neve szintén csak pletyka.

Arra se tudonk egyértelmű választ, hogy tudunk-e egyáltalán igazolni.

Szerintem nyugodtan várhatunk itt még a vérre menő csörtékkel, hogy kapus kell, meg belső védő, meg mégegy ezredik kp, meg még 3 plusz támadó, mert egyenlőre nem történt semmi, csak vakarózás meg szerződéshosszabbítás.
Konkrétum nincs,ez a topic ilyenkor inkább pletyka rovat,némi futballmenedzser felhanggal,meg pszeudo ffp,vagy mi a neve most éppen.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Chino
Llegenda del Barça

2025.06.02. 13:13:53

gránit írta:
2025.06.02. 00:06:01
Chino írta:
2025.06.01. 19:24:23
Sosem írtam, hogy Fort senki, sem az előző hozzászólásban, sem soha.
Azt írtad, nem volt a posztra senki. Hogyne lett volna. Flick azért 21 meccsen pályára küldte őt, kb minden harmadik meccsen, tehát nem játszott sokat, peremember, de néha azért lehetőséget kapott Fort. Ennek ellenére soha nem kezdett Koundé középen Flick-nél. Még úgy sem volt része a belső védős rotációnak, hogy Fortot nem úgy kezelte Flick, mint Fatit.

Azt pedig nem látom bizonyítottnak, hogy Flick ne bízna Fortban. Lehet, hogy Koundé személyében egyszerűen megtaláltnak véli a tökéletes játékost a posztra, aki keveset hibázik, és a támadójátékot is képes megtámogatni. Nálam Koundé Aranylabda-jelölt. Amellett, hogy rendkívül stabilan hozott végig egy nagyon magas szintet az elsődleges feladatában, a világ legerősebb támadójátékához is hozzá tudott tenni. Yamallal is remekül össze tud játszani, nagyon jól dolgoznak együtt. Nem biztos, hogy Flick nem bízik Fortban, Koundé egyszerűen tökéletes játékos a posztra.
Részemről ez a hozzászólás ezzel kapcsolatban. Az, hogy hány meccset játszott nem feltételnül releváns. Pau Victor is pályára lépett 29 meccsen. De már csak az is, mutat valamit, hogy Koundé elvesztésével inkább EG-t favorizálja, aki minden csak nem jobbhátvéd. De GM-et is inkább néztük szenvedni, mikor tavaly láttuk az első osztályban, hogy a bal oldalon is nagyon jó.
gránit írta:
Abban meg végképp semmi logikát nem látok, hogy Koundét a középhátvédek közé beleszámítod, majd te magad írod, hogy nincs a jh posztra rajta kívül senki más... Akkor minek számítjuk a középhátvédek közé? Jobbhátvédet fog játszani a következő szezonban is.

Amúgy örülhetsz, mert nem fog belső védő érkezni. Tahot is fújhatjuk már, más sincs kilátásban, szóval, örülhetsz.
Már megint olyan szavakat adsz a számba, amiket nem mondtam. Arra írtam, hogy Koundé nyugodtan lehetne belső védő szükség esetén, ha igazolnánk egy megfelelő jobbhátvédet. Lásd mint tavaly Cancelo volt. Így ha kell Koundé vagy 3-4 belső védő kidőlése esetén is lenne pótlás két poszton. Xavi alatt ugyanez volt.
Az, hogy Koundé alapvetően jh-ként játszik és magas teljesítményt nyújt nem jelenti azt, hogy ne tudna középen is komoly szintet hozni, ha szükség lenne rá (amire az összes posztot figyelembe véve a legkevesebb esély van)
Raphinha a bal oldalon Aranylabdás teljesítményt nyújt, de a jobb oldalon is bátran be lehet vetni.

Én örülnék legjobban, ha Fort releváns lehetőséget kapna és fejlődhetne, komoly része lehetne a csapatnak, bármely hozzászólásomat megnézed, az egyik legnagyobb favorizálója vagyok, viszont tudom objektíven is nézni a dolgokat.

Én igyekeztem érvekkel alátámasztani a mondandómat és a véleményemet, nem volt elég, akkor sajnálom, de ezzel a hozzászólással én inkább szeretném lezárni ezt a meddő vitát még mielőtt személyeskedésbe megy át.
Forca Barca!!!!
Feast4
Director del Fútbol

2025.06.02. 09:24:50

Egyébként most ha belegondoltok srácok, mi is a helyzet, van valami konkrétum pletykán kívűl?

A Bl kiesés óta, Cubarsi, TS, Inigó, Gavi, Arujo, Christensen, ésa még a fene tudja ki távozása lett bedobva pletyka szinten, mindenre rá is haraptunk.

Eyetlenegy dolog volt megerősítve a klub részáről, hogy akarunk egy támadót, de más semmi, Diaz, meg Rashford neve szintén csak pletyka.

Arra se tudonk egyértelmű választ, hogy tudunk-e egyáltalán igazolni.

Szerintem nyugodtan várhatunk itt még a vérre menő csörtékkel, hogy kapus kell, meg belső védő, meg mégegy ezredik kp, meg még 3 plusz támadó, mert egyenlőre nem történt semmi, csak vakarózás meg szerződéshosszabbítás.
Kép
Alcantara
Director del Fútbol

2025.06.02. 08:04:55

gránit írta:
Chino írta:
Azt írtad, nem volt a posztra senki. Hogyne lett volna. Flick azért 21 meccsen pályára küldte őt, kb minden harmadik meccsen, tehát nem játszott sokat, peremember, de néha azért lehetőséget kapott Fort. Ennek ellenére soha nem kezdett Koundé középen Flick-nél. Még úgy sem volt része a belső védős rotációnak, hogy Fortot nem úgy kezelte Flick, mint Fatit.

Azt pedig nem látom bizonyítottnak, hogy Flick ne bízna Fortban. Lehet, hogy Koundé személyében egyszerűen megtaláltnak véli a tökéletes játékost a posztra, aki keveset hibázik, és a támadójátékot is képes megtámogatni. Nálam Koundé Aranylabda-jelölt. Amellett, hogy rendkívül stabilan hozott végig egy nagyon magas szintet az elsődleges feladatában, a világ legerősebb támadójátékához is hozzá tudott tenni. Yamallal is remekül össze tud játszani, nagyon jól dolgoznak együtt. Nem biztos, hogy Flick nem bízik Fortban, Koundé egyszerűen tökéletes játékos a posztra.

Abban meg végképp semmi logikát nem látok, hogy Koundét a középhátvédek közé beleszámítod, majd te magad írod, hogy nincs a jh posztra rajta kívül senki más... Akkor minek számítjuk a középhátvédek közé? Jobbhátvédet fog játszani a következő szezonban is.

Amúgy örülhetsz, mert nem fog belső védő érkezni. Tahot is fújhatjuk már, más sincs kilátásban, szóval, örülhetsz.
. Erre az utolsó mondatra mi szükség van? Chino normális hangnemben írt véleményt, te azért a végére cinikus megjegyzést teszel. Nem törlöm, de jó lenne, ha ezeket megjegyzéseket, provokációt abbahagynád. Éppen tegnap írtam, hogy aránylag normális mederben van a fórum, ne cáfold feleslegesen. Alcantara .
gránit
Director del Fútbol

Chino írta:

Peter
Director del Fútbol

2025.06.01. 21:45:07

gránit írta:
2025.06.01. 17:14:12
minek adunk nekik 9 milliós fizetést?
Túlfizetjük őket, rossz hosszabbítás volt mindkettő.
Így lehet egy csapatot a csőd szélére sodorni.
#-o

Sajnos csak és kizárólag ez az emoji képes választ adni a költői kérdésre.

Felkészülve várom ezek után Frenkie szintén zseniális hosszabbítását és ismét betereltük saját magunkat saját magunk csapdájába, amiből majd 5 évig nem fogunk tudni kikecmeregni és már most borítékolható, hogy ebben az öt évben ilyenek miatt előre elbukunk minimum egy(-két) BL címet, amiért véletlenül sem saját magunkat fogjuk hibáztatni, hanem lesz köré kreálva majd valami szép tálalással....

Amúgy pedig elvi szinten pontosan ugyaniyen dolgok vezettek Barto alatt oda, amiből nehezen kifelé kecmergünk, de úgy látszik nem igazán sikerül még a saját kárunkból sem tanulni.

Számomra elképesztően hiányzik a tulajdonosi szemlélet, felelősségvállalás hiánya, következmények számonkérhetősége, miközben virágzik a kivételezett, az uram bátyám és a mi kutyánk kölyke mentalitás.

Naívan azt gondoltam, hogy a Flick féle mentalitás a klubházban is terjedni fog, de ennek jelei még nem látszanak.

Ha nem tudunk avagy nem akarunk igazolni, akkor miért nem vagyunk képesek ilyen helyzetekben érvényre juttatni a lépésről lépésre építkezést? Főleg szinte ilyen összegekhez képest aprókért is pótolható "tucatjellegű" játékosok tekintetében..... :mrgreen:
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
Tehát Fort szerinted egy senki. Értem.

Koundé jobbhátvéd. Xavi kipróbálta középen, nem igazán jött be, vissza is rakta gyorsan a helyére, ahova való. Flick egyetlen egy alkalommal nem számolt vele belül. Semennyire nem volt része ott a rotációnak. Ha kicsit is számolna vele belső védőként, bekerült volna a rotációba néhányszor. De szó sem volt erről.
Sosem írtam, hogy Fort senki, sem az előző hozzászólásban, sem soha. Egyike voltam azoknak, akik leginkább amellett voltam, hogy többet kellene játszani, mert nagyon sok van benne, amit már tavaly is bizonyított a korosztályában.
Flick nem bízott benne egyáltalán, még EG-t is elé tette. Még csere szinten sem nagyon volt.

Xavi végig belső védőként jatszatta, amíg Balde le nem sérült és Cancelo rendelkezésre állt, addig a portugál volt a jobb szélső és Koundé belső védő. Sőt még korábban is berakott egy SR-t és a francia ment középre vagy éppen Araujo játszott inkább jh-t.
A franciát, ha beteszi belső védőnek rotációba (amire sosem volt szükség, mert minimum 3 belső védőnk mindig volt) akkor nincs jh, a padon meg ül 2 cb. Annak mi értelme lett volna?

Raphinha is alapból jobbszélső, de van a helyére ott ember és a másik oldalon még jobb teljesítményt nyújt. Ettől még az eredeti posztján is jó, de nem is kell abban a pozícióban játszani, mert ott van Yamal a baloson meg csere nincs. Ha lenne egy alternatíva a bal szélső posztra (pl. Nico vagy akárki és Yamal
Koundé detto ugyanez. Jh-ként nagyon magas szintet nyújt, de ugyanúgy tud középen is jó teljesítményt nyújtani viszont nincs szükség rá, mert ott megvannak.
Ha lenne egy alternatíva, mint pl Cancelo, még 3-4 cb kiesése esetén is lenne egy megfelelő védődősor amíg nemtér 1-2 vissza. Egy igazolássaal két posztot is foltoznánk. Láttuk hogy mi van, ha az egy szem Koundé kiesik, míg belső védőből 5 és egy jh-val 6 is lenne, ami már több is mint elég. Egy poszton sem állunk ilyen "jól". Nincs bh alternatíva, szélső támadó, center sem igazán, Pedri minimális pótlása sem.
Forca Barca!!!!
davi10
Llegenda del Barça

2025.06.01. 18:22:02

Troym írta:
2025.06.01. 18:17:24
Olvasom, hogy többen kételkednek Garciában, jogos egy szinten, valamennyi lutri biztos van benne.

Másrészt egy érdekes hír:
Caoimhin Kelleher to Brentford, here we go! Deal done for the goalkeeper to join from Liverpool on £18m package fee add-ons included.

Önmagában nem érdekelt volna a dolog, de láttam, hogy valami kapus igazol valahonnan valahova. Fogalmam nem volt ki ő, megnéztem, a Liverpool cserekapusa, aki 5 év alatt 60 meccsen játszott, 26 évesen 18 millió.
Mondjuk Kelleher egy rohadt jó kapus és legalább akkora luxus volt Ő a padon, mint nekünk anno Cillessen. Most meg még odaviszik Mamardasvili-t.

De igen, 25 misi egy kapusért, akit a kezdőbe szánunk, nem sok. Inkább ott lehetnek gondok, hogy mivel kivásárolnánk, egybe kell lerakni ezt a pénzt, nem lehet 5 évre elhúzni.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Troym
Director del Fútbol

2025.06.01. 18:17:24

Olvasom, hogy többen kételkednek Garciában, jogos egy szinten, valamennyi lutri biztos van benne.

Másrészt egy érdekes hír:
Caoimhin Kelleher to Brentford, here we go! Deal done for the goalkeeper to join from Liverpool on £18m package fee add-ons included.

Önmagában nem érdekelt volna a dolog, de láttam, hogy valami kapus igazol valahonnan valahova. Fogalmam nem volt ki ő, megnéztem, a Liverpool cserekapusa, aki 5 év alatt 60 meccsen játszott, 26 évesen 18 millió.
Na ehhez képest nagyon kedvezményes Garcia, akinek védési hatékonysága kb Oblak szintű és a Laliga top3 kapusa között van. (1 szezon nem sok, de bízni kell abban, hogy minimális az akklimatizálódás, így nem esik vissza)
vg99
Capitá del Barça

2025.06.01. 17:54:14

gránit írta:
Chino írta:
2025.05.31. 17:57:01
Nem tudom, hogy jön ide más csapat
Úgy, hogy nem volt senki, aki ránk licitált volna. Akkor minek adunk nekik 9 milliós fizetést? Semmilyen nyomás nem volt, hogy Gavit vagy Martinezt elkapkodják előlünk giga ajánlattal. Nem kapnának semmi ilyet. Túlfizetjük őket, rossz hosszabbítás volt mindkettő. Egy egész jó játékos fizetése simán kijönne abból, amit csak ők ketten indokolatlanul megkapnak.

Chino írta:
2025.06.01. 16:48:42
1. Nem volt a jh posztra senki.
Tehát szerinted Fort egy senki. Értem.

Koundé jobbhátvéd. Xavi kipróbálta középen, nem igazán jött be, vissza is rakta gyorsan a helyére, ahova való. Flick egyetlen egy alkalommal nem számolt vele belül. Semennyire nem volt része ott a rotációnak. Ha kicsit is számolna vele belső védőként, bekerült volna a rotációba néhányszor. De szó sem volt erről.
Deco fantasztikus munkáját azért folyamatosan bizonyítja,
Tud hosszabbítani magasabb fizuért,
Drágábban tud igazolni mint a kivásárlási ár,
Roque…
Nem tudom a mázli faktor meddig lesz velünk, de azért a szakmaiság, profizmus ezen a téren szerintem nem maximális.
De bízzunk benne, hogy 1-2 La Masias jövőre is berobban.. persze minél nagyobb az elvárás, kényszer, annál kevésbé fogunk kockáztatni.

Fatit egyik oldalon sajnálom, másik oldalon gond nélkül veszi fel évek óta a semmiért az évi 12 milliót.
gránit
Director del Fútbol

Chino írta:
2025.05.31. 17:57:01
Nem tudom, hogy jön ide más csapat
Úgy, hogy nem volt senki, aki ránk licitált volna. Akkor minek adunk nekik 9 milliós fizetést? Semmilyen nyomás nem volt, hogy Gavit vagy Martinezt elkapkodják előlünk giga ajánlattal. Nem kapnának semmi ilyet. Túlfizetjük őket, rossz hosszabbítás volt mindkettő. Egy egész jó játékos fizetése simán kijönne abból, amit csak ők ketten indokolatlanul megkapnak.

Chino írta:
2025.06.01. 16:48:42
1. Nem volt a jh posztra senki.
Tehát Fort szerinted egy senki. Értem.

Válasz küldése