Mindenki magasztalja a PSG-t a modern, fluid, sok passzos, helyváltoztatós, laza játék miatt, amivel felmorzsolták az Inter-t.
Barcelona 2008-2009: fogd a söröm: https://www.youtube.com/watch?v=yMkJht0GxOs
Első blokk!

Simpsons Already Did It.
Bárki is legyen az, aki még nem nyerte magát "halálra" és nálunk esélyes, hogy ezt elkezdheti, nem fog elmenni, eszébe sem jut elmenni és aláír örömmel a feléért.FcBarcelona1 írta: ↑2025.06.07. 12:44:20a mérleg másik serpenyőben (legrosszabb eset) az ingyen távozás a lehetőség.
2+ milliárdos tartozással, La Liga+RFEF hozáállással.
A klub "igenis" van abban a helyzetben, hogy határozottan kézben tartja a kormányt miközben a játékosok "tudják, hogy hol van a helyük".....
Én is így látom. (Pl. Fermin 75 milliós ajánlat, ha igaz)De ezt mi leírhatjuk itthonról a fotelből.
Ezt a felfogást követném én is.
Ja, de őt azért nemigen láttuk tétmeccsen, azért nem számolom ide, az "ő elvesztése nyomot hagyott a csapaton" kategóriába, Casadóval azért végigvertük a nagycsapatokat, fél év alatt kialakult egy kép, mit ad, mit nem, mennyire elég, nekem főleg tényleg azok a pazar egyérintős kiugratások tetszettek a legjobban benne a kullancssága mellett.Chino írta: ↑2025.06.02. 14:15:01Attól annyira nem félek, hogy Flick alatt csak a pad/lelátó törné fel Bernal hátsóját, az előszezonban a legtöbbet használt játékosa volt és a szezon kezdetén is inkább őt favorizálta. Plusz a kp. is sokkal stabilabb lenne. Az ő elvesztését sajnálom talán a legjobban a szezonban.
Ráadásul Flicknek volt egy nyilatkozata is szezon elején, hogy élmény látni kettőjüket egyszerre a pályán, akár be is köthetné a szemüket, akkor is megtalálnák egymást a pályán.
Remélem jövőre ez ki fog valamelyest derülni.
Ehhez a hármashoz én még valamennyire odatenném Bernalt is. Van benne kockázat, hogy nem jön be, mint bármely fiatalnál, főleg egy ilyen sérülés után, de a lehetőség simán benne van, hogy több-kevesebb idővel kitúrja mindkét játékost. Sőt Casádóval kapcsolatban a jelenlegi középpályáról talán őt tudom legijobban elképzelni aki tehermentesítheti Pedrit, leginkább a Bence által felsorolt skillek alapján, illetve tavaly is szinte végig kkp-t játszott 4-3-3-ban Bernal előtt. Sem Gaviban, sem Ferminben vagy De Jongban nem látom azt, hogy ezt igazán megoldja. Casadó sem egy az egyben Pedri, de őt legalább el tudom elképzelni, hogy erre a feladatra alkalmas.bence0330 írta: ↑2025.06.02. 13:44:29Igen, nem is úgy értettem, hogy Casadó az Isten, FDJ meg nem tud focizni. Van, amiben a holland jobb. Nem is kezdettem volna folyamatosan, kb megosztottam volna a 3 középpályás között a két posztot, Pedri felé azért több perccel. De szerintem kifejezetten sok meccs volt, ahol hiányzott Casadó. A kiesésével pl. az említett egyérintős támadásépítések, villámgyors mélységi kiugratások estek vissza jelentősebben, ami máshol visszajött, FDJ más skilljeivel, de néha pont erre lett volna szükség, a brazil kiugratásainál pl, ami nagy fegyvertény volt az erősebb csapatok ellen, amíg a kicsi volt a kezdő. Plusz nyilván azzal, hogy kiesett, DJ és Pedri és szét voltak járatva, ezt nem raktam bele valóban a fejtegetésbe, de ez is beletartozik. Nagyon nagy hiányzó volt/lett.Atlantis írta: ↑2025.06.01. 00:42:16Félreértés ne essék, Cassado kiesése egyértelműen komoly problémát jelentett a középpályán, de azért elég erős kijelentések ezek és megérzéseidet a statisztika kevéssé támasztja alá.
FDJ és Cassado két teljesen más stílusú és típusú játékos, akik ráadásul teljesen más időszakokban voltak 'csúcsformában' a szezon folyamán. Pont a különbözőségük miatt nagyon nagy fegyvertény lehet ha mindketten a keret tagjai, hiszen komoly variációs lehetőségeket ad az edzőnek a középpályán.
Igen, nem is úgy értettem, hogy Casadó az Isten, FDJ meg nem tud focizni. Van, amiben a holland jobb. Nem is kezdettem volna folyamatosan, kb megosztottam volna a 3 középpályás között a két posztot, Pedri felé azért több perccel. De szerintem kifejezetten sok meccs volt, ahol hiányzott Casadó. A kiesésével pl. az említett egyérintős támadásépítések, villámgyors mélységi kiugratások estek vissza jelentősebben, ami máshol visszajött, FDJ más skilljeivel, de néha pont erre lett volna szükség, a brazil kiugratásainál pl, ami nagy fegyvertény volt az erősebb csapatok ellen, amíg a kicsi nem sérült le, ebben a specifikus kérdésben pl. ég és föld a különbség DJ-hoz képest, aki nem sűrűn csinál bármit egy érintésből, de még Pedrinél is jobb benne. Plusz nyilván azzal, hogy kiesett, DJ és Pedri és szét voltak járatva, ezt nem raktam bele valóban a fejtegetésbe, de ez is beletartozik. Nagyon nagy hiányzó volt/lett.Atlantis írta: ↑2025.06.01. 00:42:16Félreértés ne essék, Cassado kiesése egyértelműen komoly problémát jelentett a középpályán, de azért elég erős kijelentések ezek és megérzéseidet a statisztika kevéssé támasztja alá.
FDJ és Cassado két teljesen más stílusú és típusú játékos, akik ráadásul teljesen más időszakokban voltak 'csúcsformában' a szezon folyamán. Pont a különbözőségük miatt nagyon nagy fegyvertény lehet ha mindketten a keret tagjai, hiszen komoly variációs lehetőségeket ad az edzőnek a középpályán.
A szezonban március 18-ig, a csapat 44 mérkőzést játszott, és 127 gólt szerzett, ami átlagosan 2,89 gól/mérkőzés.
Ezzel egyetértek. 3 kupa, és BL elődöntő ezzel a kerettel. Nemrég linkelni akartam, de inkább hagytam, 16. A Barca a keretre fordított összeg alapján az UEFA kimutatásában. 476 millió, míg az első Chelsea 1,6 milliárd.
Igen, ugyanarról beszélünk, aminek az oka egyáltalán nem a szervezetlenség, hanem az érintett középpályásaink egyéni képességeinek a hiánya.
A kp-nak annyit kellene reagálnia, hogyha megindul egy védőt letámadni a csatár, akkor időben szalad ki arra az ellenfélre, akinek a legkönnyebben, avagy a legveszélyesebben tudja adni a labdát. Ezek későn történnek, sőt, gyakran többen rontanak ki későn arra az egy játékosra, akinek már volt ideje átvenni a labdát. Ez szervezetlenség, ami miatt terület nyílik a kp-n, ami miatt hátrányból indulva tudunk csak védekezni. A fajsúly, ezek szerint az, hogy nem elég okosak ahhoz, hogy időben észrevegyék, hogy hova kéne helyezkedniük. (Ezzel így nem értek egyet, elég intelligens a kp-nk, egyszerűen nincs jól megszervezve a letámadás, ami miatt az egyének gyengébbnek tűnhetnek.)Peter írta: ↑2025.05.11. 20:06:47Éppen erre gondoltam, hogy képtelen reagálni a középpálya, mert ebben ők sajnos nem fajsúlyosak már ezen a szinten.ElBartimaeus írta: ↑2025.05.11. 19:48:58Ezt nem értem. A triggerpontokat a csatárok kezdik, amire utána valóban a kp reagál. Mire gondoltál, miben kéne fajsúlyosabbnak lenniük?
Atalanta, Dortmund, Inter, de ma is látszott, annak ellenére is, hogy rúghattunk volna egy tucat gólt is, de a Real is, mint kés a vajban ért a kapunkhoz....se nálunk, sem náluk nem volt középpálya
Éppen arra gondoltam, amit ki is fejtettél, hogy képtelen reagálni a középpálya. Ennek indoklása - szerintem - triviális, mégpedig azért, mert ebben ők sajnos nem fajsúlyosak már ezen a szinten.ElBartimaeus írta: ↑2025.05.11. 19:48:58Ezt nem értem. A triggerpontokat a csatárok kezdik, amire utána valóban a kp reagál. Mire gondoltál, miben kéne fajsúlyosabbnak lenniük?
Ezt nem értem. A triggerpontokat a csatárok kezdik, amire utána valóban a kp reagál. Mire gondoltál, miben kéne fajsúlyosabbnak lenniük?Peter írta: ↑2025.05.11. 19:47:23Az oka ennek egészen triviális. Ez a súlycsoport, ahova a csapat idén megérkezett, fajsúlyosabb középpályát igényel.ElBartimaeus írta: ↑2025.05.11. 19:09:17Nincs látható trigger, néhányan fellépnek, mások ezt nem követik és ormótlan terület nyílik a középpályán, amit nem tud egyik zsenink sem stabilan megfogni (itt első sorban Pedrire és Gavira gondolok, akik kiemelkedők ilyen tekintetben). Ez nem egy fenntartható rendszer, be is nyaltunk rengeteg gólt olyan meccseken, ahol semmi keresnivalója ne lett volna az ellenfélnek. Nagyon remélem, hogy ebben tudunk majd fejlődni, mert enélkül lehet az új Maldini-Nesta páros is hátul, sorra fogjuk nyelni a gólokat labdabiztosabb csapatok ellen.
Az oka ennek egészen triviális. Ez a súlycsoport, ahova a csapat idén megérkezett, fajsúlyosabb középpályát igényel.ElBartimaeus írta: ↑2025.05.11. 19:09:17Nincs látható trigger, néhányan fellépnek, mások ezt nem követik és ormótlan terület nyílik a középpályán, amit nem tud egyik zsenink sem stabilan megfogni (itt első sorban Pedrire és Gavira gondolok, akik kiemelkedők ilyen tekintetben). Ez nem egy fenntartható rendszer, be is nyaltunk rengeteg gólt olyan meccseken, ahol semmi keresnivalója ne lett volna az ellenfélnek. Nagyon remélem, hogy ebben tudunk majd fejlődni, mert enélkül lehet az új Maldini-Nesta páros is hátul, sorra fogjuk nyelni a gólokat labdabiztosabb csapatok ellen.
Talán az a megfelelő kifejezés, hogy óvatosabb várakozásaim voltak, mérsékeltebb fejlődési lehetőséget láttam bele a Flick féle csapatba.
Megmondom őszintén, az én elvárásaimat nem múlta felül túlzottan. Tavaly nyáron biztos voltam abban, hogy ez a bajnokság a két madridi csapat között dől el, ezen a ponton mindenképpen felülmúlta. A Real Madrid háza táján sem tömték be a lyukakat, amin csodálkoztam is, hihetetlen, hogy belső védőt és mélységi irányítót sem igazoltak. Az Atleti számára pedig egyértelműen csalódás a szezon. A bajnokságban mindenképpen felülmúljuk a várakozásokat, és a két kupaarany is nagyon jól mutat.Peter írta: ↑2025.05.08. 23:40:55Szerintem csak jó szájízzel végződhet mert, bárhogyan is végződik ez a szezon minden augusztusban kelt várakozást felülmúlt.
Lehetőségek és álmok is csak és kizárólag azért maradtak tavaszra, mert korábban menet közben valóban szenzációs változásokon ment keresztül ez a csapat.