Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.06.01. 15:49:14

Alapból nem örülük, hogy olajos csapat nyert, de ha már mindenképp kellett nyerniük, akkor örülök, hogy most, és nem a Neymar-Mbappé korszakban. +Luis Enrique miatt is, akit még Pepnél is jobban kedvelek, és nagyon meg is érdemelte ezt a sikert. 2 év alatt piszok jó csapatot rakott össze, úgy, hogy a legnagyobb nevek elmentek. Dembelét is jó mélyről kaparta össze.
Játékban is ők voltak a csúcs. Flick-kel támadóerőben talán felvettük velük a versenyt, de a védelmünk kevésnek bizonyolt még a BL-hez.
Peter
Director del Fútbol

2025.06.01. 13:08:44

gránit írta:
2025.06.01. 02:47:01
Hogy lehetett ettől a csapattól két meccsen 7 gólt kapni?
Pontosan úgy, ahogyan azokat kaptuk.....és sajnos nem véletlenül, nem a bíró, nem a világösszeesküvés miatt, hanem pontosan azért, mert a pályán lévő játékosok ennyire voltak képesek.

A dortmundi visszavágón már egyértelműen látszott, hogy a jelenlegi állománnyal túlléptük a saját képességeink szerinti maximális teljesítményt. (ezt a meccs után is így gondoltam, írtam is akkor, hogy megérkeztünk a végállomásra - és nem lehetett tudni, hogy BM vagy Inter következik -, de nem ez a lényeg)

Ilyen a keretünk, darabszámra rendben vagyunk, de minőségben egyáltalán nem.
Flick ezt ráadásul zseniálisan képes volt menedzselni, de ami átléphetetlen, azt ő sem képes átlépni.

Ezzel az állománnyal ez a foci ment nekünk a saját képességeink határáig. Ami pl. egy Benfica ellen emberhátrányban működött, az teljes létszámmal egyáltalán nem garancia arra, hogy egy felsőpolcos csapat ellen is működni fog.

Amíg nem lesz házon belüli megfelelő minőségű versenyhelyzet valamennyi posztra, addig minden komoly meccsünk azon fog múlni, hogy az aktuális ellenfél mennyit enged nekünk játszani.

Talán furcsa, de számomra teljesen értelmezhető a "nyakig feltolt" védelem, mert máskülönben nem lenne ennyi szerzett gól. Nincs jelenleg hatékony középpályánk más típusú játékhoz és ezért nem a védelem vagy Flick tehető felelőssé.

Látványos Barca focit kell(ett) játszani, ez sikerült és emellett ráadásul eredményeket is hozott.

Most jött el az ideje, hogy okosan és szakmailag megfelelően lenne szükségszerű igazolni.
Kapussal kezdeném én is.....de tovább is belenyúlnék "mélyen" posztokba, nem félteném Flcik miatt az öltözői közösség hangulatát, mert elsősorban ez profi versenysport....

Sokat nyertünk középpályán, de a továbblépéshez a kapus után a középpálya reformja szerintem a kulcs, miközben a védelem és támadók tekintetében elegendő lehet a finomhangolás és igazítás.

A játékot meghatározó stílus elsősorban a középpályás játékon múlik. Ez a sor adja a játék szívét, lelkét, erejét, sebezhetőségét, kvázi mindenét.
MessiNeymarSuarez írta:
2025.06.01. 11:06:08
Ebből is látszik hogy mennyire fontos a BL-ben egy felsőpolcos kapus.
Abszolút.
Ugyanakkor a Ligában is fontos lenne, de ott nem tűnik fel ennyire látványosan, mert általában az ellenfelek képességei kíméletesebbek mint a BL-ben illetve a 38 forduló relatív sok javítási lehetőséget biztosít arra, hogy ez ne legyen ennyire szembetűnő.
(ha nem is szó szerint, de sajnos szőnyeg alá söprődik a poszt....)
baas11 írta:
2025.06.01. 07:22:50
Viszont Vitinhaval ez a PSG középpálya valami iszonyat gyors labdaval mint valami energia bomba olyan ( de nem ugy mint Gavi h tarol mindenkit ) óriási technikával !
Szerintem az egész BL-t döntően a teljes középpályájuk miatt sikerült úgy megcsinálniuk, ahogyan csinálták.
Nem volt elveszett labda, megfelelő volt a labdatartó képességük, bírták a nyomást, progresszív játék hatékony labdaszerzés és letámadás együtt, szóval Vitinha mellett
voltak a középpályán megfelelő társak, akik képesek felnőni a BL döntő által támasztott elvárásokhoz ..... :D

Szemmel láthatóan a középpályások képességei felülmúlták valamennyi ellenfelükét, ráadásul mindez olyan koncentrált játékkal, ami kívülről teljesen természetesnek tűnt, mindeféle erőfeszítéstől mentesnek.
Lejjebb említem, a Villa és Arsenal némi erőfeszítést igényelt azért, de ugye a fociban semmit sem adnak ingyen.

Talán nem is volt szükségük mindíg kiadni magukból azt a bizonyos 100%-ot....!!!
(ez minősíti igazán azokat a bizonyos képességeket)
MessiNeymarSuarez írta:
PSG oldalán is ha Donnarumma helyett egy átlagos jó kapus van akkor nem biztos hogy utána az Aston Villa ellen kihúzzák, de az Arsenal ellen is voltak olyan pillanatok ahol az Arsenal simán mehetett volna 2-3 góllal pillanatok alatt, de Donnarumma a szemüket is kivédték.
Ehhez még a kapusposzton túl....igen, ez a két párharc éles volt, mert a Villa kellő fizikummal képes volt felnőni hozzájuk, míg az Arsenal középpályán is megfelelő ellenfelük volt....
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.06.01. 11:39:03

MessiNeymarSuarez írta:
Nagyjából egyetértek.
Lassan 5 év telik el a Covid óta. Gazdaságilag az új stadionnal kezd realizálódni a stabilitás. Még most is Lenglet, Fati, Stegen, De Jong fizetésétől szabadulnánk.
Szerintem sokszor le lett már írva a csapat mentalitása. Idén szerintem nagyot léptünk előre, Stegen lecserélésével egy újabb lépést tennénk előre. (Pletykák alapján Flick szerint a BL megnyeréséhez elengedhetetlen egy minőségi kapus igazolása. Nem tudom megvan e az a kép, amikor Yamalék szemrehányóan néznek Stegen akkori-újabb hibája miatt)
A keret fiatal és fejlődőképes.
https://barcauniversal.com/barcelonas-u ... is-season/
nekem tetszik ez az irány, hogy a zsoldosok helyett saját nevelésekre, klubhoz kötődő játékosokra számítunk. Nekem sem kedvencem finoman fogalmazva Gerard Martin, de inkább ő, mint egy Firpo igazolás.
Rengeteg hír van pletyka szinten átigazolásokról, (kapus, csatár, szélső, szélső védő, kh, vkp-s), de a lehetőségeink korlátozottak.
Szerintem a külsős edzővel Flick személyében és a fizikai felkészítőkkel hatalmasat húztunk.
Nekem Joan Garcia is egy ilyen kis lépés lenne. Meg is lepődtem, mert ő csak 66%-al passzol a megszokott 90% helyett, de szerintem is a kapus elsődleges feladata a védés.
Valószínűleg a klub minden táján szükség van a konkrét vagy felfogásbeli modernizálásra, amit én személy szerint látni vélek.
Az, hogy Stegen, Fati, Lenglet, De Jong, Lewy mikor lesz lecserélve, a lehetőségeink alakítják.
Én szeretném ha maradna ez az irány még pár évig, hogy láthassam mi sül ki belőle.

Ha már Inter BL döntője, valószínűleg nem tett jót csapatnak a Simone Inzaghi Szaúd Arábiába való távozásának pedzegetése a sajtóban, év végére el is buktak mindent, és pont ami eddig az erősségüknek látszott, nekem úgy tűnt az esett szét náluk.

Szerintem nálunk is szükség lenne a stabilitásra a fejlődéshez, minden hibát figyelembe véve a klub részéről, és csak remélni tudom, hogy tanulunk azokból.
A szurkolók részéről pedig valószínűleg kell a türelem, valószínűleg jövőre sem leszünk a BL győztes esélyesek között. Számomra ez azért sem nehéz, mert amikor elkezdtem a Barcanak szurkolni, 1 Bek győzelmünk volt és az elődöntő is nagy eredmény lett volna.
Valószínűleg ezért más a megítélésem a jelenlegi helyzetünkről vagy a vezetőségről, edzőről.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

Peter írta:
2025.06.01. 02:09:22
LG írta:
2025.05.31. 22:34:46
de az a Liverpool elleni kb. előrehezott döntő volt, ezt már akkor mondogattuk itt néhányan.
Hát az "előrehozott döntőnek" vélt párosítás első meccse is kb ugyanilyen meccsképet mutatott, mint ez a döntő és egyáltalán nem a Pool játékán múlt, hogy akkor a PSG nem 5-0-ra nyert.....hanem max Alisson védésein múlt..... :D
Ebből is látszik hogy mennyire fontos a BL-ben egy felsőpolcos kapus.De a PSG oldalán is ha Donnarumma helyett egy átlagos jó kapus van akkor nem biztos hogy utána az Aston Villa ellen kihúzzák, de az Arsenal ellen is voltak olyan pillanatok ahol az Arsenal simán mehetett volna 2-3 góllal pillanatok alatt, de Donnarumma a szemüket is kivédték.

Pont ez volt idén a probléma, Tek szimpatikus, de örültünk mikor nem csinált hatalmas baromságot és a kötelezőeket megfogta, de olyan hatalmas kulcsmomentumokat ahol egy földöntúli bravúr kellett a gól megakadályozásához, olyat nemigazán tudott nyújtani, míg másik oldalon szintén Sommer, egy felsőkategóriás kapus a szemünket is kivédte.

gránit írta:

Nagyon beárazta a védelmünket ez a döntő. Hogy lehetett ettől a csapattól két meccsen 7 gólt kapni? Teljesen erőtlen, semmilyen támadójáték. Ilyen csapattól hetet két meccsen csak egy problémás védelem kaphat. Elment egy BL-győzelmünk a szint alatti kapussal és a hátsó szerencsétlenkedésekkel.

Tudtuk már korábban is, hogy hátul erősíteni kell, de bíztam abban, hogy ettől a semmilyen támadógépezettől nem fogunk annyi gólt beszedni, hogy azt ne tudnánk túllőni. Ez a csapat az elődöntőig nem lőtte meg átlagosan a meccsenkénti 2 gólt az BL-ben. 12 meccsen lőttek 19-et. Az ellennünk lejátszott meccseiket nem számítva 13 meccs, 19 gól. Rémgyenge, és ezektől kaptunk két meccsen hetet...

Rendet kell tenni hátul, a kapuposzton iparkodnak is, kérdés, hogy ez a Garcia van-e olyan jó, mint a hájpja. De a Cubarsí-Martinez-Araújo-Garcia-vonal sem bizonyult egy BL-győztes anyagnak, Gerard Martinról nem is beszélve. Kell az erősítés, ez így sajnos nem elég.

Luis Enrique beváltotta az ígéretét, hogy barcásabban fognak játszani a Barcánál. A klubunk legszebb napjait idézve kerültek a felállt védelem mögé, ragyogó kiugratások, sakk-mattra kijátszott helyzetek, hiába hátrál be az ellenfél, megoldják, hogy mögé kerüljenek ezekkel a lyukra futtatásokkal. Számtalanszor vitték rá Sommerre egy az egyben. A meccset meg szétdominálták, ehhez képest ellenünk mindkét első félidőben fickándozott ez az iszonyat gyenge Inter. El kell majd gondolkodnunk azon, hogy a középpályás védekezést és a hátsó alakzatot hogy akarjuk rendbe rakni, nem a sokadik góllövőt kell most hajkurászni.

Igen, sajnos pont ezen látszik hogy Gerard Martinokkal nem lehet nyerni, kapusposzton és védelemben nagyon össze kell szednünk magunkat. Plusz ez a meccs Flicknek is tökéletes elgondolkodtató hogy hogylehet hogy mi 7 gólt kaptunk tőlük, a PSG meg összesen 1(!) kapuratartó lövést engedett meg nekik, miközben ők támadtak. Ami bejöhet egy Bayern-RM ellen, az a taktika egy Inter ellen messze nem, nem véletlen hogy mindkét meccsen 0-2-re vezettek miközben nem voltunk eredménykényszerben, a PSG sokkal higgadtabban felaprította őket.
Amire kíváncsi leszek hogy ez a kezdőkörig feltolt lestaktika Flick mániája marad-e, vagy pedig tényleg a zseniális meglátása volt hogy hogyan lehet ebből a védelemből valamit kihozni, jó lenne ha oda is megkapná az erősítéseket.
Akitől jövőre sokat várok/nagyon kíváncsi vagyok az Bernal. Szerintem Casado kiesésével jelentősen csökkent a KP-s szűrés, míg DJ magasságban adott hozzá, na most Bernal pedig olyan lehet aki a VKP-ra számunkra ideális.
Én bízok a srácokban, Flickben, és ha sikerül hátul a problémákat megoldva, jelentősen erősödve kapus-védelemben akkor azt hiszem lehetünk olyan csapat akiktől a Bayern is retteghet hogy megint jön-e ellenük az úthenger, remélem ősszel megkapjuk a PSG-Liverpool-Bayern egyikét hogy egy jó erőfelmérő lehessen hogy hol is tartunk. Idén sajnos pont tavaszra estek ki a fontos játékosok, esett szét a védelem, pech, ezt nyáron figyelembe kell venni és jövőre jók lehetünk.

De úgy összegezve nem lehetünk csalódottak, jó lett volna a döntőbe kerülni, de a sok éves BL égés után, nyolcaddöntőzések és csoportkörből kiesések és EL-ben Frankfurtok, hullagyenge Mu-k általi oktatások után egy BL elődöntő 6 év után, új edzővel, zöldfülűekkel(egyedül lesérült Lewandowski és DJ játszott BL elődöntőt életében előtte) szerintem jó eredmény, jövőre a célnak be kell állítani hogy pariban lehessünk egy Bayern-PSG-Liverpoollal, aztán a többi meg jön.
Troym
Director del Fútbol

2025.06.01. 10:23:40

Cseri írta:
2025.06.01. 09:53:55
recrea írta:
2025.06.01. 08:35:58

Kedvelem az ilyen jóslatokat :D előre meg mondható a fociban ma minden…
Ez a fórum,csak úgy hemzseg a Váteszektől:) Másik sport ugyan, de a Metz 40 valahány meccs után kapott ki,így nem jutott a női kézilabda bl döntöjébe,ezek szerint ők sem éltek a történelmi esélyükkel.:) Ahogy egy ősi mondás tartja: a sportban az a szép,hogy minden megtörténhet és az a sz.r,hogy meg is történik. Lehet,ezt kellene elfogadni,nem hónapokig azon gyötrödni,hogyan lehet kiesni az inter ellen,akik mellesleg 3 év alatt két döntőt játszottak,biztosan azé'mer' egy trágya csapat!
Persze igaz, a dánok is kiverték Kanadát a jégkorong vb-n, de ez a "bármi megtörténhet" szöveg kicsit mentesít a hibáid javítása alól. Nincs mit tenni, előfordul minden a sportban, de megfelelő felkészítés, koncentráció, tehetség, stb esetén nem véletlen nyer a jobb 10ből 9szer. 24 kapott gól 13 meccsen a BL-ben nekem nem azt mondja, hogy tegnap nem 3-4 kapott góllal zártunk volna, de kétségtelen, csak azt a meccset nyerheted meg / veszítheted el amit lejátszol, lehet a PSG kettős emberhátrányba nyomta volna 85 percig, lehet mi.
Játsszunk döntőt és nem kell ilyeneken gondolkodni.

Amúgy nem nézem le az Intert, jó csapat, nem véletlen verte ki a Bayernt sem.
superman
Jugador d'estrella

2025.06.01. 10:11:27

recrea írta:
Sajna egy átlag Barca drukkernek a "mi lett volna, ha" mondatok maradnak nemzetközi meccsek kapcsán, mert nem játszottunk döntőt 10 éve. A másik frázis, ami marad nekünk a "majd jövőre".
És úgy nem játszottunk döntőt az elmúlt 10 évben, hogy érzésre nem egyszer, hanem minimum négyszer meg "kellett" volna nyernünk adott évben, legalábbis a szurkolók szerint érzésre mi voltunk a legesélyesebbek. Mégsem sikerült még döntőbe jutni sem. 4-ből egyszer sem a legjobb esélyekkel. Ez micsoda? Lúzerség a klub dns-ében? Balszerencsére mindenesetre nehéz fogni, mert ez ugyanolyan tendencia a túloldalon, ott meg érdemtelenül túlteljesítettek. Puszta szerencse, véletlen?

Szerintem teljesen fordítva nézi a képet a szurkolók többsége. Bár nyilván az is lehet, hogy én teszem ezt.
Cseri
Entrenador del Barça

2025.06.01. 09:53:55

recrea írta:

Ez a fórum,csak úgy hemzseg a Váteszektől:) Másik sport ugyan, de a Metz 40 valahány meccs után kapott ki,így nem jutott a női kézilabda bl döntöjébe,ezek szerint ők sem éltek a történelmi esélyükkel.:) Ahogy egy ősi mondás tartja: a sportban az a szép,hogy minden megtörténhet és az a sz.r,hogy meg is történik. Lehet,ezt kellene elfogadni,nem hónapokig azon gyötrödni,hogyan lehet kiesni az inter ellen,akik mellesleg 3 év alatt két döntőt játszottak,biztosan azé'mer' egy trágya csapat!
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Troym
Director del Fútbol

2025.06.01. 09:43:38

recrea írta:
Természetesen nem mondható meg minden előre, de a tegnapi PSG ellen a mi védelmünk (bármilyen összeállításban) sem gondolom, hogy 3 kapott gól alatt tartotta volna őket.
Tavaly is hatot kaptunk tőlük 2 meccsen, gyengébbek nem lettek, az tuti.

Sajna egy átlag Barca drukkernek a "mi lett volna, ha" mondatok maradnak nemzetközi meccsek kapcsán, mert nem játszottunk döntőt 10 éve. A másik frázis, ami marad nekünk a "majd jövőre".
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.06.01. 08:57:15

Most feljön folyamatosan a feltolt védelmünk. Kíváncsi lennék a meccsre a PSG ellen, ahol a 16-unkon védekezünk
Tek
Garcia-Cubarsi-Inigo-Martin
sorral
Ez a PSG nem kevés pénzből évek óta épül. Mbappe kiesésével, Dembelé, Barcola, Vitinha, Doue, Kvara, Neves (utóbbi 3-t mi is figyeltük), egy csapat állt össze az addigi összevásárolt sztárok csoportja helyett.
Luis Enrique vezetésével, akinek csak gratulálni tudok, Flick előtti 10+ évünk szerintem legjobb edzője.
Dembele (tegnapi nyilatkozatával nőtt a szememben, nem tud rosszat mondani a Barcaról, álmai klubjáról, -szerintem rosszkor volt rossz helyen) kicsit kiemelkedett a szezonban közülük, de minden poszton nagyon erősek, és nagyon bő és minőségi a keretük.
Nekünk van hová fejlődni, de a 2 keret minőségének különbsége ellenére sem tartanám esélytelennek magunkat ellenük, ezt tavaly láthattuk, és szerintem ahhoz képest fejlődtünk, és bízok a nyári erősítésekben.
recrea
Llegenda del Barça

Troym írta:
2025.05.31. 22:50:58
Egyik oldalról történelmi esélyt szalasztottunk el az Inter ellen, másik oldalon, ha a nyolcaddöntőben ezt a PSG-t kapjuk, akkor addig tartott volna az idei BL és elődöntőig sem mentünk volna. (és ma is kikaptunk volna tőlük)
gy
Jugador del Barça

2025.06.01. 08:30:02

gránit írta:

Nagyon beárazta a védelmünket ez a döntő. Hogy lehetett ettől a csapattól két meccsen 7 gólt kapni? Teljesen erőtlen, semmilyen támadójáték. Ilyen csapattól hetet két meccsen csak egy problémás védelem kaphat. Elment egy BL-győzelmünk a szint alatti kapussal és a hátsó szerencsétlenkedésekkel.

Tudtuk már korábban is, hogy hátul erősíteni kell, de bíztam abban, hogy ettől a semmilyen támadógépezettől nem fogunk annyi gólt beszedni, hogy azt ne tudnánk túllőni. Ez a csapat az elődöntőig nem lőtte meg átlagosan a meccsenkénti 2 gólt az BL-ben. 12 meccsen lőttek 19-et. Az ellennünk lejátszott meccseiket nem számítva 13 meccs, 19 gól. Rémgyenge, és ezektől kaptunk két meccsen hetet...

Rendet kell tenni hátul, a kapuposzton iparkodnak is, kérdés, hogy ez a Garcia van-e olyan jó, mint a hájpja. De a Cubarsí-Martinez-Araújo-Garcia-vonal sem bizonyult egy BL-győztes anyagnak, Gerard Martinról nem is beszélve. Kell az erősítés, ez így sajnos nem elég.
Szerintem mint soha semmit, most ezt sem kell túlreagálni. Tegnap a PSG tökéletes meccset játszott, és ezt az eredmény teljes mértékben tükrözi. Az Inter játékosok, több is, meg ellenünk hozta az élete meccsét (lásd Thuram, Dummfries, Sommer...) és tulajdonképpen minden vagy majdnem minden helyzetből gólt is szereztek.

A mi védelmünk a szezon végére leszálló ágban volt, ez tény, de azért amikor mi fogtunk ki tökéletes napot a szezonban, akkor jött itt 4-0, 5-2 egy Bayern meg Real ellen is.

Nem kell világvégét vizionálni, úgy hogy egy ellenfél maximumát, meg minimumát tesszük párba a saját meg más csapat eredményével amit elérnek ellenük.

Igen, javítani kell a védelmen, de szerintem Ter Stegen elég jó kapus ahhoz, hogy nyerni lehessen vele. Ha Araujo fegyelmezetten meg tudná tanulni a csapat játékát akkor védelem is máshogy nézne ki. Ha ez nem sikerül akkor viszont kell (akár helyette) egy középhátvéd, nem Cubarsival van itt gond alapvetően. És hát jó lenne egy nagyon jó szélső hátvéd bal oldalra, aki kerekterben mást ad mint Baldé, de emellett közel klasszis szint.

Minden esetre
1) nem vagyunk mi olyan messze ettől a szinttől amit a PSG is hozott, nekik tegnap 0s pörgött ki a ruletten, minden helyén volt.
2) Nincs értelme számtant csinálni ebből hogy Inter nem lőtt egyet se, nekünk meg két meccsen hetet, akkor a védelmünk a megye kettő szintjén van. (Még ha tényszerű hogy nem ez az erősségünk, akkor se :) )
baas11
Entrenador del Barça

2025.06.01. 07:22:50

Azert az marha bossszanto volt nézni … h mi egy ilyen 300 éves belső védő Acerbit nem tudtunk levedekezni 5 perccel a meccs vége elott !

-
Viszont Vitinhaval ez a PSG középpálya valami iszonyat gyors labdaval mint valami energia bomba olyan ( de nem ugy mint Gavi h tarol mindenkit ) óriási technikával !
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
Fecooo
Llegenda del Barça

2025.06.01. 05:40:18

LE miatt örülök a PSG-nek, messze szimpatikusabb csapattá váltak, mint voltak korábban.

Egyébként egészen költői, sőt egyenesen művészi, ahogyan az inter mindent elbukott:
Előbb feladták a kupát, amikor lefeküdtek a Milannak és feladták a bajnoki címet is a BL-ért, amikor 2-3 meccset buktak zsinórban a kupameccsel együtt. Akkor szerencsésen jöttek ki ellenünk és összejött nekik a döntő.
Most ezt is ugyanúgy megalázóan vesztették el, így lett a reménybeli triplájukból nulla :lol:
gránit
Director del Fútbol

Peter írta:
2025.05.25. 14:48:45
Azt gondolom, hogy a BL-ben sem fognak előrébb végezni, mint a bajnokságban.

Ők maxoltak már ezzel a döntővel is, mégha egy meccsen bármi is megtörténhet, persze a PSG megverheti saját magát, de kétlem, hogy az Inter megkapná ezt a párizsi segítséget, sőt, inkább nagyobb az esélye annak, hogy talán meg is lesznek szórva egy csöppet.
Mint mindig, most is igazad volt. Előre megmondott telitalálat a részedről, ismét. Még a megszórás kilátásba helyezése is ül.

csababarca írta:
2025.05.31. 22:35:14
Mivan Sommer, világlegjobb kapusa:D
Tartom, hogy ő a legjobb, ő az egyik oka, hogy idáig eljutottak. Az alapszakaszban úgy végeztek a 4. helyen, hogy gólt alig szereztek. De csak egyet kaptak, 8 meccsen. Sokat köszönhetnek neki. 1994-ben Zubizarreta kapott egy négyest, nagyon jó kapus volt, akkoriban talán ő volt a legjobb.

Luis Enrique beváltotta az ígéretét, hogy barcásabban fognak játszani a Barcánál. A klubunk legszebb napjait idézve kerültek a felállt védelem mögé, ragyogó kiugratások, sakk-mattra kijátszott helyzetek, hiába hátrál be az ellenfél, megoldják, hogy mögé kerüljenek ezekkel a lyukra futtatásokkal. Számtalanszor vitték rá Sommerre egy az egyben. A meccset meg szétdominálták, ehhez képest ellenünk mindkét első félidőben fickándozott ez az iszonyat gyenge Inter. El kell majd gondolkodnunk azon, hogy a középpályás védekezést és a hátsó alakzatot hogy akarjuk rendbe rakni, nem a sokadik góllövőt kell most hajkurászni.
Peter
Director del Fútbol

2025.06.01. 02:09:22

LG írta:
2025.05.31. 22:34:46
de az a Liverpool elleni kb. előrehezott döntő volt, ezt már akkor mondogattuk itt néhányan.
Hát az "előrehozott döntőnek" vélt párosítás első meccse is kb ugyanilyen meccsképet mutatott, mint ez a döntő és egyáltalán nem a Pool játékán múlt, hogy akkor a PSG nem 5-0-ra nyert.....hanem max Alisson védésein múlt..... :D
Sonoma
Capitá del Barça

2025.05.31. 23:24:42

Ez a mérkőzés is megmutatta, amit eddig is gondoltam, nem az Inter volt annyira jó ellenünk, hanem a védekezésünk volt ennyire gyenge. Ez a PSG ellenünk játszva is átgázolt volna a védelmünkön, max nem 5-0-ra, hanem 5-3-ra kaptunk volna ki ellenük.
A jövő évi felkészítésnél ki kell találni valami újat/mást a védekezésünkben. Ez a feltolt védekezés gyenge presszinggel párosulva életveszélyes lett tavaszra, mert a lesre állításra ( mint legnagyobb fegyverünkre) már kitalálták az ellenfelek is az ellenszert, majd jöttek a kontrák és a gólok. Jó lenne egy gyors és magas védő Araujo helyett, mert vele csak bukjuk a BL párharcokat. Nem érzem nála, hogy tudna szintet lépni ebben a Flick féle rendszerben.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.05.31. 23:22:46

Damask írta:
2025.05.31. 22:59:57
MessiNeymarSuarez írta:
2025.05.31. 22:49:15

És nem a gép dobta úgy a könnyű ágat hanem a remek őszi teljesítményünkkel harcoltuk ki, a mostani formátum előnyben részesíti az őszi jó teljesítményt így ha jól teljesítünk akkor kiharcolhatjuk megint a csoportban a legjobb helyek egyikét amivel még ha nem is ennyire könnyűt, de papíron kedvező ágat kaphatunk.
De, a gép dobta. Lásd a gép a 2. helyen végzett Liverpoolnak a végső győztes PSG-t dobta és rögtön kiestek, és ha jól emlékszem sorsolás döntött arról hogy a Liverpool vagy a Barca kapja majd a PSG ágat.
Ez is teljesen random mint a korábbi, csak eddig az volt a random, hogy melyik csoportgyőztes kap egy erős csoportcmásodikat, most az a random hogy melyik elől végző kap egy erős hátul végző csapatot.
Elméletben jól hangzik hogy az eredménnyel jobb helyre kerülhetsz, de csak parasztvakítás, semmi más, mivel nem csak a Te eredményeden múlik, hanem a másik 23 csapatén is, a végeredmény emiatt pedig ugyan olyan random.

Megint dobott a gép egy EL ágat, Benficával meg ilyen nulla interrel, és nem sikerült ezen sem túljutni, kár érte, mert nem hiszem hogy kétszer ennyire gyenge mezőny lesz a BL-ben egymás után, a Bayern is, a Real is, a City is gyengélkedett idén, jövőre nehezebb lesz, hiába erősödik a keret esetleg.
Igen, de ott a PSG léte volt a hiba a rendszerben, papír szerint messze nem a pótselejtezősök között kellett volna lenniük hanem egy Brest-kategóriájú ellenfélnek és máris az lett volna a kérdés hogy Brest vagy Benficát kapja az első 2 helyezett, arra meg nem sokan fogadtak volna hogy a PSG a semmiből God Mode-ba vált mert ez kb Leicester PL győzelem gyakoriságú.
Persze ez már a vak szerencse és a jövőbe találgatás, de ha azt nézzük hogy szélsőséges kerettel(szűk keret, ami leginkább pelenkásokból és nyugdíjasokból áll) is odacsaptunk a RM-Bayern-Dortmund-Atleti stb-t bucira vertük akkor ha Flick és a vezetőség jól menedzseli a nyarat akkor jövőre komolyabb ágon is tovább mehetünk, de ehhez Flicktől is kicsit több pragmatizmus kellene, nem csőgázzal, feltolt védelemmel támadni mikor 2 perc van hátra és mi vezetünk.
Mikor visszaálltunk és atomstabilak voltunk a Benfica elleni odavágón emberhátrányban az például az egyik kedvenc meccsem volt, kíváncsi leszek mit fog kezdeni Flick ezzel a félpályáig feltolt védelem konstrukcióval.
Kár az ideiért, de a csapat megmutatta hogy végre van bennük ráció európai porondon is.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.05.31. 23:06:34

Fogunk igazolni,csak megint ilyen bot Diazt dragan,ahelyett,h szetneznenk es okosan igazolnank… jovore kozelebe sem leszunk sztem ezzel az agyig feltolt vedelemmel,real,city,bayern is fixen osszeszedi magat,de rem nem igy lesz
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.05.31. 23:03:48

pep71 írta:
2025.05.31. 22:46:52
csababarca írta:
2025.05.31. 22:40:37
pep71 írta:
2025.05.31. 22:36:35
Elődöntőben is írtam, ez egy középszerű inter..ha Flick nem az ész nélküli toljuk fel a védelmet nyomja és GM-et akkor sima lett volna..
Ezért írom, hogy magunkat vertük meg odavissza.
Ez az inter marha gyenge, nulla jàték volt ellenünk is, magunk szégyene hogy hagytuk őket 7 gólt rúgni.

Ezek nem rúgtak 2nél több gólt csak 2-3 meccsen 2025ben az elődöntőig.
Ellenünk meg krixkrax nyúltak tényleg.

Történelmi lehetőség volt ez ellen a rémgyenge inter ellen, elcsesztük, jövőre nehezebb lesz.
Én bírom Flicket, amit a csapattal tett óriási, de szvsz ezzel a feltolt védekezéssel BL-t nyerni szinte lehetetlen. Ráadásul szerelmes Cubarsiba mert tényleg nagyon jól passzol, de elit szinten ultra lassú.
Ráadásul mitől lenne jobb jövőre a barca?
Raphi élete szezonja volt. Lewy öregebb lesz csak.
Yamal tud nagyot ugrani a kapu előtt, ennyi. Igazolni sem igen tud a csapat.

Nyílván benne van Flick is a vereségben, de azért ne az ő nyaka varrd már az egészet.
Ez a psg ma minket is simán simàzott volna! Jobb és bővebb a keretük. Nekem tetszik a Flick foci viszont az nem, h nagyon ragaszkodó típus.
Egyébként, ha Sommer nem ellenünk jatsza elete egyik legjobb meccseit akkor mi is megettük volna őket. Amelyik csapat bejut egy bl döntőbe sose volt középszer( ez az én véleményem) ebben az évben nekünk kellett volna a másik döntősnek lenni.
Egyébként azt hiszem Gránit mondta, h Sommer felkészült a támadóinkra hát most a Psg támadói készültek fel Sommerra. Én bármennyi pénzben mernék fogadni, h jövőre is minimum a legjobb 8-ban leszünk de az sem kizárt, h a legjobb 4-ben. És abban is biztos vagyok, h fogunk igazolni…
Damask
Jugador del Barça

2025.05.31. 22:59:57

MessiNeymarSuarez írta:
2025.05.31. 22:49:15

És nem a gép dobta úgy a könnyű ágat hanem a remek őszi teljesítményünkkel harcoltuk ki, a mostani formátum előnyben részesíti az őszi jó teljesítményt így ha jól teljesítünk akkor kiharcolhatjuk megint a csoportban a legjobb helyek egyikét amivel még ha nem is ennyire könnyűt, de papíron kedvező ágat kaphatunk.
De, a gép dobta. Lásd a gép a 2. helyen végzett Liverpoolnak a végső győztes PSG-t dobta és rögtön kiestek, és ha jól emlékszem sorsolás döntött arról hogy a Liverpool vagy a Barca kapja majd a PSG ágat.
Ez is teljesen random mint a korábbi, csak eddig az volt a random, hogy melyik csoportgyőztes kap egy erős csoportcmásodikat, most az a random hogy melyik elől végző kap egy erős hátul végző csapatot.
Elméletben jól hangzik hogy az eredménnyel jobb helyre kerülhetsz, de csak parasztvakítás, semmi más, mivel nem csak a Te eredményeden múlik, hanem a másik 23 csapatén is, a végeredmény emiatt pedig ugyan olyan random.

Megint dobott a gép egy EL ágat, Benficával meg ilyen nulla interrel, és nem sikerült ezen sem túljutni, kár érte, mert nem hiszem hogy kétszer ennyire gyenge mezőny lesz a BL-ben egymás után, a Bayern is, a Real is, a City is gyengélkedett idén, jövőre nehezebb lesz, hiába erősödik a keret esetleg.
torotam
Jugador d'estrella

2025.05.31. 22:59:40

csababarca írta:
2025.05.31. 22:40:37
Ezért írom, hogy magunkat vertük meg odavissza.
Ez az inter marha gyenge, nulla jàték volt ellenünk is, magunk szégyene hogy hagytuk őket 7 gólt rúgni.

Ezek nem rúgtak 2nél több gólt csak 2-3 meccsen 2025ben az elődöntőig.
Ellenünk meg krixkrax nyúltak tényleg.

Történelmi lehetőség volt ez ellen a rémgyenge inter ellen, elcsesztük, jövőre nehezebb lesz.
Ez abszolút így van. Inter sokszor vakon felrugdalta a labdákat és valaki mindig volt a leshatárról kilépve. Annyira kellett volna, hogy Flick hátrébb húzza a védősort, de sajnos tökig feltolva nyomtuk normális szélsővédők nélkül.
Jövőre tuti nem lesz ekkora malacunk a sorsolással sem. Na de bízzunk a legjobbakban.

PSG teljesen megérdemelten nyeri a BL-t. Nekem ezzel nincs semmi bajom.
Az Inter is nagyot ment, de az a foci amit ők tolnak kevés embernek tud szimpatikus lenni.

MBappe meg nyer még BL-t, nagy valószínűséggel többet is, de az idei szezon jó kis fricska neki. :mrgreen:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára torotam 2025.05.31. 23:00:35-kor.
Visca el BARCA!
davi10
Llegenda del Barça

2025.05.31. 22:52:28

2025, BL győztes a PSG. Hányinger.

LE az öröm az ürömben.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Troym
Director del Fútbol

2025.05.31. 22:50:58

Egyik oldalról történelmi esélyt szalasztottunk el az Inter ellen, másik oldalon, ha a nyolcaddöntőben ezt a PSG-t kapjuk, akkor addig tartott volna az idei BL és elődöntőig sem mentünk volna. (és ma is kikaptunk volna tőlük)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.05.31. 22:50:48

pep71 írta:
2025.05.31. 22:46:52

Én bírom Flicket, amit a csapattal tett óriási, de szvsz ezzel a feltolt védekezéssel BL-t nyerni szinte lehetetlen. Ráadásul szerelmes Cubarsiba mert tényleg nagyon jól passzol, de elit szinten ultra lassú.
Ráadásul mitől lenne jobb jövőre a barca?
Raphi élete szezonja volt. Lewy öregebb lesz csak.
Yamal tud nagyot ugrani a kapu előtt, ennyi. Igazolni sem igen tud a csapat.
Egyetértek.
Psg nem is engedi az inter előrevagdasott labdáit, mert szépen mélyen védekeznek, ahogy kell.

De most nagy elégtételt érzek, ez az inter felmagasztalás a párharcunk után, főleg amit Acerbivel, Sommerrel, Dumfriesal csináltak…karma.

Ekkora alázás bl döntőben, nagyon élvezem.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Damask
Jugador del Barça

2025.05.31. 22:50:21

Valahogy így kellett volna kipicsázni ezt a szutykos Intert nekünk is.
Válasz küldése