Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
70
47%
Nem, tovább kell lépni
79
53%

Szavazatok száma: 149
Messidona10
Entrenador del Barça

2025.11.11. 11:10:44

A tavalyi szezonban, mikor felmerült ez, hogy visszajönne néhány hónapra kölcsönbe, akkor egyértelműen az volt a véleményem, hogy ne, mert éppen úgy össze volt rakva a csapat, hogy azon szerintem csak rontott volna (akár fizikailag, akár a mentális hatását nézem - utóbbit persze nem tudjuk, de rizikó van benne). Főleg, hogy télen/tavasszal volt ez talán téma, amikor elég jól ment minden fronton.

Most, elolvasva a hétvégi látogatásáról szóló cikket, illetve elképzelve, hogy visszatérne mondjuk januártól, sokkal árnyaltabban látom. Mentálisan egy hatalmas dobás lehetne a csapatnak. Sportszakmailag is szerintem jó döntés lenne, van benne még annyi, hogy jobbak legyünk vele. Megnézném, hogy Flick hogyan illesztené be a képbe.

A fenti gondolatokhoz azt azért hozzáteszem, hogy vizualizáltam, milyen lenne egy teltházas bajnokin az új stadionban, amikor feláll a kispadról, odaballag az oldalvonalhoz, és becserélik. Attól is meghatódtam, hogy elképzeltem :D Úgyhogy ez a néhány sor az objektivitás teljes és átfogó hiányában született.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.11.11. 10:26:38

Chino írta:
2025.11.11. 09:26:33

Biztos erősíés lenne, de szerintem nagyon megkavarná a támadósort, Yamalt is eléggé kioltaná, illetve a jelenlegi rendszerbe nem lenne egyszerű beilleszteni. Fél évre szerintem legalább annyit venne el, amennyit hozzáad, neki is kellene idő, míg egy USA kaland után átváltana ebbe a szisztémába. Vele amúgy is legalább ketszer annyi eladott labda lenne a támadóharmadban, a Flick-féle taktikából nagyon kilógna.
Szerintem csak Olmo pozijában lehetne jó, nem annyit védekezve nyilván. És akkor máris nem oltaná ki Yamalt.

Itt az a baj, hogy olyan az aurája, hogy mindenki őt keresné állandóan, nem vállalnák fel a párharcokat, hanem letennék Messinek, majd ő oldja meg.
Ez volt az utolsó 1-2 évében már zavaróan, hogy senki nem csinált semmit, csak odatette messzinek, mert összetojták magukat egy csel meghúzásától.

Na mindegy, ilyen nem lesz, de a búcsúmeccs tető alá hozható lenne szerintem, akár egy végleges visszavonulás gyanánt is működhetne.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Chino
Llegenda del Barça

2025.11.11. 09:26:33

bence0330 írta:
2025.11.11. 09:10:25
Érdekes most amúgy a helyzete, fél évre igazából csapatot keres magának, hogy éles maradjon a VB-ig. A szennylapok a Galatasaray nevét emlegetik egyre jobban, bár komoly forrásban nem találtam. De valahol lennie kell tavasszal, az biztos.

Igazából egy ok miatt nem hoznám most télen vissza, mégpedig azért, mert minden posztunk jobban erősítésre szorul, mint a támadó. Ott még a B sor is elég jó, máshol meg alig tudunk kiállni... persze ha Alves szinten fillérekért jönne - fél év akár bele is férhetne így neki, és nem vonatkozik már rá nyilván a spanyol felezős szabály -, akkor ffp-ben nem számít, és nem venne el helyet egy esetleges sokkal inkább hiányposztra érkező erősítés helyett, már ha olyan lehetséges télen. Akkor aztán ide is jöhetne, és akkor 10-es, center, jobbszélső simán lehetne, csak szegény Roony szívná meg.
Biztos erősíés lenne, de szerintem nagyon megkavarná a támadósort, Yamalt is eléggé kioltaná, illetve a jelenlegi rendszerbe nem lenne egyszerű beilleszteni. Fél évre szerintem legalább annyit venne el, amennyit hozzáad, neki is kellene idő, míg egy USA kaland után átváltana ebbe a szisztémába. Vele amúgy is legalább ketszer annyi eladott labda lenne a támadóharmadban, a Flick-féle taktikából nagyon kilógna. Amúgy meg pont nem a gólerősség az érzékeny pontunk.
De az egész már ott megbukik, hogy maximum akkor lehetne realitása, ha ingyen játszana vagy egy jelképes összegért, tekintve, hogy a bérkeret milyen gondokkal küszködik.
Ebből a szempontból szerintem egy Galata még egy reális cél is lehetne, ha tényleg egy fél szezonnal számolna.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.11.11. 09:10:25

Érdekes most amúgy a helyzete, fél évre igazából csapatot keres magának, hogy éles maradjon a VB-ig. A szennylapok a Galatasaray nevét emlegetik egyre jobban, bár komoly forrásban nem találtam. De valahol lennie kell tavasszal, az biztos.

Igazából egy ok miatt nem hoznám most télen vissza, mégpedig azért, mert minden posztunk jobban erősítésre szorul, mint a támadó. Ott még a B sor is elég jó, máshol meg alig tudunk kiállni... persze ha Alves szinten fillérekért jönne - fél év akár bele is férhetne így neki, és nem vonatkozik már rá nyilván a spanyol felezős szabály -, akkor ffp-ben nem számít, és nem venne el helyet egy esetleges sokkal inkább hiányposztra érkező erősítés helyett, már ha olyan lehetséges télen. Akkor aztán ide is jöhetne, és akkor 10-es, center, jobbszélső simán lehetne, csak szegény Roony szívná meg.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

2025.11.11. 09:00:52

csababarca írta:
2025.11.10. 21:58:27
Sose értettem pl Cruyffról miért nem lett elnevezve a Camp Nou.
De Messiről is lehetne az új.

De jobb a spotify camp nou elnevezés persze, az több pénzt hoz :lol:

Na mindegy.
Kellene neki egy búcsúmeccs, komolyan meghívni nyáron a gamperre (talán addigra tényleg elkészül, bár kétlem), és tolhatna egy félidőt ott, egyet nálunk.
Szerintem a történelmi érték miatt teljesen rendben a stadionnév. Azt, hogy odalett biggyesztve a Spotify még nem tartom annyira szentségtörésnek. Azért láttuk, hogy marketing és hasonló okokból milyen stadionok lettek átnevezve. A Highbury, kétszer is átnevezték a Vicente Calderont szintén szponzori pénzek miatt, az Allianz is megdobta a Bayernt a keresztelésért stb. Manapság már szinte az összes új/átépített stadion szponzor nevét veszi fel, ha az komoly anyagi plusszal jár.
A Bilbao is csak azért tartotta meg, mert azt a város, illetve különböző alapítványok finanszírozták. Ez már teljesen amerikai mintára megy.
Cruyff megkapta az addigi Miniestadit, ahogy a Realnál is a Castilla a Di Stefano nevet.
Ez szerintem egy tökéletes gesztus, figyelembe véve, hogy az Atletic is azért eléggé benne van a köztudatban, hiába csak B-csapat.

Elvileg lesz Messinek búcsúmeccse, csak jó eséllyel már nem aktív játékosként, mert a teljes férőhelyes stadion avatójára szánják. Ha ez még egybeesni Messi utolsó évével az elég komoly lenne. Ha még aktív lenne mondjuk eljöhetne az Inter Miami és egyik félidőben a Barcában, a másikban a Miamiban játszana, több játékosnál is eljátsszották már ezt.
Forca Barca!!!!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.11.10. 21:58:27

Sose értettem pl Cruyffról miért nem lett elnevezve a Camp Nou.
De Messiről is lehetne az új.

De jobb a spotify camp nou elnevezés persze, az több pénzt hoz :lol:

Na mindegy.
Kellene neki egy búcsúmeccs, komolyan meghívni nyáron a gamperre (talán addigra tényleg elkészül, bár kétlem), és tolhatna egy félidőt ott, egyet nálunk.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
ktm
Capitá del Barça

2025.11.10. 20:34:26

grgly50 írta:
2025.11.10. 17:18:07
Szerintem megérdemelné, hogy az új stadionba is beékelődne neve. Akár egy szektort is el lehetne nevezni róla. De mintha a mai vezetőség - Laportával az élen - nem szívlelné valamiért. Nem katalán!
Na ja, Laportanak addig kellett, amig vele tudott kampanyolni, hogy megtartja...
grgly50
Capitá del Barça

2025.11.10. 17:18:07

csababarca írta:
2025.11.10. 16:29:14
Ott sose tudjuk meg mi történt, de hogy rossz volt a kommunikáció szokás szerint az fix.
Valahol időszerű volt a váltás, bár szerintem még meg tudott volna újulni normális edző alatt, ki tudja.
Az utolsó szezonjában iszonyat gyenge volt a keret már.

De ő igazából jól jött ki ebből, kipihenten VB-t tudott nyerni, nálunk örökké a pályán mindent tőle várva szerintem (!) nem lett volna képes arra a teljesítményre a VB-n.

Mi azóta is nyögjük a bajokat, de közben keretileg kiegyenesedtünk. Szóval mi se jártunk annyira rosszul.

Tény ami tény, méltatlan a távozása, ilyen kaliberű játékosok megérdemelnek egy méltó búcsúztatást, könnyeket, ünnepet. Hát még ő.
=D> =D> =D>

Szerintem megérdemelné, hogy az új stadionba is beékelődne neve. Akár egy szektort is el lehetne nevezni róla. De mintha a mai vezetőség - Laportával az élen - nem szívlelné valamiért. Nem katalán!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.11.10. 16:29:14

Ott sose tudjuk meg mi történt, de hogy rossz volt a kommunikáció szokás szerint az fix.
Valahol időszerű volt a váltás, bár szerintem még meg tudott volna újulni normális edző alatt, ki tudja.
Az utolsó szezonjában iszonyat gyenge volt a keret már.

De ő igazából jól jött ki ebből, kipihenten VB-t tudott nyerni, nálunk örökké a pályán mindent tőle várva szerintem (!) nem lett volna képes arra a teljesítményre a VB-n.

Mi azóta is nyögjük a bajokat, de közben keretileg kiegyenesedtünk. Szóval mi se jártunk annyira rosszul.

Tény ami tény, méltatlan a távozása, ilyen kaliberű játékosok megérdemelnek egy méltó búcsúztatást, könnyeket, ünnepet. Hát még ő.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2025.11.10. 14:22:34

„Tegnap este visszatértem egy helyre, amelyet a lelkem mélyén nagyon hiányolok. Egy helyre, ahol ti, srácok, ezer alkalommal tettetek a világ legboldogabb emberévé.”

„Remélem, egy nap visszatérek ide, és nem csak azért, hogy elbúcsúzzak játékosként, amelyre soha nem került sor...”

Máig döbbenet számomra a távozása, és a mód, ahogyan elment. Majd az okosok és racionálisak elmagyarázzák miért nem, de én bármikor visszahoznám. 🔵🔴
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
bence0330

2025.11.10. 13:05:17

Elrepült tegnap Barcelonába, hogy meglátogassa a felújított Camp Nout. :) Az instájára feltett egy képet, ahogy ott áll a gyepen. Azt írta, reméli, hogy még visszatérhet.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.07.20. 23:17:06

Raadasul 167 meccsel kevesebbet jatszott..GOAT!Nem sok mindenkinel vartam ugy meccseket,h vajon mit fog varazsolni…Dinho,Messi es esetleg Neymar.
bence0330

2025.07.20. 12:44:53

Plusz lehagyta CR-t bő másfél évvel fiatalabban az akciógólok számában. Az egyetlen dologban, amiben CR legalább tartja a lépést vele.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.07.20. 12:16:12

Deluigi
Entrenador del Barça

2025.07.13. 09:34:11

https://prnt.sc/Yx6HxrW_ozOq

Leo Messi has completed five consecutive MLS games scoring a brace.

⚽️⚽️ vs Montréal
⚽️⚽️ vs Columbus
⚽️⚽️ vs Montréal
⚽️⚽️ vs New England
⚽️⚽️ vs Nashville

https://www.youtube.com/watch?v=JA55jP_wxqY
soadroli
Llegenda del Barça

2025.07.11. 20:32:25

Barcelona have set a date for Leo Messi’s farewell match — it will take place once the Spotify Camp Nou reopens at full capacity.

The club has already reached out to Messi’s family, and they’ve given their initial GREEN LIGHT. @CatalunyaRadio
Kép
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.07.02. 09:55:47

https://www.youtube.com/watch?v=maxBaOtFdKU

A futball királyának teljes története - Lionel Messi | Dokumentumfilm (2025)

magyarul
davi10
Llegenda del Barça

2025.06.20. 13:46:22

Leon írta:
2025.06.20. 10:52:27
Akkor már csak 9 gólra van Juninho rekordjától. 8)
Remélem meglesz hogy a fehér bohócok szurkoló tovább vergődjenek miatta, ahogy teszik most is. :mrgreen:
Úgy látszik Messi VB győzelem egy életre lelki sérültté tette őket. :lol:
Itt egyelőre te vergődsz, aki egy Messi szabadrúgás után is a Real szurkolóival van elfoglalva.
Nyugodtan mellőzd ezeket, senki nem kiváncsi erre.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Leon
Director del Fútbol

2025.06.20. 10:52:27

Akkor már csak 9 gólra van Juninho rekordjától. 8)
Remélem meglesz hogy a fehér bohócok szurkoló tovább vergődjenek miatta, ahogy teszik most is. :mrgreen:
Úgy látszik Messi VB győzelem egy életre lelki sérültté tette őket. :lol:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
recrea
Llegenda del Barça

2025.06.19. 23:01:01

recrea írta:
2025.05.25. 08:03:43
67. szabadrúgás gólját lőtte éjszaka, megelőzte Dinhot, jöhet Pelé, ahhoz 3 gól kell még.
68. ma a Porto ellen, győztes gól, elképesztő a pali :D
superman
Jugador d'estrella

2025.05.30. 19:20:59

gy írta:
2025.05.30. 18:04:47
superman írta:
2025.05.30. 15:27:11

Nem tudjuk kigazdálkodni. Élni fog még Lewi, De Jong, Fati, talán Lenglet, stb szerződése, ezek mellett kizárt.
Mondjuk új igazolásként annyiért ír alá amennyiért ő akar. Alves is alig kért pénzt amikor visszajött. Piaci alapon valóban nem tudjuk kigazdálkodni de ebből úgyis csak akkor lenne valami ha Messi akarja itt tovább írni a legendáját és jelképes összegért idejön.
Ezt tudom, csak nem nézem ki belőle, hogy eljönne jelképes összegért. Szerintem inkább marad az usában jó pénzt keresni.
gy
Jugador del Barça

2025.05.30. 18:04:47

superman írta:

Nem tudjuk kigazdálkodni. Élni fog még Lewi, De Jong, Fati, talán Lenglet, stb szerződése, ezek mellett kizárt.
Mondjuk új igazolásként annyiért ír alá amennyiért ő akar. Alves is alig kért pénzt amikor visszajött. Piaci alapon valóban nem tudjuk kigazdálkodni de ebből úgyis csak akkor lenne valami ha Messi akarja itt tovább írni a legendáját és jelképes összegért idejön.
superman
Jugador d'estrella

gránit írta:
2025.05.30. 11:28:17
Mivel az MLS-ben nem őszi-tavaszi szezon van, hanem tavaszi-őszi, tehát a szezon egy naptári éven belül bonyolódik le, Messi szerződése is (2025.) december 31-ig szól.

Még akár fel is merülhet, hogy tavaszra, egy utolsó BL-futásra, jelképes összegért visszatérjen, ahogy Dani Alves is visszatért egy tavasz erejére, és volt is akkor egy nagy fellendülés, Xavi edzőségének kezdeti időszakában. Sokat dobott a csapaton az ő visszatérése.

Messi még a tavalyi Copán is elég jó volt, meg lehetne fontolni egy visszatérést.
gránit
Director del Fútbol

2025.05.30. 11:28:17

Pont azért van szükség minőségi tartalékvédőkre, hogy a hosszú szezon semmilyen szempontból ne okozzon problémát. De az volt a jelszó, hogy "megvagyunk". Most is az. Jövő tavasszal meg majd megint pislogunk, hogy jééé, elfáradtak a játékosok, ki gondolta volna.

Mivel az MLS-ben nem őszi-tavaszi szezon van, hanem tavaszi-őszi, tehát a szezon egy naptári éven belül bonyolódik le, Messi szerződése is (2025.) december 31-ig szól.

Még akár fel is merülhet, hogy tavaszra, egy utolsó BL-futásra, jelképes összegért visszatérjen, ahogy Dani Alves is visszatért egy tavasz erejére, és volt is akkor egy nagy fellendülés, Xavi edzőségének kezdeti időszakában. Sokat dobott a csapaton az ő visszatérése.

Messi még a tavalyi Copán is elég jó volt, meg lehetne fontolni egy visszatérést.
bence0330

2025.05.30. 10:17:14

Saviola írta:
2025.05.30. 09:20:56
Örülnének az MLS-ben egy ilyen védelemnek, azért ne essünk át a ló túloldalára... :|
No igen, vagy fél lvig az egész vikág áradozott az Inigo-Cubarsi párosról. Nem is csoda, elképesztő volt, ami műveltek, csak hát elfáradtak-kiesett Casadó, és amúgy Pedri is elfáradt, aki rengeteg labdát szerzett amúgy, stb, és tényleg legyengültek nagyon a végére.

Messiéknek azért örüök, jó látni rajta és a többi korosodó ex-barcáson is a foci örömét, amit ott tényleg lehet élvezni, nincs akkora nyomás, nincs szenvedés, és fenti megállapításban az abszolút igaz, hogy gyengébbek is a védelmek, meg persze az edzők maguk is, nem tudják úgy megszervezni azt, mint itt egy spanyol kiscsapatnál. Puigot követem ott még, a csapata a legjobbak között volt, kiesett ACL-el és tökutolsók lettek. Nem véletlen volt ő a liga egyik legjobb játékosa.
Válasz küldése