recrea írta: ↑2025.05.20. 11:05:26
bence0330 írta: ↑2025.05.19. 12:08:48
Na ezt én sem értem. Sok másik játékosunk kimúlt, hátvédjeink, de Pedri, Rapha pl. mindenképp. Oké, sokkal többet futnak, viszont jobb korban is vannak. Ő meg az utolsó hetekben jobb volt, mint valaha, nem is kicsivel. Remélem valami extra genetikája van, és ezt így bírni fogja konstansan.

Meg ő mostanra mindenképp lett már olyan jó, hogy le kell róla venni valamennyire a védekezés terhét, mint Messinél (nem annyira persze, mint a végén), és ezt szerintem amúgy meg is tettük.
Szerintem nem levenni, hanem pakolni kell rá a tehet, mivel láthatóan jól bírja fejben. Védekezni pedig meg kell tanítani, az a könnyebb, Flick focijába olyan nincs, hogy valaki nem védekezik.
Mögé igazolni totálisan felesleges, egyrészt tehermentesíteni úgysem fogják, másrészt egy fiatal szervezetet szét lehet szaggatni, pihenjen a 30 feletti.
A 16-7 évesen stabil kezdőként mélyvízbe dobott játékosok nagy többsége szalagszakadással, vagy más egész szezonos sérüléssel kezdi a pályafutását (fordítva meg ha bárkit megnézel, a skála túloldaláról, akik kifejezetten későn értek be a topfociba, alig hagytak ki általában napot életükben sérüléssel, a nagyobb nevek közül Guimaraes, Raphinha, Reijnders pl). Ez nem véletlen, a fiatal szervezet bizonyos szempontból jól bírja a terhelést, de közben meg mégsem, főleg a szalagok, illetve az azokról terhet leszedő/védő izomzatok nincsenek még a top foci szintjén. Alig van kivétel, aki eszembe jut. Nálunk Baldé, Fati, Gavi, Bernal, hogy csak 1-2 évet menjünk vissza, de Wirtz, stb. Lehet, hogy Yamal ezt épp elkerüli, de pokoli mázli lenne. Ha meg lesérül... meg hát akkor is lesérülhet hetekre, ha nem áll be a fenti sormintába, idén is volt többször muscle overload-ja, szerencsére az egyik pont a téli szünetre esett. Hogyne kéne mögé valaki. Az lenne a jó, ha két posztos lenne persze, és nem csak ott lenne jó, hanem mindkét szélen. Én ezért támogatnám a Doku-szerű játékosokat, neki mindegy melyik oldalra teszik, ugyanúgy ízekre szedi a védelmet, baloldalon meg sok esetben kezdhetne is, Raphát nem feltétlenül ki, hanem csak beszorítani kell más posztra.
Yamal amúgy szerintem remekül védekezik, de az utolsó hónapokban szerintem ki lett adva neki, hogy inkább a támadásokra koncentráljon. Szerintem így többet is ért jelenleg.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy