Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Chino
Llegenda del Barça

2025.05.26. 21:04:05

bence0330 írta:
2025.05.26. 19:19:48

Nekem sem maradt meg a teljesítménye, én is csak úgy "elhiszem, amit mondanak róla". De most ránéztem a statokra

https://fbref.com/en/comps/12/keepersadv/La-Liga-Stats

PSxG-GA elvileg az összefoglaló stat, abból is a /90, azaz az Expected szekció utolsó oszlopa. Ez azt jelenti ugye, hogy a lövésből várható gólokhoz képest mennyit fogott. Ebben ő vezeti a Ligát. Ez sokkal jobb mutató, mint a védési hatékonyság, hiszen pl. Tek alighanem sokkal több ziccerrel néz szemben, mint egy alsóházi csapat kapusa, sokkal nehezebb helyzetekben kell védenie, a fenti stat ezt figyelembe veszi. 90 percenként 0,2 góllal kap kevesebbet, mint kéne neki. Ez nagyon komoly teljesítmény, de valóban, csak 1 szezon. Kicsit rizikós, főleg a szintlépés, de mivel még kapus szemmel elég fiatal is, akár nagyon be is jöhetne. Meret sokkal biztosabb megoldásnak tűnne, a 28 év kapusoknál még teljesen jó, legalább 4-5 jó éve lehet.
Nekem is nagyon rizikósnak tűnik. 1 vagy 2 év múlva úgyis kezdőbe igazolunk kapust, akkor ennél sokkal biztosabbra megyünk és komolyabbra megyünk rá. Azt pedig, hogy rövidtávon kiszorítsa MAtS-ot én nem igazán tudom elképzelni. A német azért még mindig egy nagyon jó játékos, régóta itt van, ráadásul csapatkapitány (a Flickkel való kapcsolata pedig gondolom rátesz egy lapáttal) Helyette egy olyan kapust kizárt, hogy kezdőbe raknak akinek eddig egy szezonja van egy alsó-közép szintű csapatban.
25 millió pedig jelen helyzetben elég sok, szerintem sokkal nagyobb az esély arra, hogy míg itt van második számú lesz, megkapja a kupát és nem robbant olyat, hogy a német utódja legyen, hanem igazolunk egy nagyobb nevet. Arra is van esély, hogy valamilyen okból kezdő lesz, nagyon magas szintet hoz és hosszabb távon megoldja a kapuskérdést, de szerintem ez a forgatókönyv a valószínűtlenebb és ez az összeg idén nagyon hiányozhat.
Ráadásul más képességek is rengeteget számítanak nálunk. Mennyire él együtt a játékkal, passzok terén mit tud nyújtani stb. Ha ilyenekben gyengébb, mint amire itt szükség van, hiába hoz magas szintet védések terén, amit nyerünk a réven, elvesztjük a vámon.
bence0330 írta:
Diaz ezért az árért szerintem is sok, de amúgy piaci helyzetet tekintve lehet megér ennyit. Ha Flick nagyon őt akarja, részemről mehet, mert ez nagyon fontos. Nem csodálom, hogy őt akarja Flick imádja Raphinhát, és Diaz kb hozzáállásban ugyanaz, csak ténylegesen szélső mellette. Ennyivel jobb, mint egy Rashford mondjuk, akinek feleennyi lenne az ára.
A 80 körüli árat én igazából csak a korai hírekben olvastam, az utóbbi időkben szerzhető információkban nem nagyon említenek pletykaszintű vételi díjat sem. Egyáltalán nem kizárt, hogy ennél akár jóval olcsóbban is meg lehet szerezni. Nem akar hosszabbítani a Poollal, hiába ajánlottak új szerződést, így részben nekik is érdekük értékesíteni, jövőre lejáró szerződéssel egy évvel idősebben, kényszerben a felét kapnák érte. Kedveli a klubot és a La Ligát, a jelenlegi szerződése sem túl hosszú és egyelőre licitháború sem néz ki. (persze lehet, hogy pontosan az ellentéte lesz és magasabb lesz az ára, de egy zsírosabb ajánlatot is simán elfogadhat az angoloktól)

Engem elsősorban nem az érdekel, hogy kit választanánk, hanem hogy Flicknek kelljen és (lehetőleg megfelelően) ténylegesen használja is (plusz több poszton bevethető legyen, bsz, közép). Ha inkább mondjuk Rashford "feküdne" a németnek, akkor sokkal inkább ő. Vehetünk 150 millióért is egy Kvarát vagy bármilyen klasszist, ha Flick számára nem illeszkedik/illeszti a rendszerbe és hanyagolja is, annál egy edző számára kedvelt és jól alkalmazott Lookman is szintekkel jobb megoldás.
De ez nem csak Diazra vonatkozik, hanem bármely más igazolásra.
Forca Barca!!!!
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2025.05.26. 20:24:46

fcjoc írta:
2025.05.26. 16:35:55
Így hogy a Las Palmas kiesett, hogy hogy nem vetődik fel bal szélre Alberto Moleiro neve? Több poziban is tud játszani és nagyon tehétséges/jó játékos. Bár idén nem hozott nagy számokat ahogy a csapata sem, de kizárt hogy az őszt ott kezdje meg..
Ő nekem is eszembe jutott, nagyon ígéretes játékos. Sztem az a bajuk vele, hogy nem igazi, klasszikus, nagy munkabírású szélső, inkább szélről befelé húzódó irányító, passzer profil, és csatárnak se lehet betenni, ha úgy van. Ettől függetlenül sztem is lenne benne fantázia, az árát nem tudom, mennyi lehetne.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

Messa írta:
2025.05.26. 18:38:31
szbsz írta:
2025.05.26. 16:19:19
Én két érkezőre számítok a nyáron: Az egyik értelemszerűen Luis Díaz lesz, a másik meg remélhetőleg egy full-back, bár ezt Deco már egyszer cáfolta, de azért én bízok benne... [-o<
Én megőrülök ha 80-ért elhozzuk Diazt, kb a felét ha éri.

Egyébként srácok, ez a Joan Garcia tényleg ilyen jó kapus? Én néztem minden meccsünket idén, de nem maradt meg az ellenünk nyújtott teljesítménye. Espanyol meccseket nem néztem.
Nekem sem maradt meg a teljesítménye, én is csak úgy "elhiszem, amit mondanak róla". De most ránéztem a statokra

https://fbref.com/en/comps/12/keepersadv/La-Liga-Stats

PSxG-GA elvileg az összefoglaló stat, abból is a /90, azaz az Expected szekció utolsó oszlopa. Ez azt jelenti ugye, hogy a lövésből várható gólokhoz képest mennyit fogott. Ebben ő vezeti a Ligát. Ez sokkal jobb mutató, mint a védési hatékonyság, hiszen pl. Tek alighanem sokkal több ziccerrel néz szemben, mint egy alsóházi csapat kapusa, sokkal nehezebb helyzetekben kell védenie, a fenti stat ezt figyelembe veszi. 90 percenként 0,2 góllal kap kevesebbet, mint kéne neki. Ez nagyon komoly teljesítmény, de valóban, csak 1 szezon. Kicsit rizikós, főleg a szintlépés, de mivel még kapus szemmel elég fiatal is, akár nagyon be is jöhetne. Meret sokkal biztosabb megoldásnak tűnne, a 28 év kapusoknál még teljesen jó, legalább 4-5 jó éve lehet.

Diaz ezért az árért szerintem is sok, de amúgy piaci helyzetet tekintve lehet megér ennyit. Ha Flick nagyon őt akarja, részemről mehet, mert ez nagyon fontos. Nem csodálom, hogy őt akarja Flick imádja Raphinhát, és Diaz kb hozzáállásban ugyanaz, csak ténylegesen szélső mellette. Ennyivel jobb, mint egy Rashford mondjuk, akinek feleennyi lenne az ára.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.05.26. 18:38:31

szbsz írta:
Én két érkezőre számítok a nyáron: Az egyik értelemszerűen Luis Díaz lesz, a másik meg remélhetőleg egy full-back, bár ezt Deco már egyszer cáfolta, de azért én bízok benne... [-o<
Én megőrülök ha 80-ért elhozzuk Diazt, kb a felét ha éri.

Egyébként srácok, ez a Joan Garcia tényleg ilyen jó kapus? Én néztem minden meccsünket idén, de nem maradt meg az ellenünk nyújtott teljesítménye. Espanyol meccseket nem néztem.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
szbsz
Capitá del Barça

2025.05.26. 18:37:14

FcBarcelona1 írta:
2025.05.26. 18:29:22
https://barcauniversal.com/barcelona-on ... -complete/
A MARCA szerint elkészültek a VIP boxok (eladott), és azt a Limak hitelesítette.
A Barca továbbítja a papírokat a La Ligának, hogy el tudjon számolni a 100 millióval és visszakerüljön az 1/1 alá.
Ennyi, abból a befolyt százasból meg tudunk hozni, egy minőségi balszélsőt, Luis Díazt is akár és Cubarsit se kell eladnunk az Internek! =D>
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.26. 18:29:22

https://barcauniversal.com/barcelona-on ... -complete/
A MARCA szerint elkészültek a VIP boxok (eladott), és azt a Limak hitelesítette.
A Barca továbbítja a papírokat a La Ligának, hogy el tudjon számolni a 100 millióval és visszakerüljön az 1/1 alá.
fcjoc
Entrenador del Barça

2025.05.26. 16:35:55

Így hogy a Las Palmas kiesett, hogy hogy nem vetődik fel bal szélre Alberto Moleiro neve? Több poziban is tud játszani és nagyon tehétséges/jó játékos. Bár idén nem hozott nagy számokat ahogy a csapata sem, de kizárt hogy az őszt ott kezdje meg..
szbsz
Capitá del Barça

Barcaman1993 írta:
2025.05.26. 15:28:35
Csak én gondolom, hogy túl sok érkező nem lesz nyáron? Deco lenyilatkozta, hogy Ter Stegen pótlásáról 2 év múlva kell gondolkozni, egy cserekapus érkezése akkor lehet érdekes, ha a lengyel távozik. A védelem létszámban meg van, baloldalra jöhetne valaki, de akkor Gerard Martinnal minek hosszabbítottunk? Középpályán szerintem túl sokan is vagyunk. Elől vagyunk vékonyak a 4 használható emberünkkel, de a 3 kezdő nem hiszem, hogy túl sokat lenne pihentetve jövőre sem, Fermín és Olmo meg eddig játszottak fent, ha kellettek. Kíváncsi vagyok mi fog történni. Klasszis játékos nem hiszem, hogy eljön padozni.
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Barcaman1993
Director del Fútbol

2025.05.26. 15:28:35

Csak én gondolom, hogy túl sok érkező nem lesz nyáron? Deco lenyilatkozta, hogy Ter Stegen pótlásáról 2 év múlva kell gondolkozni, egy cserekapus érkezése akkor lehet érdekes, ha a lengyel távozik. A védelem létszámban meg van, baloldalra jöhetne valaki, de akkor Gerard Martinnal minek hosszabbítottunk? Középpályán szerintem túl sokan is vagyunk. Elől vagyunk vékonyak a 4 használható emberünkkel, de a 3 kezdő nem hiszem, hogy túl sokat lenne pihentetve jövőre sem, Fermín és Olmo meg eddig játszottak fent, ha kellettek. Kíváncsi vagyok mi fog történni. Klasszis játékos nem hiszem, hogy eljön padozni.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Chino
Llegenda del Barça

2025.05.26. 14:55:22

szbsz írta:
2025.05.26. 13:58:45
recrea írta:
2025.05.26. 13:44:48

Miért is?
Nagyon visszaesett önmagához képest az elmúlt években, legutóbb a Villareal ellen a 3 bekapott gól se mutat jól a neve mellett.

Én mondjuk adnék neki még egy utolsó esélyt, Flick alatt hátha magához tér (ahogy azt megtették mások is), a fórum többsége és úgy általában a culék eladnák viszont...

Mindenesetre annak, hogy igazolunk egy top kapust aztán kölcsönadjuk semmi értelmét nem látom, pláne a jelenlegi anyagi helyzetünkben!
Szerintem év elején semmi gond nem volt vele, ha egy hasonló szintet hoz bármely kapusunk, főleg az erősségeit (értsd: kijövetelek, lábmunka, passzok) tekintve nem lenne ilyen kapuskérdés. A bekapott gólok meg nagyon félrevezetőek. Joan Garcia kapott 38 meccsen 51 gólt összesen 8 cleen sheet-tel, TEK 15 meccsen 12 gól szintén 8 c.s.. Emlékezzünk, amikor kiálltunk B-csapattal Pamplonában mi volt, pedig nem egy gödörben lévő csapat volt (10-0-1) Ha nincs előtted normális védelem, de úgy en bloc egy jó csapat lehetsz top kapus, biztosan többet nyelsz be, mint egy Barca gyenge hálóőrrel.
Annyira nem ismerem Garciát, 4-5 Espanol meccset láttam, de abból is kettőt-hármat fél szemmel/nem egészében. Emiatt tartok kicsit tőle, mert gyakorlatilag első szezonja volt, a gólokra/clean sheetekre nem nagyon lehet adni. És ahhoz is sokat kell látni, hogy kiderüljön milyen lábbal, mennyire magabiztos kijöveteleknél/íveléseknél. Ha Penát tegnap látjuk fel sem merül, hogy kapus kellene. Amennyi bravúrt (1,5-2) be kellett mutatni megtette, nem bizonytalankodott stb. És voltak hasonló meccsei idén és tavaly is, sőt!
Kicsit azért is van szerintem felkapva mert biztos a távozása és ha nem záradékkal engednék az ára sem biztos, hogy ennyi lenne. Ráadásul minden bizonnyal nem 1-2 évre hoznánk és ha mondjuk egy Pena szintet hoz stabilan nem hogy előrébb lennénk, inkább visszalépünk.
Ha valaki rendszeresen látta, mondhatna néhány szót róla!
Forca Barca!!!!
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.05.26. 14:29:57

szbsz írta:
Nagyon visszaesett önmagához képest az elmúlt években, legutóbb a Villareal ellen a 3 bekapott gól se mutat jól a neve mellett.
Sebaj, itt van Pena, aki utolso meccsen is clean sheet volt.

Ha pedig a meccseket nezzuk, lathatjuk, hogy a sok bekapott gol nem a kapusok hibaja.

Felallt vedelem eseten lehet bravurokat hozni, 1 vs 1 nagyon ritkan vedik, mint a tizit, max ha a csatar teved, rosszul lovi.
szbsz
Capitá del Barça

recrea írta:
szbsz írta:
2025.05.26. 12:39:31
Ez így elég érdekes, ha azt nézzük, hogy jövőre se ártana már a kapuba valaki Stegen helyett... :roll:
Miért is?

Én mondjuk adnék neki még egy utolsó esélyt, Flick alatt hátha magához tér (ahogy azt megtették mások is), a fórum többsége és úgy általában a culék eladnák viszont...

Mindenesetre annak, hogy igazolunk egy top kapust aztán kölcsönadjuk semmi értelmét nem látom, pláne a jelenlegi anyagi helyzetünkben!
recrea
Llegenda del Barça

szbsz írta:
Ez így elég érdekes, ha azt nézzük, hogy jövőre se ártana már a kapuba valaki Stegen helyett... :roll:
Miért is?
szbsz
Capitá del Barça

:!: Romano szerint valóban rámegyünk Joan Garcíára a nyáron, viszont ha sikerülne szerződtetni, egyből kölcsönadnánk egy évre (legalább) egy harmadik klubnak. :!:

Chino
Llegenda del Barça

2025.05.26. 12:13:23

bence0330 írta:
2025.05.26. 09:23:32
Troym írta:
2025.05.26. 07:54:39
minden Laliga csapat FFP kerettől függetlenül igazolhat 2 db ingyenes igazolást, 1 pénzest, semmi akadálya.
Erről lemaradtam (általában csak felületesen olvasom el az ilyen jellegű híreket, vagy úgy sem, mert az elmúlt 2-3 évben megszoktam, hogy igazából ez egy olyan téma, amiben mindenki mindent mond, de senki nem tud soha semmit). Ez akkor is igaz, ha nem távozik senki? Vagy azon felül? Ha elengedünk teszem azt 5 játékost, akkor is csak 3 jöhet biztosan? Mert az még alamizsnának is kevés. Tebas rájött végre, hogy nem kéne a többi ligának lassan elmennie a mienk mellett?

Mert amíg ennek nem ismerem a pontos értelmetését (a fentiek miatt nem lepne meg, ha senki nem ismerné, de remélem tévedek és ez valami kőbe vésett dolog részleteiben is), addig nem tudom, mit gondoljak erről.
Azzal kapcsolatban esetleg nem tud valaki néhány pontosabb infot, hogy ez a saját nevelésekre vonatkozó FFP hogyan működik? Olvastam valamit, hogy ezeket módosítják, azért hogy a klubok meg tudják tartani a saját neveléseiket és ne kelljen "muszájból" eladniuk. Egy-két hónapja hallottam valami hasonlót, talán Koppányi Gergely beszélt erről, de nem nagyon jegyeztem meg.
Esetleg tud valaki más erről valamit?

De la Fuente keretet hirdetett és Joan Garciának maradt a 25 milliós záradéka. A szerződése záradékában benne volt, hogy ha válogatott kerettag lesz 5 millióval feljebb megy a kivásárlási ár, de a kapitány maradt a Simon, Raya, Remiro triónál..
Vele kapcsolatban nem tudom mit gondoljak. Eddig csak az idei szezonja volt a La Ligában, legalábbis amikor játszott. Tavaly lett első számú, de akkor a másodosztályban vitézkedett az Espanol. Nagyon jó évet futott, de ki tudja mi lesz a folytatás és amikor minden igazolást meg kell gondolni/ki kell centizni 25 millió sokat számít. Ahogy az is kétséges hová jönne. Ha érkezik talán a legjobb az lenne, ha szétosztanák a némettel a bajnokság - BL+kupa játékperceket.

fanbarca írta:
2025.05.26. 11:39:16

Tudtommal:

1. Ideiglenes regisztrációk – A bérkeretet túllépő klubok évente 1 fizetős és 2 ingyenes játékost regisztrálhatnak ideiglenesen, 1 évre. Ezután rendezniük kell a pénzügyeket.
2. Fiatal játékosok hosszabbítása – 24 év alatti, legalább 3 éve a klubnál lévő játékosokat akkor is lehet hosszabbítani, ha a klub túllépi a keretet – de az eltérést 1 éven belül korrigálni kell.
3. Kiadási arány – A klubok a távozó játékosok utáni megtakarítás 60%-át (kiemelt fizetésű játékosok esetén 70%-át) költhetik visszaigazolásra.
4. Amortizációs határ – A játékosszerződések csak maximum 5 évre oszthatók el, túlköltés esetén legfeljebb 4 évre.
5. Női csapat költségei – Évi legfeljebb 2 millió euró vagy a bevétel 2%-a a női csapatra költhető, ez nem számít bele a bérkeretbe.

Aha, köszi. Valószínűleg a 2. pont lesz az.

Annyival kiegészíteném, hogy az utánpótlás is kiesik. (nem iszorosan bérhez tartozik, de azért említhető, mint kivételt: stadionokra/edzőközpontokra felvett hitelek az elkészülésig/használatba vételig, eszközök értékmódosítása)
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.26. 11:57:12

Troym írta:
Bocs, hogy ezt mondom, de ez mese habbal!

A Liga hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy minden Laliga csapat FFP kerettől függetlenül igazolhat 2 db ingyenes igazolást, 1 pénzest, semmi akadálya.

Innentől nem megmagyarázható, hogy ha hónapok óta tudták, akkor május végén hogy nem sikerült egyetlen ingyenes igazolást sem összehozni.
Lehet összesen ez a 3 esélyünk lett volna erősíteni és Deco 2-t elbénázott.
Elégtelen a munkája, akárhogy és akárhonnan nézzük!

Az, hogy nem jön TAA, Sane, David, Tah, Meret, Angel Gomes, Pasalic, stb stb csak rajtunk múlt.
Írtam, hogy nincs semmi hivatalos.
Ez olyan, mint Tebas lenyilatkozza, hogy Nico belefér? Tegnap írtam, a kivásárlási árat egy összegben kell amortizálni. Azt sem tudja mit beszél. Lenyilatkozná, hogy mehet az 1+2 igazolás, utána kitalálja, hogy nekünk nem, mert 4 éve túllépjük a bérsapkát.
Első voltam aki linkeltem Sport-ról, ahogy az is benne volt, hogy a tartósan bérsapka feletti csapatokat kizárhatják az adott osztályból. :)
fanbarca
Entrenador del Barça

2025.05.26. 11:39:16

bence0330 írta:
Troym írta:
minden Laliga csapat FFP kerettől függetlenül igazolhat 2 db ingyenes igazolást, 1 pénzest, semmi akadálya.
Erről lemaradtam (általában csak felületesen olvasom el az ilyen jellegű híreket, vagy úgy sem, mert az elmúlt 2-3 évben megszoktam, hogy igazából ez egy olyan téma, amiben mindenki mindent mond, de senki nem tud soha semmit). Ez akkor is igaz, ha nem távozik senki? Vagy azon felül? Ha elengedünk teszem azt 5 játékost, akkor is csak 3 jöhet biztosan? Mert az még alamizsnának is kevés. Tebas rájött végre, hogy nem kéne a többi ligának lassan elmennie a mienk mellett?

Mert amíg ennek nem ismerem a pontos értelmetését (a fentiek miatt nem lepne meg, ha senki nem ismerné, de remélem tévedek és ez valami kőbe vésett dolog részleteiben is), addig nem tudom, mit gondoljak erről.
Tudtommal:

1. Ideiglenes regisztrációk – A bérkeretet túllépő klubok évente 1 fizetős és 2 ingyenes játékost regisztrálhatnak ideiglenesen, 1 évre. Ezután rendezniük kell a pénzügyeket.
2. Fiatal játékosok hosszabbítása – 24 év alatti, legalább 3 éve a klubnál lévő játékosokat akkor is lehet hosszabbítani, ha a klub túllépi a keretet – de az eltérést 1 éven belül korrigálni kell.
3. Kiadási arány – A klubok a távozó játékosok utáni megtakarítás 60%-át (kiemelt fizetésű játékosok esetén 70%-át) költhetik visszaigazolásra.
4. Amortizációs határ – A játékosszerződések csak maximum 5 évre oszthatók el, túlköltés esetén legfeljebb 4 évre.
5. Női csapat költségei – Évi legfeljebb 2 millió euró vagy a bevétel 2%-a a női csapatra költhető, ez nem számít bele a bérkeretbe.
més que un club
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

Troym írta:

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.05.26. 09:12:08

Amugy par hete jelent meg a hir, nem honapokkal ezelott.
Troym
Director del Fútbol

2025.05.26. 07:59:52

Deluigi írta:
2025.05.26. 07:56:17
Troym írta:
A Liga hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy minden Laliga csapat FFP kerettől függetlenül igazolhat 2 db ingyenes igazolást, 1 pénzest, semmi akadálya.
Persze, aztan csavarnak egyet, hogy megsem lehet oket regisztralni, mert csodbe megy a ceg.

Ki hisz el barmit is Tebasnak?
Ilyen erővel igazoljunk 500 millióért 8 sztárjátékost és bírósággal majd regisztráltatjuk.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.05.26. 07:56:17

Troym írta:
Persze, aztan csavarnak egyet, hogy megsem lehet oket regisztralni, mert csodbe megy a ceg.

Ki hisz el barmit is Tebasnak?
Troym
Director del Fútbol

FcBarcelona1 írta:
2025.05.25. 16:55:13
FCBsteve írta:
2025.05.25. 12:56:51
Azért nem érkezett senki, mert a csapatnak sztem fogalma sincs, hogy a Liga mekkora FFP keretet számol ki a nyárra...

Mindenki "lehetőség", aztán a pénzügyi eredmények és a távozók utáni bevételek fényében lehet igazolni, vagy sem...

Ne feledjük, hogy a fél csapat hosszabbított, vagy tervben - ez FdJ kivételével többlet kiadásokat fog jelenteni.
Pl. Yamal esetében akár egy-két igazolásnyit is...
Így van. Most az MD szerint Joan Garcia egy, a piac által nyújtott lehetőség. A kivásárlás az amortizáció szempontjából egy összegben számolandó. Azaz 25+ a fizetése a bértömegben (Nico 58+fizetése)
Agyament ez az FFP. Mindenki igazol a klub VB-re, nekünk majd kitalálják augusztus végén mi fér bele, gondolom semmi :)
Bocs, hogy ezt mondom, de ez mese habbal!

Innentől nem megmagyarázható, hogy ha hónapok óta tudták, akkor május végén hogy nem sikerült egyetlen ingyenes igazolást sem összehozni.
Lehet összesen ez a 3 esélyünk lett volna erősíteni és Deco 2-t elbénázott.
Elégtelen a munkája, akárhogy és akárhonnan nézzük!

Az, hogy nem jön TAA, Sane, David, Tah, Meret, Angel Gomes, Pasalic, stb stb csak rajtunk múlt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2025.05.26. 07:57:45-kor.
gránit
Director del Fútbol

2025.05.25. 17:32:11

szbsz írta:
2025.05.25. 14:54:07
az érte kidobott pénzből hozhattuk volna Nikót, de sajnos rossz döntést hoztak Deco-ék...
Nico hozta ezt a döntést. Deco-ék akarták Nicót, de ő ismét kikosarazott minket, nem először. Ez a szezonja meg igazolta a véleményemet, hogy túl van hájpolva.
Troym írta:
2025.05.25. 14:20:11
Te magad szoktál felszólalni az idebetonozott szerződések ellen és írtad többször, hogy mindenkivel a szerződés lejárat előtt 1 évvel tárgyaljunk.
Ha középszerekkel hosszabbítunk, ráadásul ezer évre. Akkor például ki leszek akadva, ha de Jonggal megint hosszabbítanak. Raphinha hosszabbításának viszont örülök, aranylabdás szinten tolta ebben a szezonban.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.25. 17:08:32

vg99 írta:
2025.05.25. 16:56:14
Szerintem full hiteltelenek vagyunk kifelé.
Nem véletlen, hogy Tah sem vár ránk. Pedig ingyen jó lett volna.
Nem vagyok csalódott Tah miatt. Örülök, hogy nem a Realba ment, akkor költhettek volna más posztra plusszban.
Tah választott, hogy marad Németországban, magasabb fizetésért, mindenhol versenyben, vagy eljön ide, vagy tudjuk regisztrálni vagy nem (még most sincs semmi hivatalos az FFP enyhítésén) és még Araujo helyzete is kérdéses.
Szerintem ezt inkább a spanyol lapok túlozták el (hogy minket is választhat), már tavaly is ajánlatot tett neki a Bayern, csak a Leverkusen nem engedte, CEO-juk nyilatkozta is, hogy nem erősítik a közvetlen riválist.
vg99
Capitá del Barça

2025.05.25. 16:56:14

Szerintem full hiteltelenek vagyunk kifelé.
Nem véletlen, hogy Tah sem vár ránk. Pedig ingyen jó lett volna.
Egy kapus, egy szélsővédő, és mondjuk a Rashford/Lookman, Gyökeres csomag nem lenne lehetetlen, de kb 1-2 igazolás várható, és bízunk Lewaban, DeJongban, Araujoban, Martinban, a kapusainkban..
Válasz küldése