Nekem is nagyon rizikósnak tűnik. 1 vagy 2 év múlva úgyis kezdőbe igazolunk kapust, akkor ennél sokkal biztosabbra megyünk és komolyabbra megyünk rá. Azt pedig, hogy rövidtávon kiszorítsa MAtS-ot én nem igazán tudom elképzelni. A német azért még mindig egy nagyon jó játékos, régóta itt van, ráadásul csapatkapitány (a Flickkel való kapcsolata pedig gondolom rátesz egy lapáttal) Helyette egy olyan kapust kizárt, hogy kezdőbe raknak akinek eddig egy szezonja van egy alsó-közép szintű csapatban.bence0330 írta: ↑2025.05.26. 19:19:48
Nekem sem maradt meg a teljesítménye, én is csak úgy "elhiszem, amit mondanak róla". De most ránéztem a statokra
https://fbref.com/en/comps/12/keepersadv/La-Liga-Stats
PSxG-GA elvileg az összefoglaló stat, abból is a /90, azaz az Expected szekció utolsó oszlopa. Ez azt jelenti ugye, hogy a lövésből várható gólokhoz képest mennyit fogott. Ebben ő vezeti a Ligát. Ez sokkal jobb mutató, mint a védési hatékonyság, hiszen pl. Tek alighanem sokkal több ziccerrel néz szemben, mint egy alsóházi csapat kapusa, sokkal nehezebb helyzetekben kell védenie, a fenti stat ezt figyelembe veszi. 90 percenként 0,2 góllal kap kevesebbet, mint kéne neki. Ez nagyon komoly teljesítmény, de valóban, csak 1 szezon. Kicsit rizikós, főleg a szintlépés, de mivel még kapus szemmel elég fiatal is, akár nagyon be is jöhetne. Meret sokkal biztosabb megoldásnak tűnne, a 28 év kapusoknál még teljesen jó, legalább 4-5 jó éve lehet.
25 millió pedig jelen helyzetben elég sok, szerintem sokkal nagyobb az esély arra, hogy míg itt van második számú lesz, megkapja a kupát és nem robbant olyat, hogy a német utódja legyen, hanem igazolunk egy nagyobb nevet. Arra is van esély, hogy valamilyen okból kezdő lesz, nagyon magas szintet hoz és hosszabb távon megoldja a kapuskérdést, de szerintem ez a forgatókönyv a valószínűtlenebb és ez az összeg idén nagyon hiányozhat.
Ráadásul más képességek is rengeteget számítanak nálunk. Mennyire él együtt a játékkal, passzok terén mit tud nyújtani stb. Ha ilyenekben gyengébb, mint amire itt szükség van, hiába hoz magas szintet védések terén, amit nyerünk a réven, elvesztjük a vámon.
A 80 körüli árat én igazából csak a korai hírekben olvastam, az utóbbi időkben szerzhető információkban nem nagyon említenek pletykaszintű vételi díjat sem. Egyáltalán nem kizárt, hogy ennél akár jóval olcsóbban is meg lehet szerezni. Nem akar hosszabbítani a Poollal, hiába ajánlottak új szerződést, így részben nekik is érdekük értékesíteni, jövőre lejáró szerződéssel egy évvel idősebben, kényszerben a felét kapnák érte. Kedveli a klubot és a La Ligát, a jelenlegi szerződése sem túl hosszú és egyelőre licitháború sem néz ki. (persze lehet, hogy pontosan az ellentéte lesz és magasabb lesz az ára, de egy zsírosabb ajánlatot is simán elfogadhat az angoloktól)bence0330 írta: ↑2025.05.26. 19:19:48Diaz ezért az árért szerintem is sok, de amúgy piaci helyzetet tekintve lehet megér ennyit. Ha Flick nagyon őt akarja, részemről mehet, mert ez nagyon fontos. Nem csodálom, hogy őt akarja Flick imádja Raphinhát, és Diaz kb hozzáállásban ugyanaz, csak ténylegesen szélső mellette. Ennyivel jobb, mint egy Rashford mondjuk, akinek feleennyi lenne az ára.
Engem elsősorban nem az érdekel, hogy kit választanánk, hanem hogy Flicknek kelljen és (lehetőleg megfelelően) ténylegesen használja is (plusz több poszton bevethető legyen, bsz, közép). Ha inkább mondjuk Rashford "feküdne" a németnek, akkor sokkal inkább ő. Vehetünk 150 millióért is egy Kvarát vagy bármilyen klasszist, ha Flick számára nem illeszkedik/illeszti a rendszerbe és hanyagolja is, annál egy edző számára kedvelt és jól alkalmazott Lookman is szintekkel jobb megoldás.
De ez nem csak Diazra vonatkozik, hanem bármely más igazolásra.