Nyilván vannak hibái, de szerintem semmivel sem több, mint bármely más védőnknek (de akár egyéb csapatokat is ide vehetünk). Főleg 17-18 évesen szűk másfél szezonnal a háta mögött. Plusz a válogatott 2.-3. számú belső védője sem hiszem, hogy véletlenül lett (persze nincs olyan veszett konkurencia).csababarca írta: ↑2025.05.26. 23:15:25Nem tudom, hol írtam, hogy ziccereket hibázott?!szbsz írta: ↑2025.05.26. 23:06:18
Én nem emlékszem rá, hogy ziccereket hagyott volna ki de lehet rossz az emlékezetem. Mindkét meccsen a mezőny legjobbja volt, lőtt egy gólt, lekötött egyfolytában két védőt. Úgy ment át párszor az amúgy világelit Inter védelmen, mint kés a vajon. Igazából Pedritől előre mindenki hozta a tőle elvárható, korrekt szintet mindkét Inter meccsen, Pedri mögött kezdődtek a bajok....
Azt írtam, hogy rossz döntéseket hozott a kapu előtt, a visszavágó utolsó 10 percében is (rendes játékidőben) többször.
Nem hibáztatom a vereségért, benne van, bitang színvonalas párharc volt, sajnos nekünk rossz vége lett, egy gyenge inter (felmagasztalt védelmük egy vicc), de bizony egy 2-3 évvel idősebb Yamallal valószínűleg tömő lett volna, nem kiengyenlített párharc.
Nem szégyen, vagy antidrukkerség ezeket megjegyezni, építkezni kell belőle neki is, és nem lesz gond.
Cubarsisról amit írsz adom, nem egészséges nála sem, hogy ki van zsigerelve zöldfülűként. Ettől függetlenül van pár dolog, ami nem a korából adódik, pl hogy lassú, és Flick féle védekezés kivégzi őt is.
Szerintem a két meccsen sem volt akkora nyomás rajtunk az inter támadóinak részéről, az nálam nem nyomás, hogy Frattesi kap egy labdát a 16on belül, és 5-6 másodpercet gondolkozik, meg pukkant egy sört, mielőtt ellövi. Oda kell lépni, szerelni kell, ennyi a feladat, nem pedig kezeket hátratéve 2 méterről várni, hogy mikor akar már lőni.
Elemi hibák, rutinnal majd remélhetőleg ez elmúlik.
Bár vele kapcsolatban tényleg fel lehet róni pár dolgot Flicknek, indokolatlanul sokat játszatta, még Inigo is többet pihent, pedig jobban is működik a védelem, ha ő a bal oldali belső védő, így ezt mint Pau kapta.
Nem felmentve őt, de tavasszal kb. egy hónapig még valami bélvírussal küzdött. Valószínűleg nem voltak olyan súlyos tünetek, hogy ne játszhatna, de lehet, hogy zavarhatta. Az Inter elleni tizenegyest nem varrnám az ő nyakába. Ott nem tehetett mást, mint hogy megpróbál becsúszva szerelni és szerintem 10-ből 6-7x be is jön, csak Lautaro nagyon rutinosan, jól csinálta (nem feldobta magát, de pont úgy lépett, hogy legyen valami kontakt. Sok csatár nem oldja meg így.
Ha valakire ki tényleg ki akarjuk hegyezni azt az eredményt vagy leginkább elővenni az szerintem Tek. Nem egyszemélyben hibáztatom őt, mert igazságtalan és hamis kép is. Akkor még magához képest is talán a leggyengébb formáját hozta, Sommer pedig ennek pont az ellentéte volt. Ha a két forma kicsit közeledik egymáshoz talán mindkét meccs hozható is. Persze ezt soha nem tudjuk meg.
A rutin pedig jönni fog, már most nagyon éretten játszik. 1-2 évet még erre rápakol sokkal előrébb lesz. Ahogy a hiányossága, mint mondjuk a sebesség is kompenzálódhatnak. Puyol, Piqué sem volt gyorsvonat, de a helyezkedés, tapasztalat 1vs1-ben vagy éppen az ütemérzék pl. becsúszásoknál is fejlődik ilyen korban idővel. Ha említettük mondjuk az előbbi két legendát, Puyol 18 évesen bőven Juvenil játékos volt, Piqué is 19-20 volt, amikor releváns játékidőt kapott a Zaragozában. (a Mu néhány percét én nem venném ide)
Nálam pont emiatt lenne az egyik utolsó, akit eladnék, 2 éven belül már a csapat top3-4 legfontosabb játékosa lehet nagyon hosszú időre és az sem kizárt hogy 20-21 évesen már a nemzetkozi elitben is benne lesz (de ha az eddigi ütemben fejlődik akár korábban) Az már csak ráadás, hogy Gavi után talán nála látszik a legkomolyabb elhivatottság a csapat/klub irányába.
Főleg 60 körül nem szabadna semmiképp eladni. Egy nála bőven idősebb (ami ilyen fiatalon a fejlődőképesség szempontjából már releváns idő) Hujsen kelt el ennyiért, akinek eddig egy birminghami teljes szezonja volt a harmadosztályos olasz bajnokságot leszámítva. (illetve néhány meccs kölcsönben a Romában)