Nem követtem párhuzamosan az Osasuna meccset, de amikor láttam, hogy a 90. percben a gólnál milyen ünneplés volt a pályán és a padon elég nyilvánvaló volt, hogy mi ott az eredmény, magamban már el is könyveltem a bravúrt, aztán lefújáskor én is csak lestem, hogy mi történik. Először azt hittem, hogy Torrentsék örömükben sírnak a földön.brazilfan írta: ↑2025.05.25. 08:38:17A második gól után, szinte a lefújásig nagy volt az öröm, azután csak annyit láttam, hogy a fehér szurkolók ujjonganak, a mienk meg összeroskadnak.
Pont úgy, mint a Femeni BL-döntőjekor.
Nagy csalódás ez az év a tavalyihoz képest. A gólvágónak visszahozott Barbera és az új igazolás Urena is alig játszott néhány meccsen, Dani Rodriguez is szinte végig sérült volt, és amikor felépült, pont a legfontosabb szakaszra sikerült megint hazavágni a teljesen felesleges La Liga-szerepeltetésével.
Unai Hernandez folyamatosan játszik Szaúd-Arábiában, Pau Primről január óta semmit nem tudok.
Darvichról azt írják, hogy visszamegy Németországba.
A tavalyi évet nem állítanám párhuzamba az ideivel. Ott volt egy olyan gólvágó, aki a két ligát kenterbe verte. Sok mindent elmond a góllövőtabella:
Unai (tkp/szélső): 9
Toni Fernandez (tkp/szélső): 8
Cedric (center): 8
Guille (kkp): 7
Non penaltyval:
TF:8
Guille:7
Unai: 7
Cedric: 6
Tavaly Pau Victor egyedül elintézte a góllövést:
PV: 18
Unai: 7
D. Percan: 5
Fayé:4
Nem véletlenül jött szezon közben Barbera, Godoy, de mindkettő flop volt, főleg utóbbi.
És elmentek az olyan alapemberek, mint Casadó, Bernal, Pau Victor, Fort, Fayé, Gerard Martin, Cubarsi, Guiu (Naim Garcia, Moha M.,), utóbbi kettő persze kicsit kakukktojás, de fél-fél szezonban ott voltak. A kezdő és stabil cserék szinte egy az egyben le lettek cserélve egyik szezonról a másikra. Megnézném mi lenne hasonló helyzetben egy top csapattal.
Erősítésnek pedig nem sokakat hoztak. Aki lényegében javulást jelentettek azok mind nagyon fiatalok és lentről érkeztek, mint Toni és Guille Fernandez, illetve Virgili, Torrents, de őket csak Milá hozta fel. Ráadásul tavaszra elment Unai is, aki addig hátán vitte a csapatot. Szükség van a sok fiatal között 1-2 olyan idősebb játékosra, akik hátukra tudják venni a csapatot.
De ami igazán alávágott a csapatnak az a Marquez-Sanchez csere, amit bizonyított a Milá-Sanchez váltás. Látszott, hogy össze lehet rakni egy ügyes és eredményes csapatot, mert vannak benne komoly potenciált rejtő játékosok.
Tavasszal igazából az Amorabieta, ami tényleg csalódás, a 3. Andorrától ki lehet, kapni, de ha így lebontogatjuk elverték a bajnokot is. Főleg amiatt sajnálom, mert Milával, egy nyári felkészülés után tiszta lappal elég komoly szezont lehetett volna hozni és kíváncsi vagyok kiket hozna fel. Kospo, Junyent, Pedro Rodriguez, Alba stb., van merítési lehetőség, de elég jó szeme és ismeri a korosztályt meglepetések is lehetnének.brazilfan írta: ↑2025.05.25. 08:38:17Ősszel és kora tavasszal is volt egy-egy hosszú nyeretlenségi sorozat, de az edzőváltás után is voltak kínos visszaesések, az Andorra és a Amorebieta ellen is otthon kaptak ki.
Sokszor volt olyan érzésem, hogy a játékosok és a csapatrészek nem ismerik egymást, a tervszerűség, a begyakorolt játék helyett sok volt az esetlegesség és a vagdalkozás. Számos meccset hozhattak volna, mert az ellenfelek sem voltak jók, de a játékosok egymást múlták alul, és összességében feltűnően hiányzott a folyamatos, zökkenőmentes átmenet a generációváltás után.
Ugyanakkor annyira nem katasztrófának, hogy most lejjebb csúsztak, a tavalyii feljutás sem biztos, hogy jót tett volna. Ha megvannak azok a játékosok, akikben megvan a potenciál az első csapatra mindegy, hogy a második, harmadik vagy negyedosztályban vannak. Ugyanúgy kerülnek fel emberek egyből a Juvenilből, vagy csak épp bemutatkoznak a B-ben, csak az elmúlt 4-5 évben is rengeteg példa van. Azt sem tartom valszínűnek hogy Flick és Bojan azért nem lennének ezután meccseken vagy azért ne követnék ugyanazokat a fialokat mert más osztályban vannak. Csak remélem, hogy a One majd ugyanúgy közvetíti a meccseket.
Primnek a szerződéshosszabbításával volt baj. Januárban úgy is volt, hogy lelép az arabokhoz (Al-Sadd?), kikerült/kilépett a keretből, aztán valami miatt hirtelen meghiúsult a transzfer és nem tették vissza.
Darvich valószínűleg a Stuttgarthoz kerül visszaavásárlási opcióval.