Lamine Yamal

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.06.14. 19:57:04

Ehhez szerintem eleve kéne egy hagyományos jobb bekk. Koundé nagyon jól alkalmazkodott, meg minden, de szerintem ő egy jobbra tolt belső védő továbbra is. Nem tudja megtartani szerintem a szélességet úgy, ahogy kéne. No meg amúgy minél többen ugranak ki Yamalra, annál több belül a hely.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
PR42
Jugador del Barça

2025.06.14. 14:18:49

gránit írta:
2025.06.14. 12:12:51
Van Basten fején találta a szöget.

Nem jobbszélsőként kellene játszania. Beljebb sokkal több gólt tudna lőni. Gyakran érzem azt, hogy ki van szakadva a játékból, el van szigetelődve a játéktól. Beljebb kellene húzni.

https://en.nogomania.com/read/Its-a-sha ... mine-Yamal

"Best man on the field. It’s actually a shame that he plays right wing. Because he doesn’t get the ball enough. If he plays more centrally, he has much more influence on the game. Of course, he is a constant threat on the right. But I think that if he plays in the axis of the field, he can mean even more to the team. And I think that is the next step."
Kéne nyerni vele egy-két BL-t szélsőként, mielőtt behúzzuk 10-esbe és/vagy árnyékékbe, hogy úgy is nyerjünk vele 1-2-t. Egyszer már bevált :lol:
gránit
Director del Fútbol

2025.06.14. 12:12:51

Van Basten fején találta a szöget.

Nem jobbszélsőként kellene játszania. Beljebb sokkal több gólt tudna lőni. Gyakran érzem azt, hogy ki van szakadva a játékból, el van szigetelődve a játéktól. Beljebb kellene húzni.

https://en.nogomania.com/read/Its-a-sha ... mine-Yamal

"Best man on the field. It’s actually a shame that he plays right wing. Because he doesn’t get the ball enough. If he plays more centrally, he has much more influence on the game. Of course, he is a constant threat on the right. But I think that if he plays in the axis of the field, he can mean even more to the team. And I think that is the next step."
Leon
Director del Fútbol

2025.06.10. 13:39:48

A Trnsfermarkt szerint a világ legértékesebb játékosa 200 millió euróval. 8)
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
superman
Jugador d'estrella

2025.05.30. 16:19:54

Csak azt felejtitek el, hogy Mendes az ügynöke. :D Lehúzta a klubot Fatival, most megcsinálja duplán Yamallal. Bár remélhetőleg Yamal legalább játszani fog.

Amúgy a 40 milliós hírt nem feltétlenül zárja ki a 16 milliós. Mindkettő bruttó, de utóbbi ugye alapfizetés, előbbi pedig a bónuszokkal együtt számolt teljes. És a hírek szerint ezek nagyobb része amolyan könnyen teljesíthető bónusz.

Mondjuk teljesüljön a nehezebb, nyerjünk végre BL-t, és senkit nem fog érdekelni a fizetése (amíg nem kerülnek felszínre a klub anyagi gondjai :roll: )
Chino
Llegenda del Barça

2025.05.30. 16:09:31

FcBarcelona1 írta:
2025.05.30. 15:54:56
Nem tudom ki találta ki ezt a bruttó 40-et.
Ha igaz is lenne, elvileg Lewy keres 33-at, jövőre "csak" 25 körül az átütemezés miatt. Yamal pedig majdnem Lewy fizetésének dupláját?
https://barcauniversal.com/the-truth-ab ... xt-season/

Ezt én sem igazán tudom, amikor próbáltam utánanézni egyik forrás ezt mondja, a másik azt, ráadásul nem is a legbiztosabbak Ilyen Fabrizio Romano értesülései szerint stb.
Talán ami a leghitelesebb az a Capology és ott bruttó 16 milliós fizetést a 2031-ig nyúló szerződéséig. Persze úgyis emelik majd, de inkább tartom valószínűnek ezt a számot, mint a 40+ milliót.

https://www.capology.com/player/lamine-yamal-39276/
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.30. 15:54:56

Nem tudom ki találta ki ezt a bruttó 40-et.
Ha igaz is lenne, elvileg Lewy keres 33-at, jövőre "csak" 25 körül az átütemezés miatt. Yamal pedig majdnem Lewy fizetésének dupláját?
https://barcauniversal.com/the-truth-ab ... xt-season/
superman
Jugador d'estrella

2025.05.30. 15:21:16

menczel írta:
2025.05.28. 14:08:46
Sajnos ez nettó volt. Ez se neki, se nekünk nem jó.

Indeed the report states that Yamal’s total salary (including all bonuses and signing-on extras) will be around €40m a year before tax which will indeed make him Barca’s top earner. (barcablaugranes)
40 millió, remek. Nem tanultunk semmit Messi esetéből. Megint elindulunk azon az úton, amikor nincs pénz, nem engednek igazolni, mi meg bőszen másra mutogatunk. Pedig még a mostani etapból sem másztunk ki. :D
menczel
Entrenador del Barça

2025.05.28. 14:08:46

Sajnos ez nettó volt. Ez se neki, se nekünk nem jó.

Indeed the report states that Yamal’s total salary (including all bonuses and signing-on extras) will be around €40m a year before tax which will indeed make him Barca’s top earner. (barcablaugranes)
bence0330

2025.05.28. 10:10:00

MessiNeymarSuarez írta:
2025.05.28. 10:02:52
A legtöbb helyen nettó 7-8 körül írnak, szóval a 15m bruttó lehet, ami ha nem ilyen Lewandowski-féle minden évben jelentős %-al növekedő akkor még egész ésszerű lehet, reménykedtem hogy nem vágnak elé egy nettó 16milliós szerződést, félve hogy ezt bizonyos helyeken ezt vagy még többet megadnának neki

Amúgy Yamal hosszabbítása pont beleillik a minimum 3 éve ittlévő saját neveléssel hosszabbítás kritériumába így idén nem fogja megterhelni a módosított FFP-t, jövőre meg már a Camp Nou-val egészen más ligában lehetünk bevételileg.
Ja, hát az teljesen rendben van. Amúgy nála a 15 milliós nettót is megértettem volna, ha valakinek sztárfizut adunk, legyen ő, de örülök, ha ez bruttó összeg, akkor ott lesz holtversenyben a 3.-4. hely környékén, a korát is belevéve korrekt. Ha 1-2 év múlva tényleg tartja a mostanit, vagy még feljebb lép, lehet emelni.

Raphinha már hosszabbított, bruttó kettő milliós emelkedést jelez a Capology, így tényleg kb egy szinten lennének.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.05.28. 10:02:52

bence0330 írta:
2025.05.28. 09:26:13
Hát ja, ez világsztár fizetség, de persze a teljesítményére meg is érdemli, a következő években várhatóra meg pláne. Mondjuk sosem tudom, mert kevés cikk emeli ki, hogy nettó, vagy bruttó, és simán össze-vissza használják. Mert ha bruttóban ennyi, akkor az nem egy extra.

Most aztán tényleg lehet imádkozni, hogy ne történjen komoly baj, mint Ansunál.

Viszont ez akkor remélem azt is jelzi, hogy tényleg van egy kis mozgástér az ffp-ben.
A legtöbb helyen nettó 7-8 körül írnak, szóval a 15m bruttó lehet, ami ha nem ilyen Lewandowski-féle minden évben jelentős %-al növekedő akkor még egész ésszerű lehet, reménykedtem hogy nem vágnak elé egy nettó 16milliós szerződést, félve hogy ezt bizonyos helyeken ezt vagy még többet megadnának neki

A jelenlegi Raphinha-fizetés körüli lehet(akivel szintén hosszabbítunk lassan, feltehetően kicsit emelve rajta)+bónuszok, így egész korrekt megállapodás lehet azt nézve hogy 2031-ig sikerült bebiztosítani egy olyan korszakos tehetséget akinek talán a legnagyobb esélye van hosszútávon Messit megközelíteni.

Amúgy Yamal hosszabbítása pont beleillik a minimum 3 éve ittlévő saját neveléssel hosszabbítás kritériumába így idén nem fogja megterhelni a módosított FFP-t, jövőre meg már a Camp Nou-val egészen más ligában lehetünk bevételileg.
bence0330

2025.05.28. 09:26:13

Hát ja, ez világsztár fizetség, de persze a teljesítményére meg is érdemli, a következő években várhatóra meg pláne. Mondjuk sosem tudom, mert kevés cikk emeli ki, hogy nettó, vagy bruttó, és simán össze-vissza használják. Mert ha bruttóban ennyi, akkor az nem egy extra.

Most aztán tényleg lehet imádkozni, hogy ne történjen komoly baj, mint Ansunál.

Viszont ez akkor remélem azt is jelzi, hogy tényleg van egy kis mozgástér az ffp-ben.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.27. 20:32:54

https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... -2031.html
Hivatalos. 2031-ig hosszabbított.
https://barcauniversal.com/barcelona-ta ... t-renewal/
15 milliós fizetés+ teljesítmény bónuszokról írnak.
ab1daL
Director del Fútbol

2025.05.21. 14:29:53

menczel írta:
2025.05.21. 14:24:07
Barca Universal szerint a legjobban fizetett játékos akar lenni a keretben.

Ha ez megtörténik biztos vagyok benne, hogy nem lesz többszörös Aranylabda győztes, talán egy se.
Az ilyen "hírek", inkább firkálmányok annyit se érdemelnek, hogy elolvassa az ember.. Megy a [auto_cenzúra] kavarás rendesen...
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
menczel
Entrenador del Barça

2025.05.21. 14:24:07

Barca Universal szerint a legjobban fizetett játékos akar lenni a keretben.

Ha ez megtörténik biztos vagyok benne, hogy nem lesz többszörös Aranylabda győztes, talán egy se.
Leon
Director del Fútbol

2025.05.20. 19:08:52

A klub mezeire specializálódott Memorabilia 1899 blog értesülései szerint a 2025/26-os szezonban Lamine Yamal ölti magára a híres 10-es mezt. 8)
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
gránit
Director del Fútbol

2025.05.20. 12:58:38

recrea írta:
2025.05.20. 11:46:41
Mindannyian tudjuk, h Yamal nem fog meccseket kihagyni pihentetés céljából, nem tudom hova erőlködtök ezzel a tehermentesítéssel :roll: Tükör szélső jöhetne, mert Raphi az, aki hasonlóan és átlag felett meg tudja játszani mindkét oldalt, de megnézem mennyit fog bármelyik játszani Yamal kárára.
Pontosan. Yamal nem fog padozni, az biztos. Morzsákat kapna a helyén bárki. Ezért nem fog szerintem az ő posztjára nagy név ideigazolni. Szó nem lesz ott soha olyan rotációról, mint amilyen a védelemben volt, vagy akár Olmo, Fermín, Gavi posztján a középpálya belsejében.

Egy kétlábas szélső költséghatékony megoldás lehetne, aki sérülések esetén fentebb is tudna játszani.
recrea
Llegenda del Barça

2025.05.20. 11:46:41

bence0330 írta:
2025.05.20. 11:09:58
recrea írta:
2025.05.20. 11:05:26
bence0330 írta:
2025.05.19. 12:08:48
Na ezt én sem értem. Sok másik játékosunk kimúlt, hátvédjeink, de Pedri, Rapha pl. mindenképp. Oké, sokkal többet futnak, viszont jobb korban is vannak. Ő meg az utolsó hetekben jobb volt, mint valaha, nem is kicsivel. Remélem valami extra genetikája van, és ezt így bírni fogja konstansan. :) Meg ő mostanra mindenképp lett már olyan jó, hogy le kell róla venni valamennyire a védekezés terhét, mint Messinél (nem annyira persze, mint a végén), és ezt szerintem amúgy meg is tettük.
Szerintem nem levenni, hanem pakolni kell rá a tehet, mivel láthatóan jól bírja fejben. Védekezni pedig meg kell tanítani, az a könnyebb, Flick focijába olyan nincs, hogy valaki nem védekezik.

Mögé igazolni totálisan felesleges, egyrészt tehermentesíteni úgysem fogják, másrészt egy fiatal szervezetet szét lehet szaggatni, pihenjen a 30 feletti.
A 16-7 évesen stabil kezdőként mélyvízbe dobott játékosok nagy többsége szalagszakadással, vagy más egész szezonos sérüléssel kezdi a pályafutását (fordítva meg ha bárkit megnézel, a skála túloldaláról, akik kifejezetten későn értek be a topfociba, alig hagytak ki általában napot életükben sérüléssel, a nagyobb nevek közül Guimaraes, Raphinha, Reijnders pl). Ez nem véletlen, a fiatal szervezet bizonyos szempontból jól bírja a terhelést, de közben meg mégsem, főleg a szalagok, illetve az azokról terhet leszedő/védő izomzatok nincsenek még a top foci szintjén. Alig van kivétel, aki eszembe jut. Nálunk Baldé, Fati, Gavi, Bernal, hogy csak 1-2 évet menjünk vissza, de Wirtz, stb. Lehet, hogy Yamal ezt épp elkerüli, de pokoli mázli lenne. Ha meg lesérül... meg hát akkor is lesérülhet hetekre, ha nem áll be a fenti sormintába, idén is volt többször muscle overload-ja, szerencsére az egyik pont a téli szünetre esett. Hogyne kéne mögé valaki. Az lenne a jó, ha két posztos lenne persze, és nem csak ott lenne jó, hanem mindkét szélen. Én ezért támogatnám a Doku-szerű játékosokat, neki mindegy melyik oldalra teszik, ugyanúgy ízekre szedi a védelmet, baloldalon meg sok esetben kezdhetne is, Raphát nem feltétlenül ki, hanem csak beszorítani kell más posztra.
Semmi összefüggést nem látok a fiatalság és a sérülések között, TS, Lewa, a komplett Real védelem ugyanúgy ezzel a sérüléssel küzdi végig a szezont 5-15 év topfoci után, pech, semmi több, itt van rögtön 6 játékos kivételnek 2 csapatból.

Mindannyian tudjuk, h Yamal nem fog meccseket kihagyni pihentetés céljából, nem tudom hova erőlködtök ezzel a tehermentesítéssel :roll: Tükör szélső jöhetne, mert Raphi az, aki hasonlóan és átlag felett meg tudja játszani mindkét oldalt, de megnézem mennyit fog bármelyik játszani Yamal kárára.
bence0330

2025.05.20. 11:09:58

recrea írta:
bence0330 írta:
Na ezt én sem értem. Sok másik játékosunk kimúlt, hátvédjeink, de Pedri, Rapha pl. mindenképp. Oké, sokkal többet futnak, viszont jobb korban is vannak. Ő meg az utolsó hetekben jobb volt, mint valaha, nem is kicsivel. Remélem valami extra genetikája van, és ezt így bírni fogja konstansan. :) Meg ő mostanra mindenképp lett már olyan jó, hogy le kell róla venni valamennyire a védekezés terhét, mint Messinél (nem annyira persze, mint a végén), és ezt szerintem amúgy meg is tettük.
Szerintem nem levenni, hanem pakolni kell rá a tehet, mivel láthatóan jól bírja fejben. Védekezni pedig meg kell tanítani, az a könnyebb, Flick focijába olyan nincs, hogy valaki nem védekezik.

Mögé igazolni totálisan felesleges, egyrészt tehermentesíteni úgysem fogják, másrészt egy fiatal szervezetet szét lehet szaggatni, pihenjen a 30 feletti.
A 16-7 évesen stabil kezdőként mélyvízbe dobott játékosok nagy többsége szalagszakadással, vagy más egész szezonos sérüléssel kezdi a pályafutását (fordítva meg ha bárkit megnézel, a skála túloldaláról, akik kifejezetten későn értek be a topfociba, alig hagytak ki általában napot életükben sérüléssel, a nagyobb nevek közül Guimaraes, Raphinha, Reijnders pl). Ez nem véletlen, a fiatal szervezet bizonyos szempontból jól bírja a terhelést, de közben meg mégsem, főleg a szalagok, illetve az azokról terhet leszedő/védő izomzatok nincsenek még a top foci szintjén. Alig van kivétel, aki eszembe jut. Nálunk Baldé, Fati, Gavi, Bernal, hogy csak 1-2 évet menjünk vissza, de Wirtz, stb. Lehet, hogy Yamal ezt épp elkerüli, de pokoli mázli lenne. Ha meg lesérül... meg hát akkor is lesérülhet hetekre, ha nem áll be a fenti sormintába, idén is volt többször muscle overload-ja, szerencsére az egyik pont a téli szünetre esett. Hogyne kéne mögé valaki. Az lenne a jó, ha két posztos lenne persze, és nem csak ott lenne jó, hanem mindkét szélen. Én ezért támogatnám a Doku-szerű játékosokat, neki mindegy melyik oldalra teszik, ugyanúgy ízekre szedi a védelmet, baloldalon meg sok esetben kezdhetne is, Raphát nem feltétlenül ki, hanem csak beszorítani kell más posztra.

Yamal amúgy szerintem remekül védekezik, de az utolsó hónapokban szerintem ki lett adva neki, hogy inkább a támadásokra koncentráljon. Szerintem így többet is ért jelenleg.
recrea
Llegenda del Barça

bence0330 írta:

MatsMessi
Jugador d'estrella

2025.05.20. 08:33:51

Leon írta:
2025.05.16. 13:38:02
Damask írta:
2025.05.15. 22:59:38
Ez is milyen gól volt Te jó ég!

Viszont ami utána jött az még nagyon de nagyon korai és nem az első, második vagy harmadik eset ami vészjósló.
17 évesen úgy hogy igazán jelentős dolgot semmit nem ért még el, akár mennyire tehetséges, akkor is csak egy golden boy még, talán nincs még itt az ideje annak hogy odaálljon a hazai szurkolókat hergelni a gólja után, sajnos ezekből úgy tűnik nem tudja kezelni a körülötte kialakult helyzetet.
Tartok tőle hogy belőle végül azért nem lesz az aki lehetne, ha nem is a következő Messi, de a következő 15-20 év LEG-je, mert fejben lesz kevés hozzá.

A Messi - Ronaldo teljesítmény versengés után nem hiszem hogy a következő vetélkedés az kellene legyen Vinicius-szal, hogy a gólok és gólpasszok mellett ki tud nagyobb paraszt is lenni a pályán. Remélem a stábnál is észreveszik ezeket és igyekeznek majd kezelni.
16 évesen már Európa bajnok volt, 2x spanyol bajnok, stb És ezeket nem padon ülve érte el. Asszem ez azért elég jelentős dolog.
Óriási tehetség a srác. Ha nem sérül le akkor akár Messi szintjét is valamennyire megközelítheti .
A góljait meg igenis ünnepelje meg, főleg az ilyen okádék csapatok ellen. 8)
Szerintem Messi szintjét nagyon-nagyon sokáig megközelíteni sem fogja tudni senki, legközelebb Neymar lehetett volna hozzá. Mai napig elszomorító, hogy mi lett a pályafutásából.
bence0330

Khyzz
Barça B

2025.05.19. 11:52:19

Hihetetlen, hogy szezon végére nem úgy néz ki mint akinek lóg a bele és hullafáradt hanem szintet lépett ezekkel a jobbról indulós átlövésekkel. Azért egy csere szélső kellene mögé, hogy időnként tudjuk pihentetni. Remélem a sérülések el fogják kerülni, csak igy tovább!
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.05.19. 07:17:50

pep71 írta:
2025.05.18. 22:57:53
bence0330 írta:
2025.05.18. 22:54:01
Ha az utóbbi heteket nézzük, részemről kérdés nélkül a világ legjobb játékosa. Elkezdtek pontosak lenni a labdái a befelé húzások után, most már zsinórban akadnak be. Le a kalappal, szerintem jelenleg ott van a prime/közel prime Neymar szint környékén, ami elképesztő. Kellett is, mert a túloldalon teljesen kimúlt a társ.
Így van. A probléma inkább szvsz az, hogy kezd olyan feelingem lenni, mint anno Messi-nél, hogy mki más csak Yamal-tol várja a csodát..Fermin talán a kivétel.
Olvastam vhol Deco nyilatkozatot, hogy nagyon Yamal és Raphi forma függő a csapat (támadó)játéka, ezen szeretnének javítani további kreatív játékossal/ játékosokkal...

Szóval, látják ezt, kérdés mennyi elkölthető FFP zseton lesz...
bence0330

2025.05.18. 23:46:01

brazilfan írta:
2025.05.18. 23:34:18
bence0330 írta:
2025.05.18. 22:54:01
szerintem jelenleg ott van a prime/közel prime Neymar szint környékén
Szerintem még a tinédzser Neymar szintjén sincs ott. Persze nagyon nehéz összevetni őket, mert a Santos másfajta focit játszott, nem szorította be ennyire az ellenfeleket, Neymarnak nagyobb területei voltak, sokszor kihasználhatta a gyorsaságát, a cselezőkészségét és a labdabiztonságát, ezért is voltak olyan látványosak az akkori góljai. Az ő balettszerű mozgása, a ruganyossága, a leheletfinom testcselei szerintem nincsenek meg Yamalban.
Yamal góljai eléggé egysíkúak, elindul befelé és a 16-osról eltekeri, ezt elég jól csinálja, de ma már sokadszor éreztem úgy, főleg a második félidő nagy ötlettelenségében, hogy néha mást is kezdhetne a labdával, nem kellene olyankor is ellőnie, amikor más opciót is ki lehetne próbálni.
Számokban is ott van prime/közel Neymar körül, szerintem a meccsekre való ráhatásban is, legalábbis az utóbbi időszakban mindenképp. És a La Ligában meg a BL-ben, nem a Santosban. A korát most hagyjuk, mert a korához képest hozott gójait nem szeretem nézni, Messiék is hoztak volna ennyit ilyenkorra, csak az ő idejükben még nem dobtak be 17-8 év alatt senkit a kezdőbe. De nem is kell a korát nézni, olyan jó.

Szerintem az a könnyed mozgása is simán megvan, nem pont úgy, de hasonlóan. Lehet Neymar egy picit többféle dolgot csinált, de azért ő nem is a pragmatizmus csúcsa volt, sokszor l'art pour l'art módon, amivel nincs bajom, szép tőle a foci, de számon nem kérném senkitől, ha nem így áll hozzá. Messi sem volt sokszínű igazán, ebben simán elmaradt Neymar-Dinhotól, de ami 2-3 dolgot csinált, abban viszont teljesen tarthatatlan volt, és bőven elég is, minek csináljon mást. Yamalnal hiába tudod, hogy befelé fog húzni, ha nem tudod megállítani, és akkor miért csináljon mást? Főleg ha így elkezdenek befelé potyogni a lövései is a végén. Meg azért ő váratlanul simán kifelé is cselezi magát, és azt se rosszul, finoman szólva.

Stílusra nekem továbbra is inkább Robben azért, nem Neymar. Persze kár hasonlítgatni, de ha már valaki, akkor ő ugrik be. De nála tehetségesebb.
Válasz küldése