Lamine Yamal

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.05.15. 23:27:16

Hergeljen csak, nem érdekel, szintet lépett a szezon végére. Az első felében még ezekből a befelé húzásokból sok babér nem termett, csak látszott, hogy majd fog, de most... elképesztő heteken van túl. Tisztán az ő zsenije hozta a meccset. Mindezt úgy, hogy az Espanol tökéleteset védekezett kb ellene, megfogták, addig egy értelmezhető megmozdulása nem volt, egyszer nem nem figyeltek rá elegen, és ez pont elég volt neki. Óriási volt!!!!
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Damask
Jugador del Barça

2025.05.15. 22:59:38

Ez is milyen gól volt Te jó ég!

Viszont ami utána jött az még nagyon de nagyon korai és nem az első, második vagy harmadik eset ami vészjósló.
17 évesen úgy hogy igazán jelentős dolgot semmit nem ért még el, akár mennyire tehetséges, akkor is csak egy golden boy még, talán nincs még itt az ideje annak hogy odaálljon a hazai szurkolókat hergelni a gólja után, sajnos ezekből úgy tűnik nem tudja kezelni a körülötte kialakult helyzetet.
Tartok tőle hogy belőle végül azért nem lesz az aki lehetne, ha nem is a következő Messi, de a következő 15-20 év LEG-je, mert fejben lesz kevés hozzá.

A Messi - Ronaldo teljesítmény versengés után nem hiszem hogy a következő vetélkedés az kellene legyen Vinicius-szal, hogy a gólok és gólpasszok mellett ki tud nagyobb paraszt is lenni a pályán. Remélem a stábnál is észreveszik ezeket és igyekeznek majd kezelni.
bence0330

2025.05.15. 11:00:58

Sinya22 írta:
2025.05.15. 08:46:44
Gólpasszból is lehetne neki 3x annyi, nem tudom az erre vonatkozó statisztikákat, de szerintem a meccsenkénti 1-2 gólpassza mellé jut még minimum 3, abszolút gólpassz, ami már nem rajta múlik.

A fejjátékról annyit, hogy majd a jövő évi BL döntőben fejel egyet két 190 centis védő közül.. :mrgreen:
Fordítva, felüllövik, sokkal többet lőnek belőle, mint amennyit "érdemel", ezért is van neki ennyi. :) Yamal játéka annyira látványos, hogy valamiért így marad meg az embereknek, jobban megmaradnak az ilyen jellegű passzai, mástól kevésbé. Érthető is, egy trivela pl. megmarad jobban, mint egy sima kiugratás, hiába ugyanaz a végeredménye. Ezen a meccsen pl. tényleg alulrúgták, de amúgy messze irracionálisan felül.

https://fbref.com/en/stathead/player_co ... =2024-2025

A 3 meghatározó zsenink xAg-je (várható assziszt, azaz a passzából a másiknál jegyzett xG összesítése) és asszisztjai:

Yamal: 15.9- re 21 assziszt(!!!).
Raphinha 19,4-re 22 assziszt
Pedri 9,3 xAg-ra 9

És logikus is, hogy miért Yamalét lövik felül a legjobban, ő messze a leggyengébb befejező a támadók közül, legalábbis ziccerben. Az xG-jét felüllövi, mert van vagy 6-8 bombája a 16 góljából (lehet még több?), ami 0,02 körülre születik, és maga csinál kb meg, de amikor az orra elé teszik, azt kb mindig kihagyja. Raphinha meg messze felüllövi az xG-jét, Lewy is, Ferrán is, ők jól belövögetik az előkészítéseket. Így jön ki az, hogy miért Yamalnál lövik felül a legjobban közülük.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Sinya22
Director del Fútbol

2025.05.15. 08:46:44

Gólpasszból is lehetne neki 3x annyi, nem tudom az erre vonatkozó statisztikákat, de szerintem a meccsenkénti 1-2 gólpassza mellé jut még minimum 3, abszolút gólpassz, ami már nem rajta múlik.

A fejjátékról annyit, hogy majd a jövő évi BL döntőben fejel egyet két 190 centis védő közül.. :mrgreen:
bence0330

2025.05.13. 14:06:04

Szerintem simán lehet kétszer ennyi gólja. Talán nem jövőre még, de már ott is bőven javulni fog, iszonyat mennyiségű ziccert hagyott ki, aminek kb kizárólag a kora az oka. Szerintem a bombáiból is kicsit több lesz, és 1-2 éven belül elkezdi magabiztosan elrakni a helyzeteit, ahogy rutinja lesz. Fejjáték nélkül meg minden idők legjobbja is elvolt. :) Szeritnem az amúgy is teljesen mindegy szélső poszton, nagyon ritkán merül fel a dolog.

17 gólja van, simán lehet belőle 34, amint átkapcsol (legalábbis ha a csapat hasonlóan erős marad), szerintem csak egy komoly sérülés akadályozhatja meg ebben. Raphának van 34, el nem tudom képzelni, hogy a kétszer olyan tehetséges Yamalnak miért ne lehetne ennyi. Talán kicsit fejlődhetne abban még, ahogy az üres területekbe tud indulni, akkor még több helyzete lesz, ebben nem látom olyan jónak még, de erre tökéletes mentorokat kapott, Rapha és Ferran világlasszis szinten érzik ezt. De ebben is javult már most szezonon belül, így jött mostanság a sok ziccere is. Mivel a top tehetsége mellett szerintem nagyon-nagyon intelligens is, tényleg csak sérülésben, vagy valami csapatszintű összeomlásban látom az akadályt abban, hogy valami 60 gólpontos szezonja legyen 2 év múlva mondjuk, és akár már 50 jövőre. Nagyon jó edzője van, és nagyon jó társai is, szerintem jó helyen van most mentális és fejlődésbeli szempontból, de egy mögé rakott cserével védeni kell azért.
recrea
Llegenda del Barça

2025.05.13. 12:38:12

Kovbal88 írta:
2025.05.13. 12:06:43
bence0330 írta:
2025.05.11. 20:46:40
Egyértelműen szintet lépett. Korábban párhónaponta lőtt 1-1 szép gólt, ezek elkezdtek szépen közeledni, és most másfél hét alatt durrantott két ilyen Messiset. Ezek majd egyre közelebb és közelebb jönnek, és tényleg nagyon hamar a világ legjobb játékosa lesz belőle. Most sincs messze tőle, gólból kell kb kétszer ennyit hozni, és senki nem fogja megkérdőjelezni. Adja az ég, hogy ez már jövőre bekövetkezzen, de ráér még.

Talán kicsit gyorsult is? Mintha könnyedebben hagyná ott a védőit a szezon második felében, főleg mostanság.

Ma meg peche volt. Rapha amilyen nagy százalékban váltotta gólja az őszi trivéláit nehezebb helyzetekből, most úgy puskázta el őket sorban, minimum egy ilyen gólpasszának kellett volna lennie meccs végére, nagyon alsó hangon.

Amúgy nagyon-nagyon tetszik a szerintem teljesen védjegyes rúgótechnikája, főleg akkor, amikor a kapu felé mozogva lövi el. Valahogy a lábszára felével találja el, de nem klasszikus módon, a labdát "körülölelve" fejezi be a lövést, hanem szinte előrefelé egyenes vonalban, mintha spiccel-csűddel rúgná, de egy kisebb adag kifli így is belekreül, plusz sebessége is van. Nagyon speckó, iszonyat nehéz lehet így pontosan találni, ha nem vagy zseni (nem tudom, van-e a világon bárki rajta kívül, aki ezt meg tudná csinálni), cserében viszont a legváratlanabb módon tudja elrúgni a legkisebb helyekről is. Tegnap mondjuk pont kicsit klasszikusabban tekert, de Inter ellen, vagy több más alkalommal is a fenti módon rúg.

Egy nagy gond van a sráccal: nem skandálható, vagyis nem hangzik jól a neve, a közönség még nem találta ki, hogy éltesse. Pedrit könnyebb, de még Raphinháé is sokkal többet zúg fel. Lehet Yamalnál marad az izgatott moraj. :)
Dupla mennyiségű gól az már valami nagyon extra lenne, főleg ennyi gólpassz mellett. igazából egy gyenge pontot látok tőle, az pedig a fejjáték.
Nem is rémlik tőle fejes :D nyilván a jobb lábat is lehetne erőltetni, de a cselt pl megcsinálja vele.

Tavasszal volt 1-2 gyenge meccse, úgy tűnt, h lefőtt idénre, aztán másfél hét alatt előrántott 3 olyan meccset, hogy csak ámultam. Elképesztően magabiztos 17 évesen, agyrém. És még valami: a kiélezett meccseken, szitukban a legjobb, elképesztő, Messi óta talán Musiala volt ilyen éles fiatalon, de más a kanyarban sincs…és még csak nem is kedvelem :D
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.05.13. 12:06:43

bence0330 írta:
Egyértelműen szintet lépett. Korábban párhónaponta lőtt 1-1 szép gólt, ezek elkezdtek szépen közeledni, és most másfél hét alatt durrantott két ilyen Messiset. Ezek majd egyre közelebb és közelebb jönnek, és tényleg nagyon hamar a világ legjobb játékosa lesz belőle. Most sincs messze tőle, gólból kell kb kétszer ennyit hozni, és senki nem fogja megkérdőjelezni. Adja az ég, hogy ez már jövőre bekövetkezzen, de ráér még.

Talán kicsit gyorsult is? Mintha könnyedebben hagyná ott a védőit a szezon második felében, főleg mostanság.

Ma meg peche volt. Rapha amilyen nagy százalékban váltotta gólja az őszi trivéláit nehezebb helyzetekből, most úgy puskázta el őket sorban, minimum egy ilyen gólpasszának kellett volna lennie meccs végére, nagyon alsó hangon.

Amúgy nagyon-nagyon tetszik a szerintem teljesen védjegyes rúgótechnikája, főleg akkor, amikor a kapu felé mozogva lövi el. Valahogy a lábszára felével találja el, de nem klasszikus módon, a labdát "körülölelve" fejezi be a lövést, hanem szinte előrefelé egyenes vonalban, mintha spiccel-csűddel rúgná, de egy kisebb adag kifli így is belekreül, plusz sebessége is van. Nagyon speckó, iszonyat nehéz lehet így pontosan találni, ha nem vagy zseni (nem tudom, van-e a világon bárki rajta kívül, aki ezt meg tudná csinálni), cserében viszont a legváratlanabb módon tudja elrúgni a legkisebb helyekről is. Tegnap mondjuk pont kicsit klasszikusabban tekert, de Inter ellen, vagy több más alkalommal is a fenti módon rúg.

Egy nagy gond van a sráccal: nem skandálható, vagyis nem hangzik jól a neve, a közönség még nem találta ki, hogy éltesse. Pedrit könnyebb, de még Raphinháé is sokkal többet zúg fel. Lehet Yamalnál marad az izgatott moraj. :)
Dupla mennyiségű gól az már valami nagyon extra lenne, főleg ennyi gólpassz mellett. igazából egy gyenge pontot látok tőle, az pedig a fejjáték.
bence0330

Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.05.11. 20:42:43

Kérem szépen Lamine Yamal az utóbbi két mérkőzésen szintet lépet. Ki merem jelenteni, hogy 17 évesen, klasszis lett. Hihetetlen. Nagyon fontos lenne nyáron igazolni, mert ezzel a fiúval, ha megfelelő társakat kap, nagyon szép eredmények jöhetnek. Ma is hatalmasat játszott.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2025.05.07. 22:14:28

Chino írta:
2025.05.07. 11:43:13
A rossz passzok kicsit becsapósak, mert többségük olyan volt, ami ha eljut a címzetthez tiszta ziccer. Raphinha nyilván nem adott el annyi labdát vagy Pedri (de sorolhatnám a neveket) mert nem "célratörően" támadtak. De ennek ellenére is egyértelműen a legveszélyesebb játékosunk volt, pedig rendre duplázták-triplázták, három hatalmas helyzet még így is adódott. Sajnos itt kiütközött a gyengéje, a befejezésekkel még gondja van. Ha ezen sikerül javítania tényleg nem nagyon fogja egy ideig megközelíteni senki, ideje pedig bőven van.

Az ilyen idős Messivel nem lehet összehasonlítani, de még egy 18 évessel sem. Sokkal kevesebb meccse volt a Bolhának és mellette ott volt még egy Ronaldinho és Eto'o, sokkal kisebb szerep hárult rá. Yamalnak már most folyamatosan döntő tényezőnek "kell" lennie és egy-egy gyengébb meccset nem rendeznek le azzal, hogy legyintenek, hogy még fiatal! Hanem összevonják a szemöldöküket az emberek és őt is keményen előveszik.
A befejezése egyértelműen a gyengéje, amilyen skillek vannak a srácnak, nagyon magasan, ez a képessége talán ami a legalacsonyabb. Tegnap lőhetett volna 2-3 nagy gólt, a végén pedig volt egy ziccere amit a kapusba lőtt, sok tekintetben az ő lábában volt a továbbjutás, Gundival ellentétben nekem ő volt a meccs embere, de őszintén nem tudok rá haragudni, mert még mindig kb egy gyerek. Nálam inkább ott a kérdés, valamilyen szinten meglátás, hogy az ilyen zsugásoknak kell egy társ, ahogy Messinek volt egy Eto vagy egy Suarez, akit ha tömött labdával az illető meg tette a dolgát, na az ő esetében kéne egy ilyen társ, hogy alakuljon ki egy ilyen duó-kémia-egyveleg, nem véletlen jutott utoljára döntőbe a Messi-Neymar-Suarez, mert ott a védők azt sem tudták kit fogjanak és mindenkinek megvolt ezáltal a területe. Yamalon most konstans 2 vagy tegnap 3 védő loholt, faragott, addig a Cápa a fűcsomóban is elesett, Raphinha detto ennyire egyedül van általában de Yamal esetében sokkal inkább azt érzem, ha lenne egy olyan kilences akit kitud szolgálni, vagy a zsugát megosztaná vele, sokkal eredményesebb lehetne, tegnap kicsit olyan egyszemélyes hadseregnek éreztem, átfűzött mindenkit amit élmény volt nézni, de mire a kapuhoz ért, elfogyott a pálya és bent csak kék mezesek várták az akciója végét.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Peter
Director del Fútbol

2025.05.07. 13:13:50

Mihu írta:
2025.05.07. 11:02:06
Értem nagyon is, hogy mire gondolsz..... :D
bence0330

2025.05.07. 12:55:44

Chino írta:
Sokkal kevesebb meccse volt a Bolhának és mellette ott volt még egy Ronaldinho és Eto'o, sokkal kisebb szerep hárult rá. Yamalnak már most folyamatosan döntő tényezőnek "kell" lennie és egy-egy gyengébb meccset nem rendeznek le azzal, hogy legyintenek, hogy még fiatal! Hanem összevonják a szemöldöküket az emberek és őt is keményen előveszik.
Az a baj hogy ezt a zártosztályra való La Liga elnök mellett mi tettük vele. Mi hagytuk egyedül 17 évesen a posztján azzal, hogy egyik oldalra sem hoztunk szélsőt, így még Raphinhával sem lehetett rotálni. Elképesztő amit hoz ehhez képest, meg nem csak ehhez képest, hiszen a világ egyik legjobb játékosa, de én nagyon féltem. Igazából vele kapcsolatban még nem merem beleélni magam hogy megvan a világ legjobb játékosa, ezt nagyon nehéz lesz elbírni. Mondjuk ő pont olyan alkat, hogy lehet hogy sikerül neki.

De összességében mi raktuk rá ezt az eszement terhet, Tebas, Laporta, Deco, Xavi, Flick.
Chino
Llegenda del Barça

bence0330 írta:
2025.05.07. 11:16:58
Az a baj, hogy nincs cseréje, illetve az Inter extrém mód tömörült. A csodagólján kívül kb minden cselsorozata ügy végződött, hogy ellenfélhez passzolt-ívelt. Szerintem az nem gond egyáltalán, hogy nem lőtt gólt, volt, amit kihagyott, volt, ami inkább VB-s Kolo Muani volt, hogy jó lőtte meg, csak hát Sommer...

Az a gond, hogy a passzai nem ültek. Mert ugye az önmagában, minden extra kapu előtti teljesítmény nélkül is elképesztő taktikai elem lett volna, hogy átcselezi magát 2-3 emberen, felszabadítva középen-túloldalon 1-1 játékost. Még akkor is baromi hasznos lett volna, ha nem hoz helyzetbe egy embert sem a meccsen, csak mondjuk 2-3 emberen áthúzva magát bepasszolja középre, hogy oldják ott meg emberelőnyben, de még ezek sem találtak embert. Nála szerintem itt ütött be a fáradtság. Ösztönös zseni, a lába viszi így is, olyan dolgokat csinál így is, amit kb senki más a világon, a koncentráció, pontosság már más kérdés. De ez 0%-ban az ő hibája, a kereté, meg valamennyire Flické. Továbbra is, a gyereknek idén szabadott volna néha kezdenie. Függetlenül a tehetségétől.
A rossz passzok kicsit becsapósak, mert többségük olyan volt, ami ha eljut a címzetthez tiszta ziccer. Raphinha nyilván nem adott el annyi labdát vagy Pedri (de sorolhatnám a neveket) mert nem "célratörően" támadtak. De ennek ellenére is egyértelműen a legveszélyesebb játékosunk volt, pedig rendre duplázták-triplázták, három hatalmas helyzet még így is adódott. Sajnos itt kiütközött a gyengéje, a befejezésekkel még gondja van. Ha ezen sikerül javítania tényleg nem nagyon fogja egy ideig megközelíteni senki, ideje pedig bőven van.

Az ilyen idős Messivel nem lehet összehasonlítani, de még egy 18 évessel sem. Sokkal kevesebb meccse volt a Bolhának és mellette ott volt még egy Ronaldinho és Eto'o, sokkal kisebb szerep hárult rá. Yamalnak már most folyamatosan döntő tényezőnek "kell" lennie és egy-egy gyengébb meccset nem rendeznek le azzal, hogy legyintenek, hogy még fiatal! Hanem összevonják a szemöldöküket az emberek és őt is keményen előveszik.
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.05.07. 11:16:58

Az a baj, hogy nincs cseréje, illetve az Inter extrém mód tömörült. A csodagólján kívül kb minden cselsorozata ügy végződött, hogy ellenfélhez passzolt-ívelt. Szerintem az nem gond egyáltalán, hogy nem lőtt gólt, volt, amit kihagyott, volt, ami inkább VB-s Kolo Muani volt, hogy jó lőtte meg, csak hát Sommer...

Az a gond, hogy a passzai nem ültek. Mert ugye az önmagában, minden extra kapu előtti teljesítmény nélkül is elképesztő taktikai elem lett volna, hogy átcselezi magát 2-3 emberen, felszabadítva középen-túloldalon 1-1 játékost. Még akkor is baromi hasznos lett volna, ha nem hoz helyzetbe egy embert sem a meccsen, csak mondjuk 2-3 emberen áthúzva magát bepasszolja középre, hogy oldják ott meg emberelőnyben, de még ezek sem találtak embert. Nála szerintem itt ütött be a fáradtság. Ösztönös zseni, a lába viszi így is, olyan dolgokat csinál így is, amit kb senki más a világon, a koncentráció, pontosság már más kérdés. De ez 0%-ban az ő hibája, a kereté, meg valamennyire Flické. Továbbra is, a gyereknek idén szabadott volna néha kezdenie. Függetlenül a tehetségétől.

Nem tudom hová tenni a teljesítményét, részben full Messiben tolta, nem tudom, látttam-e ennyire hatékonyan forgatni az ellent, egyik legjobb meccse volt életében pusztán ezt nézve, sőt, felteszem ennél egész Európában alig lehetett jobb 1v1 teljesímény a szezonban, mint ezen a két meccsen, ha egyáltalán. Részben viszont talán sose volt még ilyen szinten pontatlan, amúgy mindkét párharcon, a csodagólja után. Szóval valahogy olyan volt, mintha kicsit értelmetlen lett volna végül az, hogy ennyire jó volt, nem volt annyira produktív a dolog, mint amennyire látványos.
Kicsit az Intert is dicsérem ebben, szerintem alapvetően ez volt a megoldása Inzaghinak. Elengedni azt, hogy Yamal mit csinál, nyilván meg kell próbálni szerelni, de ez kb lehetetlen, úgyhogy figyeljünk mindenki másra középen, akit megjátszhatna, és ebben kb kitűnőt nyújtottak.

Mondjuk a kb 1 jó passzából is eldönthettük volna a meccset, valami teljesen értelmezhetetlen, kifacsart helyzetből sikerült Lewy fejére varázsolnia a labdát, amit azóta sem értek, hogy maradt ki, a lengyel egyszerűen elszámolta, pedig maga volt a tökély az a laszti, tényleg teljesen lehetetlen helyzetből, nem volt túl magas, Lewy hajolt le kicsit feleslegesen. Ha csak ez az egy bemegy...

Mindezekkel együtt nyilván benne volt a legtöbb spiritusz a csapatunkból, egy Inter védelmet így megfogargatni... plusz még a gólja ugye...

Szerintem jövőre még kicsit fiatal lehet, marad a világ egyik legjobbja, de még kicsit korához méltóan pontatlan, két év múlva viszont egy polc különbséggel lesz a világ legjobbja már, és egyedül továbblő minket egy ilyen párharcból alá Leo. :)
Mihu
Director del Fútbol

2025.05.07. 11:02:06

Peter írta:
2025.05.07. 10:50:18
Mihu írta:
2025.05.07. 10:30:13
Továbbá a legrosszabbkor jött ki a rutintalansága,
De hát mit várunk egy 17 évestől,
Teljesen élet és törvényszerű ok okozat és következmény sorozat, amit leírtál.

Teljesen rendben és a helyén van a srác..... :D
Hát szerintem meg pont nincs rendben és a helyén a srác....17 évesen egy BL elődöntő párharcban ilyen teljesítményt hozni az szerintem minden, csak nem normális :lol: :lol: :lol: Óriási kincs, hogy van nekünk... [-o<
Kép
Peter
Director del Fútbol

2025.05.07. 10:50:18

Mihu írta:
Továbbá a legrosszabbkor jött ki a rutintalansága,
De hát mit várunk egy 17 évestől,
Teljesen élet és törvényszerű ok okozat és következmény sorozat, amit leírtál.

Teljesen rendben és a helyén van a srác..... :D
Mihu
Director del Fútbol

Nagyon érdekes, ellentétes estéje volt. Minden labdaérintésénél ketten rontottak ki rá, ennek ellenére összehozott 14...ismétlen...TIZENNÉGY sikeres cselt. Továbbá volt 23 !!!! párharc, amit megnyert. Egészen elképesztő, hogy dupla védelemmel is életveszélyes volt, kb. akkor ment át a védelmen, amikor akar. És még nincs 17 éves, te jó Isten....

Ennek ellenére volt két 100-as ziccere, amit ebben a helyzetben egész egyszerűen be kell lőni, nincs mese. Ezeket be kell lőni ha BL-t, akarsz nyerni. Nagyon fájt az a 95. perces ziccer, amit 3-3 után kihagyott. Ilyet nem lehet kihagyni egy BL elődöntőben ilyen szituációban.

Továbbá a legrosszabbkor jött ki a rutintalansága, mert 3-2-nél a 93. perc elején teljesen feleslegesen rúgta el 20 méterről, amiből persze kapufa lett, tehát akár gól is lehetett volna, de ebben a helyzetben egy Modric, egy Messi, egy Henry, egy Vinicius levitte volna az előtte tátongó üres területre a sarokba, majd ott kiharcol egy szögletet, bedobást, szabadrúgást stb. Ő meg egyből húzott befelé és lőtt. Amiből egyébként pont megkaptuk a harmadikat, de nyilván ez csak véletlen, nem az Ő nyakába varrom az egyenlítő gólt, csak azt akarom érzékeltetni, hogy itt nagyon kijött a rutin. Biztos mindneki elmékszik arra az ominózus 2006-os Real-Arsenal BL elődöntőre, mikor Henry 1-0-ás vezetésnél flegmán lekocogott a szögletzászlóig, majd ott kiharcolt egy szögletet. Sokszor az, hogy elmegy másfél perc, az többet ér, mint egy lövés, amiből lehet, hogy gól lesz, de lehet, hogy nem. És ez nem egy olyan helyzet volt, amiből kockáztatni kellett a labdavesztést, nem egy jó lövőhelyzet 10 méterről, vagy egy 1v1-es szitu, amikor ha megvered a védődet akkor ott vagy a kapussal szemben és ziccer.

De hát mit várunk egy 17 évestől, hiába a 102 meccs, EB döntő, stb. Fiatal még, viszi előre a feje. Flicknek ez is nagy feladata a nyáron, hogy ezekből a gyerekekből férfit faragjon.
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2025.05.07. 09:53:25

Barcaforever írta:
2025.05.07. 09:14:05
Követhetetlen, hihetetlen, elképesztő, az alap jelzők rá, tegnap már nem lepődött meg, hogy 2 ember lép ki rá, úgyhogy 2 embert forgatott be, amikor akart. Tegnap is eldönthette volna a meccset a 2. félidőben, de ez a srác júliusban lesz 18, Acerbinek a fia lehetne.

Azt már kijelenthetjük, hogy 17 éves Yamal jobb, mint a 17 éves Messi! Flicknek és a stábnak az a feladata, hogy később is mérlegre lehessen tenni a két űrlény teljesítményét..
Egészen elképesztő, hogy cselekben, elfutásokban már most mennyire hatékony és már most próbálkozik a Messire később jellemzővé vált kulcspasszokkal, szóval ebben is hasonlít L10re! Most rá kell építeni a csapatot, remélem Flick-kel már jövőre hozni fog egy 20 gólos szezont!
Barcaforever
Director del Fútbol

2025.05.07. 09:14:05

Követhetetlen, hihetetlen, elképesztő, az alap jelzők rá, tegnap már nem lepődött meg, hogy 2 ember lép ki rá, úgyhogy 2 embert forgatott be, amikor akart. Tegnap is eldönthette volna a meccset a 2. félidőben, de ez a srác júliusban lesz 18, Acerbinek a fia lehetne.
Kép
bence0330

2025.05.01. 21:20:13

Chino írta:
2025.05.01. 17:48:36
Nem tudom, hogy ennél kaphat-e nagyobb őrizetet. Di Marco végig ott volt 2 centire tőle és ahányszor labdát kapott egyből mentek kisegíteni, de két ember sem volt képes megállítani. :)
Furcsa, hogy a BL-ben kifejezetten jól termel, a bajnokságban viszont pont ebben gyenge. BL: 13/5, bajnokság 30/6.
Balde visszatérésével szerintem Raphinha is sokkal aktívabb lehet. Amikor már szándékosan nem passzolnak valakinek ott nagy a gáz.
Elég durva, hogy két gól ide vagy oda nem Yamal lett a MOM. Elfogultság nélkül is ő érdemelte. Egy Pedrinek, Raphinhának, Lewynek nem jelent annyit, de neki fontos lehetett volna, főleg a 100. meccsén. .
Ki kapta? :O DD? Alapvetően azért ő is megérdemelte. Megérdemelte volna a két másik nagyunk is, Raphinha mégiscsak két gólban vállalt döntő szerepet, Pedri meg mindig zseni, de azért Yamalnak kellett volna kapnia. Nagy kár, hogy 1-2 percre rá a második szólónál nem volt szerencséje, akkor nem lett volna kérdés, de szerintem akkor kb az év legjobb félideje címet is megkaphatta volna, egész Európából. Gondolom a második félidő húzta le, akkor is virgonc volt, csak a cselei után gyakorlatilag az összes passza ellenfélhez ment, nem volt produktív. Persze ebben az Inter védekezése is nagy szerepet kapott, sokszot kellett kereső labdákat bepasszolnia/ívelnie, ott belül meg eléggé uralták a terepet.

Néha-néha már van 1-1 olyan fellángolása, amikor ezeket a szólókat jól is fejezi be, ami előrevetíti, mi lesz belőle 2 év múlva, és az elég ijesztő, mert már most is brutál amit tol. :)
Chino
Llegenda del Barça

2025.05.01. 17:48:36

Sinya22 írta:
2025.05.01. 10:22:12
Di Marco emlékezni fog a tegnap estére. Szerintem a visszavágóra még nagyobb őrizetet fog kapni, ezért is lenne jó, ha Olmo és Raphinha még nagyobb szintre kapcsolna, mert ha Yamalnak nem is lesz ennyi lehetősége (bár ki tudja) másnak lesz rá helye. Egyik legjobb meccse volt tegnap a srácnak, kis szerencsével itt egyedül is megfordíthatta volna az egészet.
Nem tudom, hogy ennél kaphat-e nagyobb őrizetet. Di Marco végig ott volt 2 centire tőle és ahányszor labdát kapott egyből mentek kisegíteni, de két ember sem volt képes megállítani. :)
Furcsa, hogy a BL-ben kifejezetten jól termel, a bajnokságban viszont pont ebben gyenge. BL: 13/5, bajnokság 30/6.
Balde visszatérésével szerintem Raphinha is sokkal aktívabb lehet. Amikor már szándékosan nem passzolnak valakinek ott nagy a gáz.
Elég durva, hogy két gól ide vagy oda nem Yamal lett a MOM. Elfogultság nélkül is ő érdemelte. Egy Pedrinek, Raphinhának, Lewynek nem jelent annyit, de neki fontos lehetett volna, főleg a 100. meccsén. .
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.05.01. 10:32:36

Abszolút Messi szintű első félidőt láthattunk tőle. :)
Sinya22
Director del Fútbol

2025.05.01. 10:22:12

Di Marco emlékezni fog a tegnap estére. Szerintem a visszavágóra még nagyobb őrizetet fog kapni, ezért is lenne jó, ha Olmo és Raphinha még nagyobb szintre kapcsolna, mert ha Yamalnak nem is lesz ennyi lehetősége (bár ki tudja) másnak lesz rá helye. Egyik legjobb meccse volt tegnap a srácnak, kis szerencsével itt egyedül is megfordíthatta volna az egészet.
baas11
Entrenador del Barça

2025.05.01. 09:25:22

Nagyon nagyon komoly őrizetet kapott … mar nem először … nem akarmilyen vedokkel , es igy is megoldja , hihetetlen !
Csak őrizze meg ezt a “gyermeki” lelkesedését !!!
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
Barcaforever
Director del Fútbol

2025.05.01. 08:49:39

Hihetetlen, felfoghatatlan mit művel 17 évesen. Még csak bontogatja a szárnyait, olyan mint egy kis bébi sárkány. A gólja meg a 2 kapufája egyszerűen zseni! Ki kell jönnie a lépésnek neki Milanóban is. (elég menő amikor az olasz bajnok 2 emberrel védekezik ellened)
Kép
Válasz küldése