Ez a klub identitása, erre kell büszkének lennünk. Ez szerintetek jó vagy rossz? Büszkék legyünk rá, vagy inkább ciki? A Madrid büszke legyen rá, vagy szégyelje?MatsMessi írta: ↑2025.05.20. 08:38:21Inter meccs közben írtam, de ez már nagyon rég óta elmondható a csapatról. Az óriási különbség a Barca és a Madrid között, hogy a fehérek hitvány játékkal, óriási szerencsékkel, bírói hibákkal is képesek BL-t nyerni, míg ez nekünk csak és kizárólag akkor jöhet össze, ha toronymagasan a világ legjobb csapata vagyunk. És akkor sem mindig.
Barça a Bajnokok Ligájában
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
A védelmünkre annyit, hogy a Madrid egy anomália. Soha nem volt és nem is lesz olyan, amit az elmúlt évtizedben szerintem kb spirálból nyertek meg. Ha bármi más csapattal hasonlítjuk össze magunkat (szerintem így kéne, tudom, ők a rivális, meg minden, de az tényleg nem normális jelenség), akkor teljesen normális szinten nyerünk, van több csapat, amelyik nagyon jó, akár hengerlő játékkal nem nyert BL-t, vagy mondjuk pár év alatt csak egyet nyert, City pl, de a BM is nyerhetett volna szerintem akár többet, régebben az Arsenal is legalább egyet húzhatott volna, a Poolnak pláne kellett volna még egyet nyernie a Klopp érában, a PSG-nek is volt már 2-3 éve, mikor szép játékkal a legjobbak közt voltak, de nem nyertek, stb. A BL nagyon izgalmas így egyedüli, egész szezonon átnyúló egyenes kieséses tornaként, de csak néha igazságos, és sok jó csapat küzül csak egy nyerhet.MatsMessi írta: ↑2025.05.20. 08:38:21Inter meccs közben írtam, de ez már nagyon rég óta elmondható a csapatról. Az óriási különbség a Barca és a Madrid között, hogy a fehérek hitvány játékkal, óriási szerencsékkel, bírói hibákkal is képesek BL-t nyerni, míg ez nekünk csak és kizárólag akkor jöhet össze, ha toronymagasan a világ legjobb csapata vagyunk. És akkor sem mindig.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Inter meccs közben írtam, de ez már nagyon rég óta elmondható a csapatról. Az óriási különbség a Barca és a Madrid között, hogy a fehérek hitvány játékkal, óriási szerencsékkel, bírói hibákkal is képesek BL-t nyerni, míg ez nekünk csak és kizárólag akkor jöhet össze, ha toronymagasan a világ legjobb csapata vagyunk. És akkor sem mindig.
A komolyabb ellenfeleinket sorra megvertuk... 3 perc hijjan BL dontoben lehetnenk. Ne ertsd felre gusztustalan mennyisegu golt kaptunk a szezonban de osszel még a csodájára járt mindenki a taktikának Inigoval es Cubarsival.
gránit írta: ↑2025.05.19. 15:10:20Ha az a cél, hogy belföldön mindent megnyerjünk, akkor minden szép és jó. Belföldön működik a "mindegy, hány gólt kapunk, ha eggyel többet lövünk, de ha nem, akkor is mindegy, úgyis a támadók a hibásak, mert miért nem lőttek még ennél is többet, négyet, ötöt, hatot, tízet, de mivel általában többet lőnek, mint amennyit kapunk, így nagy gond nincs"-féle hozzáállás.
Nálam mindig a BL a mérce, ami lehet az én hibám, de akik nem vagyunk 100%-ig elégedettek, valószínűleg hasonlóan látjuk a dolgokat, így ennek a felfogásnak a nevében szólnék. Természetesen az is egy vélemény, hogy belföldön nyerjünk meg mindent, kit érdekel a BL. Mivel nem ezt a véleményt osztom, így ezt most figyelmen kívül hagyom, amellett, hogy tiszteletben tartom azoknak a véleményét is, akik 100%-ig elégedettek.
Ezt ragadtam ki én is, de láttam más is kommentelt a témában újra.
Ami most itt fontos, hogy én pont a ligából kiindulva értek egyet abban hogy a védekezésen javítani kell.
23/24
Real Madrid 87:26, 61, 95 pont
22/23
Barcelona 70:20, 50, 88 pont
21/22
Real Madrid 80:31, 49, 86 pont
20/21
Atlético Madrid 67:25, 42, 86 pont
24/25
Barcelona 99:39, 60, 85 pont (1 meccs van hátra)
A bajnokság sem garantálható ennyi bekapott góllal. Idén lőttünk 99-et ami óriási, meg sem közelítette senki az utóbbi években. Utoljára Messi/Ronaldo vezette csapatok szereztek ennyi gólt. Ennek ára van, ez nem Olmo érkezése miatt történt, a keret ugyanaz mint tavaly, ez taktika. Taktikából lőttünk ennyit, de szerintem nem azzal a hozzáállással hogy így az sem számít mennyit kapunk. Nem bánja Flick, ha sokat kapunk, amennyiben nyerünk, de ezzel együtt sem mondható hogy ne tenne meg mindent azért, hogy ne kapjunk ennyit. Erről nyilatkozott is nem rég, kiemelve hogy ezen dolgozni kell, és hogy mostanában nem jutott rá idő az edzéseken.
Az egész csapatnak együtt kell mozognia, mert a Villareal is úgy lőtt gólt hogy Foyt a Villareal védő nyert cselezéssel egy párbajt és aztán dominóként összeomlottunk 2-3 passzból. Ezt a helyzetet a támadók megfelelő instrukciónálásával lehet elkerülni.
Szóval jövőre, akár ugyanezzel a kerettel is lehetne jobb a védekezés, ha tovább csiszoljuk, és még jobb lenne akkor is ha nem igazolunk védőt, de igazolunk támadót, aki miatt jobban lehet rotálni elől, és ott tovább tudjuk a szezon során tartani a magas nyomást a védőkön és középpályásokon. Amíg a labdás ellenfél nem tud megfordulni, felnézni és nagy lendítéssel indítani addig nem számít hogy milyen kevesen vagyunk hátul, mert nem tudják kihozni a labdát. Ez lenne a cél, és ennek a másodfoka a lestaktika, hogy az amúgy is kapkodó labdás ellenfél ha tud is indítani, fogjuk meg a támadót.
Ez akkor is szétesik ha egy védő beragad, meg akkor is ha a labdásnak van ideje rendesen indítani.
39 gólt kaptunk, tuti lesz az 40+ Bilbao után, ennyivel nem lehet jövőre bajnokságot nyerni. Mindazok mellett, hogy 85-86-88 valamennyi pontunk lesz, ami látszik hogy szoros, kb ennyivel lehet bajnoknak lenni, de ez nem kiemelkedő eredmény.
A 99 lőtt gól kiemelkedő, de a pontszámunk nem, mivel a 39 kapott is kiemelkedően sok.
A védekezés nem csak a BL-ben volt gyatra, hanem a bajnokságban is, és a Madrid nem lesz ilyen szerencsétlen és kegyes jövőre hogy újra 5+ sérült mellett tolják végig az évet és hullajtsák a pontokat folyamatosan. A támadáson fejleszteni már nem sokat lehet, viszont a védekezésen muszáj, személyekben is (keret mélyítés, kapus, egy kezdő KH és taktikában is (finomhangolások).
BL:
Ha feltétlen bele akarjuk magyarázni a mi sorozatunkba hogy ez csak rajtunk múlt akkor nézzük meg az Intert:
Manchester City 0-0 D
Red Star 4-0 W
Young boys 0-1 W
Arsenal 1-0 W
Leipzig 1-0 W
Leverkusan 1-0 L
Sparta Praga 0-1 W
Monaco (1 piros) 3-0 W
Feyenoord 0-2, 2-1 (4-1)
Bayern 2-2, 1-2 (4-3)
Barca 3-3, 4-3 (7-6)
Most itt hol lehet elmondani hogy sokkal jobb csapatokkal játszottak, vagy sokkal jobbak az eredményeik? Mi alapján szűrjük azt le hogy ők erre megérdemlik a döntőt, mi meg nem? Mi a magyarázat?
Nekem van pár pl hogy tapasztaltabbak, 2 éve is döntőztek, dörzsöltek, fizikálisan magasabbak és erősebbek. Ezek ahogy ki lett emelve ki is jöttek a párharc során. Meg az is kijött hogy mi technikásabbak vagyunk és jobban tudunk focizni.
Ami végül az Inter felé billentette a mérlegnyelvét az nem csak az általuk belerakott munka volt, hanem a szerencse is. Mert ilyen kiélezett párharcokban a legjobb játékosok és a szerencse dönt.
Azt már korábban bizonyítottam hogy 4-5 KEZDŐ játékos sérülése mellett a csapatok nem jutnak BL döntőbe, de még BL elődöntőbe se. A keretünk mélysége nem kiváló, de így is elképesztő hogy ennyi sérüléssel egyáltalán idáig eljutottunk. Ezt nem győzöm ismételgetni, mert sokan legyintenek és nem tudatosul bennük hogy tényleg mennyire hihetetlen. Fogjuk meg bármelyik korábbi BL győztes csapatot, szedjünk ki randomra 4-5 embert a kezdőből, kerüljenek be helyettük a padról emberek, a padra üljenek le a 3. soros tarcsik vagy ifik, esetleg visszahívott nyuggerek és nézzük meg hogy úgy nyertek volna-e BL-t. A válasz az hogy nem. Ezt a 2009-es Barca se tudta volna, hiszen így is necces volt az akkori elődöntőnk, hát mi lett volna 4-5 sérülttel. 2011-ben sem hiszem hogy túl jutunk a Madridon 4-5 sérülttel...
Lehet mondani hogy sérültek mindenhol vannak, de ha megnézzük a történelemkönyveket, akkor azt látjuk hogy nincsenek, vagy ahol vannak, akkor azok a csapatok ki is esnek. Magyarul, az jut tovább, akinek jobb állapotban van a kerete. A miénk volt rosszabb állapotban, amiért hibáztathatóak vagyunk mi is (Deco, Laporta, Flick) és a balszerencse is. Az Inter csere kapusa se jobb mint a miénk, csak nekik nem volt rá szükségük, mert nekik nem volt olyan balszerencséjük hogy Sommer rosszul érkezzen egy random felugrásnál. Ez nem a klub, edző vagy játékosok által befolyásolható együtthatója a BL kampányunknak, ez balszerencse.
Az Inter minimálisan játszott több nehezebb meccset mint mi. Rendre 1 kiizzadt góllal mennek tovább, amiért rendre megküzdenek, kikaparják a saját szerencséjüket de az attól még szerencse. A PSG? Játszottak velük: Aston Villa, Arsenal, Bayern, City, Atlético, Liverpool. Ezekből kikaptak tőlük: Villa, Arsenal, Bayern, Atlético, Liverpool, tehát csak a Citytől nem. Az Arsenalt kiesésben verték, csoportkörben nem, a Liverpool ellen 11-esek döntöttek miután körbeverték egymást, Villa szintén necces volt. Most akkor a PSG annyival kiemelkedőbbet nyújtott volna? Lehet itt a mi sorsolásunkon röhögni hogy ilyen könnyű sose lesz még egyszer, de közben meg a PSG-nek nehezebb volt a sorsolása aztán már van 5 vereségük. Nekünk 3 vereségünk van, emlékezetes Monaco, Dortmund, Inter. A helyzet az, hogy nem Barca szurkolói vér miatt, hanem objektíven kijelenthető hogy más kikapni ember hátrányban játszva az egész meccset a csoportkörben, kikapni tét nélküli visszavágón, és kikapni 5 sérült mellett hosszabbításban bírói hiba(k) miatt. A PSG esetén mi alapján mondjuk hogy ők megérdemlik, holott az 5 vereségüknél egyiknél se lehet felmentést osztani nekik, mind az 5 esetén kerek perec el lettek verve.
Nekem lehet oké itt ekézni a csapatot hogy rossz a taktika, rossz a védelem, gyengék a védők le kell őket cserélni, teljesen forradalmilag új védekelem és taktika kell jövőre, és hogy a BL az blama, a mi hibánkon ment el stb.
Csak akkor tessék alátámasztani, hogy a két döntős az a maga útját végig járva mivel tett le többet mint mi?
Szerintem megérdemlik, az Inter tud izzadni és harcolni, a mi fiataljaink fiatalok, és még nem volt BL kieséses tapasztalatuk hogy ez ilyen helyzetet dörzsölten tudjanak kezelni. Szóval én tudok gratulálni az Internek, jár nekik a taps, bámulatos amit csináltak, de emelett nyilván látom hogy szerencséjük volt. Nem csak az volt, de az volt.
És a BL győztesnek szinte minden évben szerencséje van. Amelyik csapatnak nincs szerencséje, az nem tudja megnyerni.
Meg akarjuk ezt cáfolni? Szeretném hallgatni a PSG vagy Inter szurokolókat hogy nekik milyen küzdelük volt a fent összefoglaltak alapján, ahol nem tervezhető, külső hatás miatt balszerencsére foghatóan hátrányos helyzetbe kerültek.
Ha 3-2-re nyerünk Milánóban, akkor az Inter mit mondhat? Jaj csak 1 tizit kaptunk, jaj a gonosz bíró nem engedte el a lest nekünk ami az volt, vagy jaj mennyi kapufát rúgtunk (mi rúgtunk többet is...). Megfordítva a képet hirtelen fura hogy 1 les gólt lőttek ami közel volt, azon kívül nem kérhetnek számon a bíron semmit, sérültjük alig volt, de aki volt az is vállalni tudja a játékot (kivéve 1 Pavard), és aki játszott még az is élete meccsét játszotta a szokásos teljesítményét bőven túljátszva. Ez egyrészt azért történt, mert ők úgy küzdöttek hogy nekik ez az utolsó esélyük BL-t nyerni (jó részük már 30++), míg mi úgy játszottunk hogy most fújta össze a csapatot a szél (Alemany, Flick, Deco), lássuk meddig jutunk.
Jaj de hosszú lett.
Lényeg a lényeg, balszerencsénk volt, kár érte, jövőre úgy kell maximalizálni az esélyeinket hogy mélyítjük a keret, és pontosítjuk a taktikát. Szerintem nem kell teljesen új védelmet felküldeni (bár kapus és 1 KH azért nem ártana), és nem kell más taktika sem, bár ezen lehetne javítani, de a legfontosabb hogy az intenzitást kellene fenntartani a meccs végéig, minden poszton.
Elhangzott, hogy mindig csak a vesztes panaszkodik. Sajnos elmondható, hogy statisztikailag mindig a vesztesnek van több panaszkodnivalója, mint a győztesnek, mert a győztes általában többek között azért is győz, mert kevesebb panaszkodnivalója volt.
Ez nem mentesít a felelősség alól senkit, Flick hibája hiba, Cubarsi hibája hiba, Deco hibái hibák.
- szbsz
- Capitá del Barça
Majd jövőre is megy a brutál lescsapdázás Cubarsival meg Inigoval, aztán nézünk amikor az első komolyabb ellenféltől kapunk egy hatost és ki is esünk azzal a lendülettel.
Az Espanyol ellen az Ara - Chris duó amúgy nem muzsikált rosszul, rájuk lehetne építeni a következő szezonban, de én azért örülnék ha jönne még egy gyors és tapasztalt center a nyáron!

Az Espanyol ellen az Ara - Chris duó amúgy nem muzsikált rosszul, rájuk lehetne építeni a következő szezonban, de én azért örülnék ha jönne még egy gyors és tapasztalt center a nyáron!

"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Ez kissé ellentmondásos. Nem azon múlt, ki mit csinált, de azon múlt, hogy az edző mit csinált. Nem azon múlt, ki mit csinált, de súlyos in-game menedzselési hibát követtek el.
De nem azon múlt, ki mit csinált...
Az a kis nüansz mégis hiányzott. Közel voltuk a célhoz, hónapokkal korábban már írtam, hogy szerintem megnyerjük, de nem nyertük meg. Önbecsapás szerintem, ha azt gondoljuk, hogy a legrangosabb trófeát a szerencse, lutri fújja össze, és nem a teljesítmény. Ráadásul szerintem nem csak a taktika miatt vérzünk el újra és újra, amire próbáljuk ráfogni a problémákat ("mindenki világklasszis, csak mindenki a taktika áldozata, amúgy senkivel semmi probléma"). Az elődöntőben nem olyan típusú gólokat kaptunk, mint a Villarreal ellen. Simán képességbeli hiányosságok sorozatát láthattuk.
Gerard Martinnal pedig szerződést hosszabbítottunk, ismét becsapjuk önmagunkat, ha egy egyszeri, soha többet elő nem forduló hibaként fogjuk fel az ő kiválasztását, szerepeltetését. Itt lesz jövőre is, és azután is. Ezek állandó problémák, nem soha többet elő nem forduló nüansznyi különbségek.
https://www.fcbarcelona.com/en/news/420 ... s-contract
Kapott gólok száma:
Monaco, 1 meccs 2 kapott gól
BM, 1 meccs 1 kapott gól
Zvezda, 1 meccs 2 kapott gól
Atalanta 1 meccs 2 kapott gól
Dortmund 3 meccs, 5 kapott gól
Benfica 3 meccs 5 kapott gól
Inter 2 meccs, 7 gól
Meg a Brest és a Young Boys, akik nem találtak be, de ez nem túl veretes.
Én azt látom, hogy két topcsapattal játszottunk és a BM elleni 1 kapott gól, ami még úgy ahogy elfogadható, de BL/EL középcsapatok is 1.5 - 2 gólt vágnak átlagosan.
Amúgy minden meccs lefújásig tart, a magyar válogatott a 90es 00es években állandóan hirdette, hogy a 85. percig milyen jó, majdnem olimpiát nyertünk, csak helyette 3 vereséggel hazajöttünk.
Az Inter elleni meccsig sem volt jó a védelem.
Monaco, 1 meccs 2 kapott gól
BM, 1 meccs 1 kapott gól
Zvezda, 1 meccs 2 kapott gól
Atalanta 1 meccs 2 kapott gól
Dortmund 3 meccs, 5 kapott gól
Benfica 3 meccs 5 kapott gól
Inter 2 meccs, 7 gól
Meg a Brest és a Young Boys, akik nem találtak be, de ez nem túl veretes.
Én azt látom, hogy két topcsapattal játszottunk és a BM elleni 1 kapott gól, ami még úgy ahogy elfogadható, de BL/EL középcsapatok is 1.5 - 2 gólt vágnak átlagosan.
Amúgy minden meccs lefújásig tart, a magyar válogatott a 90es 00es években állandóan hirdette, hogy a 85. percig milyen jó, majdnem olimpiát nyertünk, csak helyette 3 vereséggel hazajöttünk.
Az Inter elleni meccsig sem volt jó a védelem.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Én már többedik véleményt olvastam, hogy közünk nincs a BL-hez, álom, kit érdekel, stb.gránit írta: ↑2025.05.19. 15:10:20Ha az a cél, hogy belföldön mindent megnyerjünk, akkor minden szép és jó. Belföldön működik a "mindegy, hány gólt kapunk, ha eggyel többet lövünk, de ha nem, akkor is mindegy, úgyis a támadók a hibásak, mert miért nem lőttek még ennél is többet, négyet, ötöt, hatot, tízet, de mivel általában többet lőnek, mint amennyit kapunk, így nagy gond nincs"-féle hozzáállás.
Nálam mindig a BL a mérce, ami lehet az én hibám, de akik nem vagyunk 100%-ig elégedettek, valószínűleg hasonlóan látjuk a dolgokat, így ennek a felfogásnak a nevében szólnék. Természetesen az is egy vélemény, hogy belföldön nyerjünk meg mindent, kit érdekel a BL.
A BL top 2 esélyese voltunk a Pool szétesése óta, 3 percre voltunk a BL döntőtől, pillanatokon múlott. A BL győzelem lutri, minden évben néhány csapat megnyerhetné, és csak egy nyeri meg végül. Nem is szeretem az ilyen jellegű lutris rendszert, jobb szeretem a tenisz, darts, stb jellegű dolgokat, sokkal igazságosabbak, de ez az én bajom. A lényeg, hogy most mi ezen 3-4 csapat között voltunk, végül nem mi nyertük. 19 óta nem volt ez így, azóta végig szakadékkal voltunk lemaradva a top3-4 fő esélyes csapattól.
És nem azon múlt ez, hogy ki mit csinált, két edzői hiba történt egyszerre az utolsó 3 percben: GM, Flick rózsaszín köde (még Baldé sérülésénél is van nála jobb opció) de még ő is másodlagos, az ő le nem fújt felrúgása, de ezt is hagyjuk, keressük csak a saját hibánkat. Főleg az történt, hogy 3-2-es előnynél 7-8 emberrel letámadtunk fent az utolsó percekben. Súlyos in-game (mi ennek a magyar megfelelője?) menedzselésbeli gond volt, edzői hiba. Vagy a játékosokat kapta el a hév, de kétlem.
Ha minden idők legjobb 4 védőjét rakod be oda, akkor is simán kaphattunk volna egy gólt úgy.
Egy 10 emberes verseég után ripityára vertünk mindenkit az Interig pontosan ugyanezzel a stílussal, ahol rengeteg hiányzóval, kérdéses bírói döntésekkel és pár rossz edzői döntéssel kiestünk. A legjobb 4 között, nem az elején. Ennyi történt. Ugyanezzel a játékkal simán végig is mehettünk volna, nüanszokon múlt, minden BL azon múlik. Néha igazságos irányba, néha nem.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
"Blama"???szbsz írta: ↑2025.05.16. 13:47:51Idén a bajnokság/kupa/szuperkupa hármas valamennyire kárpótolt az ismételt Bl blamáért, de ez jövőre nem lesz így!
Rendbe kell rakni a védelmet, hozni előre tehermentesítőt és be kell húzni a BL-t nincs mese!
A mezőny jövőre se lesz erősebb sokkal. PSG ha idén megnyeri jövőre nem lesz ennyire motivált, Real/Bayern épülőben, City /Pool szétesőben, olaszok meg képtelenek szintet lépni! Szal mi lehetünk a befutók ha nem bénázunk/izguljuk el!
Elég sajátos vélemény.
- szbsz
- Capitá del Barça
Idén a bajnokság/kupa/szuperkupa hármas valamennyire kárpótolt az ismételt Bl blamáért, de ez jövőre nem lesz így!
Rendbe kell rakni a védelmet, hozni előre tehermentesítőt és be kell húzni a BL-t nincs mese!
A mezőny jövőre se lesz erősebb sokkal. PSG ha idén megnyeri jövőre nem lesz ennyire motivált, Real/Bayern épülőben, City /Pool szétesőben, olaszok meg képtelenek szintet lépni! Szal mi lehetünk a befutók ha nem bénázunk/izguljuk el!
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Két idézet az üzenet pontosan.
(szándékosan egyik sem saját gondolat, mert ami kifogás, az számomra nem a megfelelő, elfogadható válasz az eredeti kérdésre, hogy milyen is az a bizonyítvány ami ennyi magyarázatra szorul?)
az egyik
- sírni csak a győztesnek szabad.....

a másik:
Elolvastam a kommentjét, nem látom, milyen vakvágányra világított rá. Azon a nyáron vertünk el egy halom pénzt Roque-ra. Kifogás mindig van, csak azzal nem lehet BL-t nyerni.
Az viszont nem balszerencse, hogy régóta nincs vállalható cserekapusunk. Ezért csak magunkat, illetve a vezetőségünket okolhatjuk. Ahogy azért is kizárólag magunkat okolhatjuk, hogy Balde mögött Gerard Martinnal vágtunk neki a szezonnak. Nem a "balszerencse" hozta így, hanem a saját döntésünk.
A másik oldalon is voltak sérültek. Nálunk sérült volt Koundé, Balde, Lewandowski, náluk sérült volt Pavard, Lautaro, Carboni.
Ha a sérültekre pörgünk rá, akkor azt állítod, hogy azért nyerjük meg a bajnokságot, mert a Madridnak több sérültje volt a szezon során, mint nekünk. Miközben a Madrid kizárólag magát okolhatja, hogy ilyen vékony kerettel vágott neki a szezonnak, elsősorban a védelemben, ahol sem mennyiségre, sem minőségre nincsenek meg, Kroos-t nem pótolták, a hátsó szélsőtartalékaik gyatrák stb. Ne vegyük el magunktól az érdemet. A Madrid azért nem lesz bajnok, mert nem épített ahhoz elégséges csapatot erre a szezonra. Mi is ezért buktuk el a BL-t, még ha nagyon közel is álltunk hozzá, és ahogy annak gyakran hangot adtam, kb az alapszakasz közepétől úgy gondoltam, hogy meg fogjuk nyerni a BL-t, mert most olyan tűzerőnk van, ami megtörheti a jeget, és ezt a gyatra védelmet is kompenzálhatja. Sajnos nem sikerült.
Köszönöm fcb1-nek is a kommentet mert ő világított rá mekkora vakvágányon vagy Gránit.
https://www.transfermarkt.com/inaki-pen ... ler/283170
Erre telt, ingyen volt.
Balszerencse hogy lesérült Mats és hiába írod le Martinezt 100x és meg 100x leírom hogy nekünk 4 kezdőnk nem is volt nevezhető és a többen játszottak úgy mint Martinez játszott, nem 100-as állapotban. Nincsenek mindenhol minden évben pont ilyenkor ilyen mennyiségben sérültek. Ahol vannak, azok a csapatok emiatt ki is esnek. Ez a tény

A másik tényként kezelhető dolog pedig hogy ha Sommer lép egyszer a Bologna ellen balszerencsésen, míg Mats nem, akkor mi vagyunk a döntőben, ez többek között ennyin múlt.

Azt írtad komolyam hogy Mats vállalta volna a padot Sommer mögött? LOL meg szerinted fizu és igazolási díj is lett volna rá, áh mindegy is.
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Azt se felejtsd ki, hogy Ramos a legnagyobb sztárt, Salah-t a döntő elején még 0-0-nál lehentelte, így újabb hiányzónak is betudható.PR42 írta: ↑2025.05.15. 08:06:34
Azért volt ilyen hosszú, mert mindenre kitért amit most felhoztál, és meg is cáfolt.
Mindenhol vannak hiányzók? Írtam egy hosszú listát hogy NEM. Vagyis, ja, de, csak azok akiknél sok a hiányzó azok elődöntőig SE jutnak, vagy döntőbe biztos nem. Ott a lista, nézd át. Ez az érved nem él. Nem elvárható hogy valaki 4-5 kezdő játékos hiányzása mellett BL döntőbe jusson. Nem.
Karius. Hát szerintem pedig pont ez a lényeg. Ha nem Karius véd hanem Allison (akkor még nem volt ott) akkor azokat a gólokat nem kapják be. Más gólokat ugyanúgy kaphattak volna, de azokat nem. Direkt visszanézve: Madrid 0 sérült, Liverpool 3 sérült (Matip, Ox, Gomez). Mignoletben én se biztam volna jobban mnit Kariusban, ő volt a padon. Szóval? Szóval ott is a több sérülttel rendelkező csapat kapott ki, pedig a Liverpool kezdőjéből csak 1 fő hiányzott, Matip. Aztán igazoltak egy kapust mert azon a poszton ment el, és rá egy évre megnyerték. Csak hogy ott nem a sérülés miatt volt hiányos a kapus poszt, hanem mert nem jutott rá korábban pénz hogy megerősítsék.
Az hogy a BL nagy bevétel forrás az nem zárja ki hogy lutri legyen hogy ki nyeri meg. A kettő együtt is tud igaz lenni, nem is értem mit akartál ezzel mondani.
Azt sem értem hogy mit akarsz mondani azzal hogy ki tesz többet érte, és hogy annak lesz szerencséje. Direkt írtam hogy úgy kell igazolni hogy tehermentesítsük a kezdőket, szóval pont ezzel teszünk az ellen hogy sok legyen a sérült. Akkor egyetértesz, ugye?
Az a csapat amelyik bajnokságra tervez, nem lesz BL-ben sikeres?? Akkor kérlek sorolj példákat, és támogasd meg ezt egy kicsit.
Álmodni lehet, tenni kell? Így van, ezért írtam le hogy mik a racionális lépések amik a BL-ben is segíthetnek minket, illetve hogy mik a nem racionális lépések, amik nem segíthetnek minket. Ezutóbbi a BL csalódás miatti hirtelen felindulásból elkövetett téves keret tervezés. Ez lenne a hülyeség.
Mi nagyon pechesek voltunk idén, amúgy is szűk volt a keret és rezgett a léc(elég ha csak Casado/DJ/EG/Ferranból nem nő fel valaki a feladatra és ott tartunk hogy nincs kit beállítani még darabszámra sem), csak idő kérdése volt hogy mikor dől ki valaki aki pótolhatatlan, ha ez ősszel történik akkor simán benne volt egy rosszabb BL főtábla helyezés és vele járó nehezebb ág.
Nyáron létfontosságú lesz a 2 szélsőhátvéd posztra, 2 szélső támadó posztra tehermentesítő embert keresni, majd a KH és a csatárkérdés jöhet. Egy Cancelo 2.0 + Rashford kombó egy TOP KH hozatala megoldható feladatnak tűnik a nyárra, így meg hogy szépet meneteltünk és vonzó célpont lettünk a játékosoknak, főleg...
Amúgy az UEFA-nak ki kéne valamit találnia a bírói hibákra, mert azért nincsenek szavak arra ami most is ment....Azóta sem hiszem el hogy egy full tiszta, gól előtt kb 2 másodperce történt faultot még vissza sem képesek nézni, mikor van hogy percekkel előrébb visszapörgetik hogy nem-e volt épp kint a labda/nem-e volt kéz/szabálytalan.....Ilyenkor miért nincs a kb 10 vakból legalább 1 aki észreveszi a nyilvánvalót ha már annyi eszük sincs hogy automatikusan visszanézzék a labdaszerzést?
Utólag persze elmeszelik és elveszik az oldaltáskástól a döntőt, ezzel lényegében beismerve hogy a párcharc kimenetét befolyásolóan hibázott, de ez mennyire vigasztalja az amatőr hibái miatt kieső csapatot?! Ezzel hogy még az UEFA is beismerte mostmár mi is lázonghatunk ha újból őt kapjuk hogy nem állunk ki mert sokadjára szívjuk meg a bíró+VAR-os kombóval?
Én ilyen esetben amúgy simán lejátszatnám újból a visszavágót egy új időpontban(akár rövidített meccsként ami döntetlen esetén tizipárbajjal végződne), régen is voltak döntetlen esetén harmadik meccsek, százszor fairebb lenne mint a "boccs emiatt kiestetek, így jártatok" és csúnya presztízsvesztés.
Kapuskérdés: Kellene egy tényleg elit kapus is, elég megnézni Courtoist...Nem egy BL párharcon mentek úgy tovább hogy az ellenfél szemét kivédte szinte lehetetlen védésekkel..
TEK nem volt rossz, de a BL-ben egy Courtois vagy Donnarumma-kaliber kellene akik még a lehetetlent is képesek olykor kivédeni.Donnarumma is azért olyanokat védett hogy ha nem ő áll a kapuban hanem csak egy átlagos jó kapos, akkor a PSG-Arsenal első 50-60 perce inkább 0-3-hoz közelített volna, odavágón szintén.
Nekünk jelen esetben a 7 gólból elég lett volna ha csak az egyiket sikerül valahogy kipiszkálni, miközben másik oldalon Sommer szintén úgy védett hogy ha kapust cserélünk meccs előtt akkor inkább 5-3 mint 3-3 a végeredmény.
-
- Entrenador del Barça
https://www.transfermarkt.com/inaki-pen ... ler/283170
Azt nem tudom ki igazolta le 2012-ben Penat 12 évesen, de La Masia nevelés. Ingyen volt
A Sporton fent van melyik 3 kapust figyeljük.
Joan Garcia kivásárlási ára 25 millió. 5 éves szerződéssel 5 amortizáció+fizetése/év
18,5 millió a BL döntőbe jutás díja.
Gondolom 7 gólból egy jobb kapus lehet 1-2-t kivéd, de ezt Tebasnak kell magyarázni.
Igaz ez minden igazolásra, keretre, 3-4 sérültre a csődbe ment és vagyonkezelőhöz került Inter ellen, akik átigazolási mérlege -62, míg a miénk +6.
Szerk: Sommer neve merült fel. 2023-nyarán igazolta az Inter 7 millióért, 3 milliós bérrel. Ehhez nálunk 1/4 szabály alatt 40 milliót kellett volna felszabadítani.
Szerk2: ráadásul ez volt az a nyár, ahol 120 millió folyt be eladásból, és 3,4-et költöttünk csak Romeura, és a La Liga hivatalos levélben kijelentette, hogy a Libero ki nem fizetett Barca Studios pénzért nem engednek igazolni, valamint előtte nagyban köszönhetően Stegen klasszis teljesítményének behúztuk a bajnokságot a sok 1-0-s meccsel.
Azt nem tudom ki igazolta le 2012-ben Penat 12 évesen, de La Masia nevelés. Ingyen volt
A Sporton fent van melyik 3 kapust figyeljük.
Joan Garcia kivásárlási ára 25 millió. 5 éves szerződéssel 5 amortizáció+fizetése/év
18,5 millió a BL döntőbe jutás díja.
Gondolom 7 gólból egy jobb kapus lehet 1-2-t kivéd, de ezt Tebasnak kell magyarázni.
Igaz ez minden igazolásra, keretre, 3-4 sérültre a csődbe ment és vagyonkezelőhöz került Inter ellen, akik átigazolási mérlege -62, míg a miénk +6.
Szerk: Sommer neve merült fel. 2023-nyarán igazolta az Inter 7 millióért, 3 milliós bérrel. Ehhez nálunk 1/4 szabály alatt 40 milliót kellett volna felszabadítani.
Szerk2: ráadásul ez volt az a nyár, ahol 120 millió folyt be eladásból, és 3,4-et költöttünk csak Romeura, és a La Liga hivatalos levélben kijelentette, hogy a Libero ki nem fizetett Barca Studios pénzért nem engednek igazolni, valamint előtte nagyban köszönhetően Stegen klasszis teljesítményének behúztuk a bajnokságot a sok 1-0-s meccsel.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.05.15. 21:26:22-kor.
Kell egy csapatba tartalékkapus is, aki nem teljesen reménytelen.
Ismét. Nem 11 fős a keret. Ki igazolta le 2023-ban Penát?
Akkor lehet, hogy Lautaro Martinez egészséges, és ő egyedül lő nekünk három gólt. Sérülés minden csapatban van. Hiányzó minden csapatban van. Pavard is hiányzott. Nem lehet erre fogni.
Akkor jöhetne a padról ter Stegen. És nem Szczesny.
Szerintem nyerünk Pintóval is. Jó kapus volt. Zamora-díjas is volt, indokolatlan a lesajnálása. Én kifejezetten kedveltem, jó kapusnak tartom. A cserepadra is igazolni kell egy szintet.
A balszerencse miatt nem Mingueza játszott balszélsőt, hanem Gerard Martin? A balszerencse igazolta le Penát?
Nem értelek, de úgy nagyon nem. Szerintem sem BL győztes az 4-es, emiatt akarom én is javítani azokat a posztokat.gránit írta: ↑2025.05.15. 17:50:08
Egyelőre úgy tűnik, a Bayern bánhatja a váltást.
Flick sem hallott BL-himnuszt vezetőedzőként 54 éves koráig. Vannak, akik később kapják meg a nagy lehetőséget, mint mások. Ettől nem lesznek kevésbé tehetségesek. Kevés a nagy csapat, és túl sok az edző. Kevés a nagy csapat, és nagyon sok a kapus.
De mint írtam, nyugodtan elvonatkoztathatunk Sommertől. 3 milliós fizetésért világklasszis kapust lehet igazolni. Mi mégis Penát választottuk. Csak magunkat okolhatjuk.
Milyen szerencsefaktor? Minden csapat azt eszi, amit kifőzött magának. Mi Penát, Szczesny-t főztük ki magunknak.
Írt bárki olyat, hogy csak az Inter elleni párharc miatt kell erősíteni a védelmen?
Azért kell erősíteni a védelmen, mert nem elég a jelenlegi felhozatal. Az Inter elleni párharc ezt csak újból bebizonyította. Szczesny, Cubarsí, Martinez, Gerard Martin, ez nem egy BL-győztes névsor.
Te is írtad hogy a 7 gól a sok, azzal nem lehet BL-t nyerni, statisztikát is készítettél, elég hosszút, és mindenki más is ezen lovagolt, vissza lehet olvasni.
Mi MATS-t főztük magunknak, csak lesérült. Ha a Baldé, Mats, Christensen Lewy 4-esből csak 1 nem sérült erre a párharcra akkor szerintem már mi megyünk tovább. Az volt a balszerencse hogy ennyien voltak egyszerre sérültek. A gálakezdőből egészen pontosan 4 fő (Mats, Koundé, Baldé és Lewy). Ennyi sérült mellett nem lehet BL döntőbe jutni, képtelenség.
Néhány eldöntendő kérdés:
Tervezhető a kezdő kapus rossz érkezéséből fakadó ACL sérülése?
Szerinted az Inter tovább ment volna-e ha nem Sommer véd pl egy ACL miatt, hanem a csere Josep Martin véd?
Ha leigazoljuk Sommert 2020-ban de októberben elszakad a térdszalagja, és emiatt teszem azt ugyanúgy Tek véd, akkor változott volna bármi?
Szerinted Sommer elvállalta-e volna a padot Mats mögött Pena fizujáért?
Szerinted bárki elvállata-e volna Sommer mögött a padot Pena fizujáért, aki aztán Sommer esetleges ACL-e miatt aztán BL döntőbe bravúrozik minket?
Most ez akkor Deco hibája vagy balszerencse?
Extra bonusz: ha Valdés ACL-t kap 2009ben akkor Pintóval lett volna tripla vagy sem?
Szerintem ha őszintén és nem makacsságból válaszolsz akkor belátod hogy ez nem rajtunk múlt, hanem balszerencse volt. És ez csak egy poszt sztorija, és nekünk NÉGY sérültünk volt a kezdőből (Casado-t nem számolva), mind hasonló sztorival. Hidd el ha végtelen pénz áll rendelkezésre akkor lett volna Baldénak is jobb cseréje és Inigo-Cubarsi se kezdett volna.
És nem, nem, történelmileg hamis hogy sérültje mindenkinek van. Ja, azoknak akik miattuk ki is esnek, nem azoknak akik tovább mennek, mert rendre azok mentek tovább történelmileg ahol nem voltak sérültek.

Egyelőre úgy tűnik, a Bayern bánhatja a váltást.
Flick sem hallott BL-himnuszt vezetőedzőként 54 éves koráig. Vannak, akik később kapják meg a nagy lehetőséget, mint mások. Ettől nem lesznek kevésbé tehetségesek. Kevés a nagy csapat, és túl sok az edző. Kevés a nagy csapat, és nagyon sok a kapus.
De mint írtam, nyugodtan elvonatkoztathatunk Sommertől. 3 milliós fizetésért világklasszis kapust lehet igazolni. Mi mégis Penát választottuk. Csak magunkat okolhatjuk.
Milyen szerencsefaktor? Minden csapat azt eszi, amit kifőzött magának. Mi Penát, Szczesny-t főztük ki magunknak.
Írt bárki olyat, hogy csak az Inter elleni párharc miatt kell erősíteni a védelmen?
Azért kell erősíteni a védelmen, mert nem elég a jelenlegi felhozatal. Az Inter elleni párharc ezt csak újból bebizonyította. Szczesny, Cubarsí, Martinez, Gerard Martin, ez nem egy BL-győztes névsor.
Hogy fér meg a fejedben egyszerre az alábbi pár állítás és tény:Peter írta: ↑2025.05.15. 16:29:23
Erre csak viccesen áll módomban reagálni, mert egyáltalán nem értem, miként lehet összefüggésbe hozni a duplán lefedett posztok szükségességének a fogalmát tartalmilag azzal, hogy amelyik csapat a bajnokság megítélése alapján tervez az általában sosem nyer BL-t.
Lefedhető bármelyik poszt triplán is, miközben a csapat a létszámon kívül semmire sem megy vele.
1. Pepnek igaza van, le kell fedni a posztokat - te írtad, és ezzel egyet is értek, hiszen én irtam hogy tehermentesíteni kell a gálakezdőt, amit pont így lehet. Tehát ezzel engem igazolsz.
2. BL-t nem tud nyerni aki a bajnokságra épít és arra koncentrál - te írtad
3. Pep a bajnokságra épít, azt veszi alapnak, és többek között emiatt is de rendkívül éles kritikák érik évről évre amiért BL-ben rendre alul teljesít - objektív tény, nyilatkozatok és statisztikák bőséges alátámasztásával.
Szóval itt körbeérnek a dolgok. Bajnokságra építünk, nem nyerünk BL-t, de stabilan jók vagyunk folyamatosan ha Pepet nézzük.
Mi akkor az üzenet pontosan?
Az hogy a BL-ért tenni kell, az nyilvánvaló tény. Meg az is tény ez a sorozat van a leginkább kitéve a szerencsefaktornak, emiatt lehet rá lutriként hivatkozni, pláne hosszú távú tervezéskor. Ha nem így lenne, akkor minden évben fix lenne mixen a döntő már szeptemberben, de nem így van. Nagyon nem, lásd Liverpool idén. Lehetsz bármikor éppen bármilyen jó, simán kiesel a fenébe egy rossz napon, emiatt lutri, hogy jól jön-e ki a lépés vagy sem. Ezt megcáfolni nem tudod, max árnyalni, de azt felesleges.
Már leírtam, nem lehet úgy BL döntőbe jutni, hogy 4-5 KEZDŐ játékos sérült. Ez nem lehet elvárás. Emiatt, a 7 kapott gólon lovagolni is felesleges.
Az már egy jó kérdés, hogy miért volt 4-5 sérültünk, és azt hogy minimalizáljuk hogy jövőre is esetleg 4-5 sérülttel menjünk neki a májusnak. Na erre írtam hogy túl öregek és túl fiatalok eltávolítása a gálakezdőből, tehermentesítés, kapus poszt, KH poszt stb.
Ez lehet akár Deco, akár Flick akár egy-egy játékos specifikus kritikája, ahogy le is lett írva.
Sommer nem a világ legjobb kapusa, sose nem is volt, és ha szerinted meg lehetett volna győzni bármelyik top klub menedzsmentjét hogy hozze el a Münchengladbachból lecserélve az egyébként minimum elégséges/megfelelő kezdőkapusát, miközben más posztokon komoly hiányok vannak, akkor komoly illuzióid vannak. A Bayernnél halott először komolyan BL himnuszt, és ott sem marasztalták. Köszönheti a helyét a MU-nak hogy Onana-t elvitték és lett top klubnál neki hely, és csak azért mert ellenünk jól védett még nem lett hirtelen top1. Egy 22 éves Yamal alsóhangon 3 gólt lőtt volna neki, de ez más kérdés, most a 17 éves Yamal rontotta a ziccereket ellen, jár Sommernek a taps.
De hogy emiatt retroaktívan azt mondani hogy már mennyi? 4? évvel ezelőtt le kellet volna igazolni és kidobni MATS-t azért az meredek.
Idén is könnyen lehet hogy semmit se fog nyerni Sommer, hiszen bajnokságban hátrányban vannak, kupából kiestek, és a PSG nem rossz. Ott Donnaruma pl mivel rosszabb mint Sommer? Azon túl hogy jelentősen fiatalabb is...
Tenni lehet a BL-ért, de attól még túl a szerencsefaktor benne ahhoz, hogy erre lehessen alapozni. Ezt nyögöm itt de minek...
Két meccsen volt rossz a védelem? Ja bocs, nem vettem észre hogy a 4-5 kezdő játékos az egyik meccsről a másikra esett ki, és hogy otthon még fullos kezdővel nyomtuk

KH-ra van szükség, kapusra. Én nem is érvelek arra hogy jó így a védelem, mert nem, le is írtam hogy ott erősíteni kell, nem ezen megy a vita, mert szerinted is erősíteni kell.
Én viszont azt mondom, hogy nem az Inter meccs miatt kell erősíteni a védelmen, hanem az egész év alapján, és főleg a bajnokság alapján.
Az hogy a Borja Igléciász 3-at eltesz nekünk az a szégyen, nem az hogy az Inter a BL-ben újonc sérültekkel küzdő csapatunkat így állította meg, ez mint ahogy a történelmet mutattam törvényszerű volt, mert nem tud úgy csapat BL döntőbe jutni hogy 4-5 KEZDŐ játékosa hiányzik. Ilyenre nincs, nem elvárható, nem tervezhető.
És szerintem szubjektíven nem úgy kell egy szezonra a keretet összerakni, hogy a BL-t tervezgetjük, főleg nem amikor főnixként próbálunk feltámadni fizu sapka és Tebas terror alatt. Ez rossz út szerintem.
A bajnokságra kell építeni, azt kell megnyerni célozni, és ez jár annyivel hogy erősődünk annyit hogy aztán a BL-ben is nagyot mehessünk újra.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára PR42 2025.05.15. 18:11:22-kor.
Erre csak viccesen áll módomban reagálni, mert egyáltalán nem értem, miként lehet összefüggésbe hozni a duplán lefedett posztok szükségességének a fogalmát tartalmilag azzal, hogy amelyik csapat a bajnokság megítélése alapján tervez az általában sosem nyer BL-t.
Éppen attól nem vicces, hogy lefedhető bármelyik poszt triplán is, amivel a csapat a létszámon kívül semmire sem megy vele a BL-ben, miközben a bajnokságot megnyerheti.....

Nem írtam semmi olyasmit, hogy szerinted nem kell tenni érte. Azt cáfoltam, hogy a BL-győzelem lutri lenne. Nem lutri, hanem annak a következménye, ahogy építkeztünk, vagy éppen nem építkeztünk.
A kapusposzttal divat nem foglalkozni Barcelonában. Nem lutriból estünk ki, a kiesésünk az előző mondat következménye. A kapusposzt problémája nem lehet kifogás, csak ok. A logikus következmény a csapat kiesése.
Én aztán nem cserének hoztam volna Sommert, hanem kezdőnek. Jobb kapus, mint ter Stegen. Kevésbé bizonyított? Számos Európa- és világbajnokságon bizonyította, hogy a világ egyik legjobb, ha nem a legjobb kapusa. Szerintem a legjobb kapus a világon. De el is vonatkoztathatunk tőle, igazolhattunk volna 2023-ban egy másik, jó képességű kapust, nem feltétlenül Sommert. Évente 3 millió eurót adunk Penának, tehát volt keret évi 3 millió eurós fizut adni egy kapusnak. Ezért az összegért világklasszis kapust lehet igazolni. Mi mégis egy Penát választottunk. Nem lehet kifogás a kapusposzt problémája, mert mi okoztuk a problémát, a rossz kapusválasztással. Nem lehet kifogás, csak ok a következményekre.
Ezzel sem értek egyet a BL vonatkozásában. A BL-ben nem lehet kiindulni abból, hogy laposra verjük az Alavest meg a Valladolidot. A BL egy másik kávéház. Pont az a probléma, hogy állandóan a bajnokságból indulunk ki, aztán pislogunk, amikor a BL-ben sorra kapjuk a 4 meg 8 gólokat a közvetlen riválisoktól.
Nem egyetlen mérkőzés alapján kell a védelmet rendbe tenni. Két mérkőzéses volt a párharc, mindkét mérkőzésen bebizonyosodott, hogy hátul van teendő. 14 BL-meccsen 24 gólt kaptunk, ez sok. Ez nagyon sok. Nem lehet úgy BL-t nyerni, hogy meccsenként átlagosan kb 2 gólt kapsz. Ilyen rossz védekezéssel útközben el fog hasalni valahol az ilyen csapat. Nem lehet végigmenni az úton ilyen rossz védekezéssel. Elég egyszer nem túllőni a rengeteg kapott gólt, és kész, vége, hiába vertük szét szezon közben a kisebb csapatokat. Nem 1 meccs, és még csak nem is 1 párharc alapján kell rendbe tenni a védelmet.
A bajnokságból pedig már csak azért sem lehet kiindulni a BL vonatkozásában, mert a mérkőzések előbbiben egymástól függetlenek, nem a továbbjutásos párharcokról szólnak. Mi azért nyerjük alul magunkat a BL-ben, mert rengeteg gólt kapunk, és ezt elég egyszer nem túllőni, és game over. A bajnokságban nincs ilyen gond, ott 38 forduló alapján hirdetnek eredményt. De a BL-ben elég egyszer nem túllőni a temérdek kapott gólt, és konyec.
Pepre hivatkozol, így vicces hogy korábban ezt írtad.Peter írta: ↑2025.05.15. 12:50:31Következő szezonokra kell gondolni éppen abból az ezernyi tanulságból, amin idén átment a klub és a csapat.
Peptől is hallottuk ezerszer, hogy egy csapat eredményessége érdekében elengedhetetlen a házon belüli posztokra lebontott versenyképesség megteremtése, azaz minden posztra két megközelítően azonos képességű játékosra van szükség.
Pep 1 BL-t nyert Messi nélkül. A Bayernél emiatt nem marasztalták és a Citynél is beárnyékolja a státuszát hogy csak egyet nyert végtelen pénzből.
De én pont Peppel értek egyet. Első a bajnokság, a BL az lutri, és kellenek a duplán lefedett posztok, hogy lehessen tehermentesíteni a gálakezdőt.
Következő szezonokra kell gondolni éppen abból az ezernyi tanulságból, amin idén átment a klub és a csapat.
Peptől is hallottuk ezerszer, hogy egy csapat eredményessége érdekében elengedhetetlen a házon belüli posztokra lebontott versenyképesség megteremtése, azaz minden posztra két megközelítően azonos képességű játékosra van szükség.
Ez teljesen fals narratíva újfent.gránit írta: ↑2025.05.15. 11:17:22Nézzük a bizonyítványhoz csatolt magyarázatokat.
"Gyakorlatban úgy kaptunk 7-et hogy volt
egy golf pályáról összekukázott egyébként soha elit szintet meg sem közelítő kapusunk"
Ezzel teljesen egyetértek, de ki mondta, hogy bagatellizáljuk el folyton a kapuskérdést? A kérdés nyilván költői, mert a kultúránkhoz hozzátartozik, hogy a kapus nélkül értelmezzük a csapatot, és úgy teszünk, mintha ez a poszt nem lenne fontos, és nem tartozna hozzá a játékhoz.
Ezért is értek egyet Peterrel, mert a sportban nincs olyan, hogy lutri. Tenni kell azért, hogy nagyobb esélyünk legyen, mint a többieknek, de akkor innentől kezdve ez már nem lutri, hanem annak küzdelme, hogy ki tesz többet a sikerért. Nem valami szerencse fújja össze a BL-címeket, hanem a tettek.
Az Inter 2023-ban igazolta Sommert. Ki mondta, hogy mi ugyanabban az évben Penát igazoljuk le, és ne őt?
Éééééés most ugrik a majom a vízbe. Pena 40 ezer euróval TÖBBET, igen, kérem szépen, 40 ezer euróval TÖBBET keres évente, mint Sommer.
https://www.capology.com/club/inter-milan/salaries/
https://www.capology.com/club/barcelona/salaries/
Ki a hibás azért, mert állandóan félvállról vesszük a kapuskérdést? Egyedül mi. Leigazoltuk Penát, drágábban, mint amennyiért ugyanabban az évben Sommer leigazolt az Interhez.
"egy 3. osztályú játékos bhv-ben"
Ki ragaszkodik Martinhoz? Szerintem Valle jobb játékos, és ő lett elküldve. Mingueza azóta válogatott játékos, ki tékozolja el, ha nem mi? Megint nem a gép dobott oda nekünk egy játékost, mi akartuk őt.
"és egy szélsőből behúzott cápa center"
Ki mondta, hogy Roque-ra pazaroljuk el a lehetőségeinket? Nem létezik olyan barcás fórum, ahol a középcsatárkérdést úgy lehetett volna felvetni az elmúlt években, hogy ne ütközött volna heves egyetnemértésbe. A klub maga nem akart középcsatárt, pedig legalább 2 éve kellene már oda igazolni valakit. Közben sorra halászták el az orrunk elől potom pénzekért, semmi összegekért a gólerősebbnél gólerősebb centereket, Guirassy-tól kezdve Julian Alvarezig.
Szóval azért, hogy ne alakuljanak ki kellemetlen helyzetek, azért tenni is kell. A másik oldalon is voltak sérültek, Pavard, Carboni; Martinez sérülten játszott. De ők nem vállaltak félvállról annyi posztot, mint mi, és azt se felejtsük el, hogy sokkal kevesebb pénzből gazdálkodnak, mint mi.
Mikor mondtam én hogy nem kell tenni érte???
Ott van az eredeti kommentben hogy mit kell tenni. Tehermentesítés, túl öregek és túl fiatalok felmentése stb. Elolvastátok?
Itt te most ebből kihoztad azt hogy akkor Decot és Laportát lehet ütni, ami teljesen valid következtetés.
Bence Flick-et vette elő, abban is van logika.
Logika mindenben van, megtudni hogy mi lett volna ha, sose fogjuk.
Az fix hogy Sommer sose jött volna el Mats cseréjének, és az is hogy Mats-t egy akkor kevésbé bizonyított és idősebb kapusért hülyeség lett volna elcserélni. Szóval egyáltalán nem értelek miért Penázol, irreleváns.
A többi persze tudott és szubjektív, egyetértek részben.
Ott ne vidd félre, hogy én nem mondtam hogy Deco mindent jól csinált. Szerintem a lehetőségekből, pénz és piac egész jól gazdálkodott de nem kiválóan (az pl Alemany volt aki kiválót tett le).
Az én üzenetem továbbra is az, hogy ne abból induljunk ki a következő szezonra tervezéskor hogy jaj 7-et kaptunk és kiestünk.
Az hogy ebben a két hétben ennyi sérültünk volt az igenis pech semmi más. A BL igenis lutri. Maximalizálni az esélyeit mindenki tudja, de ez nem veszi el a lutri mivoltát a tornának. Lottót is feladhatsz minél többet, meg nyilván gyakorlatban ha minden héten 1-2-3-4-5-öt adsz fel akkor sose fogsz nyerni. Ugyanígy, ahogy fociban is vannak lehetőségeid maximalizálni az esélyeid, de attól még bármikor beüthet a mennykő. Ezt kár is tagadni. Az Internél 1 sérült volt és kész. Az hogy Martinez fél lábbal de játszott azt nyilván nem számolom, mert nálunk azon túl hogy a fél kezdő tényleg hiányzott, a másik fele ugyanúgy fél lábbal játszott mint Martinez. Szerintem egészséges emberünk jelenleg nincs, de aki nézi a meccseket ezt láthatja is, mindenki lassított felvétel pár hónappal ezelőtthöz képest.
Szóval felelőséget lehet keresni és kell is. Igazolni viszont nem ebből a párharcból kiindulva kell, és nem abból kiindulva kell taktikát és keretet összeállítani jövőre hogy most 7-et kaptunk.
A bajnokság tapasztalataira kell építeni, mert a konzisztens és mérlegelhető, statisztikailag tisztábban elemezhető sorozat.