szbsz írta: ↑2025.03.25. 17:51:51
Teljesen jó csapatuk volt évekig, erre elkezdték erőltetni megint ezt a galaktikus bohóckodást. Bappe lehet ingyen volt, de csillagászati fizut kap, semmi szükségük nem volt rá...
Poolhoz: azért szerintem pl. a 3 relatíve friss igazolás alap középpályásuk mind remek igazolás volt, akik mindhárman jól is teljesítenek az év nagy részében. Gakpo-Diaz annyit hoznak, amennyit tudnak, egyik sem egy top 3 a posztján, jók-jók, ennyit is raknak le. Nunez se tragédia, de tőle nyilván sokkal többet várna mindenki. Jók azok az igazolások, jó a csapat is, valami még hiányzott belőlük, szerintem pont a klasszis center, de önmagában a játékosaik szerintem jól teljesítenek most is, Nunezre használnám egyedül a flop szót. VVD már nem a régi, de azért most is a felső polcon van bőven, őt majd pótolni kell, a többieket szépen kicserélték, jó korú a keretük, nincs is idős játékosuk, Robertson, Salah és VVD vannak harminc felett, de mindhárman alig.
Nekik kell venni egy centert, mert azt nem lehet hosszútávon csinálni, hogy millió helyzetből lőnek 1-2-t.
Hát nem tudom, hónapok óta ő nyeri a meccseiket, égető szükség volt rá, szerintem reális, ha ő kapja a világ legmagasabb fizuját is. Jó formában (márpedig sajna az első hónapok után abban van) alighanem a világ legjobb támadója, aki rendszerben és egyedül is meccsdöntő faktor. Mindezt egy ingyenességgel kombinálva minden centjét megéri nekik. Lehet egy tiszta center nagyobb hiánycikk volt, de mostanra center lett a franciából is, megoldották. Tavaly is BL-t nyertek miközben a nagy igazolások Tchua, Bellingham meg Cama rendkívül komoly tényezők voltak (idén mondjuk a két francia kicsit gyengébb, de azért most is hasznosak), sajna szerintem eléggé ésszel csinálták a dolgokat. Bellingham tavaly meg idén is a világ legjobbjai között stabilan, még ha most kicsit szürkébben, gyengébb g+a-val, inkább Kroos szerepkörébe rakva is. Függetlenül attól, hogy én sem értem, miért nem igazoltak hátra legalább valakit, persze az is lehet, hogy az volt, mint nálunk Casadóval, látták, hogy kopogtat Asencio, be is rúgta az ajtót, veri Rüdigert bőven idén.
Alapvetően az elmúlt két év két nagy igazolása tartja a Reált top szinten minden egyes meccsen, Valverde mellett.
Főleg Carlo "taktikája" igényli az Mbappé-Bellingham féle játékosokat, neki pont az az erőssége, hogy ezeket a megfelelő módon "hagyja" focizni, szerintem ennek köszönheti a címeket.
És hát sorra nyerik a BL-eket/ott vannak tűzközelben, közben bajnokságokat is húznak be szép számmal, szóval az eredmények is eléggé igazolják a játékospolitikájukat, szerintem.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy