Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
vidra
Entrenador del Barça

2025.05.07. 01:34:05

Akárhogy nézzük, egy nagy csoda volt, hogy meg tudtuk fordítani és ilyen nyomást tudtunk kifejteni a lefújásig. Ez a Flick magic. Nehéz megmondani, hogy egyáltalán ilyen egyéni teljesítményekkel hogyan volt lehetséges ez. Talán a stamina?
Rengeteg, rengeteg tökölés, pontatlanság, eladott passz. A védelem viszonylag felállt helyzetben is képtelen bármit levédekezni.

Yamal persze nagyon jó, meg brutál hype, de ha igazán jó lenne, akkor meccsenként 10 gól, mert nem elrugdossa meg elcselezgeti a lehetőségeket, hanem oda passzolja, ahova kell.

Fogalmam sincs, honnan jön egy Gerard Martin beadásból egy Eric Garcia gól, de Flick alatt ilyen is van.

Pedri is respect, de iszonyú körülményes volt ma is, nem beszélve FDJ-ről.

2-0-nál azt éreztem, hogy nagyon gáz lesz az egész, de most nem vagyok szomorú, mert teljesen helytálltunk. Lehengerlő, támadó gépezetként őrület, amit tolunk, de Yamal-on meg esetleg Pedri-n kívül egyéni teljesítményekben nem vagyunk jók. Ez egy ilyen keserédes dolog.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.05.07. 01:26:40

recrea írta:
2025.05.07. 01:18:52
Messi ugyanennyi, ha nem több helyzetet hagyott ki fiatalon (de ennél idősebben), erre tisztán emlékszem…nem akarom Yamalt hozzá hasonlítani, de a kölyöknek nem volt a 2 meccsen rossz csele, akkor hibázott, amikor passzolni akart, egészen elképesztő. Mondom ezt úgy, h még csak nem is kedvelem. Amúgy hány ziccere volt a 2 meccsen? Egy vagy egy “fél”. Hány olyan helyzet volt, amit ő tett helyzetté? Az összes többi.

Lehet védeni Araujot, én is csípem, de rajta ment ma el ez a döntő, ahogy tavaly a PSG meccs is. Én bírom, de valamiért mégsem kezdő Flicknél, aki vélhetően nem hülyébb nálunk a focihoz.

Agyonnyert párharcot csesztünk el, legfőképp egyéni hibákkal.

Kíváncsi leszek, h a parasztoknak akkor is előre pofájuk lesz, ha vasárnap negyedszerre fújjuk ki idén az orrukat…
Nem a kor számít, hanem, hogy hány meccs van a lábukban.
Elképesztő szerintem is, nagyon jól játszott, de ha hangyányival pontosabb 2-3nál pl, akkor nem erről kellene beszélni.
És azért sajnálom, mert rendben van, hogy ő ennél még jobb lehet, és megjönnek a gólok, de pl a többieknél ezt nagyon nem látom, pl Raphinhanál megeszem a kalapom, ha csak közelébe megy a kövi szezonban ennek a teljesítmények. Így meg egy elszalasztott lehetőség ez az idei bl szezon számára is.

Araujo is gyenge volt, de Cubarsi legalább annyira vakon volt, és Inigo is az egész párharcban hibát hibára halmozott. Én csak reméltem, hogy az uru megoldja, nem oldotta meg, mea culpa.

Agyonnyert párharc volt, ezzel egyetértek, nem térek magamhoz, nem tudok aludni sem.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.05.07. 01:23:16

A 4 szélső poszton B-s játékosaink vannak a kezdők után, én végig úgy gondoltam, hogy ezen mehet el a szezonunk (persze a BL mindenképp lutri, és 2 vagy 3 kupás szezonra semmiképp sem mondanám, hogy elment), de ahogy közeledett a szezon vége, ezzel a brutál naptárral és terheléssel nem bírt a kezdőnk már, és igazából valamilyen szinten mindenki elfogyott. Vagy megsérültek (Lewy, Baldé, Casadó, Koundé, azért ez komoly sor), vagy elvékonyodtak játékban, mint pl. Raphinha, aki ugyan a vége felé 2-3 alkalommal is fullos ziccerbe hozta Yamalt, meg lőtt gólt is, a hatékonyságával most sem volt gond, de a mezőnyben max a munkája miatt nem volt dupla nulla. Yamal meg ennek az inverze, a precizitása ment világgá, pedig amúgy cselekben mintha még most lenne a topon, kapu előtt még hagyján, abban eleve nem top, de közben tényleg kb egy pontos passza nem volt elöl a két találkozón összesen, pedig azért ezt korábban nagyon érezte. De mondjuk nála a legkisebb gond ez 17 évesen, mert így is hasznos, csak lehetett volna sokkal hasznosabb, ha tiszta a feje, meg 17 évesen így is túl sokat várunk tőle. De Pedri és DJ is nagyon fáradtak a 2-3 hónappal ezelőtti önmagukhoz képest. Casadó kiesésével az a poszt is elfogyott mélységben kicsit. Olmót meg nem szabad kezdetni, szerintem volt egész szezonban vagy 2-3 jó meccs úgy. Beleszürkül minden egyes visszatérése után. Tartom, hogy rettenetes igazolás volt, és azon a 4-5 meccsen kívül, ahol world classt hozott, fényévekkel lettünk volna előrébb egy egész évben bevethető, stabil teljesítményt hozó Gündogannal. Vagy igazából vagy 200 játékossal a piacon, vagy 5 poszton. Pedig amúgy jó játékos, csak nem így sérülékenyen, ennyire vékony keretbe.

GM-nak meg nem tudom, mit kell tennie, hogy kikerüljön a keretből, ő Flick nagy rózsaszín köde. Volt egy jó periódusa a második félidő első felében, a gólpasszain kívül is magabiztos volt, de azért előtte-utána is kaptuk róla a gólokat.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
recrea
Llegenda del Barça

2025.05.07. 01:18:52

Messi ugyanennyi, ha nem több helyzetet hagyott ki fiatalon (de ennél idősebben), erre tisztán emlékszem…nem akarom Yamalt hozzá hasonlítani, de a kölyöknek nem volt a 2 meccsen rossz csele, akkor hibázott, amikor passzolni akart, egészen elképesztő. Mondom ezt úgy, h még csak nem is kedvelem. Amúgy hány ziccere volt a 2 meccsen? Egy vagy egy “fél”. Hány olyan helyzet volt, amit ő tett helyzetté? Az összes többi.

Lehet védeni Araujot, én is csípem, de rajta ment ma el ez a döntő, ahogy tavaly a PSG meccs is. Én bírom, de valamiért mégsem kezdő Flicknél, aki vélhetően nem hülyébb nálunk a focihoz.

Agyonnyert párharcot csesztünk el, legfőképp egyéni hibákkal. A 3. gól előtt labdaszerzés az nekem is gyanús, nem nekünk fújta ma a kéteseket.

Kíváncsi leszek, h a parasztoknak akkor is ekkora pofájuk lesz, ha vasárnap negyedszerre fújjuk ki idén az orrukat…
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.05.07. 01:08:01

Oriasi csalodas es valoszinu a jatekosoknak is…Ha legalabb 1 kapufa befele pattan vagy az a fogalmatlan Martin kibombazza a stadionbol…aa de idegesito,es nem vigasz,h emelt fovel estunk ki.Ami kapunkra jott az gol volt,igy nem lehet.Ezek utan remeljuk,h nem rogynak meg es lezarjuk hetvegen a bajnoksagot,de erosen ketlem.
Martin,fort,araujo,olmo nyugodtan mehetne amerre lat..masfel percre voltunk.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.05.07. 00:59:17

bence0330 írta:
2025.05.06. 23:41:41
Legalább úgy estünk ki, ahogy egy nagy csapatnak ki kell esnie, két meccs alatt egy góllal, és nem szétalázva. Egy klasszikus, emlékezetes BL összecsapáson.

GM miatt majdnem bocsánatot kértem Flicktől, de azért alapvetően az ő játszatásán ment el a meccs. Főleg, hogy láthattunk egy hibátlan Fort defenzív előadást a túloldalon.

A vesztes mentalitást majdnem levetkőztük idénre, de teljesen mégsem. Flick kitartott a hülyesége mellett, és most nem úsztuk meg. Kár érte, pedig mi csapatot épített, de lábon lőtte magát.
Egy nagycsapat nem esik így ki, hanem lepörgeti a maradék perceket, kulcsszituációban belövi a ziccert, és/vagy kivágja a labdát bedobásra.

Lábonlőttük magunkat a párharcban többször, magunkat vertük agyon.

Szégyen, hogy hét gólt kaptunk attól az intertől, akik tán 3szor lőttek 2 gólnál többet ebben a naptári évben, és egy Acerbi menti meg őket, akinek gólja se volt eddig.

Szidhatjuk Araujot, de a 4. gól Cubarsié is, aki lement makkot szedni a bozótosban, ahelyett, hogy odalépett volna.

Történelmi lehetőséget szalasztottunk el, gyufa ágon odaérhettünk volna a bl döntőbe, és akkor ilyen gyermeteg hibákat vétünk.
Meccs előtt ezt írtam le, hogy dolgozzon meg az inter a gólokért, passzoljanak ki, dolgozzák ki a helyzetet, akkor nem morgok. Erre kapunk 4 ilyen gólt...gratulálok, szégyen.

Pár szösszenet pár játékosról:
- Sommer-Szcezny... hát eldőlt, a kisebb, nyüzügébb kapus betette a pluszt.
- Eric, gólja rendben, más semmi.
- Inigo: aranyos az akarása, de egyszerűen erre a szintre már kevés.
- Cubarsi: összehozott egy tizit, lefeküdt aludni megint, rutin kell nagyon rá, mert jó képességű védő.
- GM: két gólpassz, védekezni sajnos nem tud. Ki kell rúgni a labdát ilyen helyzetben csőrrel, akármerre, és nincs baj.
- Raphinha: hős lehetett volna, így meg arra emlékszem, hogy bűnrossz volt, momentum nélkül, nálam messze a leggyengébb volt ma a csapatból.
- Ferran: erről beszéltem.
- Yamal: hát itt a legnehezebb megszólalni. Zseni a gyerek, le a kalappal, imádom meg minden. De olyan lehetőségei voltak ma, hogy szégyen nem gólt szerezni ezekből. Az internek a két meccsen nem volt ennyi lehetősége, rúgtak 6 gólt...ameddig nem tanul meg gólt lőni, addig nálam nem több mint egy ígéret.

Nagyon sajnálom a mait, de magunknak köszönhetjük.
Plusz: azért a 3. gól előtti labdaszerzést megnézném Dumfriestől...gyanús, hogy egyszer nem ismételték meg.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Fecooo
Llegenda del Barça

2025.05.06. 23:44:38

3-2-nél Yamal kapufa... Ez absz. demoralizáló... A védelem katasztrófa volt, Olmo teljes flop, csalódás az egész :| :oops:
Tobias88
Entrenador del Barça

2025.05.06. 23:44:13

Megérdemelt kiesés volt. Gyermeteg hibák, sok fordítás de a végén valahogy érezni lehetett mindig hogy valahogy még is az inter jut tovább. Volt 5 perc amíg elhittuk hogy nem. Tudásra jobbak voltunk, de nagyjából fele annyi 1 az 1 elleni szituációt alakitottunk ki mint az inter. Leginkább az első meccsen ment el
94:39 6 - 1
Faramuci69
Jugador del Barça

2025.05.06. 23:42:23

Araujot többet nem akarom Barca mezben látni!
bence0330

2025.05.06. 23:41:41

Legalább úgy estünk ki, ahogy egy nagy csapatnak ki kell esnie, két meccs alatt egy góllal, és nem szétalázva. Egy klasszikus, emlékezetes BL összecsapáson.

GM miatt majdnem bocsánatot kértem Flicktől, de azért alapvetően az ő játszatásán ment el a meccs. Főleg, hogy láthattunk egy hibátlan Fort defenzív előadást a túloldalon.

A vesztes mentalitást majdnem levetkőztük idénre, de teljesen mégsem. Flick kitartott a hülyesége mellett, és most nem úsztuk meg. Kár érte, pedig mi csapatot épített, de lábon lőtte magát.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
bence0330

2025.05.06. 23:21:31

vidra írta:
2025.05.06. 21:59:40
Nekem a BM elleni meccs volt az etalon. Hol van azokból a penge indításokból, kontrákból, tűpontos passzokból, agilitásból bármi?
Casadó, plusz a BM focizni akart, itt erre ritkán volt lehetőség, pár percig jött ki az Inter, akkor vágtunk is kettőt.
vidra
Entrenador del Barça

2025.05.06. 21:59:40

Nekem a BM elleni meccs volt az etalon. Hol van azokból a penge indításokból, kontrákból, tűpontos passzokból, agilitásból bármi?
davi10
Llegenda del Barça

2025.05.06. 20:46:34

MessiNeymarSuarez írta:
2025.05.06. 20:40:04
Amúgy meg ki sem álljunk hanem lázadjunk RM módra:
Legalább ilyenkor ne velük foglalkozzunk...
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.05.06. 20:43:43

Troym írta:
2025.05.06. 20:36:36
Ez a GM-EG szélsőhátvéd páros még Laliga szinten is jóindulattal közepes, nem tudom miben lehet bízni, ez túl sok, hogy bármelyik oldalon szét tudják szedni a védekezést.
Erőlét, magasság bármi, biztos megvan az oka. Mondanám, hogy az utolsó meccsen hétvégén nem játszott rosszul, de hát ez más szint lesz. Igazából nem lepődnék meg, ha kiesnénk ennek a mostani Barcelonának a legjobb 16 között volt , van a szintje, és szerencsés sorsolás esetén a legjobb nyolcban. Ahogy tavaly is. Hiányzik még néhány igazolás és nem utolsó sorban ezen a szinten már szerencsére is szükség van.

Ha választani lehetne, azt szeretném, hogy mi nyerjük meg a BL-t aztán az Arsenal, Inter, Psg sorrendben örülnék a győztesnek.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.05.06. 20:40:04

Amúgy meg ki sem álljunk hanem lázadjunk RM módra:

*RM-os táskás bírót küldenek a Barca meccsére miközben már a RM nincs bent
*Emellett akivel 3-0 a Roma ellen, 4-0-ra a PSG ellen kaptunk ki
*VAR-nál az lesz aki 1-0-nál nem szólt az egyértelmű Inter kezezésnél
*a FIFA elnöke lenyilatkozza hogy ő Inter szurkoló és reméli hogy az Inter fog a döntőbe jutni.

Viccen kívül, az Úriemberek egy ilyen után mennyire lennének felháborodva?! :lol: :lol:

Amúgy nem várok mást csak hogy mindenki adja ki a legjobbat magából, küzdjenek csapatként ahogy idén szoktak, amit kell verjék be és ne valami orbitális egyéni/bírói hibán múljon a továbbjutás és elégedett leszek. =D>
Troym
Director del Fútbol

2025.05.06. 20:36:36

Ez a GM-EG szélsőhátvéd páros még Laliga szinten is jóindulattal közepes, nem tudom miben lehet bízni, ez túl sok, hogy bármelyik oldalon szét tudják szedni a védekezést.
torotam
Jugador d'estrella

2025.05.06. 20:13:56

soadroli írta:
2025.05.06. 19:30:34
Sport szerint Gerard Martin kezd. Isten áldása legyen rajta :mrgreen:

Szczesny - Eric, Cubarsí, Iñigo Martínez, Gerard Martín - De Jong, Pedri, Olmo - Lamine Yamal, Raphinha, Ferran

VAMOS!
A hétvégi MoM címe után biztosra vettem, hogy GM-et a kezdőbe rakja Flick. Tuti, hogy rá külön készültek, meg lehetett volna lepni őket egy Inigo vagy Fort kezdőbe jelöléssel a balszélen. Sajnos úgy érzem, hogy GM a félidőig se húzza ki 'Dumfries' mellett, de most nagyon ne legyen igazam (itt ezen a ponton már nem elég, hogy hajt meg szimpatikus valaki).
Eric helyett Araujo sem lett volna ördögtől való dolog.
csababarca írta:
2025.05.06. 19:49:39
Koncentráltan, ne legyenek egyéni hibák, dolgozzon meg az inter a gólokért, passzoljanak ki, dolgozzák ki, az nem érdekel.
De ne legyenek elcsúszások se védekezésben, se egyénileg.
Abszolút így!
Az Inter az első meccsen bőven kapott ajándékba egyéni hibákat. Raphinha is konzisztensen mellédurrogtatta jó pozíciókból, ígéretes kontrák halltak el rossz döntések miatt.
Ma nagyon élesnek kell lennie az Olmo-Raphi-Yamal-Ferran támadónégyesnek.
Visca el BARCA!
Sinya22
Director del Fútbol

2025.05.06. 20:12:42

Előző meccsen se lett volna gond a szögleteknél, hiába magasabbak, csak határozottabbnak kell lenni mindenkinek, kapusnak is. Valahogy sors fintora lenne, ha ma pont egy fejesgóllal nyernénk :D Hajrá
pep71
Entrenador del Barça

2025.05.06. 20:07:19

davi10 írta:
2025.05.06. 20:02:44
Se Araujo, se Chris? Hány fejesgólt kapunk ma? :D
Reméljük Tek most legalább megpróbál pár szögletre kijönni..magassága adott hozza
Ahogy várható volt Flick bízik ma is abban, h többet lő a Barca mint az ellenfél..meglátjuk
Elég sok top BL csapatnál kezdő is lehetne egy Chris , Ara duó..bárcsak a széleken is ilyen mélység lenne.
davi10
Llegenda del Barça

2025.05.06. 20:02:44

Se Araujo, se Chris? Hány fejesgólt kapunk ma? :D
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.05.06. 19:53:58

Ronaldinho&Barca írta:
2025.05.06. 19:12:59
Piszok hosszú utat tettünk meg eddig, 2015 után újra ott lehetünk a döntőben, hihetetlen érzés, és köszönöm a csapatnak, mert vissza adott valami érzést, amit rohadt rég éreztem, az első kivételével az összes bl menetelést végig szurkoltam, követtem, jó újra abból a régi izgatott állapotból most ismét kapni, de a munka még nincs elvégezve, kőkemény 90 perc vár ránk a San Siroban, az Inter is hosszú idő után szeretne ott lenni, én hiszek ebben a csapatban, még ha olykor vannak hatalmas kérdőjelek a játékosok vagy épp Flick döntései kapcsán, ki kell menni és győzni kell, és örülök hogy X lett az első meccs, mert így focit fogunk látni!

Csak a Barca!
Egyetértek, és pont ezért nem lennék annyira elkeseredve egy esetleges mai búcsú miatt, persze nagyon jó lenne döntőzni, de így is túlteljesített a csapat és végre megmutatták hogy fel tudják venni a kesztyűt szinte bárkivel, mindezt élvezetes, izgalmas játékkal, csapatként küzdve, nem mellesleg nagyon fiatal tengellyel. Ami fáj azért hogy egy Baldé-Koundé szárnnyal most ez 70-30-as meccs lenne a javunkra, ezt akkor is orvosolni kell a nyáron ha nem esünk ki ma.

GM kezd, nem is értem...Olmot én is csereként hoztam volna be, Lewandowskit kezdettem volna hogy a Cápa csereként, illetve egy esetleges hosszabbítást is jobban bírna. Bízom benne hogy Flick kitalált valami okosat és tudja hogy mit csinál, nem pedig a saját rögeszméjébe esik.
Remélem az Inter nagy emberfogásával és a fél csapat Yamalra küldését viszonozva távoli lövéseket sokszor fogunk próbálni(lásd Raphinha gólját múlt héten), nagyon kelleni fog.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.05.06. 19:49:39

Engem nem érdekel ki kezd, aki pályára lép hagyjon ott mindent és kész.

Koncentráltan, ne legyenek egyéni hibák, dolgozzon meg az inter a gólokért, passzoljanak ki, dolgozzák ki, az nem érdekel.
De ne legyenek elcsúszások se védekezésben, se egyénileg.

Meglepne ha nem lőnénk minimum két gólt 90.perc alatt, de nagyon élesnek kell lenni.

Olmot én azért inkább a végére tartogatnám, kincset érhet akkor.

Tobias88 írta:
2025.05.06. 19:45:45
Volt róla hír hogy miért adja a tv-ben is az rtl a meccset? Rajottek hogy nem veszik meg inkább az emberek? 😅
Nem, mert ezt már a szezon legelején elmondták, hogy az elődöntő és a döntő már mindenki számára elérhető lesz.
Tobias88
Entrenador del Barça

2025.05.06. 19:45:45

Volt róla hír hogy miért adja a tv-ben is az rtl a meccset? Rajottek hogy nem veszik meg inkább az emberek? 😅
94:39 6 - 1
soadroli
Llegenda del Barça

2025.05.06. 19:30:34

Sport szerint Gerard Martin kezd. Isten áldása legyen rajta :mrgreen:

Szczesny - Eric, Cubarsí, Iñigo Martínez, Gerard Martín - De Jong, Pedri, Olmo - Lamine Yamal, Raphinha, Ferran

VAMOS!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára soadroli 2025.05.06. 19:47:45-kor.
Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2025.05.06. 19:12:59

Piszok hosszú utat tettünk meg eddig, 2015 után újra ott lehetünk a döntőben, hihetetlen érzés, és köszönöm a csapatnak, mert vissza adott valami érzést, amit rohadt rég éreztem, az első kivételével az összes bl menetelést végig szurkoltam, követtem, jó újra abból a régi izgatott állapotból most ismét kapni, de a munka még nincs elvégezve, kőkemény 90 perc vár ránk a San Siroban, az Inter is hosszú idő után szeretne ott lenni, én hiszek ebben a csapatban, még ha olykor vannak hatalmas kérdőjelek a játékosok vagy épp Flick döntései kapcsán, ki kell menni és győzni kell, és örülök hogy X lett az első meccs, mert így focit fogunk látni!

Csak a Barca!
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Válasz küldése