torotam írta: ↑2025.05.05. 20:09:04
Nem lesz rossz Trent náluk, szerintem teljesen jó igazolás, az elérhető jobbvédők közül a legjobb.
Engem ez az "ingyen érkezik" mantrázás zavar. Ahogy Bappe sem ingyen érkezett, Trent sem ingyen fog. De míg Bappenál még bele lehetett magyarázni, hogy a gonosz, olajos PSG megérdemelte, hogy Bappe eligazolásából nem látott pénzt, addig Alexander Arnoldnál ez azért neccesebb szerintem. Ő a nevelőklubbját nullázza ki, a klubbot, amit elvileg a szívén visel. A Realnak mindegy, hogy a Liverpoolnak vagy Trentnek ad 50 milliót, de Trent inkább kifuttatta a szerződését a Poolnál. Ez az "eladó" klubb szempontjából nagyon hátrányos, főleg azok után, hogy egy saját nevelésbe mennyi pénzt és időt tettek.
Én ugyan ezt kívánom a Madridnak is, hogy ezzel a modellel vigyenek el tőlük értékes játékosokat. Ők ne lássanak pénzt, miközben a távozó játékos zsebét rendesen megtömi a vevő klubb. Bár ebben az esetben biztosan valami szabálymódosítás után hisztiznének habfehérék...
Ettől nem kell félni, az elmúlt években a Madrid futószalagon engedte el ingyen vagy kifutóként nagyon olcsón a játékosait (Benzema, Asensio, Nacho, Bale, Jovic, Isco, Marcelo, James... nem gyenge játékosok, persze volt köztük, akik egyszerűen túlkorosak voltak), nem túl rég összeszedtem statot az eladásaikról, de rosszabbul állnak belőle, mint mi, annak ellenére, hogy ők annyira nem voltak kényszerpályán. Az ingyen transzferek sajna egyre gyakoribbak (bár nem tudom, statisztikailag ez igaz-e, vagy csak szemre van így).
No meg hát mi sem panaszkodhatunk, olyan játékosokat hoztunk el az elmúlt években ingyen, lejáró szerződéssel akik a legjobbjaink, vagy épp a korábbi csapatuk legjobbjai közé tartosztak. Gündogan, Christensen, Inigo, Auba, Depay, Eric, Kessié, stb. Milan-drukker is vagyok, tudom Kessié miatt azóta is sírnak a fórumokon/utálják, hogy ingyen ment, azóta nem is tudták pótolni. A fenti nevekhez csak 2,5 évet kellett visszamenni, nem kevés.
Amúgy Trent nagy igazolás lesz nekik sajna. Azért védekezni is tud, csak azt nem elit szinten, meg nem olyan gyors, nagyon előretolt védelemnél nem feltétlenül ér vissza, beállt védelmnél teljesen jó védő. A Madrid meg ritkán nyomja fullba a Flicket, ez nem lesz szembeötlő hiányosság annyira, mint a Poolban. De amit támadásban tud, az bőven elegendő lesz nekik szerintem... én továbbra is azt gondolom róla amúgy, hogy ő egyáltalán nem szélsőbekk, szerintem jó eséllyel fog játszani a középpályán is, ha Carvajal jól tér vissza, sőt, odáig megyek, hogy akár még az agy is lehetne ott.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy