2025.05.04. 23:30:20
Raphinha persze, hogy eltűnik kicsit, alig tud bekóborolni GM mellett középre, ahol komoly hatással van a játékra. Még ez is elég neki, hogy futószalagon hozza a gólpontokat, de nyilván így sokkal kisebb a játékra gyakorolt hatása. Rosszabbik szélélről, vonal mellől, ő ott szenved, ezt mindenki tudja, ő is szerintem.
Persze kérdés, mit jelent az, hogy eltűnik, gyakorlatilag minden meccsen ő alakítja ki a legtöbb helyzetet továbbra is, alig-alig van kivétel. De nem tud részt venni a középen zajló kényszrítőknél úgy, mint Martin előtt, nem tudunk ott overloadokat létrehozni, mint korábban.
Illetve hónapok óta ignorálja mindenki a beindulásait. De úgy teljes egészében. Számomra ez kb megmagyarázhatatlan, miért. Statisztikailag ő indul toronymagasan a legtöbbet vonalak mögé egész Európában, szerintem legalább 2 hónapja nem találtuk meg, de lehet még több is, nekem még kivétel is alig rémlik, bár az lehet, hogy volt. Meccsenként 10-20-szor simán bepróbálkozik, és rezignáltan, vagy mérgelődve sétál vissza, senkit nem érdekel a dolog. Ezt én Casadó kiesésével kötöm össze kicsit, nem mintha másnak tilos lenne, de abszolút nem szúrjuk ezt ki már rég, pedig egyik legnagyobb fegyverünk volt. Casadó azért sokszor ugratta így ki, amiből gólok lettek. Yamal az egyetlen, akit érdekel ez, csak hát a pozíciójából adódóan ritkán tudja a vonalak mögé induló brazilt kiugratni, inkább csak a kereső betekerésekkel találja meg néha.
GM ezért dupla emberhátrány gyakorlatilag. Odáig megyek, hogy ha ő kezdőként, vagy legalább fél órás csereként pályára lép holnapután, akkor kikaptunk. Nem fér bele, még spanyol kiscsapat ellen is csak alig (szerintem az év vicce az MVP címe, ugyanúgy a legrosszabb játékos volt a pályán, mint szokott, max az újonc szélső múlta alul, de még ebben sem vagyok biztos). A túloldalon Fort nyolc kört vert rá. Védekezésben mindkettő lassú kicsit, ja, de kb ugyanannyira, nálam is az döntene kettejük közt, hogy Fortban kb fixen benne lehet gólhoz, vagy legalább sok támadáshoz vezető megmozdulás.
Szimpatikus srác Martin, meg hajt, utálok ilyenekről rosszat mondani, de vannak megye kettőben is szimpatikus srácok, akik hajtanak, ez a Barcelona.
Amúgy Torres remekül pótolja Lewyt kezdőként is, gyakorlatilag mindig betalál, meghökkentően stabil, viszont az Inter ellen abszolút Lewy illik oda, Torresnek nincs helye, centerezésekkor azért sehol nincs a lengyelhez képest, védekezésben is a lengyel lehetne a plusz fegyver a pontrúgásoknál. Szóval neki itt egyértelműen jobban kijönnének a skilljei, Torresben is benne van a gól, de szerintem ő kicsit jobban eltűnik egy ilyen szituban. Nem tudom, tud-e kezdeni, de mindenképp az lenne a jobb megoldás, lyukakat keresni a védelemben a végén tényleg több értelme lehetne Torres részéről.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy