Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Ez így konkrétan igaz, de különben meg pont az egyik szöglet tök felesleges volt, Inigo simán taccsra is kitehette volna, de visszafuzva előrefelé bikázott a labdába, nem oldalra.Chino írta: ↑2025.05.02. 13:32:52
És pontrúgásokat, amikből veszélyes beívelések lehetnek, minimálisat engedtünk az Internek. Összesen kétszer lőttek a sarokból, ami iszonyatosan kevés, még a kiscsapatok is rúgnak ennyi vagy több szögletet top szintűeknek.
Arra készülni, hogy majd Dumfries ollózik belőle egyet és 100%-osak lesznek lehetetlen. Max. arra lehet, hogy próbáljunk keveset engedni nekik, ami meg is volt.
Ez is egy lehetőség. Én erre a specifikus meccsre azért nem választanám feltétlen (amúgy tavaly top2 kedvencem volt Christensen DM poszton, és szerintem ő mentette meg a szezonunkat így), mert az Inter nem így szerezte a góljait. A középpályás szűrés több, mint rendben volt, igazából alig tudtak helyzetet kialakítani, nem tudtak elmenni kontrákkal, ami amúgy meglepett kicsit. A pontrúgás az más kicsit, nemigen ezen múlik, lehetetlen megoldani, hogy ne legyen néhány szöglete az ellennek.gránit írta: ↑2025.05.02. 14:49:47Ez is lehet megoldás. Én Christensent a védősor elé raknám be, Pedri mellé. Kevés labdaérintése lenne, ami elvesz a támadásokból, de én most mindenképpen arra törekednék, hogy ne kapjunk gólt.bence0330 írta: ↑2025.05.02. 13:08:08régen Christensen sokat játszott "szélen" (oké, háromvédős rendszerben, ez nem ugyanaz, de akkor is), lényegesen nagyobb a sebessége, mint Inigonak, és hasonlóan jó a labdával, plusz ha még nem 100%-ig megbízható rendszerszinten, akkor nem kell megbontani a megszokott belső védő párost sem. Ez is egy opció. Persze Martinez cserében bal lábas.
Ez is lehet megoldás. Én Christensent a védősor elé raknám be, Pedri mellé. Kevés labdaérintése lenne, ami elvesz a támadásokból, de én most mindenképpen arra törekednék, hogy ne kapjunk gólt. Ha döntetlen állásnál gólt kapunk, akkor nagyon nehéz lesz megmenteni a párharcot. A hangsúlyt én most arra helyezném, hogy ne kapjunk gólt. Lőni szinte biztos vagyok benne, hogy fogunk.bence0330 írta: ↑2025.05.02. 13:08:08régen Christensen sokat játszott "szélen" (oké, háromvédős rendszerben, ez nem ugyanaz, de akkor is), lényegesen nagyobb a sebessége, mint Inigonak, és hasonlóan jó a labdával, plusz ha még nem 100%-ig megbízható rendszerszinten, akkor nem kell megbontani a megszokott belső védő párost sem. Ez is egy opció. Persze Martinez cserében bal lábas.
Nem nézte be, sőt. Nem néztem utána, de szögleteknél kb. 15-20-ból kapunk egyet. (ráadásul mi is veszélyeztetünk többször ívelésekből) És pontrúgásokat, amikből veszélyes beívelések lehetnek, minimálisat engedtünk az Internek. Összesen kétszer lőttek a sarokból, ami iszonyatosan kevés, még a kiscsapatok is rúgnak ennyi vagy több szögletet top szintűeknek.Feast4 írta: ↑2025.05.02. 10:40:39szerintem nem nézte be, nem tudta megoldani. Ha a pengés támadóink pályán vannak Lewy az egyetlen aki elég magas, hogy partner legyen ezeknek a nagy ökröknek. A középpályásaink szintén kicsik, de Jong a legmagasabb 181 centivel. Berakhatta volna Christiansen-t középpályára, de egyrészt a pali hónapok óta nem játszott, másrészt a támadójátékban marhára látszana. Ha ennyi 190 körüli játékos van az ellennél és majdnem 10 centi különbség van az átlagmagasságban, azt tudod csinálni, hogy talajon tartod a labdát, bízva abban, hogy nem jutnak pontrúgáshoz. Ez működhetett volna, viszont, mivel nekünk kellett menni az eredmény után így az óvatosság ment a levesbe.
Nagyon észnél kell lenni a visszavágón, mert ha egyetlen alkalommal is ők vezetnek és mi pár percen belül nem tudjuk majd lereagálni kiesünk.
Lehet, rosszul láttam, de szerintem egy hosszzabbítás se lenne tragédia, mert a 80 perctől fizikálisal elfogytak. Szerintem fizikálisan bedarálhatók nem bírnának végig még 30 percet erővel, pont a máretek meg az átlagéletkor miatt. A végtelenségig nem bírnak a labdás emberrel futni. Az utolsó 10 percben meg mi még bőven mentünk.
Martinez sem a tuti megoldás, de valóban bárki előrelépés Martinhoz képest, ő egy NB1 körüli szint, és ott sem a teteje.
szerintem nem nézte be, nem tudta megoldani. Ha a pengés támadóink pályán vannak Lewy az egyetlen aki elég magas, hogy partner legyen ezeknek a nagy ökröknek. A középpályásaink szintén kicsik, de Jong a legmagasabb 181 centivel. Berakhatta volna Christiansen-t középpályára, de egyrészt a pali hónapok óta nem játszott, másrészt a támadójátékban marhára látszana. Ha ennyi 190 körüli játékos van az ellennél és majdnem 10 centi különbség van az átlagmagasságban, azt tudod csinálni, hogy talajon tartod a labdát, bízva abban, hogy nem jutnak pontrúgáshoz. Ez működhetett volna, viszont, mivel nekünk kellett menni az eredmény után így az óvatosság ment a levesbe.

Még visszatérve a védekezés biztonsági elemeinek a részleteire :
Nálunk pl Eric és Gavi is nem egy fejesgólt szereztek már ömaguknál egy fejjel magasabb védők gyűrűjében.
Mondandód első felével egyetértek. De a Dortmundos résszel nem! Ha otthon nem lövünk nekik négyet a visszavágón biztos vagyok benne más meccs lett volna!
Túlbonyolítod vagy én gondolom olyan egyszerűen, mint a faék....
Vajon most fél Milánó azon lovagol, hogy Inzaghi képtelen volt megszervezni a védekezését annak a csapatnak, amelyik a főtáblás 8 forduló alatt 1 azaz egyetlen gólocskát kapott....?????
A hírek szerint Baldé holnap megkaphatja az orvosit így szombaton már vállalhat egy 20-30 percet és a BL visszavágóra kezdhet is, mondanom sem kell mennyire nagy szükség lesz rá.. GM-et nézve szerintem Ha Baldéval 60% körüli az esélyünk a döntőbe jutásra akkor GM-el inkább 35-40% lenne.Troym írta: ↑2025.05.01. 21:55:06Amúgy szerintem 3 éve is "lenyomtuk őket" játékban, csak jöttek a fránya gólok akkor is, pont ez a lényege a mondandómnak.
- Ha Inigo állóhelyzetben van az első gólnál, akkor is bemegy, az megy hogy Dumfries fejel, ollózik, bead lényegtelen, mert ugyanaz az alapja, hogy el van csúszva a védelem, az embere nincs sehol. Dumfries első góljánál Pedri és Olmo próbálta levédekezni őt szögletnél, kételkedem, hogy ez a taktika, nincs benne túl sok ráció.
- De még csak az sem kell, hogy 50 helyzeted legyen, elég pár is, amúgy a Raphinha okozta öngól meg ugyanannyira "szerencse", mint Dumfries ollózása. Dumfries azért 4-5 helyzet kialakítását és 3 gólt összerakott.
- Ha a tavalyi Araujo piros lap egy kikényszerített hiba, akkor a mostani Inter gólok is.
Sajnos a visszavágón a gond, hogy a támadóknál vagy dob a gép, vagy nem, de a védelem jobb nem lesz, GM szinte garantáltan kezd (sajnos), egyetlen edző sem tenné be Baldét mondjuk egyetlen edzéssel.
Én mondjuk felpakolnám a 4 khv-et a visszavágóra Inigo, Cubarsi, Araujo, EG és GM szépen üljön a kispadon, Balde meg kérdőjel. De még az is oké, ha Chris kerül középre és Araujo jhv-be, de baloldalon mindenképp kell megoldás, nem szabadna 0-1re hozni a meccset.

Ha arra építettek, hogy el fog csúszni Inigo és mellé Thuram olyan gólt lő, amit 20-ból egyszer, vagy éppen Dumfries ollózik egy gólt, akkor Inzaghi egy olyan edző akit a világ még nem látott. Inkább próbálkoztak, főleg kezdetben Lautaro megindulásaira, csak azt folyamatosan levédekezték, a labda sem juthatott el az argentinhoz, gondolom ennek nem volt köze Flickhez vagy a taktikához. Ha meccs közben látják, hogy van egy gyenge pont, nyilván ott próbálkoznak jobban, ahogy nálunk is rendre a Yamal-DiMarco párharcra.Troym írta: ↑2025.05.01. 20:47:50Hosszú magyarázatok, de egy apróság: ugyanolyan 3-3 a meccs vége, mint 3éve, amikor mindenki a gyatra védelmünkkel takarózott, ugyanott tartunk.
Az Inter azt csinálta, amit nekünk is kellett volna, felkészült a meccsre.
Felépítették a támadójátékot a harmadosztályú GM-re, 39 mp alatt átjátszották, Inigo meg feküdt a 16oson belül kiszolgáltatva. Majd GM "embere" Dumfries a gólpassz után biztos, ami biztos még 2 gólt is vágott. (tudom a 3. gólnál már nem volt pályán GM)
Ehhez túl nagy ész nem kellett, én is rá játszanám ki a támadójátékom, kb minden meccsen egy közepes, vagy jobb képességű jobbszélső simán átjátsza többször is.
Még csak túl nagy újdonságot sem kellett megtanulniuk Inzaghiéknak, emlékeim szerint 3 éve is jobbról jöttek a beadások a hullagyenge Alonso mellett, most meg GM volt ugyanott.
Ha nem felejtjük a srácot végleg a lelátón, sem BL, sem bajnokság nem lesz.