bence0330 írta: ↑2025.04.28. 13:44:16
MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.04.28. 13:33:06
A hírek szerint Flick gondolkozik egy Inigo BHV megoldáson is, középen Araujo-Cubarsival, hogy szuperált ez a RM ellen Inigo BHV-ként? Én már feleleveníteni sem tudom egy olyan kaotikus meccs után
Én amúgy előzetesen arra tippelek hogy a magas mezőfölény mellé relatíve kevés helyzetünk lesz, ezért minden a helyzetkihasználásunkon fog múlni.
Jól. Érdekes módon pont Troym-mel beszéltük előtte, hogy életképes megoldás lehetne, én mondjuk nem gondoltam, hogy Flick meghúzza. Martint el kell felejteni, nem akarom szidni, kapar, szimpi, néha még hoz is egy közepes szintet, ha nincs rajta nyomás, meg beállhat a Valladolid ellen (bár még ott is luxus Forttal a keretben, akiben van jövő, fejlődne, Martinnak meg ez a csúcsa...), de egyszerűen megszűnik a teljes balszél vele, és ez nem fér bele, főleg nem ilyen szintű meccseken (mármint olyan jó a csapat, hogy néha még ez is belefér, de na).
Inigoval egyedül a sebesség a gond, hogy visszaér-e időben, vagy nem szabad messze felküldeni, vagy nagyon meg kell tervezni, mit csinálunk a mögötte keletkező lyukban, ami eleve a rendszer egyik sajátos gyengepontja, még akár Baldéval is. De amúgy ég és föld volt. Martinnal amúgy még csak nem is az volt a fő bajom, hogy egy rendes passzt nem tud megoldani elöl, azzal még ellennénk, ha amúgy a támadóink jók lennének épp, hanem a labdakihozataloknál ha bárki a közelében volt a fehérek közül, már teljes pánik, és még azok voltak a jobb megoldások, mikor valahogy kirakta dobásra, mert különben kb minden ellenfélhez ment. Ezen majdnem elment a kupadöntő.
Amúgy ez nálam ugyanaz, mint az RM elleni meccs, ha a 4 támadó közül mondjuk legalább 3 nagy formában focizik, akkor 4 gólt simán beverünk, ha nem, akkor lesz kb egálban a két csapat. Az a baj, hogy jelenleg van esély bőven az utóbbi forgatókönyvre.
Szerintem annyira nem is kell, hogy 3 nagy formában játsszon, ha mondjuk Raphinha kifog egy jó napot és Torres gyilkos lesz a kapu előtt, nem kell neki négy helyzet egy gólhoz, akkor is kaphatnak simán egy hármast. Kicsit félre van értve ez az Inter, már nem az a csapat, aki ha beáll védekezni képtelenség betalálni ellenük. Nem is egy teljesen kinyíló csapat, ez egyértelmű, viszont ez a tömörülés és szinte tökéletes védekezés már szerintem annyira nem jellemző és nem is hatékony. Az, hogy a csoportmeccseken több szempontból is csalóka. A támadópotenciál is sokkal nagyobb bennük.
Főleg ha LM jó napot fog ki. Én ettől jobban tartok.
Az viszont komoly hátrány, hogy otthon kezdünk, legfeljebb közelebb juthatunk a továbbjutáshoz, nem hiszem, hogy egy kétgólos előnynél többet ki tudnánk harcolni.
Inigoval nekem nem igazán az a bajom, hogy lassú és nem érne vissza védekezésben, hanem hogy alapból nem is segítené a támadásokat, Raqphinha teljesítményét ez nagyon befolyásolja. A balszélt teljesen elveszítjük, és a brazil mozgástere is sokkal kisebb lesz. Nagyon hiányzik Balde, most ütközik ki igazán látványosan, hogy mennyire kell nyáron mögé igazolni valakit.
Ami még hatalmas kérdőjel és az egyik, ha nem legkardinálisabb pont az a helyzetkihasználás. Ha ez hatékony lesz nem lehet baj, ellenkező esetben viszont nagyon megnehezítjük a saját dolgunkat. Torresnél ez iszonyatosan kiszámíthatatlan. Néha igazi gyilkos, a következő meccsén viszont mindent elszórakozik. Fogalmam sincs, hogy "jót tett" neki Lewy sérülése, amivel biztos a kezdő státusza vagy ez pont az ellenkezőjét váltja ki.
Előzetesen én esélyesebbnek érzem magunkat, de nagyon kevéssel. Kelleni fog néhány kiemelkedő egyéni teljesítmény is, nem csak csapatként kell jól működni. Külsősként nem mondanám, hogy hatalmas meglepetés, vagy a papírforma teljes borulása lenne egy Inter továbbjutás. Ennek ellenére én sokkal inkább örülök nekik mint egy esetleges Bayern párharcnak.