davi10 írta: ↑2025.04.24. 12:26:12
Nekem nincs nagy bajom GM-al, szerintem idénre összekapta magát és teljesen jó, amit hoz. Valle-t csak a felkészülési meccseken láttam, ott tényleg jól nézett ki, de lehet nála a kölcsön vagy az eladás visszavásárlási opcióval a legjobb döntés. Ennyi idősen játszania kéne, Balde-t meg kétlem hogy kiszorítaná.
Plusz ha jól olvastam Deco-nak jobban tetszik a B-ből Jofre Torrents, róla lövésem nincs milyen játékos.
Az Atléticben balhátvéd poszton hatalmas káosz van. Néha Farré kerül át, de játszott ott Ruben lopez is, volt Oduro, de előfordult, hogy 3 védővel álltak ki és Cuenca volt a baloson most épp Joffre Torrents van soron. Az egész csapatnak ez a baja, semmi állandóság nincs, mintha Sanchez csak úgy találomra dobálná fel meccsről meccsre a játékosokat. Van két-három stabil ember, a többi meg ahogy éppen esik.
A B-ből többek között ezért sem hiszem, hogy jövőre nagy járkálás lenne. Toni és Guille Fernandez lehet, akik talán elkezdhetnének nézelődni, de még egyrészt nagyon fiatalok, másrészt előbbinek az eredeti posztján pont Yamal van. Bár amit mostanában 10-es pozícióban művelt, az valami brutális. Jövőre akár még Fermint és Gavit is kiszoríthatná, bár ez Guille-nek is fekszik. De ezek pont nem hiányposztok és elsősorban Flicktől függ, ugyanakkor a Monaco ellen (persze sok volt a sérült) már padra kerültek és az előszezonben is a pályára került az ifjabb, alig 16 évesen. Viszont Flick biztos lát egyik-másik játékosban fantáziát mert a hazai meccseken még mindig kint szokott lenni, többnyire hárman, Decoval és Bojannal. Valle távozását szinte boiztosra lehetett venni, még az előszezonban is alig-alig volt a pályán, de akkor is jobbhátvédként, ha nem csal az emlékezetem.
Én, mint "igazolást", Bernalban nagyon bízom. Ha a sérülése nem vágja ketté a karrierjét a középpályára hatalmas erősítés lehet. Pedri/Casadó mellé nagy erősítés lehet. Ha De Jong-tól megválnánk nem vagyok biztos benne, hogy gyengülnénk ott.
Lookmanról még mindig szállingóznak hírek, mint az egyik célpont előre, a top3-as célpontok közül Luis Diazt teszik igazán elé, az árát 30-35-re teszik. Nyáron mindenképp távozni akar és az olaszok is szeretnék továbbadni. Úgy néz ki a váltás mindenképp meglesz. Gólerős, a támadósor mindhárom pozíciójában tud játszani, és nem kényszerből. A bajnokságban 27/13, a BL-ben 7/5, azért nem néz ki rosszul. Rotáció/sérülés esetén a jelenlegi helyzetben kevés jobb és elérhetőbb játékost tudnék mondani, főleg akikről több hírt is lehetett hallani.
Viszont az eladás/vétel szempontjából más tényezőket is figyelembe kell venni. Ha elmenne teszem azt Raphinha 120-130 millióért és azt a pénzt igazolásokra is költhetjük (amit erősen kétlek), nem hiszem hogy a brazil béréből kijönne egy klasszis és egy top játékosé.
Mondjuk, ha Gündogan, Lenglet és Pena fizetése kifut már azzal is előrébb vagyunk.