Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.04.28. 13:44:16

MessiNeymarSuarez írta:
2025.04.28. 13:33:06
A hírek szerint Flick gondolkozik egy Inigo BHV megoldáson is, középen Araujo-Cubarsival, hogy szuperált ez a RM ellen Inigo BHV-ként? Én már feleleveníteni sem tudom egy olyan kaotikus meccs után :lol:

Én amúgy előzetesen arra tippelek hogy a magas mezőfölény mellé relatíve kevés helyzetünk lesz, ezért minden a helyzetkihasználásunkon fog múlni.
Jól. Érdekes módon pont Troym-mel beszéltük előtte, hogy életképes megoldás lehetne, én mondjuk nem gondoltam, hogy Flick meghúzza. Martint el kell felejteni, nem akarom szidni, kapar, szimpi, néha még hoz is egy közepes szintet, ha nincs rajta nyomás, meg beállhat a Valladolid ellen (bár még ott is luxus Forttal a keretben, akiben van jövő, fejlődne, Martinnak meg ez a csúcsa...), de egyszerűen megszűnik a teljes balszél vele, és ez nem fér bele, főleg nem ilyen szintű meccseken (mármint olyan jó a csapat, hogy néha még ez is belefér, de na).

Inigoval egyedül a sebesség a gond, hogy visszaér-e időben, vagy nem szabad messze felküldeni, vagy nagyon meg kell tervezni, mit csinálunk a mögötte keletkező lyukban, ami eleve a rendszer egyik sajátos gyengepontja, még akár Baldéval is. De amúgy ég és föld volt. Martinnal amúgy még csak nem is az volt a fő bajom, hogy egy rendes passzt nem tud megoldani elöl, azzal még ellennénk, ha amúgy a támadóink jók lennének épp, hanem a labdakihozataloknál ha bárki a közelében volt a fehérek közül, már teljes pánik, és még azok voltak a jobb megoldások, mikor valahogy kirakta dobásra, mert különben kb minden ellenfélhez ment. Ezen majdnem elment a kupadöntő.

Amúgy ez nálam ugyanaz, mint az RM elleni meccs, ha a 4 támadó közül mondjuk legalább 3 nagy formában focizik, akkor 4 gólt simán beverünk, ha nem, akkor lesz kb egálban a két csapat. Az a baj, hogy jelenleg van esély bőven az utóbbi forgatókönyvre.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.04.28. 13:46:02-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.04.28. 13:33:06

szbsz írta:
2025.04.28. 12:39:13
Ahogy néztem az elmúlt meccseik eredményeit, Interesek kifújtak mint szél a lyukból. :D Én oda-vissza gálát várok, legalább 5 gólos továbbjutást! Most simább lesz mint a Dortmund elleni... \:D/
Azért ez a BL mindig más kávéház egy egyenes kieséses szakaszban. Ha viszont a kupa visszavágót nézzük és azt hogy odavágós 1-1 után otthon, legjobb csapattal fújták ki az orrukat 0-3-ra az már adhat reményt. Az biztos hogy pocsék formában vannak, fáradtak fizikailag és fejben is, és ha szerintünk Tebasék megérik a pénzüket akkor ő nekik sem lenne sok szép szavuk az ottani ligára, ahol nem mentek bele abba hogy a Pápa temetése miatt elhalasztott meccset ne vasárnap hanem későbbi időpontban játszhassák le. Ez nekünk nagyon jól jött a hosszabbítás miatt, nekik viszont alig 3 nap pihenőjük lesz úgy hogy még nekik kell utazniuk. Kezdem én is azt érezni hogy talán a mi kezünkben lehet a továbbjutás, de ahhoz fel kell venni a Bayern-RM-Dortmund-Benfica elleni gyilkos befejezéseket, mert sajnos abban van némi kivetnivaló az elmúlt pár meccsen. Nem engedhetünk meg olyanokat mint az odavágós Kane-kapufa, különben hasonlóan járhatunk.
Emellett aggasztó hogy elfelejtettünk szögletet levédekezni, az elmúlt 6 meccsünkön 3(!!) gólt kaptunk szögletből, ami aggasztó mivel eddig kifejezetten az erősségünk volt, és az Inter nagyon erős benne, sőt mitöbb a Bayern is 2 gólt kapott szögletből 3 perc alatt, kis túlzással ha letudják védekezni akkor továbbmennek.

Thuram a tengapi hírek alapjá nem bevethető szerdán, Pavard is nagy kérdés, Baldéval kapcsolatban az AS szerint ma döntik el hogy fitt-e.
Sok fog múlni azon hogy Baldé bevethető lesz-e. A hírek szerint Flick gondolkozik egy Inigo BHV megoldáson is, középen Araujo-Cubarsival, hogy szuperált ez a RM ellen Inigo BHV-ként? Én már feleleveníteni sem tudom egy olyan kaotikus meccs után :lol:

Én amúgy előzetesen arra tippelek hogy a magas mezőfölény mellé relatíve kevés helyzetünk lesz, ezért minden a helyzetkihasználásunkon fog múlni.
bence0330

2025.04.28. 13:00:13

recrea írta:
2025.04.28. 12:49:08
Azért teljesen más kiállni 3 zacskó után meg egy Real elleni kupagyőzelem után, kicsit más a lelkülete.
Főleg, ha kontrasztba tesszük az ő kupájukkal, a banokságban 9. helyezett városi rivális mosta le őket a pályáról, egy kvázi középcsapat. Nekik remélem ellenkező irányban határozza meg a kupaszereplés a kedvüket. :)
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
recrea
Llegenda del Barça

2025.04.28. 12:49:08

Saviola írta:
2025.04.28. 10:33:23
csababarca írta:
2025.04.27. 19:45:13
Nem vonnék le messzemenő következtetéseket az inter rossz formájából.
Ráadásul most úgy tűnik, az életükért fognak menni, mert a bl marad nekik, persze a bajnokságban is lehet még bármi.

De pokoli nehéz párharc lesz, az biztos, hogy elől meg kell rúgni a gólokat, pl Raphinha nem játszhat úgy, mint tegnap mert abból problémák lehetnek.
BL mindig más, nem szabad elszállni, ezt adom. Bajnokságban még simán odaérhetnek, kb, annyira meleg, mint nekünk, szerintem.
Kivéve, h ők -3-ban vannak, mi pedig +4-ben :wink:

Azért teljesen más kiállni 3 zacskó után meg egy Real elleni kupagyőzelem után, kicsit más a lelkülete. Én nem látom az Interben azt a nagy veszélyt (főleg, ha 2-3 kezdő sérült), mondjuk mi is le vagyunk szívva rendesen, vasárnap pár helyen fájhatott a bandának :lol:
bence0330

2025.04.28. 12:46:51

Andrsika írta:
2025.04.28. 12:07:27
Bence azok ziccerek voltak! Nekem mint jobb lábas a másik oldalról a kedvenc lövő pozicióm volt! Azért azt csak megtudja tenni, h egy meccsen több ilyen helyzetből legalább a kaput eltalálja.
Hát nem tudom, ezekből a helyzetekből látok én gólokat lőni, de a ziccer nálam teljesen más kategória. Ettől még gyenge megoldások voltak, meg helyzetek voltak, legalább kaput kellett volna találni, vagy legalább jól eltalálni a lövést. Megnéztem az xG-t, az egyik ilyen kicsit kiszorított helyzetből leadott lövésére 0,07 volt, a másikra meg 0,04, ha átlagolom (0,055), akkor kb 18 ilyen helyzet kell átlagosan egy gólhoz, nyilván egy top játékosnak felül kell ezt lőnie, szóval kevesebb, de viszonyításnak jó. Összesen volt 0,3 xG-je az egész meccsen, ebből nem "kell" gólt lőni, csak lehet, egy rendes ziccer egyedül nagyobb xG-vel rendelkezik mint az ő pár kiszorított/távoli lövése együttvéve. Még Koundé és Garcia fejese is magasabb esélyekkel rendelkezett ennél, a franciáé 0,22. Sőt, még a francia gólja is nagyobb xG-vel rendelkezik, pedig nem volt egyszerű történet az sem. Más kérdés, hogy ilyen Bayern meg hasonló meccseken megszoktuk, hogy ezeket ő felüllövi, szerintem ezekből a szitukból kicsit túl sokat lőtt be az elvárhatóhoz képest, most nem tette, de a ziccertől nagyon messze volt az két helyzet.

ON:

Az Inter valóban nem néz ki jól, de annyira mi sem, és azért az Inter szerintem most egyértelműen ide koncentrál. Két hulla csapat találkozik a BL elődöntőjében, ez senkinek sem jó, de hát ez van. Inzaghi viszont hadvezér, fel fogja tudni pörgetni az Intert. Remélem Flick is, és optimálisan tudja/tudta kihasználni a 4 napot, és arányaiban eltalálta a pihenést és az edzést, ezen fog múlni szerintem leginkább a dolog. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.04.28. 12:52:21-kor.
szbsz
Capitá del Barça

2025.04.28. 12:39:13

Ahogy néztem az elmúlt meccseik eredményeit, Interesek kifújtak mint szél a lyukból. :D Én oda-vissza gálát várok, legalább 5 gólos továbbjutást! Most simább lesz mint a Dortmund elleni... \:D/
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.04.28. 12:07:27

bence0330 írta:
2025.04.28. 10:51:38
Mondjuk azért remélem a nem túl jól, jobblábas szögből kapott 16 méteres "ziccereket" sikerül jobb helyzetekre cserélni. Nem voltak azok ziccerek, csak korrekt helyzetek, amikből idén berúgott sok ilyet. Baromira nem bal lábasoknak való ez a téma, néha elkerülhetetlenül kicsapódik, hogy kényszerposzton van, meg hát azt se lehet valakitől elvárni, hogy minden egyes nagy meccsen egy évig gólt lőjön, eddig is totál elmebeteg dolog volt, amit művelt. Cserében viszont tegnap is ő alakította ki a legtöbb helyzetet (5), mint kb minden meccsen. Ha ő nem éles a kapu előtt, de a többiek közül 1-2-en azok lettek volna, akkor 2 elpuskázott helyzettel, de kb 2 gólpasszal zár, magasabb xAg-val fejezte be, mint Yamal (pedig neki volt két gólpassza), csak mindenki rontott belőle.

Szóval azért még a minapi teljesítmény is bőven hasznos és elég lehetne, de tegnapelőtt mindenki maga alatt volt elöl. Na ez nem fér bele még egyszer. Olyan mindig lesz, hogy valamelyikük gyengébb, bármelyikük is. Ha meg mind a négyen top szinten mennek, akkor senki nem menti meg az ellenfelet. :)

Nekem Olmóval kapcsolatban is vannak aggályaim, na ő egy teljes szellem volt, ő tényleg hagyott ki ziccert, és minden utolsó passza is rossz volt. Remélem nem az lesz a minta, mint egész évben, hogy visszajön ilyen überzseni játékkal a sérülésből, aztán beleszürkül kezdőként, mert ezt sokszor eljátszotta.
Bence azok ziccerek voltak! Nekem mint jobb lábas a másik oldalról a kedvenc lövő pozicióm volt! Azért azt csak megtudja tenni, h egy meccsen több ilyen helyzetből legalább a kaput eltalálja. Olmonak kozel sem volt annyi ziccere mint a brazilnak( még ha előbbi is homály volt azon a meccsen) sajnos Raphi ilyen így kell elfogadni..
bence0330

2025.04.28. 10:51:38

Mondjuk azért remélem a nem túl jól, jobblábas szögből kapott 16 méteres "ziccereket" sikerül jobb helyzetekre cserélni. Nem voltak azok ziccerek, csak korrekt helyzetek, amikből idén berúgott sok ilyet. Baromira nem bal lábasoknak való ez a téma, néha elkerülhetetlenül kicsapódik, hogy kényszerposzton van, meg hát azt se lehet valakitől elvárni, hogy minden egyes nagy meccsen egy évig gólt lőjön, eddig is totál elmebeteg dolog volt, amit művelt. Cserében viszont tegnap is ő alakította ki a legtöbb helyzetet (5), mint kb minden meccsen. Ha ő nem éles a kapu előtt, de a többiek közül 1-2-en azok lettek volna, akkor 2 elpuskázott helyzettel, de kb 2 gólpasszal zár, magasabb xAg-val fejezte be, mint Yamal (pedig neki volt két gólpassza), csak mindenki rontott belőle.

Szóval azért még a minapi teljesítmény is bőven hasznos és elég lehetne, de tegnapelőtt mindenki maga alatt volt elöl. Na ez nem fér bele még egyszer. Olyan mindig lesz, hogy valamelyikük gyengébb, bármelyikük is. Ha meg mind a négyen top szinten mennek, akkor senki nem menti meg az ellenfelet. :)

Nekem Olmóval kapcsolatban is vannak aggályaim, na ő egy teljes szellem volt, ő tényleg hagyott ki ziccert, és minden utolsó passza is rossz volt. Remélem nem az lesz a minta, mint egész évben, hogy visszajön ilyen überzseni játékkal a sérülésből, aztán beleszürkül kezdőként, mert ezt sokszor eljátszotta.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.04.28. 10:33:23

csababarca írta:
Ráadásul most úgy tűnik, az életükért fognak menni, mert a bl marad nekik, persze a bajnokságban is lehet még bármi.

De pokoli nehéz párharc lesz, az biztos, hogy elől meg kell rúgni a gólokat, pl Raphinha nem játszhat úgy, mint tegnap mert abból problémák lehetnek.
BL mindig más, nem szabad elszállni, ezt adom. Bajnokságban még simán odaérhetnek, kb, annyira meleg, mint nekünk, szerintem.

Mocskos nehéz lesz, ezt is aláírom, Raphinától bőven több kell, ez a kapu mellé rugdosás ziccerekben, nem fog beleférni.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.04.27. 22:24:02

Mindkét csapat pokoli fáradt és van komoly hiányzója, de mi fejben most sokkal erősebbek vagyunk a sok fordítás és különösen a kupagyőzelem után. Ha nem bízzuk el magunkat, hozhatunk egy 2-3 gólos előnyt. Kár ezért sok meccsért, mert kész roncsderby a BL.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.04.27. 17:12:27

soadroli írta:
2025.04.27. 17:04:18
Inter ma is kikapott otthon a Romatól, szerdán nagyon jó lenne hazaküldeni őket vagy 3-4 góllal :D
Na majd ellenünk pedig BL győzelemre esélyes csapatként fognak játszani :lol:

Pavardot le kellett cserélni az első félidőben sérülés(gyanú) miatt, illetve a hírek szerint(@GuarroPas) Thuram sem épül fel az odavágóra.

Baldéról jelenleg nincsenek hírek, de nagyon kellene.

Raphiék jelenlegi kapu előtti formája miatt tartok a párharctól, jó lenne ha felszívnák magukat és élesek lennének, ne essünk abba a hibába mint a Bayern hogy mindent kihagynak.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.04.27. 17:04:18

Inter ma is kikapott otthon a Romatól, szerdán nagyon jó lenne hazaküldeni őket vagy 3-4 góllal :D
Kép
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.04.23. 23:35:29

Nem volt ott akkora rotálás, h 3-mat kapjanak. Ez is most olyan, h félni kellene az Intertől… mièrt is? Ha jó napot fogunk ki bárki legyen az ellenfèl elverjük, ha rosszat kikapunk ilyen egyszerű
bence0330

2025.04.23. 23:31:42

Sonoma írta:
2025.04.23. 23:09:07
Főleg a védelmüket rotálták. Valószínűleg elengedték a kupát, hogy a bajnokságra és a BL-re fókuszáljanak.
Szerencsére vasárnap játszanak ők is bajnokit, így 3 napjuk marad felkészülni és regenerálódni ellenünk.
Plusz Calha nagyon nem mindegy, hogy a pályán van-e, jól szabja a játékot eleve, jól is védekezik (kb ő az náluk ami nálunk Pedri, kicsit túlzással), másfelől meg a lövőtechnikája top5 a világon, bármikor, bárhonnan tud meglepetést okozni.
Sonoma
Capitá del Barça

2025.04.23. 23:09:07

Főleg a védelmüket rotálták. Valószínűleg elengedték a kupát, hogy a bajnokságra és a BL-re fókuszáljanak.
Szerencsére vasárnap játszanak ők is bajnokit, így 3 napjuk marad felkészülni és regenerálódni ellenünk.
bence0330

2025.04.23. 22:47:44

Nem jók, de azért most elég keményen rotáltak is. De ha most buknak egy kupában egy középmezőny Milantól, attól azért megremeghetnek kicsit. Persze Inzaghi egy hadvezér, attól nem félek sajna, hogy nem pörögnek fel a BL-re. De az a meccs a kezünkben lesz, ez egyértelmű, mi bukhatjuk el.

Thuramról annyit mondtak, hogy talán helyrejön az első meccsre, de nem biztos. Szóval inog a dolog.
recrea
Llegenda del Barça

2025.04.23. 22:36:48

Nézem az Inter-Milant, én semmi félelmeteset nem látok ebben az Interben, sima 2-0, egyedül a pontrúgások veszélyesek. Most nyomnak mondjuk keményen.

Ami lejön, h ott is rohadt fáradtnak tűnnek a játékosok így szezon végén.

Thuram visszatér ellenünk?
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.04.22. 20:57:02

Chino írta:
2025.04.22. 16:51:19

Ez az idei Inter szerintem kicsit "félre van értve". Ők már nem azok, akik beállnak bekkelni aztán jól van. Nem tudják már ezt hatékonyan csinálni. Egy Young Boys, Lipcse, Sparta, Bayer ellen meg lehet próbálni, de még így elhasalhatnak (lásd az utóbbi).Az ilyen csapatok ellen megoldható, de ellenünk 0:1 gólra játszani már necces. A Bayern is mindkét meccsen játszotta a saját játékát és a vakszerencsének, meg a németek kapu előtti bénázásának köszönheti a továbbjutást. Nem azért kaptak két meccsen (csak) 3 gólt, mert olyan jól védekeztek és nem hagytak az ellenfélnek lehetőséget. Mikor az utolsó 10 percben már 10 emberrel álltak a tieznhatoson/azon belül is kidolgozott két helyzetet a Bayern. Nem véletlenül kezdett már Kane szinte sírni a lefújás után.
Én inkább Lautarotól félek, mert benne komolyan megvan az a plusz, az a klasszis, hogy szinte helyzet nélkül/ apró lehetőségből gólt rúgjon. Ez a faktor nagyon veszélyes. (most nem feltétlenül a Bayern elleni odavágóból indulok ki, hanem magára a játékosra érzem jellemzőnek.)
Az biztos, hogy nagyon komoly párharc lesz, ahogy az is, hogy az első meccsen nem fog eldőlni a továbbjutás egyik irányba sem. Abban azért bízom, hogy ha kell a visszavágóra fel tudjuk szívni magunkat és hazai hátrány megszerzése ellenére is nyitott marad ez a párosítás.
Amúgy tudja valaki, hogy a hétvégi meccsük miért lett elhalasztva? A Bl-re való tekintettel helyezték át az olaszok, míg mi a Reallal kupadöntőzünk. Végülis a Benfica megcsinálta. Ráadásul ezt a meccset bármely időpontra át lehetne tolni. Érdekes, hogy tavalyelőtt, amikor a Real érdekelt volt májusban rendezték, egy hónappal az elődöntők után.
Remélem addig nem kerül senki a gyengélkedőre és Lewyn kívül mindenki ott lehet.
Ami szerencse, hogy akkor már Baldera valószínűleg számíthatunk, ami támadásban és védekezésben is nagy előrelépés lesz.
A Pápa temetése miatt, viszont hivatalos hogy vasárnap lesz lejátszva 15:00-kor szóval még kevesebb regenerálódási idejük lesz ellenünk, ami kemény...Avagy karma 2010 miatt? :lol:
Sonoma
Capitá del Barça

2025.04.22. 20:46:46

Chino írta:
Amúgy tudja valaki, hogy a hétvégi meccsük miért lett elhalasztva? A Bl-re való tekintettel helyezték át az olaszok, míg mi a Reallal kupadöntőzünk. Végülis a Benfica megcsinálta. Ráadásul ezt a meccset bármely időpontra át lehetne tolni. Érdekes, hogy tavalyelőtt, amikor a Real érdekelt volt májusban rendezték, egy hónappal az elődöntők után.
Ferenc pápa halála miatt halasztották el az aznapi meccseket.
Szerdán már lejátsza az Inter a Milan elleni kupamérkőzést (elődöntő).

Az Inter ellen a védekezésünk lesz a kulcsfontosságú. Ha az a Vigo elleni formát mutat majd, akkor bajban leszünk.
Chino
Llegenda del Barça

MessiNeymarSuarez írta:
2025.04.21. 16:05:56

Ezt kellene valahogy elérnünk, emellé Raphinháéknak is kicsit hátrébb vonva sokkal több helyük lesz lendületesen a kapujukra vinni a labdát amiben mint tudjuk hogy kiválóak, ellenben ha abból fog állni a mérkőzés hogy beszorítjuk őket a 16-osukra és oldalpasszozunk átlövések nélkül akkor a jóisten óvjon meg minket mert biztos hogy lesz 1-2 olyan labdavesztés amiből ők meglódulnak, nem szabad belesétálni a csapdájukba. Ez amúgy Luchoval nagy fegyvertény volt, pont ezért jöttünk ki jól sokszor a buszozós csapatok ellen.

Én bízom Flickben hogy ezt ő is látja, a példának hozott Atleti elleni párharcban például látványosan máshogy álltunk hozzá a visszavágón, sokkal okosabban, nyugodtabban játszottunk, ha hasonlóan lépünk ki akkor nagyon meg fog izzadni ellenünk az Inter.
De például a Dortmund ellen is azért óvatosabban mentünk ki az odavágón, aztán a második félidőben nyílt ki igazán a gólcsap mikor a Dortmund kitámadott.

Szerintem az Inter felváltva fog buszozni és letámadni,mivel a naptáruk nekik is brutális(így meg hogy tegnap buktak és pontegyenlőség van méginkább nem tartalékolhatnak a bajnokikon), és jellemzően 60 percig vannak pariban mi meg sokszor a meccs végén indulunk be így ki kéne bírni egy jó eredménnyel addig, és ha az látszik hogy elfáradtak akkor be lehet őket darálni, a Bayern is akkor rúgott nekik majdnem 3-mat, összességében nem az Interen múlt hogy ők mentek tovább, szerintem nálunk is az fog dönteni hogy belőjük-e a helyzeteket mert az biztos hogy az Inter azt az 1-2 helyzetét be fogja.
Ez az idei Inter szerintem kicsit "félre van értve". Ők már nem azok, akik beállnak bekkelni aztán jól van. Nem tudják már ezt hatékonyan csinálni. Egy Young Boys, Lipcse, Sparta, Bayer ellen meg lehet próbálni, de még így elhasalhatnak (lásd az utóbbi).Az ilyen csapatok ellen megoldható, de ellenünk 0:1 gólra játszani már necces. A Bayern is mindkét meccsen játszotta a saját játékát és a vakszerencsének, meg a németek kapu előtti bénázásának köszönheti a továbbjutást. Nem azért kaptak két meccsen (csak) 3 gólt, mert olyan jól védekeztek és nem hagytak az ellenfélnek lehetőséget. Mikor az utolsó 10 percben már 10 emberrel álltak a tieznhatoson/azon belül is kidolgozott két helyzetet a Bayern. Nem véletlenül kezdett már Kane szinte sírni a lefújás után.
Én inkább Lautarotól félek, mert benne komolyan megvan az a plusz, az a klasszis, hogy szinte helyzet nélkül/ apró lehetőségből gólt rúgjon. Ez a faktor nagyon veszélyes. (most nem feltétlenül a Bayern elleni odavágóból indulok ki, hanem magára a játékosra érzem jellemzőnek.)
Az biztos, hogy nagyon komoly párharc lesz, ahogy az is, hogy az első meccsen nem fog eldőlni a továbbjutás egyik irányba sem. Abban azért bízom, hogy ha kell a visszavágóra fel tudjuk szívni magunkat és hazai hátrány megszerzése ellenére is nyitott marad ez a párosítás.
Remélem addig nem kerül senki a gyengélkedőre és Lewyn kívül mindenki ott lehet.
Ami szerencse, hogy akkor már Baldera valószínűleg számíthatunk, ami támadásban és védekezésben is nagy előrelépés lesz.
Forca Barca!!!!
Messidona10
Entrenador del Barça

2025.04.22. 14:29:52

Egy érdekes sztori...
Unokatestvérem Németországban él, Frankfurt szurkoló egyébként, és rendszeresen jár haverokkal bundesliga 1-2, meg ha sikerül, akkor BL meccsekre is (gyakorlatilag mindenféle csapatéra).
Együtt akartunk menni a dortmundi Barca meccsre, csak nem lett jegy egy darab se. Ez még a Barca-Dortmund előtt kiderült, ezért ők úgy döntöttek, elmennek a barcelonai odavágóra helyette. Jegyet arra a meccsre sem kaptak, de ilyet csináltak már, pl. a szomorú emlékű Barca-Frankfurtra feketén vették jegyet anno az utolsó pillanatban a stadion előtt valakitől. Na, a lényeg az, hogy beálltak a dortmundi szurkolótömegbe a Montjuicon, és az ottani rendőrök annyira nem voltak a helyzet magaslatán, hogy egyszer csak belépőjegyek ellenőrzése nélkül elkezdték beterelni a sárga mezeseket a stadionba.
Így lehet ingyen bejutni a Barca BL meccsére :D
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.04.21. 16:05:56

gránit írta:
2025.04.20. 23:53:22

Véleményem szerint a lehető legtöbbet birtokolnunk kell a labdát, és a lehető legkevesebb esélyt szabad hagynunk az Internek.

Ez gyakorlatilag minden párharcra igaz lehetne, de az Inter ellen egyszerűen nem veszíthetünk labdát, mert ők nem a Betis vagy a Leganes, akik elbénázzák a de Jong által tálcán kínált ziccereket. Három kapott gól nem valószínű, hogy bele fog férni.

Szerintem birtokolnunk kell a labdát, támadnunk kell, de a védővonalnak szigorúan hátul kell maradnia. Így a mélységi középpályásokra a szokásosnál is nagyobb szerep hárul, hogy összekössék az egymástól távolabbra húzott csapatrészeket. Mondhatjuk, hogy Pedri lesz a kapocs, de Jongtól nem várok semmit, csak abban reménykedek, hogy most nem fog annyit balettozni, melléugrani a labdának meg bocsánatkérően odébbállni az ellenfél útjából, mint általában.

Nem szabad túlzottan felhúzódnia a védővonalnak, ha pedig sikerül betalálnunk, el kell dugnunk a labdát, és a lehető legkevesebb kockázatot kell csak vállalnunk. A gólszerzés érdekében nyilván be kell vállalni valamennyi rizikót, de ha megvan a vezetés, nem kockáztatnék többet, és egyszerűen birtokoltatnám a labdát. Ha ebből is alakulnak ki helyzetek, akkor lőjünk csak több gólt, de túlzott kockázatot nem szabad vállalnunk.

Véleményem szerint most nem a 4 gólos győzelmeket kell megcéloznunk, mert labdavesztések esetén tálcán kínálnánk ezzel a habkönnyű kontrákat az Internek. Menni kell az 1-0-ért, de ha megvan, én eldugnám a labdát és lehozatnám a meccset és a győzelmet egy biztonsági játékkal, mert ha fejvesztve megyünk a gólokért, akkor könnyen kitömethetjük magunkat.
Ezt kellene valahogy elérnünk, emellé Raphinháéknak is kicsit hátrébb vonva sokkal több helyük lesz lendületesen a kapujukra vinni a labdát amiben mint tudjuk hogy kiválóak, ellenben ha abból fog állni a mérkőzés hogy beszorítjuk őket a 16-osukra és oldalpasszozunk átlövések nélkül akkor a jóisten óvjon meg minket mert biztos hogy lesz 1-2 olyan labdavesztés amiből ők meglódulnak, nem szabad belesétálni a csapdájukba. Ez amúgy Luchoval nagy fegyvertény volt, pont ezért jöttünk ki jól sokszor a buszozós csapatok ellen.

Én bízom Flickben hogy ezt ő is látja, a példának hozott Atleti elleni párharcban például látványosan máshogy álltunk hozzá a visszavágón, sokkal okosabban, nyugodtabban játszottunk, ha hasonlóan lépünk ki akkor nagyon meg fog izzadni ellenünk az Inter.
De például a Dortmund ellen is azért óvatosabban mentünk ki az odavágón, aztán a második félidőben nyílt ki igazán a gólcsap mikor a Dortmund kitámadott.

Szerintem az Inter felváltva fog buszozni és letámadni,mivel a naptáruk nekik is brutális(így meg hogy tegnap buktak és pontegyenlőség van méginkább nem tartalékolhatnak a bajnokikon), és jellemzően 60 percig vannak pariban mi meg sokszor a meccs végén indulunk be így ki kéne bírni egy jó eredménnyel addig, és ha az látszik hogy elfáradtak akkor be lehet őket darálni, a Bayern is akkor rúgott nekik majdnem 3-mat, összességében nem az Interen múlt hogy ők mentek tovább, szerintem nálunk is az fog dönteni hogy belőjük-e a helyzeteket mert az biztos hogy az Inter azt az 1-2 helyzetét be fogja.
gránit
Director del Fútbol

2025.04.21. 13:46:50

Peter írta:
2025.04.21. 13:33:53
Kicsit megzavarják Pedrit és a Pedri-Gavi-Frenkie középpályának annyi.
És ha van egy kis eszük, akkor de Jong oldalán vezetik majd a támadásokat.

Szerintem buszozni fognak, és abban bíznak, hogy leszünk olyan oktondik, hogy begyalogolunk a késükbe, és a tizenhatosukig feltoljuk a védelmet. Ez az a csapda, amelybe nem szabad belesétálnunk. Fegyelmezetten hátul kell maradnia az utolsó vonalnak.

Felesleges lenne túlzott kockázatot vállalni, mert ha birtokoljuk a labdát, az ellenfélnek sok gólszerzési lehetősége nem lesz. Akkor nyújtunk nekik plusz gólszerzési lehetőségeket, ha eszetlenül felhúzódunk. A Vigo ellen is a saját helyzetünket nehezítettük meg a rossz kamikaze taktikával, teljesen feleslegesen, mert a meccs kinézett egy kényelmes 2-0-nak, főleg 1-0 után. Eleve abszurd a részünkről, hogy 1-0 után nem az ellenfél nyílik ki és vállal plusz kockázatot, hanem mi.

Inkább a hosszan labdabirtoklós, labdát hátul eldugós, ellenfelet kicsalogatós taktikát választanám. Kevesebb kockázat, kevesebb habkönnyű lehetőség az ellenfélnek, és valószínűleg inkább ez csalogatja ki az ellenfelet az állásaiból, mintha százhússzor belevezetjük a falba labdát.

Erre a párharca szerintem el kell felejtenünk a "mindegy, hány gólt kapunk, ha eggyel többet lövünk, mint az ellenfél"-féle taktikát. Ez működik a kisebb csapatok ellen, de a BL elődöntőjében már nagyon kockázatos. A négy lőtt gól most kevéssé valószínű, a három kapott annál inkább, ha ilyen taktikát választunk. Ehelyett maximális fegyelmezettségre lesz szükségünk.
Peter
Director del Fútbol

2025.04.21. 13:33:53

gránit írta:
2025.04.20. 23:53:22
.....ha - vagy éppen - amíg meg nem kapjuk részükről a szükséges vagy elegendő fojtást, ami alapjaiban meghatározó eleme lehet (lesz?) a meccsnek.

Meglepne Inzaghi, ha buszban gondolkodna. Nem azt értem ezalatt, hogy mindenáron támadni akarnának majd.
Kicsit megzavarják Pedrit és a Pedri-Gavi-Frenkie középpályának annyi.

Az akkor még életképes City Rodrival Haalanddal 0-0-ig jutott ellenük, míg az Arsenalt elkapták 1-0, ami azért utal arra, hogy a labdabirtokló csapatokhoz képesek alkalmazkodni.
Válasz küldése