Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
PR42
Jugador del Barça

2025.04.27. 11:57:53

Andrsika írta:
2025.04.27. 11:07:24
Ha jól emlékszem( sorry, ha nem) hogy te voltàl az aki azt mondta a Real kiejti az Arsenált és ők lesznek a döntőbe stb… hát… tartom egyébként, h a keretük talán borzasztóan erős, de az semmit nem jelent! Az a brigádot bomlasztani kéne, mert sok a csapat romboló játékosuk, hiába megy majd oda új edző. Nyílván igazolni is fognak, de érzésem szerint mi is fogunk és biztos vagyok benne, h Laportabak a választàs előtt lesz egy nagy igazolása. És ezzel azt akarom mondani, h biztos vagyok benne mi is erősödni fogunk játèkos keretileg (is)
Teljesen jól emlékszel. Én megszoktam hogy bármennyire gyengék akkor is tovább mennek és nyernek bárki ellen.
Idén nem így van. Attól félek jövőre se lesz így, de adja az ég hogy most végre átmennek leszálló pályára.
Üdítő volt látni hogy végre megkapták ami jár nekik. Az Arsenal óriásit nőtt a szememben. Szerintem trófeát nyerni nem fognak, de ez is egy óriási érdem hogy eddig eljutottak. Elkezdték levetni a lúzer mentalitást, de csak akkor lesz kijelenthető hogy levedlették ha nyernek valamit pl BL vagy PL.

A Madrid jövőjéről. Sajnos szerintem nagyon jók, Güler szerintem pl nagyot ment tegnap. Ő csinálta azt amit Kroos korábban, és ami a legjobban hiányzik náluk idén.
Mi nem hiszem hogy tudunk majd igazolni, Tebasék tesznek róla.
Szerintem összerőben még most is ők a top, és valszeg még jó pár évig így lesz, de korábban is azt mondtam hogy eddig is kb minden második BL-t nyertek meg, és hogy ez valszeg marad így, esetleg javul.
Pl lehet hogy elküldik a brazilokat, hoznak egy centert és kiteszik szélre a teknőst plusz hoznak egy új modern edzőt és félek hogy akkor nagy bajban leszünk. Vini-t ha megelégelték és eladják 200m-ért akkor abból lehet építkezni.
Meglátjuk, az tuti hogy tele vannak top játékosokkal, sokat fognak tudni értékesíteni, és vonzóak lesznek feltörekvő és klasszis játékosoknak is pl. TAA, de Haaland is kiköthet náluk.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.04.27. 11:52:51

akik most pirosat kaptak, azok lehetséges hogy nem lesznek a kövi El Clasicon? Rüdiger szinte biztos mert elvileg 4-12 meccset kaphat.

szerk.: 𝐔𝐏𝐃𝐀𝐓𝐄: Rudiger can be BANNED ALSO IN LA LIGA and could MISS EL CLASICO being a +4 games suspension, says Relevo.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára soadroli 2025.04.27. 12:03:59-kor.
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.04.27. 11:24:30

bence0330 írta:
2025.04.27. 10:54:15
FcBarcelona1 írta:
2025.04.27. 10:44:08
Szerintem az van, mint a Mourinho korszakban, csak most nem az edző gerjeszti a feszültséget, és ez kijön a játékosokon is.
Elküldhetik Ancelottit, de szerintem ő a legkisebb probléma. Egy "új Solarival" akár jól is járhatunk.
A szurkolóiknak kellene fellépni a vezetéssel szemben, hogy nem ilyen irányra van szükségük.
Ja, csak nem Solari jön, hanem a Flicket követő egyik legjobb vagy legígéretesebb edző, Xabi vagy Klopp tudtommal amire le van szűkítve a dolog. A két legjobb német edző kifejezetten pikáns történet lenne, ott azért nem lennének ilyen 4-0 meg 5-2-es átgyaloglások. Xabi alatt biztos jól fociznának, bár ő lehet, hogy egy Barca ellen meg egy BL-ben még döcögne.

Amúgy ja, azon túl, hogy náluk nem sikerült csapatot kreálni ebből a bandából, az ingerültségük okénak 50%-a szerintem mi vagyunk. Gyengébb, szűkebb kerettel is egyszerűen túl nagy falat vagyunk nekik. A tegnapi ilyen szempontból lehet még nagyobb ütés volt, kétszer hülyére vertük őket jó formában, ma meg a fél csapat formán kívül volt teljesen, és ha elfelejtem a bírói ítéleteket, egy helyzeteket szokatlan módon sorra elpuskázó Olmo-Rapha, kevésbé ficánkoló Yamal, fáradtabb Pedri-DJ mellett is csak egy egál körüli játékra voltak jók, de inkább rosszabbak. Remeghetnek, mi történik, ha jobb formában megyünk fel.
Egyrészt szerintem teljesen a fejükbe szállt az elmúlt évek sikersorozatai, hogy mindeng megengedhetnek maguknak, és ebből lett az hogy tényleg el is hitték hogy ők mindenki felett állnak mind teljesítményben, mind törvényileg. Árulkodó hogy félidőben még Bellingham felháborodva ordibált a bírónak hogy a Barcának fúj és hogy minden 50-50-est a Barcának ad meg, miközben még az angol kommentátorok szerint is legalább 2 tizi elmaradt és egy kiállítás is :lol: Egyszerűen nem tudják elhinni hogy létezik olyan hogy nem nekik jön össze a lépés, főleg bírói segítséggel sem. Ezt az olyan lépések mint a "nem megyek el a gálára mert csalás", "nem állunk ki mert csalás"-féle lépések csak tovább erősítik, Ancelotti is lenyilatkozza meccs után hogy a bírók ellenük fújtak.

Másrészt pedig megkockáztatom nemcsak Kroost, de Modricot, sőt még igazán Casemirot sem tudták pótolni, helyette jöttek az egok, gondolhatjuk mi van ott ha egy pelenkás Gülernek a legnagyobb a szája egy válogatott meccsen, és ő egy padot koptató illető, és ott vannak még Viniciusék. Egyedül Bellinghamet tudom mondani aki a nagy száj mellé a belét is kihajtja...Nem irigylem a következő edzőjüket.

Ráadásul a szezon előtt szinte biztos hogy legalább akkora volt az örömhangulat mint itt a letargia, győztes El Clasicokkal, bajnoki+BL győzelemmel nem sok pénzt adtak volna hogy jelenleg ha a kötelezőt hozzuk akkor 3 otthoni kupával végezzük a szezont úgy hogy mindhármat a RM orra elől csencseltük el, ebből 2-ben szétalázva őket.

Rüdigernek meg leginkább kényszerzubbonyban lenne a helye, nem focimezben. [-X Rajta látszik hogy úgy elszáll az esze hogy ha nem fogják le tényleg levág egyet a bírónak, vagy ellenfél játékosát kettétöri amiért utolsó pillanatban nem ők kaptak egy bedobást.
Stalkyard
Director del Fútbol

2025.04.27. 11:15:51

Rüdiger viselkedése teljesen érthető, szegénynek egy teljes szezonon keresztül kellett tűrnie hogy kulcsmeccseken nem a javukra tévedtek sorozatosan a bírók, most tekintsünk el jótékonyan Alvarez elvett tizenegyesétől meg a tegnap nem be fújt két tiszta buntetőtől, kivétel ugye erősíti a szabályt. Ettől bárki kikészülne idegileg, én abszolút megértem őt. :(

Remelem a liga is tekintettel lesz rá hogy szegény csak felfokozott ideglapotban volt es utólag törlik a pirosat, vagy csak egy félidőre tiltják el.

Ő amugyis valószínűleg ha nem focizna akkor embereket szurkalna le Berlinben a parkokban esténként, tehát a sport megmentette az életét, elnézőbbnek kell lenni vele szemben.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.04.27. 11:07:24

PR42 írta:
2025.04.27. 10:17:41
Számomra meglepő és örömteli a Madrid vergődése.
Az hogy gyengén kezdték a szezont azt megszoktam, de idén nem is tudtal felpörögni úgy mint máskor.

Carlo papát nagyra tartom de őt érzem vétkesnek.
Így is szoros volt. A keretük bika, sok sérült mellett is tűzközelben voltak és vannak még a ligában.
Tartok tőlük nagyon hogy az új edzővel és kevesebb sérülttel, plusz várható igazolásokkal mi lesz velük. Az látszik hogy bomlott egy társaság, de nyerni sokat fognak a következő években attól félek.

Rüdiger egy gyogyós. De nekünk is volt Suarezünk aki harapott szóval tiltsák el, töltse le aztán kész, megkövezni nem kell, talán. Bár...

Ha jól emlékszem( sorry, ha nem) hogy te voltàl az aki azt mondta a Real kiejti az Arsenált és ők lesznek a döntőbe stb… hát… tartom egyébként, h a keretük talán borzasztóan erős, de az semmit nem jelent! Az a brigádot bomlasztani kéne, mert sok a csapat romboló játékosuk, hiába megy majd oda új edző. Nyílván igazolni is fognak, de érzésem szerint mi is fogunk és biztos vagyok benne, h Laportabak a választàs előtt lesz egy nagy igazolása. És ezzel azt akarom mondani, h biztos vagyok benne mi is erősödni fogunk játèkos keretileg (is)
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.04.27. 10:59:57

Nem latom naluk azt az atom keretet,pedig szezon elejen nem ezt irtam volna…camavinga nem szint,bh,jh szora sem erdemes,vini lefott,hatul sztem az a morientes klon is be lesz arazva,rudiger kifele megy,alaba szinten,rodrygo teljes homaly,kihagytam valakit?! Behuzzak trentet,vedekezni o sem tud szerencsere.Akikre epithetnek:Bellingham,Valverde,Kurtos,Mbappe,talanCsuhamoni.perez szerelmes a fogy vinibe,kizart,h eladnak.Jo par igazolas kene nekik sztem,h tenyezok legyenek ismet.Nalunk pedig ,1-2 igazolas eleg,h meg tokeletesebb gepezet legyunk es persze a rutin is egyre nagyobb lesz a fiatalokon,jo lesz ez! Ha tegnap csak egy kicsit is elesebbek vagyunk,a madrid nem porgott volna igy 3-0nal..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rdinho10 2025.04.27. 11:08:34-kor.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.04.27. 10:54:15

FcBarcelona1 írta:
Szerintem az van, mint a Mourinho korszakban, csak most nem az edző gerjeszti a feszültséget, és ez kijön a játékosokon is.
Elküldhetik Ancelottit, de szerintem ő a legkisebb probléma. Egy "új Solarival" akár jól is járhatunk.
A szurkolóiknak kellene fellépni a vezetéssel szemben, hogy nem ilyen irányra van szükségük.
Ja, csak nem Solari jön, hanem a Flicket követő egyik legjobb vagy legígéretesebb edző, Xabi vagy Klopp tudtommal amire le van szűkítve a dolog. A két legjobb német edző kifejezetten pikáns történet lenne, ott azért nem lennének ilyen 4-0 meg 5-2-es átgyaloglások. Xabi alatt biztos jól fociznának, bár ő lehet, hogy egy Barca ellen meg egy BL-ben még döcögne.

Amúgy ja, azon túl, hogy náluk nem sikerült csapatot kreálni ebből a bandából, az ingerültségük okénak 50%-a szerintem mi vagyunk. Gyengébb, szűkebb kerettel is egyszerűen túl nagy falat vagyunk nekik. A tegnapi ilyen szempontból lehet még nagyobb ütés volt, kétszer hülyére vertük őket jó formában, ma meg a fél csapat formán kívül volt teljesen, és ha elfelejtem a bírói ítéleteket, egy helyzeteket szokatlan módon sorra elpuskázó Olmo-Rapha, kevésbé ficánkoló Yamal, fáradtabb Pedri-DJ mellett is csak egy egál körüli játékra voltak jók, de inkább rosszabbak. Remeghetnek, mi történik, ha jobb formában megyünk fel.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Nálunk szerintem pontosan az ellentéte. Saját nevelések, akik a klubért küzdenek, családias, nyugodt hangulat (külső tényezők ellenére) amiben nem kis érdeme van a vezetőségnek és Hansi Flicknek, valamint a fizikai felkészítőknek.

Azt olvastam, ott Pintus távozik, akinek szerintem rengeteg köszönhetnek.
Feast4
Director del Fútbol

2025.04.27. 10:31:51

LG írta:
2025.04.27. 10:06:13

Úgy gondolom, ebből is látszik, hogy Carlo megfáradt. Az előző szezonokban azért mondhatjuk, hogy nagyjából vissza tudta fogni a problémás magatartású játékosait, de idén nem megy már ez sem.
Szerintem, meg ahogy korábbi játékosai nyilatkozták Ő sose fogott vissza semmit, Ő csak ücsörgött taktikázott, ha valakivel végképp nem bírt elküldte.

Nekem az jön le, hogy volt az öltözőben neki egy Benzema, Kroos, egy Modrich, egy Carajal, egy Valverde, akik vezérek voltak, letörték a sok okostjást, ha nem a játékukkal akkor a tekintélyükkel nyomtak sokat a latba. Benzema, Kroos elment, Modrich egyre inkább kezd súlytalanná vállni, a másik kettő állandóan sérült szerintem az öltőzőn belüli vezérek estek ki. Helyette megkapta Mbappét, aki képességekben nagyon is ott van, de a VB-döntőt leszámítva én még soha nem láttam, hogy a hátára venné a csapatot, irányítana, menne, letémadna, irányítaná a többieket, hogy te ide, te oda. Van egy Vinicius, aki látjuk milyen, Bellingham aki képességekben szintén ott van, de ő is ( gyantom a kora miatt is) igen csak el tudja veszíten a fonalat, és idegbeteg lesz. Rüdiger sokszor átmegy Ramosba ami már szerintem megint az előző emberek hiányára vezethető vissza, a két francia csodaközéppályás szintén jó, de ők sem vezér tipusok, hanem inkább két svájci bicska, akik mindig mennek a többség után.

Szerintem Ők képességekbe jól csinálták a kieső játékosok pótlását, csak az emberi kvalitás, vagy a fejbeli mentalitás nincs ott most ahol kéne.

Másrészt nekik is baromi sok a sérülés ( ami a Liga marhaságára vezethető vissza).

Real fun haverom mondta, hogy ha lenne egy csepp eszük, akkor Vinit elpasszolnák az araboknak, Wirtz-et hoznák középre, Mbappét kitennék szélre, egy Gyökeres szerű csatárt betennének, középre és még kéne egy belső meg egy szélső védő. Így elég fm-esen hangzott, de amikor végiggondoltam van benne ráció.

Mondjuk ameddig ez lesz ami most megy náluk én boldog vagyok. :mrgreen:
Kép
PR42
Jugador del Barça

2025.04.27. 10:17:41

Számomra meglepő és örömteli a Madrid vergődése.
Az hogy gyengén kezdték a szezont azt megszoktam, de idén nem is tudtal felpörögni úgy mint máskor.

Carlo papát nagyra tartom de őt érzem vétkesnek.
Így is szoros volt. A keretük bika, sok sérült mellett is tűzközelben voltak és vannak még a ligában.
Tartok tőlük nagyon hogy az új edzővel és kevesebb sérülttel, plusz várható igazolásokkal mi lesz velük. Az látszik hogy bomlott egy társaság, de nyerni sokat fognak a következő években attól félek.

Rüdiger egy gyogyós. De nekünk is volt Suarezünk aki harapott szóval tiltsák el, töltse le aztán kész, megkövezni nem kell, talán. Bár...
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.04.27. 10:15:43

ikajli írta:
2025.04.27. 10:12:00
LG írta:
Rüdiger félelmetes volt a végén, konkrétan neki akart menni a bírónak. Egy komolyabb eltiltás kijárna neki, ha már a BL-ben megúszta, mikor az Atletico szurkolóknak mutogatott. A durva mindkét esetben a tekintete volt, sok focista csak trollkodik, de belőle sugárzik a gyűlölet és az agresszió.
Rüdiger nekem azért érdekes, mert láttam vele egy videót, amin beszélgetett, és egy nagyon kedves, mosolygós embernek tűnt. Rettenetesen ki tud vetkőzni magából a pályán.
Korábban amúgy nekem sem volt bajom vele, erre a szezonra gurult el nála is a gyógyszer, közben a telejsítménye neki is igen távol van attól, amit az előző szezonokban hozott. Kellene az a pár meccs eliltás, hogy lehiggadjon.
ikajli
Capitá del Barça

2025.04.27. 10:12:00

LG írta:
Rüdiger félelmetes volt a végén, konkrétan neki akart menni a bírónak. Egy komolyabb eltiltás kijárna neki, ha már a BL-ben megúszta, mikor az Atletico szurkolóknak mutogatott. A durva mindkét esetben a tekintete volt, sok focista csak trollkodik, de belőle sugárzik a gyűlölet és az agresszió.
Rüdiger nekem azért érdekes, mert láttam vele egy videót, amin beszélgetett, és egy nagyon kedves, mosolygós embernek tűnt. Rettenetesen ki tud vetkőzni magából a pályán.
LG
Az Év fórumozója 2016

Úgy gondolom, ebből is látszik, hogy Carlo megfáradt. Az előző szezonokban azért mondhatjuk, hogy nagyjából vissza tudta fogni a problémás magatartású játékosait, de idén nem megy már ez sem.

Annak ellenére, hogy potenciálisan nagyon erős ez a keret, az új edzőnek sok dolga lesz. Én amúgy Vinicius-on nagyon elgondolkodnék, hogy szükség van-e rá. Ebben a szezonban önmaga paródiája, több a cirkusz meg a hiszti, mint a jó megmozdulás. :roll:
ikajli
Capitá del Barça

2025.04.27. 10:00:08

Jó kis izgalmas meccs volt. Végül annak lett igaza, aki azt mondta, hogy jobb a Madridot legyőzni a döntőben, mint más csapatot. Én előzetesen kiegyeztem volna egy kevésbé izgalmas döntővel, de végül így tényleg édesebb a győzelem.

Az a legelképesztőbb, hogy a rengeteg Madridnak kedvező súlyos játékvezetői (főleg VAR) tévedés ellenére a madridi oldalról játékos, edző, szurkoló mind azt emeli ki, hogy őket sújtották a bírói tévedések. Bár lehet, hogy nem kéne meglepődnöm. Lassan az lesz az általános, hogy a valóságot mindenki máshogy látja.
Barcaforever
Director del Fútbol

2025.04.27. 09:48:39

Hatalmas lelki löketet kaptak a fiúk a tegnapi győzelemmel a hátralévő BL hajrára, annak ellenére, hogy Raphinhának gyenge meccse volt, mellé Yamalnak se élete meccse volt. A cserék feküdtek, Fermín nagyon jól szállt be, a védelem pedig megnyugodhatott, azzal, hogy Iñigo kiment a bal oldalra.

2 dologra lennék kíváncsi:
Mi volt Rüdiger kínja!? 2-3 sárgával kevesebbet kaptak plusz nem fújták be a tiszta 11esét.(VAR nem az ilyen szitukra lett kitalálva!?)
Ha nem fogják le 3an, akkor mi lett volna a terv, bemegy és leüti a bírót?
Kép
vg99
Capitá del Barça

2025.04.27. 09:25:47

Iszonyatos lelki és fizikai erő van a csapatban.
Pedig nem mindenki játszott jól tegnap, de mindig van, aki kipótolja.
A bíró és a VAR kritikán aluli volt,
Bár így aztán tényleg senki nem reklamálhat, hogy hogyan nyertünk.
De látszott, hogy Ancelotti és a játékosok idegileg ki vannak.
(Ha ezért nem jár giga eltiltás..)
Meglesz a bajnokság is, a BL pedig már csak ajándék, bármi is lesz.
Szép volt Fiúk!
Izgi lesz a jövő év is, egy rendezettebb Madriddal. De tudunk még fejlődni tovább, erősödni is.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.04.27. 08:59:14

bence0330 írta:
2025.04.27. 03:04:59
Szerintem ne keress logikát a tegnapi bírói, VAR döntésekben.
Leírtam a véleményem a spanyol bírókról.
Az MD-n még pénteken azt olvastam, a bírók nyilatkozatot akartak tenni az események után. A hír szerint a szövetség szólt, hogy nem "kellene".

Szerk: inkább megint a zöld asztal mellett hozott döntésekre vagyok kíváncsi
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... lucas.html
Rüdiger 4-12 meccs, Bellinghamat vissza kellett tartani.
Most van egy korrekt jegyzőkönyv (Mbappe-nal ugye nem, Bellinghamnél a f... you-nál volt, de megváltoztatták a döntők) mi lesz belőle? Csak ölelkezni mentek :)
https://www.mundodeportivo.com/futbol/r ... adura.html
Carvajal Bengoetxea-nak
Off: Carvajal-Saka az EB-n mutatta a spanyol a felrúgás után, hogy keljen fel. Az Arsenal elleni visszavágón is megtalálta a levonuláskor, amire Saka csak annyit mondott, ez van, ha a bíró nincs a fizetési listátokon :)

Pique:
" A végén mindig a jó fiúk nyernek"
Ha már Pique, ez ha nem is a pályán szerezve, de egy "manita" volt bizonyos emberek arcára :)
bence0330

2025.04.27. 03:04:59

Én most bekapcsoltam a kedvenc madridista youtuberemet, rögtön úgy kezdte, hogy iszonyúan fújt a Madrid felé a bíró, talán félelemből a gyereke miatt, és felsorolta egy az egyben az összes dolgot amit mi megjegyeztünk, szerinte is legalább 2 tizi maradt el, Valverde eset még okés, és Tchuameni, aki amúgy Bellingham után tisztán a legjobbjuk volt+gólszerző, akár azonnal pirosat kaphatott volna, de aztán második sárgát mindenképp többször is.

Szerintem aki nem egy elvakult valaki, a túloldalról is látnia kellett ezt, ami ma történt. A bíróval és a gyerekével kapcsolatos résszel nem értek egyet, mert semmi köze ahhoz, hogy a VAR miért nem hívta ki, én rettenetesen utálom, ami az on field bírókkal történik, minden meccsdöntő szitu a VAR kezében van, kivéve a 2. sárgát.

Bengoetxea szerintem simán elnézhette azt a rúgást Torresen, nagyon nehéz meglátni a pályán, a beíveléses kavarodásban egy mezhúzást meg pláne. Ezeket el lehet nézni, nem szerencsés, de el lehet. A VAR-nak nem. Ráadásul Bengoetxea befújt egy tizit, ami nem is volt az. Az meg első blikkre tényleg annak tűnt. Szóval az ő munkásságát összegetve simán lehet, hogy minden fújása az volt, aminek látta, vagy fordítva, az maradt el, amit nem látott.

Ha itt valami történt, akkor pont nem vele kapcsolatos, hanem a VAR szobában ülőkkel. Ott volt az igazi gond. Mint szinte minden más meccsen is, nem tudom, miért nem ők vannak ilyenkor elővéve meg eltitlva. Az on filed bíró kezében nincs semmilyen felvétel, segítség.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.04.27. 02:24:36

jangamen írta:
2025.04.27. 00:56:43
Pls magyarázza el valaki (aki tényleg mozgott élsport közelében), hogy mi hatással van egy négy nappal későbbi meccsre, hogy itt most hosszabbítás volt.

Mert laikusi agyamnak az tiszta sor, hogy ha holnap játszanának az inter ellen (de legyen: ha holnapután játszanának), akkor a fáradtság még komoly szerepet játszhatna, nem csak a fizikai, de a mentális fáradtság is.

De akiknek ez az élete (azaz nem jár dolgozni, nem stresszel máson), annak miért okoz gondot, hogy 100 óra múlva újra 90 percig csúcsteljesítményt kell nyújtania? És most tuti kötekedésnek tűnik amit írok, de nem. Teljesen komolyan érdekelne ennek a háttere, mert jelen pillanatban nekem ez egy totál hiteltelen indok bármiféle visszaesésre és tudni szeretném hogy működik ez a gyakorlatban. Danke.
A világon semmi. Az NBA-ben átlagosan kétnaponta játsszák a meccseket, és elképesztően sokat utaznak. Egyik nap még New Yorkban játszanak, másnap már Los Angeles-ben. Az NHL-ben szintén. Az olimpián is kétnaponta pörögnek a meccsek. Azt meg hagy ne ecseteljem, mennyivel megerőltetőbb például a vízilabda a labdarúgásnál.

A labdarúgásban bőven túl van tolva ez a nyavalygás, amiben persze szerepe lehet annak, hogy a labdarúgók átlagos fizikai kondíciója messze elmarad mondjuk egy vízilabdázóétól. Utóbbi sokkal keményebb edzéseket végez és sokkal nagyobb terhelésnek van kitéve, de persze sokkal erősebb is egyben. Vicces lenne egy vasággyal 25 kilós Arda Gülert vagy Pedrit odaállítani egy Kiss Gergely vagy egy LeBron James mellé, így egy átlagos futballistatest nyilván hamarabb is fárad.
Peter írta:
2025.04.27. 00:54:39
Kár lett volna, ha ez elmarad..... :D
Az biztos. Elképesztő, amit Flick és a stábja tesz. A Madridot daráltuk be a hajrában, azt a Madridot, amely már lassan évtizedek óta a hajrában intézi el az ellenfeleit. A saját terepükön vertük meg őket. Hihetetlen, mennyit fejlődött a csapat fizikai állapota, ilyen rövid idő alatt. 1-2-nél izgultam, de a végére teljesen kifulladt a Madrid, Rüdigert a végén már mindenki megkerülte, aki arra járt.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.04.27. 01:44:03

bence0330 írta:
2025.04.27. 01:20:11
jangamen írta:
nekem, aki a sporthoz a saját kanapémnál közelebb sosem kerültem :D

Pls magyarázza el valaki (aki tényleg mozgott élsport közelében), hogy mi hatással van egy négy nappal későbbi meccsre, hogy itt most hosszabbítás volt.

Mert laikusi agyamnak az tiszta sor, hogy ha holnap játszanának az inter ellen (de legyen: ha holnapután játszanának), akkor a fáradtság még komoly szerepet játszhatna, nem csak a fizikai, de a mentális fáradtság is.

De akiknek ez az élete (azaz nem jár dolgozni, nem stresszel máson), annak miért okoz gondot, hogy 100 óra múlva újra 90 percig csúcsteljesítményt kell nyújtania? És most tuti kötekedésnek tűnik amit írok, de nem. Teljesen komolyan érdekelne ennek a háttere, mert jelen pillanatban nekem ez egy totál hiteltelen indok bármiféle visszaesésre és tudni szeretném hogy működik ez a gyakorlatban. Danke.
Hiába kapnak milliókat euróban, meg hiába ez az életük, az emberi testnek van egy plafonja. 90 percen át futni heti kétszer konstans irányváltásokkal, rengeteg sprinttel mindezt 100%-os koncentráció mellett, az súrolja a plafont. De nem olyan értelemben, hogy most akkor összeesik-e, vagy nem. Itt ugye nem az a kérdés, le tudja e focizni a meccset xy ellen fáradtan, hanem hogy végig 95+ százalékot tud-e nyújtani. Mert ha ez alá esel, akkot tompa leszel, hibázol, ha támadó vagy, rossz döntéseket hozol, kicsit többet vársz, mint kéne, pontatlan leszel, ha védő vagy, benézed a lest meccsenként többször, stb. Ez ugye nem hosszútávfutás, bármelyikük le tudná futni a maratont most is, lehet Koundé még szívesen is tenné. :D De egyszerűen az élfocihoz egy nagy csapat ellen csak akkor leszel jó, ha közel 100%-os vagy. Na ez tűnik el egy ilyen szezon végére, ha nincs pihenő. Aztán persze ebben is vannak hullámok, de az biztos, hogy nem tett jót nekünk ez a kaparós meccs. Yamalon és Raphán is érződött, hogy a szezon vége már kicsit sok nekik, mindketten kiosztottak két nagy labdát, Yamaléból lett két gól is, de azon túl kb minden döntésük rossz volt, látszott, hogy hezitálnak is. Pedri az utóbbi 1-2 meccsen sorozatban veszti a labdákat, főleg a második félidőkben, belassult kicsit, magára engedi a játékosokat. Nem éles. Ennyi a különbség csak, de ez már dönthet egy BL meccs sorsáról.

Ettől még jó, hogy most egy kicsit hosszabb szünet van, hátha regenerálódunk kicsit.

Szerencsére az Inter sincs túl jó állapotban, és az egy nappal későbbi, de rövidebb meccsük talán kb kiegyensúlyozza az esélyeket ilyen szempontból.

ON:

Bellinghamet annak ellenére, hogy néha tahó, sajnálom a csapatból, meccsről meccsre az egyetlen játékosuk, akiben van tűz, aki előre-hátra klasszis, annak ellenére, hogy kb csak a posztján nem játszatják. Borzasztó lehet így focizni, hogy ennyire nincs senki körülötte. Oké, volt most egy szűk félidőt, de ennyi, hosszabbításban kb ő volt egyedül a pályán megint, sorra szerel, adja a kulcspasszokat, de hát...
Meg nyilván a játékosokra Rüdigeren és általánosságban Vinin kívül nem haragszom, sőt, szerintem idén ők inkább lettek áldozatai a Perez-Carlo fogatnak.
+1
Számomra egyértelmű hogy ha pl Koundé nem pihen az előző meccsen hanem szokásosan lejátssza a 76000000-adik percét is a szezonban akkor ezt nem lövi frissen rá hanem eltotojázza, óvatoskodva lepasszolja....Olykor ennyin múlnak a dolgok.(de lehetne Lewandowskit is idehozni aki túlterhelve nettó emberhátrány, mindent kihagy, pihentetve meg olyanok is bepattannak róla hogy csak nézünk)

Innen nézve hatalmas szerencse számunkra hogy az Inter nem szombaton, hanem végül vasárnap délután-este játszik, mindezt teszik idegenbe utazó csapatként, így belefért ez a mostani hosszabbítás. Fizikai szempontból nagyon nem kellett ez a +30 perc, de lelkileg, hitben, lélekben, úgy csapatként viszont talán sokkal fontosabb egy 120 perces győzelem most, mint egy 90 perces vereség a RM ellen.
Jó volt látni a szokásos mellett hogy FT az egyetlen valódi lehetőségét kihasználta, hogy Yamal mintha pályán sem lenne és mégis kioszt 2 gólpasszt, hogy Koundé csatárokat megszégyenítően elvállalta azt a helyzetet, tovább hozva a "valahogy megoldjuk közösen" elvet.
Azt se felejtsük hogy Olmo 60 percet, FDJ 85 percet, Pedri 98 percet játszott, Raphinha meg szerencsére pihenhetett a bajnokin, előtte Yamal.
Nem tudom hogy Flick hogy hozza ki hogy egy FDJ-Pedri-FT-t lehoz úgy hogy már Olmot is lehozta és valahogy úgy összeáll a dolog és nyerünk, de biztos hogy a fekete mágia kategória :lol: =D>

Mindezt egy ilyen bírói és közvélemény hátszélben, nem beleálltak a srácok az igazságtalan ítéletekbe és feladták hanem hajtottak tovább és meg lett az eredménye...TAlán pont ennyin múlik hogy egy ma halovány Raphina lövései egy BL elődöntőbe befele pattannak vagy kifele...
bence0330

2025.04.27. 01:20:11

jangamen írta:

Hiába kapnak milliókat euróban, meg hiába ez az életük, az emberi testnek van egy plafonja. 90 percen át futni heti kétszer konstans irányváltásokkal, rengeteg sprinttel mindezt 100%-os koncentráció mellett, az súrolja a plafont. De nem olyan értelemben, hogy most akkor összeesik-e, vagy nem. Itt ugye nem az a kérdés, le tudja e focizni a meccset xy ellen fáradtan, hanem hogy végig 95+ százalékot tud-e nyújtani. Mert ha ez alá esel, akkot tompa leszel, hibázol, ha támadó vagy, rossz döntéseket hozol, kicsit többet vársz, mint kéne, pontatlan leszel, ha védő vagy, benézed a lest meccsenként többször, stb. Ez ugye nem hosszútávfutás, bármelyikük le tudná futni a maratont most is, lehet Koundé még szívesen is tenné. :D De egyszerűen az élfocihoz egy nagy csapat ellen csak akkor leszel jó, ha közel 100%-os vagy. Na ez tűnik el egy ilyen szezon végére, ha nincs pihenő. Aztán persze ebben is vannak hullámok, de az biztos, hogy nem tett jót nekünk ez a kaparós meccs. Yamalon és Raphán is érződött, hogy a szezon vége már kicsit sok nekik, mindketten kiosztottak két nagy labdát, Yamaléból lett két gól is, de azon túl kb minden döntésük rossz volt, látszott, hogy hezitálnak is. Pedri az utóbbi 1-2 meccsen sorozatban veszti a labdákat, főleg a második félidőkben, belassult kicsit, magára engedi a játékosokat. Nem éles. Ennyi a különbség csak, de ez már dönthet egy BL meccs sorsáról.

Ettől még jó, hogy most egy kicsit hosszabb szünet van, hátha regenerálódunk kicsit.

Szerencsére az Inter sincs túl jó állapotban, és az egy nappal későbbi, de rövidebb meccsük talán kb kiegyensúlyozza az esélyeket ilyen szempontból.

ON:

Bellinghamet annak ellenére, hogy néha tahó, sajnálom a csapatból, meccsről meccsre az egyetlen játékosuk, akiben van tűz, aki előre-hátra klasszis, annak ellenére, hogy kb csak a posztján nem játszatják. Borzasztó lehet így focizni, hogy ennyire nincs senki körülötte. Oké, volt most egy szűk félidőt, de ennyi, hosszabbításban kb ő volt egyedül a pályán megint, sorra szerel, adja a kulcspasszokat, de hát...
Meg nyilván a játékosokra Rüdigeren és általánosságban Vinin kívül nem haragszom, sőt, szerintem idén ők inkább lettek áldozatai a Perez-Carlo fogatnak.
jangamen
Jugador del Barça

Peter
Director del Fútbol

2025.04.27. 00:54:39

Bitang jó kis meccs lett ez a kupadöntő, minden volt benne, ami egy döntőhöz elengedhetetlen.
gránit írta:
2025.04.25. 23:24:03
Leon írta:
2025.04.25. 23:22:25
Kár lett volna, ha ez elmarad..... :D
Khyzz
Barça B

2025.04.27. 00:50:23

Jó meccs volt, de bárki bármit mond a RM (sajtó) hozzáállása nagyban befolyásolta és elrontotta a meccset. Rossz volt a játékvezetés sok rossz ítélet volt. A Barca szempontjából nagyon rossz hogy hosszabbítás lett.

Semleges nézőknek szerintem jó meccs volt következetlen jatekvezetessel.

Gratulálok a csapatnak a győzelemhez nagy küzdés volt félek hogy ez az Inter ellen vissza fog ütni.

Szerintem igazságos a győzelem Visca el Barca!
Troym
Director del Fútbol

2025.04.26. 20:22:02

A meccset körülvervő hangulatot megalapozta a tegnapi madridi hiszti, szurkolók összecsaptak, Yamal és Mbappe mezek égtek ott és itt, megy a Negraia-ligázás...gratula!
Válasz küldése