Barça vs. Real - El Clásico
Tuti kezdeni fog,ekkora ego nem bírja a padot egy klasszikuson,pláne,hogy habfehérben még nem villogott a Barca ellen.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Kylian Mbappé will NOT start against Barcelona tonight. He hasn’t fully recovered. @RadioMARCA

-
- Entrenador del Barça
Tegnap Tomas Roncero az AS főszerkesztője a Negreirazás után szintén ilyesmire hivatkozott (tavalyi Laporta által vélt elcsalt bajnokság, amikor közelében sem voltunk a címnek)
Mikor mondott valaha is ilyet?
'I am still angry and indignant because what Real Madrid Television does is a shame," Laporta said.
"I believe that the football regulators should intervene here because that is influencing, trying to influence the referees every week, every now and then.
"Imagine if we were like this all day, they would have already criminalized and sanctioned us. I think that of course, they deserve an exemplary sanction. I do not agree at all with how Real Madrid TV is acting on this issue because it can also adulterate the competition.
"Today the relationship with Real Madrid is not good. They're appearing in El Caso Negreira when it's them trying to influence referees through Real Madrid TV, which I'm angry about. It's disgusting what they do,"
Erre gondolnak? Ebben hol van ilyen?
Szerk:
Vagy erre gondolnak az Almeria-Real meccs után, amikor szintén a nyomásgyakorlásra panaszkodott?
https://www.forbes.com/sites/tomsanders ... -disgrace/
Messze van még 22:00, ki tudja milyen agymenést pattan ki mára 

Real Madrid TV: "Mr. Flick stated that referees should be taken care of. Well, he should say that to his boss, who recently claimed that the league was manipulated in favor of Real Madrid."

Megmondom őszintén, én egyetlen kritikus véleményt nem láttam vagy hallottam odaátról az Mbappé-ügy kapcsán. A szurkolók többsége elvakult, és megvan az előre bekészített listája a másik bűnlajstromáról és a saját sérelmeiről. A valóság meg az, hogy mindegyik erős csapat szenved a rossz bíráskodástól, ami sajnos nagyon sokat rontott a labdarúgás színvonalán. Nem védik meg a legképzettebb játékosokat, a favágók szanaszét rugdoshatják őket. Yamalnak ömlik a vér a lábából, csupa vér a lába, és le se fújják. A kedvencem, amikor a "szakértők" azon ájuldoznak, hogy a kiscsapatok hogy felzárkóztak a nagyokhoz.
Miközben annyi történik, hogy szabad a pankráció. Rendes játékvezetéssel szerintem mára sokkal szélesebbre nyílt az olló a nagyok és a kicsik között, túl nagyok a bevételi szakadékok, a nagyok minden valamire való játékost koncentrálni tudnak. Egykor a kisebb csapatok még mertek játszani, ma ugyanazzal a játékstílussal szinte minden meccsen kapnának legalább egy hetest.

- torotam
- Jugador d'estrella
Sajnos Bence itt végül Troymnak van igaza.bence0330 írta: ↑2025.04.26. 10:59:02Én csak ilyent láttam. Olvasd végig a madridomot azidőtájt a topikjában, mindenki 4-5 meccset írt, és világ viccét, hogy egy lett, és biztos a liga nem akar klasszikót nélküle. Más médiumokat is követek, ott is ugyanez volt a helyzet, gyakorlatilag nem láttam kivételt. De ez annyira extra rossz ítélete volt, hogy nehéz is lett volna nem mellé állni.
Amúgy remélem, hogy a madridi fejekben nem lesz tiszta kép az egész tegnapi ügy miatt, mikor pályára mennek, akkor kivégzés lehetne a vége.
Amit te írsz, az is igaz, hogy a madridisták előzetesen 3-4-5 meccset vártak Bappenak, ők is érezték, hogy az egy brutális belépő volt.
DE miután kiszabták a röhejes egy meccses eltiltást, na akkor egyetlen kritikus vagy objektív hozzászólást sem lehetett olvasni odaát. Senki sem kevesellte utólag.
Erre világít rá Troym és ez igaz is.
Én is remélem, hogy a madridi fejekben ez az egész inkább zavart okoz majd, illetve azt is remélem, sőt várom, hogy ez a mi fiainkat pedig rendesen feltüzelte a ma estére!
Visca el BARCA!
Nem olvasom a magyar fórumot, de spanyolhonban még a piros lapot is megkérdőjelezték és ment a Negreia ligázás, az igazságot és fair-playt követelő edzőjük meg lezárta annyival, hogy "Mbappe amúgybence0330 írta: ↑2025.04.26. 10:59:02Én csak ilyent láttam. Olvasd végig a madridomot azidőtájt a topikjában, mindenki 4-5 meccset írt, és világ viccét, hogy egy lett, és biztos a liga nem akar klasszikót nélküle. Más médiumokat is követek, ott is ugyanez volt a helyzet, gyakorlatilag nem láttam kivételt. De ez annyira extra rossz ítélete volt, hogy nehéz is lett volna nem mellé állni.
Amúgy remélem, hogy a madridi fejekben nem lesz tiszta kép az egész tegnapi ügy miatt, mikor pályára mennek, akkor kivégzés lehetne a vége.
nem erőszakos fickó", aminek örülök, ha nem rúgdos gyerekeket a játszótéren, de a pályán elkövetett cselekedete alapján hosszú eltiltás lett volna indokolt.
Ilyenekben meg kár bízni, hogy őket ez összezavarta, a szokásos showműsor része Classuicók előtt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2025.04.26. 12:30:49-kor.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Én csak ilyent láttam. Olvasd végig a madridomot azidőtájt a topikjában, mindenki 4-5 meccset írt, és világ viccét, hogy egy lett, és biztos a liga nem akar klasszikót nélküle. Más médiumokat is követek, ott is ugyanez volt a helyzet, gyakorlatilag nem láttam kivételt. De ez annyira extra rossz ítélete volt, hogy nehéz is lett volna nem mellé állni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Nagyon komoly melypont ez az egesz Negreira RMTV huzakodas de azert a classicok az elmult evekben sokkal barátságosabbak voltak mint mondjuk 10-15 eve. Akkor aztan ment minden ami a csovon kifer. Ez sosem lesz jobb. Az hogy a madrid meg mi is birozunk ha epp erdekunkben all az is a jatek resze. Az hogy a birok fenyegetve erzik magukat az nagyon nem... Tebas szintiszta inkompetenciaja. Mindenbe beleszol beleavatkozik csak most pont ebbe nem. Erthetetlen.
Ha nyerünk ma este akkor engem nagyon nem izgat ez az egesz cirkusz.
Ha nyerünk ma este akkor engem nagyon nem izgat ez az egesz cirkusz.
Mondjuk én sem hallom a Madridtól és szurkolóitól, hogy kevesellnék pl Mbappe 1 meccses eltiltását, amiért bármely más csapat játékosa 3-5 meccset kapott volna, innentől ne akarják eladni, hogy bármit is jobbá akarnak tenni a játékvezetés kapcsán, simán nem tetszik nekik, hogy a VAR időszak előtti 70-80%ban nekik kedvező döntések aránya csökkent.
Ahogy gondolom az aranylabda-rasszizmus kártya se lesz lobogtatva ha a következőt Raphinha és Dembele helyett mondjuk Lewandowski kapná. (csak a példa kedvéért)
Ezek szépen becsomagolva mind ugyanaz a téma, hogy nem mindenki úgy ugrál, ahogy ők fütyülnek, bár a bírók esetén még ez sem igaz.
A Real TV még semmiben nem különbözik bármely propaganda médiától a világban, egy meccsükön dönthet egy bíró 200szor helyesen, 50szer a javukra, de ha az ellenfélnek akár csak egy jogtalan szabadrúgást ítél és azzal kapnak ki 0-1re, akkor sem az 50 nekik tetsző, sem a 200 semleges döntésről nem esne egyetlen szó sem.
Ahogy gondolom az aranylabda-rasszizmus kártya se lesz lobogtatva ha a következőt Raphinha és Dembele helyett mondjuk Lewandowski kapná. (csak a példa kedvéért)
Ezek szépen becsomagolva mind ugyanaz a téma, hogy nem mindenki úgy ugrál, ahogy ők fütyülnek, bár a bírók esetén még ez sem igaz.
A Real TV még semmiben nem különbözik bármely propaganda médiától a világban, egy meccsükön dönthet egy bíró 200szor helyesen, 50szer a javukra, de ha az ellenfélnek akár csak egy jogtalan szabadrúgást ítél és azzal kapnak ki 0-1re, akkor sem az 50 nekik tetsző, sem a 200 semleges döntésről nem esne egyetlen szó sem.
Nem kétlem, hogy ezt csinálják. A lényeg szerintem az, hogy sokat tévednek, ha a Madrid javára is, az még inkább ezt erősíti, sőt, rossz szellemben is vezetik a mérkőzéseket. A Liga korábban sokkal technikásabb volt, mára eldurvult. A kisebb csapatok észrevették, hogy szabad hentelni, hát hentelnek. Lewandowski is nyilatkozta, hogy arra számított, hogy milyen nagyon technikás lesz majd itt a bajnokság, ehelyett mocskos játékstílussal szembesült.
"a játékvezetők megengedik, hogy a játékot ne keményen, hanem inkább mocskosabban játsszák"
https://www.eurobarca.hu/hirek/labdarug ... zzak-oket/
Ezt felesleges volt bedobniuk, tudtuk, hogy nem tartják be, így meg megfutamodás. De egy komolyabb fellépést szükségesnek tartok.
-
- Entrenador del Barça
A tegnapi videóban (nem szó szerint kielemezve, így videós utalás, amit úgy értelmezel ahogy akarsz) volt egy Real játékos lábfejébe beletaposás. Idén volt már minden szitu, ki lett tárgyalva, hogy lábfej sárga, fölötte, nagy erővel piros, Mbappe esetében a játékvezetői jegyzőkönyvvel ellentétben nem a játék megjátszására irányult, így 1-3 helyett 4+ lett volna a megfelelő eltiltás.gránit írta: ↑2025.04.26. 09:39:19Ha nincs vaj a fülünk mögött, nincs mitől tartanunk a Negreira-ügyben. Vagy van? (Amúgy nem lesz belőle semmi)
A kritika nyilván nyomásgakorlás is egyben. Ha a bíró helyesen döntött a videókban bemutatott szituációkban, akkor a kritikákat könnyedén lehet cáfolni, ahelyett, hogy a kritikát önérzetesen kikérnék maguknak.
Ha a bírók a Madrid javára is tévednek, az megint azt igazolja, hogy a bíráskodás rossz, és ezt mi is tudjuk.
Ahogy írtam, nehéz úgy értelmezni a szabályokat, ha a saját meccseiden nem a szabályoknak megfelelően bíráskodnak, amire a Real TV szándékosan ráerősít.
A szurkoló pedig magából kikelve életveszélyes fenyegetéseknek teszi ki a bírókat. A nyomásgyakorlásnak kitéve nem tud megfelelően dönteni egy bíró.
Én felvállalom, hogy a spanyol bírók szerintem a legjobbak között vannak. De amióta világ a világ a politika belefolyik a fociba, és nem tudnak (akarnak)a kétes szituációkban megfelelően dönteni. Ez évtizedek óta így megy, ami a Negreira-Real TV miatt elérte a mélypontot azzal, hogy a szövetségek nem avatkoztak idejében közbe.
A tegnapi események is a politikáról szóltak.
-a bírók eddig nem látott történéseket helyeztek kilátásba
-a Real fenyegetésnek vette, és ennek (számukra) megfelelően lépett fel
-a katalán és a madridi média szurkolói szinten fogalmazta meg a kritikáját (MD, Sport soha nem látott pofátlanság, AS, Tomas Roncero főszerkesztője Negreirázás)
-Tebas megfejelte a szokásos szent beszédével, mindegy hárításként a várható eseményekre tekintettel, félretéve azt, hogy a nyomásgyakorlás 99%-ban az ő elnöksége alatt folyó La Liga meccsei alatt történtek, így a büntetést neki kellett volna kezdeményezni már vagy 2 éve
Szerintem a spanyol futball hátterét kellene megreformálni és akkor beszélhetnénk végre magáról a fociról.
A Barcanak a Negreira eset miatt nincs joga most bírózni. Meggyőződésem, hogy a Negreira kifizetések egy módja volt a bírók semleges akár kedvező ítéleteinek elérése céljából, de nem vesztegetéssel, hanem a Spanyolország történelmiségéhez híven kapcsolatok kiépítésével és az elismerten megszokott ajándékozással (erre van bizonyíték, ajándéktárgyak, sonkák, belépőjegyeket vásárolt Negreira)
A Real Madridnak a történelmi események és politikai berendeződés miatt nincs joga Negreirázni, vagy a hibás bírói döntéseket kiemelni.
Ez megy ott évtizedek óta, és nem is várok gyökeres változást, azon kívül éppen ki kerekedik pillanatnyi ideig felülre a politikai/hatalmi harcban a (jelen esetben) szerplők közül, akik jelenleg Tebas, Perez, Laporta és az új belépőnek tűnő Miguel Galan közül.
Szerk: írok egy példát a "nem tudnak vagy akarnak jól dönteni"-re
Nyíltan felvállalva pártoló tagok a felső vezetők. Így nehéz lenne egy pártatlannak is helyes döntést hozni, a karrierjét vagy a fizetését megkockáztatva. Jelen állás szerint a tegnap a Real TV által is meneszteni kívánt Medina Cantellejo a célpint, a bírók vezetője. Ezzel párhuzamosan a legfőbb esélyesnek tartott Mateu Lahoz elkezdett megkérdőjelezhető "szakértői" véleményeket megfogalmazni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.04.26. 10:42:56-kor.
K.va unalmas mar ez a vergodes amit lemuvelnek,nyugodtan huzhatnak masik ligaba,ott is meglepodnenek az iteleteken..komolyan mint vmi 8eves gyerekek,szanalmas!
- Deluigi
- Entrenador del Barça
Már megbocsáss, gránit, de kicsit túltolod a biciklit.
Kritika az, ha elmondod, hogy tévedett ellened, de tévedett a te javadra is, szóval rossz a bíráskodás.
Nyomásgyakorlás az, amikor a Reál kiválogatja azt a pár tévedést, ami nem a javukat szolgálta és elhallgatja azokat, amikor a javára döntöttek.
Nyomásgyakorlás, amikor azzal fenyegetőznek, hogy nem állnak ki a meccsre, ha nem cserélik le a bírókat.
Kritika az, ha elmondod, hogy tévedett ellened, de tévedett a te javadra is, szóval rossz a bíráskodás.
Nyomásgyakorlás az, amikor a Reál kiválogatja azt a pár tévedést, ami nem a javukat szolgálta és elhallgatja azokat, amikor a javára döntöttek.
Nyomásgyakorlás, amikor azzal fenyegetőznek, hogy nem állnak ki a meccsre, ha nem cserélik le a bírókat.
Ha nincs vaj a fülünk mögött, nincs mitől tartanunk a Negreira-ügyben. Vagy van? (Amúgy nem lesz belőle semmi)
A kritika nyilván nyomásgakorlás is egyben. Ha a bíró helyesen döntött a videókban bemutatott szituációkban, akkor a kritikákat könnyedén lehet cáfolni, ahelyett, hogy a kritikát önérzetesen kikérnék maguknak.
Ha a bírók a Madrid javára is tévednek, az megint azt igazolja, hogy a bíráskodás rossz, és ezt mi is tudjuk.
Rendesen sikerült bemocskolniuk a clásicot, ami elvileg a foci ünnepe. Lassan a gyep minden fűszálára rágravírozzák az antirasszizmust, fairplayt, de a játékvezetők ilyen szintű vegzálása engedve van/lesz?
A legnagyobb baj az, hogy a játékosok is elhiazik, igazuk van.
Le merem fogadni, ha megverjük őket ma este úgy, hogy nem adnak meg nekünk három tizit, meg elvesznek két szabályos gólt tőlünk, akkor is a bíróra fogják majd a vereséget.
Szomorúnak tartom azt, hogy még a szurkolóik is támogatják ezt a guaztustalan hozzáállást.
Le merem fogadni, ha megverjük őket ma este úgy, hogy nem adnak meg nekünk három tizit, meg elvesznek két szabályos gólt tőlünk, akkor is a bíróra fogják majd a vereséget.
Szomorúnak tartom azt, hogy még a szurkolóik is támogatják ezt a guaztustalan hozzáállást.
-
- Entrenador del Barça
Folyik a Negreira per. Tegnap is Negreirazott agyba főbe a Real TV. És kezdjünk bírózni? A Real Madrid szurkoló szövetség vezetők mindent hagynak. Lásd a tegnapi nap. A pofátlanság netovábbja, hogy Tebas is okoskodott megint, hogy ez hatalom fitogtatás, és ezt támogatják és hagyják. Ki?
Ahogy Torotam is írta ez nem kritika, nyomásgyakorlás a videók egyoldalú összegyűjtésével, szabályok félreértelmezésével. Közben már nem csak a TV-n. Hivatalos levélben korrupcióval, csalással vádolták a bírókat, és a VAR felvételek meghamisításával, amivel átléptek egy határt, folyik ellenük az eljárás, ahol a Marca szerint pénzbüntetés várható. Mi más?
2 éve nyomják, a bírók életveszélyes fenyegetéseket kapnak, az alsóbb osztályokban egyre több a bíróverés amit tegnap is kiemeltek.
Tegnap Fuertes a VAR bíró ezek után kijelentette, hogy példátlan esemény következik.
Erre jött a hiszti, ki is emelték a hivatalos levélben.
A Real TV kiemelte, Bengoetxea 2018 óta FIFA/UEFA bíró. Ha a spanyol szövetségek nem védik meg őket, hozzájuk fognak fordulni.
A Real Madrid szurkoló Tebas szerint a Negreira esetben már a nyomásgyakorlás lehetősége is BL indulástól való kizárással jár, (vizsgálódott is az UEFAellenünk) ha bebizonyosodik, első osztályból való kizárással jár.
Sokadszorra írom, a Real Madrid esetében nem kell nyomozni, az RFEF, La Liga és a mi szemünk előtt zajlik minden.
"És ezt támogatják és hagyják"-Tebas
Mindig fel volt emelve, talán nem mindenki, de Xavi, Michel és más edzők felemelték, a szurkolók meccs utáni dühöngéseiről és az újságcikkek sokaságáról nem is beszélve.
Nem változott semmi.
Illetve annyi változott, hogy a Real-barát ítéletekből most kevesebb van. Gondolom, ez nem Xavi, Michel és főleg nem a szurkolói kommentek miatt van így, fogalmam sincs a változás valódi okáról. De az biztos, hogy a Real bíróellenes reakciói kontraproduktívak voltak. Közben ezek a reakciók teljesen logikusak, annyira el voltak kényeztetve, hogy képtelenek másként reagálni, mint támadással. Pereznek és a médiájának már rég észre kellett volna vennie, hogy a bírók zsarolásával csak ront a helyzeten, de nem tud leállni.
Elvileg ki lehetne próbálni bírókat importálni, de feltételezem, hogy a Liga és a szövetség szerint erre semmi szükség, a klubok ne forradalmárkodjanak, hanem menjenek és játsszanak.
Ezért nem kellene foglalkozni az ő értelmezésükkel. Tőlük teljesen függetlenül fel kellene emelnünk a szavunkat a játékvezetés színvonaltalansága ellen.
OFFICIAL: Real Madrid will play the final vs Barcelona tomorrow, confirmed.
New statement from the club: “Real Madrid communicates that our team has never considered giving up playing tomorrow's final”.
“Our club understands that the unfortunate and inappropriate statements of the referees appointed for this match, made 24 hours before the final, cannot stain a sporting event of global importance that hundreds of millions of people will see and also out of respect for all the fans who plan to travel to Seville, and to all those who are already in the Andalusian capital”.
“Real Madrid understands that the values of football must prevail, despite the hostility and animosity that have been evident today, once again against our club, by these referees designated for the final”.
A hősök
megemelem a kalapom, hogy a súlyos üldöztetés ellenére felemelik a fejüket és lejátszák a meccset
színjáték az egész, nehogy a sportról szóljon a dolog, jó lesz nyomásgyakorlásnak az egész és ha nem nyernek lesz mire mutogatni...
New statement from the club: “Real Madrid communicates that our team has never considered giving up playing tomorrow's final”.
“Our club understands that the unfortunate and inappropriate statements of the referees appointed for this match, made 24 hours before the final, cannot stain a sporting event of global importance that hundreds of millions of people will see and also out of respect for all the fans who plan to travel to Seville, and to all those who are already in the Andalusian capital”.
“Real Madrid understands that the values of football must prevail, despite the hostility and animosity that have been evident today, once again against our club, by these referees designated for the final”.
A hősök

- torotam
- Jugador d'estrella
Én értelek gránit, csak arra akartam kilyukadni, hogy nem hiteles a harcuk a játékvezetés ellen, mert nem objektíven állnak hozzá. Azon bírói ítéletek, amik jól láthatóan tévesek de az ő javukra szólnak, "valamiért" nincsenek a játékvezetői hibák fókuszában az ő értelmezésükben. Ha egy ítélet téves, a madridi médiának nem szabadna szelektálni aközött, hogy a javukra vagy ellenük tévedett-e a játékvezető. De mivel erősen szelektálnak és csak a számukra kedvezőtlen ítéletekkel foglalkoznak, nem kell az ő háborújukba beszállni. Ez csak is róluk szól, a saját érdekeikről.gránit írta: ↑2025.04.25. 23:10:54A túloldalon ugyanúgy megvannak a mondókák az ő sérelmükre, a mi javunkra. Ennek nem sok értelme van. Ettől teljesen függetlenül fel kellene lépni a bíráskodás színvonaltalansága ellen. Mi meg lapítunk. De persze panaszkodunk.torotam írta: ↑2025.04.25. 22:47:46Hol van az igazságérzetük, mikor Camavinga folyamatosan megússza a 2. sárgalapokat. Hol volt az igazságérzetük, mikor Rüdiger toroknyiszálással ünnepel MBappe meg a p.csét mutogatja a nézőknek? Vagy hol volt az igazságérzetük, mikor Kassai Viktor a javukra elcsalta a Bayern elleni BL meccset vagy amikor CR-nek a nyilvánvaló lesgólját megadták.
Én továbbra is jó döntésnek tartom, hogy ebből kimaradunk.
Játékvezetői tévedések vannak, lesznek is. Ezek hosszú távon kiegyenlítődnek. Nem csak a LaLigaban, mindenhol.
Visca el BARCA!
Ja, próbálják feledtetni, hogy milyen gyenge szezont futnak. A játékuk pedig még annál is silányabb, mint ameddig a különböző sorozatokban eljutottak.
A bírókkal viszont tényleg kellene kezdeni valamit, és abban is teljesen igazuk van, hogy ezt a ligás dolgot ejteni kéne már a francba, és megcsinálni, amit a kosárlabdában közösen megcsináltunk.