bence0330 írta: ↑2025.04.25. 10:40:30
Chino írta: ↑2025.04.25. 10:26:42
Ugyanakkor szerintem valamilyen szinten elérik a céljukat. Egy bíró nem hiszem, hogy ezen besértődne és emiatt a kárrukra tévedne, inkább tart attól hogy ezen felbuzdulva le fogják szedni a fejét és kétes szituációk esetén inkább feléjük fog húzni.
Ancelottit nem tudom elképzelni, hogy menesztenék szezon közben, még ha a kupadöntő csúnyán végződne is. Semmi értelme nem lenne 3-4 meccsre pl. egy Rault betenni. Én amúgy egy Xabi Alonsot is hatalmas zsákbamacskának tartok, legalábbis ahhoz képest, hogy mennyire Megváltóként várják. Volt egy jó szezonja, ezt nem lehet elvitatni, de amúgy kb annyi. Nemzetközi szinten rendre befőtt, az az EL-döntő is elég megtévesztő.
Nem tudom, hogy egy új edző komoly változást tudna-e hozni, lehet, hogy nagyon jól sülne el egy Xabi Alonso, de én azt se tartanám számunkra olyan "örömtelinek", ha az olasz maradna. Kicsit megfáradt már ez a kapcsolat, de lehet, hogy ez az év inkább csak kisiklás volt, nagyon sokat tett le itt az asztalra az olasz, Kroos hirtelen távozása is nagy űrt hagyott, lehet hogy ez volt a legnagyobb probléma és ki tudja küszöbölni.
Szerintem az elmúlt hónapoban kontraproduktív volt ez a nyomásgyakorlás, egyértelműen elkezdett elmaradni a részrehajlás az irányukba, sőt, szerintem hónapok óta ők jönnek ki rosszul a kétes esetekből, otthon és amúgy BL-ben is. Nem vészesen, de inkább így áll most a dolog. Szerintem elegük lett ebből a bíróknak.
Xabinak azért nem csak egy szezonja volt, hanem kettő.

Az elsőben extrémen túlteljesített a keretével, a másodikban meg úgy kb jó értelemben hozta amit kell. Mindkét sorozatban a náluk egyedüliként jobb német csapat ütötte őket, a BL-t meg ráadásul szokni kell, lásd Arteta, aki szintén lépésről lépésre megy fel, főleg olyan kerettel, akik BL-t csak tv-ben láttak előtte, itt azért más lenne a történet.
Szerintem is ha pótolják Kroost, Ancelotti visszatérne, csak az a baj, hogy így is a világ talán legerősebb, és kétségkívül legnagyobb értékű középpályás és támadósora áll a rendelkezésére. Két csapatrész is elvileg a világ legjobbja. És ebből képtelen egy nézhető focit, bármit összehozni, amiben a szervezettség szikráját lehet látni. Általában is arról szól a focija, hogy legyen nála a legtöbb világsztár, és majd ők megoldják (Milanban is övé volt szerintem bőven a legerősebb keret Európában, szerintem a világ akkoriban legjobb focistájával), és most még ez sem megy neki. Ha nincs agy a középpályán, át lehet szervezni a struktúrát szépen, ahol ezt megkerülik. De ilyet sem láttunk, ő erre képtelen. Ha pótolják is Kroost, nem biztos, hogy az új játékos beválik, és ha egyedül nem lesz magától zseni, megint 0 foci és 0 eredmény lesz.
A Madrid drukkerek szerintem azért most már vágynak némi struktúrára, valami modern elképzelésre, valami focira is, mert hétről hétre szenvednek a TV előtt ezzel az elképzelés nélküli semmivel. És ha ez eredményekkel párosul, még akkor is elég idegesítő egy űrfocira képes kerettől, de ha nem... Idén azért tényleg csak a madridi mentalitás tartja őket a biztos BL helyeken, annyira gyengék játékban. Ha csak egy világklasszissal kevesebb menthetné meg a sejhaját, és 3-4 ilyen utolsó perces meccset ha nem nyertek volna meg a rengetegből, ott lennének valahol a Bilbao környékén, és nézegethetnének hátra a Betisre
A bírókról csak annyit, hogy nem igazán emlékszem, olyan nagy hibákra, hogy a legkevesebb balhét is kelljen csinálni (bár lehet csak nem emlékszem). Ugyannyi tévedés van más meccseken is szerintem, csak mondjuk egy Espanol- Alavest senki nem szokott nézni. De az már tényleg gond, ha kiscsapatok ellen egy megadott/meg nem adott tizenegyesen kell kifakadni egy pontvesztésért vagy a játékvezetőt okolni.
Mbappé "eltiltása" után például nem tudom mekkora háború tört volna ki, ha ez velünk történik.
Persz, hogy több szezonja volt, egy kiemelkedőt írtam, az EL-t csak azért tettem oda, mert arra lehet hivatkozni, hogy bejutott egy fináléba, csak az kicsit csalóka, és nemzetközi szinten inkább csalódás, mint siker. Ahogy a BL-ben is nagyon csúnyán kipattant. Esélyesebb volt a Bayern, ez a tény, de baromira tiszta volt. Ezt csak azért írtam, hogy nem vagyok biztos benne, hogy olyat tudna hozni, amit elvárnak és talán Ancelotti maradásával nem járnának rosszabbul.
Arteta ebből a szempontból kicsit más, tőle nem várják el, hogy minden szezonban ott legyen a bajnoki cím közelében vagy a BL-ben minimum az elődöntőig jusson és mindezt szép focival. Főleg nem kapna 5-6 évet egy Real edző több komoly sikerév nélkül.
Kroost egy az egyben nem tudom kivel tudnák pótolni, de az alapvető struktúrát sem lehet úgy egyik pillanatról a másikra megváltoztatni, hogy működjön. Ahhoz például, hogy Pedrinek ilyen szinten kijöjjenek az érdemei, erősségei és mindez meg is határozza, időre, emberekre és váltásra volt szükség. Formációváltás, olyan játékost mellétenni, akinek a játéka igazodni tud stb. De ez több játékosra is igaz.
A kp-ról és a támadósorról én max. azt mondanám, hogy értékben nagy. Szerintem itt mutat leginkább fals képet a tm Egy Tchouameni képelen bármit is hozni, ami egy Real kp-hoz kellene, ahogy pl. Camavingáról sem mondanám, hogy bármely top csapatban kezdő szint. Ráadásul iszonyatosan sokat számít kiket, hogyan milyen feladattal raksz fel. Ha pl. nálunk egy Pedri-Olmo duó mellé egy minődégi (direkt nem mondom klasszist pláne nem neveket) játékost, nagyítóval kellene keresni erősebbet, papíron összehasonlíthatatlan.
A támadósor pláne. A jelenlegi legjobb triójuk közel 500 milliót tesz ki (és jelenleg legjobb korban vannak). A PSG-nél, ahol szintén névre és tudásra magas szintűek játszanak, kevesebb mint a fele. És egyenként, minőségben sem maradnak el igazán egymástól.
Azt azért kicsit túlzásnak érzem, hogy nézhetetlen, inkább nyögvenyelős a játék, helyenként egy kiscsapatét mutatja. De ami a legnagyobb gond, hogy ez elég konstans, illetve nem hoz kiszenvedett pontokat. Bár ezt két véleményt lehet, hogy szinonímaként gonddolod.