bence0330 írta: ↑2025.04.20. 22:17:40
Troym írta: ↑2025.04.20. 18:51:13
Egy utolsó dolog:
A saját térfélen nincs les, a 3. Celta gólnál a legutolsó emberünk kb 70 méterre volt a kapujától, kb 20 méterre a félpályától, az milyen lestaktika szeretne lenni? Még a Celta csatár is 10 méterre a saját térfél szélétől kapta a labdát, kb 5-10 méter előnyben, ezt 17, 25, 33, 41 éves középhátvéd is tudja, hogy ilyet nem csinálunk.
Ez mind igaz, de az aztán tuti, hogy nem magától ment fel az egész védősorunk teljesen, mentünk az eredményért, all int toltunk, még a saját sztenderdünk szerint is. Én tutinak érzem, hogy edzői utasításra történt, innentől meg persz, hozhattak volna szuperextrát a védőink, de az meg nem elvárható.
Ez Flick ball, sőt, annak is az extremitása. Benne volt, hogy kapunk kettőt, és az is, hogy rúgunk hármat, és mindkettő bejött.
Ha megnézzzük a helyzeteket és gólokat, de igazából az egész meccset egyértelmű, hogy Raphinha és Baldé hiánya volt a meghaztározó. Ennek a két embernek a hiányát egyszerre (!) nem bírja el a csapat. Védelemben és támadásban is meghalt az oldal, Torres alapból beljebb játszik, visszaérni pedig képességeiből adódóan sem tud úgy mint a brazil, GM pedig amellett, hogy nem egy top játékos, ő is nagyon gyenge napot fogott ki. De taktika ide vagy oda két gólunk is egyéni hibákból kaptuk. Tek rosszul mérte fel a helyzetet (pár perccel később egy hasonló szituációban például nagyot fogott) nem egy kijátszott helyzetből, ahogy az Inoigo-De Jong bénázás is "ártatlan" volt. Ráadásul, ha nincs a feljebb tolt védelem, annyi labdaszerzés és lesreállítás ki nagyságrendekkel több veszélyes támadást építhetne fel az ellenfél, amiből jó eséllyel több gólt is kaphatnánk. Csak itt ez látványosabban jön ki, mind a pozitív mind a negatív oldala.
Tek-et és GM-et elővenni pedig nem korrekt. A tegnapi előtt zsinórban 11 meccsen 6 gólt kapott, köztük hat clean sheet (nem néztem utána, de szerintem ez egész Európában a legjobb stat). És bravúrokat is láthattunk tőle, de ez a szapult védelmünkről is elmondható. Eddig ráadásul a lengyel top kapusként volt beállítva aki simán elsőszámú kapus, veri MAtS-ot stb.
Ahogy GM teljesítménye is jó ideje nagyon korrektként van elkönyvelve, Inigo a liga idei legjobb védője stb.
Távolról sem hoztunk jó meccset, sok hiba volt elől és hátul is, főleg az első 2/-3-ában amit az ellenfél ki is használt, ezen javítani kell nem vitás, de nem kellene elfelejteni az eddigi zsinórban, hónapokon keresztül hozott játékot és eredményeket. Ahogy a BVB elleni 4:0 sem jelentette, hogy sima Inter/Bayern verés lesz.
Azt most meg sem említem, hogy nem először bizonyítja a csapat, hogy nincs lefutott meccs.