Bajnokok Ligája & Európa Liga

Foci a Barçán kívül
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.04.17. 23:42:32

Hát igen, pár év után villantott végre a Madridi mentalitásból és a klasszisából.

Én sem örülök, nagyon szimpatikus csapat a Lyon.

Lazio meg közben tizenegyespárbajba keveredett. Nem állnak jól ott sem.

Még ez a tizipárbaj is mennyire fordulatos lett... Nem semmi este lett ez a végére.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.04.17. 23:41:33

Az öeg Casemiro mindhárom gólban benne volt itt a hosszabbításban....

Nem örülök a fordításnak, de nagy meccs lett ez így. A síró kisgyereknek, akit mutatott a kamera, örök élmény lesz.
bence0330

2025.04.17. 23:37:32

Micsoda meccs! (Mainoo-t is biztos megéri padoztatni, nincs elég bajuk a legjobbjaik hiányzása nélkül...)

És még lehetett fokozni... Egy meccsen belük kétszer 3 gólos fordítás...
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.04.17. 23:30:03

Lefőtt. A MU mélyrepüléséhez nincs is hasonló a modern futballban, olyan csapatok zuhantak így maximum össze, ahol elfogyott a pénz.

Közben még lehet egy kis esélye a MU-nak, ha 11-es lesz.

Bruno és Casemiro visszahozták. :shock: Oké, a második gólt Mainoo lőtte, de szvsz az előző kettőnek van nagy érdeme a comeback-ben.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára LG 2025.04.17. 23:38:07-kor.
bence0330

2025.04.17. 23:18:25

Amikor 2-3 éve még L1-t néztem, Cherki nálam top5 volt a bajnokságban, azóta se lett gyengébb...

A United meg pont úgy játszik, ahogy egy 14. helyezett csapatnak kell. Elképesztő ez a csapat, Flickkel szerintem mennének a bajnokságért. Klasszisok, meg nagyon komoly játékosok felejtenek el focizni teljesen. Antony példája is jó, ahogy kiszabadult onnan, újra komoly szint. Az évtized játékostemetője lett, a mi sötétebb korszakunkat is bőven alulmúlva. Mentalitásban is lúzerebbek lettek, mint kb bárki.

Lazio alighanem megfordította.

Kész, ezek összeomlottak. De nem tudom, ki kell-e rúgni Amorimot, két jó edző csődöl be egymás után, nagyobb gondok vannak ott szerintem. De örülök, hogy a CSAPAT nyer ezen a meccsen. A Lyon előtt le a kalappal, nagyot mennek.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.04.17. 23:17:10

Ott van! Cherki! De nagyot megy ezen a két meccsen!
bence0330

2025.04.17. 23:13:44

LG írta:
2025.04.17. 23:10:27
Ebből nagyon űgy tűnik, hogy nem volt semmi.
https://x.com/Ren01int/status/1912974012797563089

Már csak ezért is szurkolok a Lyonnak, hogy behúzzák valaohogy. [-o<
A játékos sem igazán reklamált, szerintem koccantak a lábak, a szabálytalanság szerintem megvolt, megint más kérdés, ért-e ez második sárgát - szerintem nem. Továbbra is a begyöpösödött, szánalmas, értelmetlen szabályok áldozata tud lenni egy csapat. Jövőre már remélem vizsgálják a 2. sárgákat is.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.04.17. 23:10:27

Ebből nagyon űgy tűnik, hogy nem volt semmi.
https://x.com/Ren01int/status/1912974012797563089

Már csak ezért is szurkolok a Lyonnak, hogy behúzzák valaohogy. [-o<

Nem követem amúgy a Lyon, de a párharc alapján Cherki elég jónak tűnik. És ahogy nézem, a statisztikái elég jók.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára LG 2025.04.17. 23:15:05-kor.
bence0330

2025.04.17. 23:00:58

LG írta:
2025.04.17. 22:54:12
bence0330 írta:
2025.04.17. 22:40:27

Na, közben a United-nél rezeg jobban a léc, ha ezt is bukják, az aztán megkoronázza a szezonjukat. :D Mondjuk ez a Lyon nem véletlenül hajt BL helyekre otthon is a tavalyi blama után, elég szépen össze vannak rakva.
2-0-ról azért le kellett volna hozni. A Lyon pedig nem rossz csapat, de ha ők mennének tovább, kb. a legesélytelenebbek lennének nálam a 4 közül. Mondjuk a MU-ban sem bízom. Szerintem a Bilbao lesz a befutó. Elvileg a Spurs is odérhetne, de náluk nem szokás trófeát nyerni. :D

Közben emerelőny a MU-nál, azért így tényleg illene...
Az talán nem is kérdés, hogy a Bilbao a legjobban összerakott csapat a megmaradtak közül.

Lazio is menti eddig a párharcot, ott is hosszabbítás van.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.04.17. 22:54:12

bence0330 írta:

Na, közben a United-nél rezeg jobban a léc, ha ezt is bukják, az aztán megkoronázza a szezonjukat. :D Mondjuk ez a Lyon nem véletlenül hajt BL helyekre otthon is a tavalyi blama után, elég szépen össze vannak rakva.
2-0-ról azért le kellett volna hozni. A Lyon pedig nem rossz csapat, de ha ők mennének tovább, kb. a legesélytelenebbek lennének nálam a 4 közül. Mondjuk a MU-ban sem bízom. Szerintem a Bilbao lesz a befutó. Elvileg a Spurs is odérhetne, de náluk nem szokás trófeát nyerni. :D

Közben emerelőny a MU-nál, azért így tényleg illene... mondjuk érdekes szituációból jött a piros.
bence0330

Igen, valahogy így érzem én is. Persze semmi nem garantálja, hogy kialakítjuk azt az előnyt, de szerintem hazai pályán a jelenlegi free-flowing stílusban több esélyünk van több gól lőni nyomás nélkül. Aztán majd kiderül.

szbsz
Capitá del Barça

2025.04.17. 22:37:40

bence0330 írta:
2025.04.17. 21:53:52
Rdinho10 írta:
2025.04.17. 13:15:34
Nagy okossag jo helyen vegezni az alapszakaszban,ha kb semmi elony nem szarmazik…megint itthon kezdjuk a parharcot.
Mondjuk nem tudom, ez nem előny-e nekünk most ezzel a stílussal, amit tolunk. Az elsőt nyomás nélkül tudjuk játszani, és ha jó formában vagyunk, abból akárhány gól összejöhet. Aztán max szenvedünk a visszavágón egy sort. Ha fordítva lenne, nem tudom, összejöhetne-e ilyen örömfoci, lehet a Dortmund elleni sem lett volna ilyen sima fordítva. Más győzelmi kényszerben játszani.

Hú de kár, hogy nem ment be az a Fernandes lövés, a sorozat gólja lehetett volna akár. Egyelőre úgy néz ki, két angol nap lehet egymás után, az Arsenal után egyelőre továbbjutásra áll a MU, Tham, CFC trió a kisebb ligákban, bár a Tham esetében azért rezek a léc. Szerencsére a Betis is tartja a spanyolokat, illetve a Bilbao is továbbjutásra áll.
Az anti-focizó Inter ellen szerintem is jobb, hogy mi kezdünk otthon, ahol ki tudunk alakítani a visszavágóra egy 1-2 gólos előnyt. Így az Inter nem fogja tudni játszani a saját bunker fociját két meccsen keresztül...
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
bence0330

2025.04.17. 21:53:52

Rdinho10 írta:
Nagy okossag jo helyen vegezni az alapszakaszban,ha kb semmi elony nem szarmazik…megint itthon kezdjuk a parharcot.
Mondjuk nem tudom, ez nem előny-e nekünk most ezzel a stílussal, amit tolunk. Az elsőt nyomás nélkül tudjuk játszani, és ha jó formában vagyunk, abból akárhány gól összejöhet. Aztán max szenvedünk a visszavágón egy sort. Ha fordítva lenne, nem tudom, összejöhetne-e ilyen örömfoci, lehet a Dortmund elleni sem lett volna ilyen sima fordítva. Más győzelmi kényszerben játszani.

Hú de kár, hogy nem ment be az a Fernandes lövés, a sorozat gólja lehetett volna akár. Egyelőre úgy néz ki, két angol nap lehet egymás után, az Arsenal után egyelőre továbbjutásra áll a MU, Tham, CFC trió a kisebb ligákban, bár a Tham esetében azért rezek a léc. Szerencsére a Betis is tartja a spanyolokat, illetve a Bilbao is továbbjutásra áll.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.04.17. 18:54:58

gránit írta:
2025.04.17. 18:00:47
Chino írta:
2025.04.17. 11:08:33

Szerintem borzasztóan túl van fújva ez az Internek nem lehet gólt lőni, mert annyira jól védekeznek, meg buszozós csapat és csak átlövésből lehet betalálni stb. A Bayern például megmutatta, hogy ennek bőven az ellentettje igaz. Nem egyszer tiszta ziccerig vagy nagy helyzetig játszották a tizenhatoson belül, beadásból többször veszélyeztettek, bőven megvoltak az ilyen lehetőségeik.
A bajnokságban nyújtott szereplésük is ezt mutatja. Erős csapat, szerintem nem meglepetés a top4 (Spanyolország top 1., Franciaország top1, Olaszország top1), de kapják azért ott is a gólokat. Még otthon is vannak náluk kevesebb gólt kapó csapatok. Nem látom, miért ne lehetne ennek az Internek gólt lőni.

Emellett én is azt gondolom, hogy a 4-0 tudatában játszottak a mieink, amiről a közelmúlt tapasztalataiból tudjuk, hogy könnyen rá lehet így fázni, de most belefért. Az alig egy hete elért 4-0 semmivel nem kevésbé tartozik hozzá a történethez, mint ez az 1-3, ami idegenben egyébként sem a világvége. Az a 4-0 is megmutatta, hogy képesek vagyunk bárki ellen hengerelni, és ezt ebben a szezonban már nagyon sokszor megmutattuk, erős csapatok ellen. 4-5 gól a Madridnak, 4 gól az Atletinek, 4 gól a Bayernnek, 4 gól a Dortmundnak, nincs az a csapat, amelyet ne tudnánk megszórni.
Azért az várható, hogy ellenünk teljesen más stílusban fognak játszani, mint a bajnoki meccseiken. Nem azt mondom, hogy nem lehet nekik gólt lőni, de nehezebb lesz, mint a felsorolt csapatok ellen.
gránit
Director del Fútbol

2025.04.17. 18:00:47

Chino írta:

Szerintem borzasztóan túl van fújva ez az Internek nem lehet gólt lőni, mert annyira jól védekeznek, meg buszozós csapat és csak átlövésből lehet betalálni stb. A Bayern például megmutatta, hogy ennek bőven az ellentettje igaz. Nem egyszer tiszta ziccerig vagy nagy helyzetig játszották a tizenhatoson belül, beadásból többször veszélyeztettek, bőven megvoltak az ilyen lehetőségeik.
A bajnokságban nyújtott szereplésük is ezt mutatja. Erős csapat, szerintem nem meglepetés a top4 (Spanyolország top 1., Franciaország top1, Olaszország top1), de kapják azért ott is a gólokat. Még otthon is vannak náluk kevesebb gólt kapó csapatok. Nem látom, miért ne lehetne ennek az Internek gólt lőni.

Emellett én is azt gondolom, hogy a 4-0 tudatában játszottak a mieink, amiről a közelmúlt tapasztalataiból tudjuk, hogy könnyen rá lehet így fázni, de most belefért. Az alig egy hete elért 4-0 semmivel nem kevésbé tartozik hozzá a történethez, mint ez az 1-3, ami idegenben egyébként sem a világvége. Az a 4-0 is megmutatta, hogy képesek vagyunk bárki ellen hengerelni, és ezt ebben a szezonban már nagyon sokszor megmutattuk, erős csapatok ellen. 4-5 gól a Madridnak, 4 gól az Atletinek, 4 gól a Bayernnek, 4 gól a Dortmundnak, nincs az a csapat, amelyet ne tudnánk megszórni.
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.04.17. 17:07:19

vg99 írta:
2025.04.17. 15:00:23
Először vesztettünk idén, nehogy már bárki megruház minket..
(egy megnyert párharcba álltunk bele egy utazással, fizikailag, fejben fáradtan és lazán)
Bírom, hogy egy pillanat alatt összeomlanak sokan itt.
Jó csapatunk van na. Túl vannak hajtva, igen. De idén hány meccset fordítottunk meg, sokkal erősebbek vagyunk mentálisan.
De most tényleg az a szakasz jön, hogy minden meccs egy döntő meccs, és csak arra kell koncentrálni.
A BL elődöntő és kupadöntő rész a legdurvább, de az Inter 2 meccsen messze nem verhetetlen. A BL döntő soká van.
A bajnokságban van előnyünk, könnyebb meccsek, mint a Madridnak. Tudom, nekik nincs BL, de jobb helyzetben vagyunk.
Ez már mindenhogy szép év, ami szuper eredményes is lehet, amellett hogy szerintem mindenki pontosan látja a gyengeségeket, hiányokat. Persze pénz még lehet, hogy mindig nem lesz bestoppolni ezeket.
De már így is gratula mindenkinek! Mi már nyertünk!
Én sem èrtem ezt! De ez a fórum ilyen többen ezért sem tevényiednek màr annyit mint korábban. A Dortmund elleni meccs olyan volt, h a fiuk tutira vették a továbbjutást ès nem is koncentráltak eléggé ( csomó lehetőséget elbaltáztak) nem rossz csapat az a Dortmund, de én bàrmennyibe mernék fogadni, h ha komoly tétje lenne az adott meccsnek 10/8 szór vernénk őket!
Szerintem az Inter egy undorító focit fog ellenünk játszani tele szabálytalansággal nincs kizárva, h hosszabíttás lessz a vége, de sztem továbbmegyünk! A döntőben a Psg ellen lenne igazán nehéz dolgunk rohad erősek lettek.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.04.17. 16:46:47

Chino írta:

Szerintem borzasztóan túl van fújva ez az Internek nem lehet gólt lőni, mert annyira jól védekeznek, meg buszozós csapat és csak átlövésből lehet betalálni stb. A Bayern például megmutatta, hogy ennek bőven az ellentettje igaz. Nem egyszer tiszta ziccerig vagy nagy helyzetig játszották a tizenhatoson belül, beadásból többször veszélyeztettek, bőven megvoltak az ilyen lehetőségeik. A meccs végén is már, amikor 10 emberrel védekeztek a hosszabbításban könnyedén jöhetett volna a 2x15 perc Ha ugyanezzel a játékkal a németek jutnak tovább szerintem nem sok ember van aki azt mondaná, hogy nem ők jutottak megérdemelten tovább és pláne nem azt, hogy az olaszok ellen nehezebb lenne.
A Serie A-ban több gólt kaptak, mint mi a La Lagiában (na jó, egy meccsel többet játszottak), de ha megnézzük az olaszoknál a top4-ben is ők a leggyengébbek ilyen szempontból. A Bl-ben lehet, hogy kevés gólt kaptak, de a Young Boysnak, Spartának, Lipcsének, Arsenalnak is egyet rúgtak, ami a lehető legveszélyesebb eredmény. Még az olyan kiscsapatok is, mint mondjuk az első kettő (bár én a németeket is ide venném) is simán találhatnak bármikor egy gólt, jön egy szöglet, bármilyen pontrúgás, szinte tökéletes helyzetkihasználás 90 perc alatt, már bukta az egész. Arról nem is beszélve, hogy a rotáció is sokkal nehezebb. Jól jellemzi (ha a nagyokat nézzük) a City-Arsenal-- Bayer trió, akik ellen 1 gólt kaptak mégis egy 1-1-1-et hoztak, ahogy a Bayern is megmutatta, hogy borzasztó helyzetkihasználással is 3 gólt simán oda lehet tenni.
Amitől valamennyire "félnék", hogy ha a németek és mi is kifogunk egy hasonlóan jó napot, durván benne van akármilyen eredmény vagy esély a továbbjutásra, megkockáztatok egy 50-50-et. Ha az olaszok ellen lehozzuk, azt amit többnyire az egész szezonban kevés lehetőséget látok, hogy ne menjünk tovább.
Ami kicsit idegesít, hogy megint otthon kezdünk, ráadásul 3 nappal az odavágó előtt jön a Real elleni döntő, aminek a presztízst leszámítva is komoly tétje van. Aztán a visszavágót követően egy újabb Clasicó, ami lehet, hogy ha nem is dönti el a bajnokságot, de rákenyszerít, hogy az utoolsó pillanatig harcolni kelljen.

Az esélyek a BL-ben szerintem semmit nem változtak az előző kör óta. Az Arsenal-Real párharcban benne volt egy angol továbbjutás, még ha nem is ilyen simán. Egy tavalyi, de inkább tavalyelőtti Real/Arsenal esetében abszolút ellentétes lenne a vélreményem, de az idei szezont alapul véve, minden sorozatot tekintve hasonlóan haladnak.Annak ellenére, hogy bőven benne van a duplázás még nekik. Az, hogy a PSG, most mit játszott a visszavágón én nem tartom értékmérőnek, ettől nem gyengébbek vagy kevésbé esélyesek, ahogy mi sem. Talán ott is az lehetett a gond, hogy már az első meccsen eldőltnek tűnt és ezt ők is elhitték, főleg egy kétgólos vezetés után. (nálunk is kicsit hasonló lehetett a gond) Nem csak klasszisok vannak ott, de csapat és csapatrészek szintjén is borzasztóan erősek. Kvarával egy még brutálisabb támadósor, talán csak mi vehetjük fel velük a versenyt, nagyon stabil kp Vitinha "vezetésével", talán a hátsó tengely a leggyengébb, de az is tele top játékossal. Plusz van egy jó edzőjük, ak összekapta őket. Persze a BL kicsit más, viszonylag ritkán húzzák be az egyértelmű esélyesek.
Az, hogy az Arsenalnak mennyire lesz éles a bajnokság nem igazán tudom. Ha a Newcastle addig bukik, lehet, hogy már nekik sem lesz olyan szoros és akkora tétje.

Legyen így [-o< [-o<
Kíváncsi leszek Flick taktikájára, beugrott az Atleti elleni CDR visszavágó meccs, szerintem simán meghúzza azt hogy hasonló módon megyünk ki az Inter ellen mint amikor le 0-1-eztük az Atletit, vagy még ha nem is annyira biztonságra játszva, de nem is YOLO üzemmódban fogunk fejetlenül nekik rontani.
A 4-4 után látványosan tanult Flick a hibájából és sokkal óvatosabban mentünk ki ellenük a visszavágón, meg is leptük Simeonet vele. NA egy olyan szervezett játék mint azon az Atleti elleni meccsen, kicsit jobb támadójátékkal(akkor azért eléggé maguk alatt voltak a támadóink) jó helyzetkihasználás és meglehet az Inter ellen, főleg ha Raphinháék is a gyilkos BL üzemmódba kapcsolnak.
Ami bíztató jel hogy az Inter 2-0-ról beállva is kapott 2 gólt, és nagyon közel volt a 3-madik is, de nagyon észnél kell lennünk mert a Bayern ellen is 3 perc alatt fordítottak, szögleteknél is nagyon figyelni kell.

Alapvetően én is a hazai visszavágó pártján vagyok, viszont szerintem az Inter ellen még lehet hogy előnyösebb is hogy otthon kezdünk, ott nagyobb eséllyel szerezzük meg a vezetést, onnantól pedig az Inter kevésbé játszhatja a saját játékát ami nekünk kedvez.
Ami még előny hogy az Internek sem egyszerű a naptára, ott még élesebb a bajnoki versenyfutás mert jelenleg 3 pont előnyük van, nekik 27-én lesz a meccsük az AS Roma ellen ami nem lesz sétagalopp és majdnem 1 nappal kevesebbet tudnak pihenni + utazás.
Baldé visszatérése is kulcsfontosságú lesz, meg az hogy milyen állapotba lesznek a szélsőink. Flick ma-holnap pihenőt adott a srácoknak, azt hiszem rájuk is fér.(Reméljük nem Dubai-ba kirándulásra használják fel megint :lol: )
Tomsa
Entrenador del Barça

2025.04.17. 16:11:34

Én egyszerűen tippelek: nem szabad, hogy előnyben legyen az Inter egy percre sem és miénk a trófea. A döntőben egy meccsen ott leszünk mentálisan. Persze ehhez kell, hogy ne legyenek sérülések és Balde is jó lenne. A PSG bőven ráfázhat a pihengetéssel, ellenünk még a 6-1 gatya is megzizzenhet a fejükben. Szerintem ez egy korrekt top4, annyit kérek ne a játékvezetésről szóljon.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.04.17. 15:03:37

Rdinho10 írta:
Azért az -2 meccs nekünk nagyon kellett. De pl. a Liverpool hiába végzett az 1. helyen, megkapta a legjobb formában lévő csapatot, de ezt nem lehetett előre kiszámítani.
Azért elég meredek, hogy a teknősbéka nélküli, de lehetne mondani a Messi-Neymar nélküli psg ahol Dembele megy nagy szezont fog épp felérni európa trónjára. Azért erre nem sokan fogadtak szerintem.
Még azért oda is kell érniük, de az tény, hogy jobbak lettek. Ez azt mutatja, hogy 2025-ben fontosabb, hogy csapatszinten legyen kémia, mint 1-2 két kiemelkedő klasszis. Nemcsak a PSG-t, de szerintem ezt a top 4-et is kevesen várták.
vg99
Capitá del Barça

2025.04.17. 15:00:23

Először vesztettünk idén, nehogy már bárki megruház minket..
(egy megnyert párharcba álltunk bele egy utazással, fizikailag, fejben fáradtan és lazán)
Bírom, hogy egy pillanat alatt összeomlanak sokan itt.
Jó csapatunk van na. Túl vannak hajtva, igen. De idén hány meccset fordítottunk meg, sokkal erősebbek vagyunk mentálisan.
De most tényleg az a szakasz jön, hogy minden meccs egy döntő meccs, és csak arra kell koncentrálni.
A BL elődöntő és kupadöntő rész a legdurvább, de az Inter 2 meccsen messze nem verhetetlen. A BL döntő soká van.
A bajnokságban van előnyünk, könnyebb meccsek, mint a Madridnak. Tudom, nekik nincs BL, de jobb helyzetben vagyunk.
Ez már mindenhogy szép év, ami szuper eredményes is lehet, amellett hogy szerintem mindenki pontosan látja a gyengeségeket, hiányokat. Persze pénz még lehet, hogy mindig nem lesz bestoppolni ezeket.
De már így is gratula mindenkinek! Mi már nyertünk!
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2025.04.17. 14:36:07

Azért elég meredek, hogy a teknősbéka nélküli, de lehetne mondani a Messi-Neymar nélküli psg ahol Dembele megy nagy szezont fog épp felérni európa trónjára. Azért erre nem sokan fogadtak szerintem.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.04.17. 14:04:22

madridek hetvegen Bilbaot fogadjak majd mennek a Getafehoz,ha valamelyiken x elnek mar van egy kis mozgasterunk(ha mi hozzuk meccseinket)
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.04.17. 13:21:52

Barcaman1993 írta:
2025.04.17. 10:38:19
Saviola írta:
2025.04.17. 09:32:18
A dortmundi visszavágó előtt azt írtam volna, van esélyünk az Inter ellen is, azóta már nem így gondolom.

Továbbra sem tudunk buszozós csapatok ellen nyerni, mert nincsenek átlövéseink, cserébe mostanában a lestaktika is sokszor besül, ami kontrára építő ellenféllel szemben elég veszélyes.

Arról nem is beszélve, hogy még mindig 3 fronton megyünk, sokat fog számítani, hogy mik a prioritások a csapatnál, amit én nem tudnék belőni. Megyünk a ligáért és a kupáért, mindkét oldalon a real az ellenfél, a BL meg alapból nagy jelentőségű. Matekban is.

Nem tudom, mit fogunk elengedni, ha egyiket sem, akkor mind a hármat bebukhatjuk.

Ezért lett volna a betis elleni meccs létfontosságú, mert 6 pont adott volna egy kis mozgásteret, ez a 4 semmire nem elég. Azért sem, mert a real tegnapi búcsújával már csak a bajnokságra kell koncentrálniuk, meg a kupa döntőre, illetve nyomni fogja őket, hogy már csak ott van esélyük, így szerintem melegben leszünk a clássicón is, plusz, biztos vagyok benne, hogy szórunk még el pontokat.

Komoly feladat, mindenesetre nem gondoltam volna, hogy így fogunk állni, le a kalappal a srácok előtt, mégis, csalódás lenne, ha nem nyernénk semmit.
A kupadöntőig nem lesz több meccsünk, mint a Reálnak, azonosak lesznek a feltételek. A bajnoksághoz meg ismét tudok gratulálni a ligának, hogy a Klasszikust a BL elődöntő utánra tették. Nyilván ez most nekünk pech, de ettől függetlenül, ha a Real továbbjut, akkor nekik is az lenne. 5 meccs alatt 2x játszunk a Reaállal, meg 2x az Interrel is. Szép menet lesz. Annyi szerencsénk van, hogy van közte egy Valladolid meccs, azért azt a B sorral is illene behúzni.
Igen, ezért is írtam, hogy nagyon nehéz súlyozni, mert, - szerintem - 3 meccsnek minimum lesz tétje, de esélyesen 4-nek is, nem tudunk spórolni. Ha megtoljuk mindet gálakezdővel, az utolsó kettőre elfáradnak, ha rotálunk, akkor meg a minőség esik. Nem egyszerű.
Chino írta:

Szerintem borzasztóan túl van fújva ez az Internek nem lehet gólt lőni, mert annyira jól védekeznek, meg buszozós csapat és csak átlövésből lehet betalálni stb. A Bayern például megmutatta, hogy ennek bőven az ellentettje igaz. Nem egyszer tiszta ziccerig vagy nagy helyzetig játszották a tizenhatoson belül, beadásból többször veszélyeztettek, bőven megvoltak az ilyen lehetőségeik. A meccs végén is már, amikor 10 emberrel védekeztek a hosszabbításban könnyedén jöhetett volna a 2x15 perc Ha ugyanezzel a játékkal a németek jutnak tovább szerintem nem sok ember van aki azt mondaná, hogy nem ők jutottak megérdemelten tovább és pláne nem azt, hogy az olaszok ellen nehezebb lenne.
A Serie A-ban több gólt kaptak, mint mi a La Lagiában (na jó, egy meccsel többet játszottak), de ha megnézzük az olaszoknál a top4-ben is ők a leggyengébbek ilyen szempontból. A Bl-ben lehet, hogy kevés gólt kaptak, de a Young Boysnak, Spartának, Lipcsének, Arsenalnak is egyet rúgtak, ami a lehető legveszélyesebb eredmény. Még az olyan kiscsapatok is, mint mondjuk az első kettő (bár én a németeket is ide venném) is simán találhatnak bármikor egy gólt, jön egy szöglet, bármilyen pontrúgás, szinte tökéletes helyzetkihasználás 90 perc alatt, már bukta az egész. Arról nem is beszélve, hogy a rotáció is sokkal nehezebb. Jól jellemzi (ha a nagyokat nézzük) a City-Arsenal-- Bayer trió, akik ellen 1 gólt kaptak mégis egy 1-1-1-et hoztak, ahogy a Bayern is megmutatta, hogy borzasztó helyzetkihasználással is 3 gólt simán oda lehet tenni.
Amitől valamennyire "félnék", hogy ha a németek és mi is kifogunk egy hasonlóan jó napot, durván benne van akármilyen eredmény vagy esély a továbbjutásra, megkockáztatok egy 50-50-et. Ha az olaszok ellen lehozzuk, azt amit többnyire az egész szezonban kevés lehetőséget látok, hogy ne menjünk tovább.
Ami kicsit idegesít, hogy megint otthon kezdünk, ráadásul 3 nappal az odavágó előtt jön a Real elleni döntő, aminek a presztízst leszámítva is komoly tétje van. Aztán a visszavágót követően egy újabb Clasicó, ami lehet, hogy ha nem is dönti el a bajnokságot, de rákenyszerít, hogy az utoolsó pillanatig harcolni kelljen.

Az esélyek a BL-ben szerintem semmit nem változtak az előző kör óta. Az Arsenal-Real párharcban benne volt egy angol továbbjutás, még ha nem is ilyen simán. Egy tavalyi, de inkább tavalyelőtti Real/Arsenal esetében abszolút ellentétes lenne a vélreményem, de az idei szezont alapul véve, minden sorozatot tekintve hasonlóan haladnak.Annak ellenére, hogy bőven benne van a duplázás még nekik. Az, hogy a PSG, most mit játszott a visszavágón én nem tartom értékmérőnek, ettől nem gyengébbek vagy kevésbé esélyesek, ahogy mi sem. Talán ott is az lehetett a gond, hogy már az első meccsen eldőltnek tűnt és ezt ők is elhitték, főleg egy kétgólos vezetés után. (nálunk is kicsit hasonló lehetett a gond) Nem csak klasszisok vannak ott, de csapat és csapatrészek szintjén is borzasztóan erősek. Kvarával egy még brutálisabb támadósor, talán csak mi vehetjük fel velük a versenyt, nagyon stabil kp Vitinha "vezetésével", talán a hátsó tengely a leggyengébb, de az is tele top játékossal. Plusz van egy jó edzőjük, ak összekapta őket. Persze a BL kicsit más, viszonylag ritkán húzzák be az egyértelmű esélyesek.
Az, hogy az Arsenalnak mennyire lesz éles a bajnokság nem igazán tudom. Ha a Newcastle addig bukik, lehet, hogy már nekik sem lesz olyan szoros és akkora tétje.
Nem verhetetlenek, de agyonhajtva bárki megruház minket, ez kiderült kedden. Meglátjuk, reménykedjünk a legjobbakban! Sempre!
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Rdinho10
Capitá del Barça

LG
Az Év fórumozója 2016

2025.04.17. 11:10:00

Nálam is PSG, aki egy kicsit kiemelkedik, de bárki megnyerheti. Őket ilyen 60-40 százalékos arányban tartom esélyesnek az Arsenal ellen, a Barcát meg kb. 55-45-ben az Inter ellen. Mindkét párharcon van, aki kicsit favorit, de semmi sincs lefutva, szoros és nehéz meccsekre számítok.
Válasz küldése