Szerintem borzasztóan túl van fújva ez az Internek nem lehet gólt lőni, mert annyira jól védekeznek, meg buszozós csapat és csak átlövésből lehet betalálni stb. A Bayern például megmutatta, hogy ennek bőven az ellentettje igaz. Nem egyszer tiszta ziccerig vagy nagy helyzetig játszották a tizenhatoson belül, beadásból többször veszélyeztettek, bőven megvoltak az ilyen lehetőségeik. A meccs végén is már, amikor 10 emberrel védekeztek a hosszabbításban könnyedén jöhetett volna a 2x15 perc Ha ugyanezzel a játékkal a németek jutnak tovább szerintem nem sok ember van aki azt mondaná, hogy nem ők jutottak megérdemelten tovább és pláne nem azt, hogy az olaszok ellen nehezebb lenne.Saviola írta: ↑2025.04.17. 09:32:18A dortmundi visszavágó előtt azt írtam volna, van esélyünk az Inter ellen is, azóta már nem így gondolom.
Továbbra sem tudunk buszozós csapatok ellen nyerni, mert nincsenek átlövéseink, cserébe mostanában a lestaktika is sokszor besül, ami kontrára építő ellenféllel szemben elég veszélyes.
Arról nem is beszélve, hogy még mindig 3 fronton megyünk, sokat fog számítani, hogy mik a prioritások a csapatnál, amit én nem tudnék belőni. Megyünk a ligáért és a kupáért, mindkét oldalon a real az ellenfél, a BL meg alapból nagy jelentőségű. Matekban is.
Nem tudom, mit fogunk elengedni, ha egyiket sem, akkor mind a hármat bebukhatjuk.
Ezért lett volna a betis elleni meccs létfontosságú, mert 6 pont adott volna egy kis mozgásteret, ez a 4 semmire nem elég. Azért sem, mert a real tegnapi búcsújával már csak a bajnokságra kell koncentrálniuk, meg a kupa döntőre, illetve nyomni fogja őket, hogy már csak ott van esélyük, így szerintem melegben leszünk a clássicón is, plusz, biztos vagyok benne, hogy szórunk még el pontokat.
Komoly feladat, mindenesetre nem gondoltam volna, hogy így fogunk állni, le a kalappal a srácok előtt, mégis, csalódás lenne, ha nem nyernénk semmit.
A Serie A-ban több gólt kaptak, mint mi a La Lagiában (na jó, egy meccsel többet játszottak), de ha megnézzük az olaszoknál a top4-ben is ők a leggyengébbek ilyen szempontból. A Bl-ben lehet, hogy kevés gólt kaptak, de a Young Boysnak, Spartának, Lipcsének, Arsenalnak is egyet rúgtak, ami a lehető legveszélyesebb eredmény. Még az olyan kiscsapatok is, mint mondjuk az első kettő (bár én a németeket is ide venném) is simán találhatnak bármikor egy gólt, jön egy szöglet, bármilyen pontrúgás, szinte tökéletes helyzetkihasználás 90 perc alatt, már bukta az egész. Arról nem is beszélve, hogy a rotáció is sokkal nehezebb. Jól jellemzi (ha a nagyokat nézzük) a City-Arsenal-- Bayer trió, akik ellen 1 gólt kaptak mégis egy 1-1-1-et hoztak, ahogy a Bayern is megmutatta, hogy borzasztó helyzetkihasználással is 3 gólt simán oda lehet tenni.
Amitől valamennyire "félnék", hogy ha a németek és mi is kifogunk egy hasonlóan jó napot, durván benne van akármilyen eredmény vagy esély a továbbjutásra, megkockáztatok egy 50-50-et. Ha az olaszok ellen lehozzuk, azt amit többnyire az egész szezonban kevés lehetőséget látok, hogy ne menjünk tovább.
Ami kicsit idegesít, hogy megint otthon kezdünk, ráadásul 3 nappal az odavágó előtt jön a Real elleni döntő, aminek a presztízst leszámítva is komoly tétje van. Aztán a visszavágót követően egy újabb Clasicó, ami lehet, hogy ha nem is dönti el a bajnokságot, de rákenyszerít, hogy az utoolsó pillanatig harcolni kelljen.
Az esélyek a BL-ben szerintem semmit nem változtak az előző kör óta. Az Arsenal-Real párharcban benne volt egy angol továbbjutás, még ha nem is ilyen simán. Egy tavalyi, de inkább tavalyelőtti Real/Arsenal esetében abszolút ellentétes lenne a vélreményem, de az idei szezont alapul véve, minden sorozatot tekintve hasonlóan haladnak.Annak ellenére, hogy bőven benne van a duplázás még nekik. Az, hogy a PSG, most mit játszott a visszavágón én nem tartom értékmérőnek, ettől nem gyengébbek vagy kevésbé esélyesek, ahogy mi sem. Talán ott is az lehetett a gond, hogy már az első meccsen eldőltnek tűnt és ezt ők is elhitték, főleg egy kétgólos vezetés után. (nálunk is kicsit hasonló lehetett a gond) Nem csak klasszisok vannak ott, de csapat és csapatrészek szintjén is borzasztóan erősek. Kvarával egy még brutálisabb támadósor, talán csak mi vehetjük fel velük a versenyt, nagyon stabil kp Vitinha "vezetésével", talán a hátsó tengely a leggyengébb, de az is tele top játékossal. Plusz van egy jó edzőjük, ak összekapta őket. Persze a BL kicsit más, viszonylag ritkán húzzák be az egyértelmű esélyesek.
Az, hogy az Arsenalnak mennyire lesz éles a bajnokság nem igazán tudom. Ha a Newcastle addig bukik, lehet, hogy már nekik sem lesz olyan szoros és akkora tétje.