bence0330 írta: ↑2025.04.09. 10:48:43
Az egyértelműnek tűnik, hogy ha más szempontokból is, Yamal és Raphinha hatékonyságán/formáján fog múlni a dolog, ami jelenleg sajna kicsit megkérdőjelezhető. A Betis ellen egyik sem volt jó, de remélhetőleg jókor találnak vissza a formájukhoz. Kapu előtt szerintem jelenleg egyiknek sincs önbizalma. De majd meglátjuk.
Gondolom az az érdekes kérdés, hogy ki lesz 10-es poszton, Gavi vagy Fermín. Én nem is tudom, melyikre szavaznék, mindkettőben benne van a váratlan gól, mindkettő harcos, nagyon hasonlóak. Talán Fermín lenne a kezdőm. Ha váratlant akarna húzni Flick, akkor betehetné még Ferránt oda, vagy "szélre" second strikernek, Raphát meg 10-esbe. Kár, hogy Olmóra nem lehet számítani, jó lenne eggyel több meccsdöntő faktor a pályán.
Igazából a mostanság sűrűn kirotált Lewy sem 100%, hogy kezdeni fog, de azért sanszos. Mindegy is, mindketten jó formában vannak, ha megtaláljuk őket.
A belső védősor sem egyértelmű, főleg, hogy Inigo játéka kérdéses. De szerintem kötelező lenne Ara Guirassyék ellen.
Raphinhának szerintem a válogatott meccs tett be kicsit mentálisan, a szombati balhéja sem volt véletlen, annyira nem jellemző. Talán eltelt már annyi idő, hogy teljesen lehiggadjon, fejben helyre rázódjon. És volt ideje rápihenni is a meccsre, legutóbb télen tudott ennyit szusszanni, éles meccseken pedig lehet rá számítani, főleg a BL-ben. Ő szerintem elő fog lépni. Nálam inkább Lewy a kérdőjel. Ha kijön belőle a gyilkos ösztön és hatékony lesz, akár most tovább lőhet minket az elődöntőbe. A lehetőségei minden bizonnyal meglesznek, nagyon kellene hogy most éles legyen.
Ésszel kell majd játszanii, nem összetévesztendő azzal, hogy fejetlenül megyünk előre, de ma este rá kell menni az inkább többet lövünk, mint kapunk taktikára, ehhez kicsit kedvez, hogy eltörölték az idegenben lőtt gólokat. Még ha egyszer-kétszer sikerül is meglógniuk és esetleg egyszer betalálnak, fontosabb hogy meglegyenek elől a gólok. Ha idegenben kezdenénk más lenne a helyzet.
Sanszos, hogy a három "belső védős" taktikával már ellenünk gyúrtak, de Schlotterbeck és Gross hiánya sok mindent átírhat, ahogy arra is kíváncsi leszek Guirassy mellett ki kezd vagy húz-e egymerészet Kovac.
Ugyanakkor itt is alakulhat váratlanul a meccs. Egy olyan forgatókönyv, mint legutóbb Lisszabonban nem jönne jól, bár lehetnénk végre szerencsések és fordított leosztás is előfordulhatna már. Azzal szerintem meg is lenne ma este az egyik elődöntős.
Az idei BL-szezonra alapozva bizakodó vagyok, igazán rossz meccsre nem is emlékszem, még az egyetlen vereségünkre sem mondanám, hogy rosszul teljesítettünk. Leginkább az akkori rendelkezésre álló keretet, de főleg a meccs alakulását tekintve. Amikor a bajnokságban gödörben voltunk, a sorozatban akkor is minden rendben volt. Nyilván a lisszaboni 4:5-féle hibákat nem szabad megismételni.
MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.04.09. 10:38:47
A háttérsztorit nem ismerjük, ha jogos okkal késett igazoltan, akkor más a helyzet, amúgy állítólag Araujo is késett bár ő aligha fog kezdeni

Flick amúgy a meccs előtti beszédről késést szigorúbban veszi mint az edzésről késést
Viszont késéstől függetlenül remélem Yamalt leveszi a 60-adik perc körül amikor szokásosan kezd beszürkülni(addig remélhetőleg eltesz 1-2 gól/gólpasszt

), a BL legfontosabb részére nagyon okosan kéne beosztani a perceit.
Plusz Pena sem az első késése után lett a padra rakva, pedig nem a kihagyhatatlan kategória volt. Egy alapos fejmosás egy fiatal játékosnak talán még jobban is használ, sőt még lehet, hogy a meccsen is jobban odatenné magát emiatt. Aztán hétvégén akár otthon is hagyhatná, túl fontos meccs ahhoz, hogy egy kulcsjátékos kimaradjon a támadósorból. Nem egy olyan mérkőzés, amit csak "hozni" kell, egy egygólos győzelemmel én nem felétlenül lennék elégedett, még ha a játék alapján nem is lenne veszélyben a kimenetel. Koundét is lehetett dobni a padra a hazai Rayo ellen (ráadásul játszott is), de ebben a helyzetben nem vagyok biztos, hogy Flick egyáltalán meghúzta volna.
A Dortmund biztos a visszavágóra fog játszani, egy döntetlen/minimális hátrány, ha nem is jó, de elégséges eredmény nekik, ahhoz, hogy ne így legyen pedig kelleni fog egy Yamal, aki megbontja a védelmet, ziccerbe hozza a társakat.
Bár a hiányában egy olyat sem tartanék működésképtelennek, hogy hátul egy Inigo-Araujo-Koundé trió, előttük de Jong és Pedri egy Baldé-Raphinha "szárnnyal" feljebb tolva pedig Torres, illetve Lewy. Aztán a fáradtabb védelemre mehetne Lewandowski helyett Lamine.