gránit írta: ↑2025.04.07. 11:24:43
Véleményem szerint a szabálytalanságokat kellene komolyabban szankcionálni. Sajnos nagyon kontaktsporttá vált a futball, ami a nézhetőségét is lerontja, kevesebb szép megmozdulást látunk a korábbi időkhöz képest, és sérülésveszélyesebb is. Meg egyébként is a kisebb játéktudásnak, a favágásnak kedvez. A virtuózokat nem védik meg, ami árt a sportnak, a meccsek élvezhetőségének.
Abszolút, sokkal keményebben, akár kicsit irreálisan keményen is fel kéne lépni ez ellen. Valahogy ésszerűen be lehetne biztos határolni a dolgokat, az ilyen test-test elleni dolgokat engedni, meg ilyen felugrás közben támaszkodás, stb, ezeket nem kell szigorúbbra venni, mert nem ebbe sérül bele senki. A belépőket igen. Viszont az izomsérülések nem ettől vannak, így a kétszer 40, részemről 2X35 perc is abszolút jó lenne, a játékosoknak mindenképp, a nézőknek meg úgyis minimális százaléka néz végig telefonozás nélkül 100 percet, arról nem is beszélve, hogy nincs csapat, amelyik 100 percet végigtol teljes erőbevetéssel, alighanem javulna a foci minősége átlagosan. Akár az extrább meccsekre vissza lehetne vinni 2X45-re, BL egyenes kiesésre pl, vagy az elődöntőktől, ilyesmi. A bajnokik mindenképp mehetnének részemről 2X35-ben, és akkor maradhat ez a meccsszám gond nélkül.
Ja, és ha már BL, teljesen nevetséges egy negyeddöntőben már pláne, hogy két időpontban van 4 meccs. Korábban még azt mondom, logisztikai okok miatt kicsit érthető, de ez... engem érdekelne mindkettő ma, de még a holnapi plusz is, akármennyire gyenge a Villa a mezőny többi csapatázohoz képest, amíg nem simázza le a PSG, bejöhet az Emery-effektus. Oké, nyilván be tudom rakni két képernyőn, de az nem ugyanaz. Ueafának is több bevétel lenne a több néző, teljesen érthetetlen nekem ez a megoldás, a verseny ezen szakaszától már mindenképp.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy