A vízilabdában gyakoriak voltak a szabálymódosítások, emiatt folyamatosan panaszkodtak a benne lévők, és nem nőtt a póló népszerűsége, sőt az olimpiai szereplés is veszélybe került, ha jól emlékszem.bence0330 írta: ↑2025.04.08. 22:20:02Én elfogadom ezt jogos kritikának, de írtam, van ellenpélda, és kitűnően működik. Itt szerintem már csak a tradíciókhoz való (néha túlzott) ragaszkodás állja útját egy ilyen újításnak. Mondom, elfogadom, hogy ez nem lenne korrekt szerinted, vagy úgy egyetemesen nem lenne jó, de ez csak egy példa arra, mennyi lehetőség lenne, és a foci meg ezzel szemben úgy halad, hogy 5 évente kijavít egy apró hibát, most fogják a VAR-nál elvileg bevezetni a 2. sárga felülvizsgálatának lehetőségét, ami egészen szánalmas ennyi év alatt.
A futball szerintem nem a szabálymódosítások miatt fordíthatná vissza a csökkenő népszerűséget, hanem az uniformizált csapatok és játékosok helyett karakteres, a saját bázisra épülő csapatokkal és kimagasló egyéniségekkel, de a futball nem ebbe az irányba megy.
Ami a játékidőt illeti, még soha nem olvastam arról, hogy a játékosok kezdeményezték vagy javasolták volna a csökkentést. Viszont a meccsek számának emelése ellen többször is tiltakoztak, különböző interjúkban, egyénileg is, de csoportosan is, érdekvédelmi szervezetként.
Ha majd a játékosok nem a túl sok meccs miatt fognak tiltakozni, hanem a játékidő csökkentését fogják követelni, akkor majd én is belátom, hogy csakis így kerülhetőek el a sérülések. De jelenleg nem úgy néz ki, hogy a 80 és a 90 perc közötti tíz perc lenne minden baj okozója, hanem a nagy versenyek drasztikusan megnövelt létszáma okoz egyre nagyobb fáradtságot és kimerültséget.
Szerintem ott több keresnivaló lenne, mint a játékidővel való spórolásban.