2025.04.08. 17:29:26
Ezen a ponton szerintem minden modernizálás jó lenne a játékosoknak és a nézőknek is. Valóban 40-50 évvel ezelőtti hangvétellel megy a foci, a VAR része modernebb, az csak a többi sporthoz képest van lemaradva egy évtizeddel, és még az is elég rosszul van alkalmazva. Szerintem egy rövidebb, de kicsit pörgősebb meccsel több nézőt lehetne már megfogni, és a sok meccsen kevesebb színvonalesés lenne.
Annak mondjuk én nem látnám annyi értelmét, hogy annyival csökkentsük kb a percek számát, amennyi a tiszta játékidőn kívüli hülyeségekkel átlagosan kevesebb. Jelenleg szerintem szükség van arra, hogy ténylegesen kevesebb legyen a perc. Ja, kevesebb idő alatt lehet jobban ki lehetne bekkelni pár meccset, viszont a nagyobb csapat keményebben tudna menni ezeken a meccseken is, szóval tudja a fene. Mert két BL meccs közt egy Valencia ellen senki nem akar 90 percig focizni szerintem, és ez látszik is a meccseken. Lehetetlen. 2*10 perccel rövidebb lenne, máris maradna üzemanyag a tankban ezekre is. Nem biztos, hogy a kiscsapatok összességében jobban járnának így.
Mindenképp lehetne finomhangolni, én egy kevés meccset meghagynék hosszabbnak, kupadöntő, BL top8, ilyesmi. De szerintem lépni kell, a játékosok, és a nézők érdekében is. Nyilván ha rajtam múlna, ebben a formában eltörölném a föld színéről a nemzetközi meccseket, és betenném év végére, azt is csökkentett verzióban, de ez nem fog megtörténni, rendszerszinten kell megoldást találni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy