Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Raphinhának szerintem a válogatott meccs tett be kicsit mentálisan, a szombati balhéja sem volt véletlen, annyira nem jellemző. Talán eltelt már annyi idő, hogy teljesen lehiggadjon, fejben helyre rázódjon. És volt ideje rápihenni is a meccsre, legutóbb télen tudott ennyit szusszanni, éles meccseken pedig lehet rá számítani, főleg a BL-ben. Ő szerintem elő fog lépni. Nálam inkább Lewy a kérdőjel. Ha kijön belőle a gyilkos ösztön és hatékony lesz, akár most tovább lőhet minket az elődöntőbe. A lehetőségei minden bizonnyal meglesznek, nagyon kellene hogy most éles legyen.bence0330 írta: ↑2025.04.09. 10:48:43Az egyértelműnek tűnik, hogy ha más szempontokból is, Yamal és Raphinha hatékonyságán/formáján fog múlni a dolog, ami jelenleg sajna kicsit megkérdőjelezhető. A Betis ellen egyik sem volt jó, de remélhetőleg jókor találnak vissza a formájukhoz. Kapu előtt szerintem jelenleg egyiknek sincs önbizalma. De majd meglátjuk.
Gondolom az az érdekes kérdés, hogy ki lesz 10-es poszton, Gavi vagy Fermín. Én nem is tudom, melyikre szavaznék, mindkettőben benne van a váratlan gól, mindkettő harcos, nagyon hasonlóak. Talán Fermín lenne a kezdőm. Ha váratlant akarna húzni Flick, akkor betehetné még Ferránt oda, vagy "szélre" second strikernek, Raphát meg 10-esbe. Kár, hogy Olmóra nem lehet számítani, jó lenne eggyel több meccsdöntő faktor a pályán.
Igazából a mostanság sűrűn kirotált Lewy sem 100%, hogy kezdeni fog, de azért sanszos. Mindegy is, mindketten jó formában vannak, ha megtaláljuk őket.
A belső védősor sem egyértelmű, főleg, hogy Inigo játéka kérdéses. De szerintem kötelező lenne Ara Guirassyék ellen.
Plusz Pena sem az első késése után lett a padra rakva, pedig nem a kihagyhatatlan kategória volt. Egy alapos fejmosás egy fiatal játékosnak talán még jobban is használ, sőt még lehet, hogy a meccsen is jobban odatenné magát emiatt. Aztán hétvégén akár otthon is hagyhatná, túl fontos meccs ahhoz, hogy egy kulcsjátékos kimaradjon a támadósorból. Nem egy olyan mérkőzés, amit csak "hozni" kell, egy egygólos győzelemmel én nem felétlenül lennék elégedett, még ha a játék alapján nem is lenne veszélyben a kimenetel. Koundét is lehetett dobni a padra a hazai Rayo ellen (ráadásul játszott is), de ebben a helyzetben nem vagyok biztos, hogy Flick egyáltalán meghúzta volna.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.04.09. 10:38:47A háttérsztorit nem ismerjük, ha jogos okkal késett igazoltan, akkor más a helyzet, amúgy állítólag Araujo is késett bár ő aligha fog kezdeni
Flick amúgy a meccs előtti beszédről késést szigorúbban veszi mint az edzésről késést
Viszont késéstől függetlenül remélem Yamalt leveszi a 60-adik perc körül amikor szokásosan kezd beszürkülni(addig remélhetőleg eltesz 1-2 gól/gólpasszt), a BL legfontosabb részére nagyon okosan kéne beosztani a perceit.
Na az nagyon kéne, hogy ő jó napot fogjon ki. Nála a BL meccsek nem mindig sülnek el jól, de azért idén mintha ebben lett volna javulás, szerintem úgy a meccsek felén jó, remélem, hogy a kedvenc csapata ellen így lesz.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.04.09. 11:21:00PLusz Lewandowski kedvenc áldozata a Dortmund, akik ellen a legtöbb gólt szerezte még úgy is hogy évekig ott játszott.
Reméljük Raphinha hozza a szokásos formáját, ősszel is volt hogy bajnokin frusztrált, pontatlan volt aztán God Mode-ba kapcsolt a BL meccsrebence0330 írta: ↑2025.04.09. 10:48:43Az egyértelműnek tűnik, hogy ha más szempontokból is, Yamal és Raphinha hatékonyságán/formáján fog múlni a dolog, ami jelenleg sajna kicsit megkérdőjelezhető. A Betis ellen egyik sem volt jó, de remélhetőleg jókor találnak vissza a formájukhoz. Kapu előtt szerintem jelenleg egyiknek sincs önbizalma. De majd meglátjuk.
Gondolom az az érdekes kérdés, hogy ki lesz 10-es poszton, Gavi vagy Fermín. Én nem is tudom, melyikre szavaznék, mindkettőben benne van a váratlan gól, mindkettő harcos, nagyon hasonlóak. Talán Fermín lenne a kezdőm. Ha váratlant akarna húzni Flick, akkor betehetné még Ferránt oda, vagy "szélre" second strikernek, Raphát meg 10-esbe. Kár, hogy Olmóra nem lehet számítani, jó lenne eggyel több meccsdöntő faktor a pályán.
Igazából a mostanság sűrűn kirotált Lewy sem 100%, hogy kezdeni fog, de azért sanszos. Mindegy is, mindketten jó formában vannak, ha megtaláljuk őket.
A belső védősor sem egyértelmű, főleg, hogy Inigo játéka kérdéses. De szerintem kötelező lenne Ara Guirassyék ellen.
Pontosan. Ebben a BL-kiírásban két meccset is a hajrában fordítottuk meg, a Dortmund ellenit meg az egyik Benfica ellenit. Máshogy zártuk volna az alapszakaszt, ha például 10 perccel rövidebb a nettó játékidő...
Teljesen jó ötlet. A kosárlabdában működik is, számolják a csapatfaltokat. Öt dobófalt után egy negyedben automatikusan büntetőtet kap az ellenfél, a kisebb szabálytalanságok, nem dobófaltok után is.Zoldbela írta: ↑2025.04.08. 19:49:38Bevezetném a sárga lapok csapatszinten való kezelését oly módon, hogy ha valamely csapat tagjai egy meccsen összeszednek négy sárgát, akkor egy játékost le kell venniük a pályáról. Ez az adott mérkőzésre szóló csapatbüntetés, és nem jelentené a lehozott játékos automatikus eltiltását.
Bevezetném a sárga lapok csapatszinten való kezelését oly módon, hogy ha valamely csapat tagjai egy meccsen összeszednek négy sárgát, akkor egy játékost le kell venniük a pályáról. Ez az adott mérkőzésre szóló csapatbüntetés, és nem jelentené a lehozott játékos automatikus eltiltását.
Ez így van.
Azoknál a sportágaknál, ahol áll az óra, van támadóidő is és az ellenfél megkapja a labdát, ha nem csinálsz valamit, ez a fociban értelmezhetetlen, csak a védők néha percekig passzolgatnak egymásnak a saját térfélen.ElBartimaeus írta: ↑2025.04.08. 13:45:04Hátrányban levő, fáradó csapatoknak ez nagyon jól tudna jönni. Egy kis fetrengés itt, egy kis fetrengés ott, szusszannak egyet és rohanhatnak tovább, hiszen nincsen igazából tétje, ugyanannyi idő lesz játékra, nem olyan nagy probléma.menczel írta: ↑2025.04.08. 11:05:54
Úgyvan. Régi vesszőparipám, hogy az időhúzások 90%-a megszűnne, mert nem lenne értelme 60p tiszta játékidőnél fetrengeni. Sokkal tervezhetőbb lenne, jobb élmény is. (Egy ellenérvet tudok hozni, ha direkt cél, hogy a szurkoló idegeskedjen, mint hogy a rage a leghatásosabb fogás manapság).
A másik gond a közvetítési idő nagyjából precízen tartása. Ez talán mostanában a TV-t nézők számának csökkenésével nem akkora gond, de korábban ez okozhatott nagyobb gondokat. Nyilván vannak más sportok, ahol működik, de elég árnyalt a dolog ahhoz, hogy 1-1-ben össze lehessen vetni ezeket a focival.
Hátrányban levő, fáradó csapatoknak ez nagyon jól tudna jönni. Egy kis fetrengés itt, egy kis fetrengés ott, szusszannak egyet és rohanhatnak tovább, hiszen nincsen igazából tétje, ugyanannyi idő lesz játékra, nem olyan nagy probléma.menczel írta: ↑2025.04.08. 11:05:54
Úgyvan. Régi vesszőparipám, hogy az időhúzások 90%-a megszűnne, mert nem lenne értelme 60p tiszta játékidőnél fetrengeni. Sokkal tervezhetőbb lenne, jobb élmény is. (Egy ellenérvet tudok hozni, ha direkt cél, hogy a szurkoló idegeskedjen, mint hogy a rage a leghatásosabb fogás manapság).
Ok de megoldja az időhúzás kérdését szóval ez már hasznos. A tördelésre pedig a megoldás korán lapot adni.
EZ! Ha már van VAR, akkor igenis nézzék vissza, ha valaki színészkedett bármilyen kis súlyú helyzetben is, akkor legalább sárgát kapjon, de én az egyből pirosat is bejátszanám. Akkor gyorsan rájönnének, hogy fölösleges esni, na, utána lehetne szépen visszafogni a keményebb szabálytalanságokat is. Amúgy szerintem nem olyan vészes a kontakt, még pont, hogy elindult egy ilyen irány, 10-15 éve sokkal nagyobb hentelésekre emlékszem, vadabb becsúszások, nagyobb odarúgások, egy Gattuso pl egy állat volt, csakúgy, mint Pepe, Ramos, a fél angol válogatott, stb. A játék intenzívebb lett, de az igazán erős belépők, vagy a címeres vadállatok kevesebben vannak így érzésre.