Troym írta: ↑2025.04.04. 12:48:43
bence0330 írta: ↑2025.04.04. 10:00:09
A mi keretünknél nem gyengébbek jelenleg, asszem az egyértelmű, nálunk is a fél csapat tini vagy középszer és mégis lehetett belőlük élvezhető focit, meg eredményesebb játékot összehozni, nyilván szűk elit edzővel.
Egyik nap Lewa hajt az aranycipőért, Rapha aranylabdája a téma, Yamal a legnagyobb csillag az égen, Pedrivel együtt és azt írod De Jong top, Kounde top, Inigo top, Balde top, Ferran a leghatékonyabb támadó stb, eltelik két nap és jobb az Atletico kerete?
Melyik poszton, ha szabad tudnom?
Melyik kezdőjátékosunknál vagy jobb kezdőjátékos a csapatukban?
Melyik cserénket múlja felül a cserejátékosuk?
Olyat ne hasonítsunk össze, hogy nálunk valaki néha játszik néha nem, ott meg alapember és elférne nálunk a padon. Persze Alvarez elférne a padon, adott esetben valamilyen hatásfokkal helyettesítené Lewát, de jobb lenne? 11 vs 25 gól. Szerintem erősen túl vannak gondolva a játékosaik. Talán a kapus Oblak kerülne nálunk a kezdőbe.
Ha elolvastad, amit írtam, pont arról szólt, hogy ez egy edzői kérdés, a játékosok azért is ekkora sztárok, mert baromi jól össze vannak rakva. Nézd meg ugyanezeket a játékosokat tavaly Xavi alatt, rögtön az Atleti jelenlegi kerete alá lehetne őket tenni őket. Koeman alattit meg hagyjuk is. Yamalt vegyük le a kora miatt, oké, amiatt is fejlődött, ezt meg lehet adni. Inigo nem fért volna be az Atleti kezdőjébe, vagy legalábbis alig, nem volt jobb, mint most Lenglet, Lewy a szezon kétharmadában egy kiöregedett valaki volt, akit Alvarez körberöhögött volna, DJ-ot hagyjuk is, Raphinha nyilván jó volt, de nem ez a szint, és aranylaszti top30 közelében sem lenne (nem is volt ugye), remélem nem gondolod, hogy 12+10-nél előrébb tartana ezen a ponton bárhol. Pedri jó volt, de nem ez a szint, vagy épp Garcia két éve ki volt átkozva, Casadót be sem mertük rakni, Martin szerintem továbbra is másodosztályú játékos, de annyira jó a csapat rendszerszinten, hogy amúgy meg simán berakható bárki ellen. Ferrán meg a legjobb gól/perc átlagú támadó Európában a 10+ gólt lövők közül, nyilván nem ez az ő szintje sem, néha lőne 1-2-t a Ticóban, mint eddig nálunk. Hát Simeone alatt ezek a számok és teljesítmények kb feleződnének. Ez nem szégyen rá nézve, csak Flick jó ennyire, plusz a játékfelfogása miatt is kevesebbet termelne mindenki.
Fordítva is, szerintem még Lenglet-ből is védőt faragna, de ebben nem vagyok biztos. Gondolod, hogy De Paulék nem érnék el DJ szintjét? Hogy Griezmann ne érné el bármelyik támadónkét? Még a Ticóban is beteg számokat képes hozni, még egy nulla Koeman alatt is komoly számokat hozott nálunk is. Tippre Griez aranylasztiért hajthatna nálunk eredményektől függően. Alvarez legalább Lewy szinten játszana, lehet egy árnyalatnyit kevesebb góllal de jobb játékkal, de még ebben sem vagyok biztos. Stb. Nekünk bitang játékosaink vannak, mert Flick bitang játékosokat csinált belőlük. Lewy sehol máshol nem rúgna kétharmadennyi gólt sem. Simeone ezt nem tudja megtenni. Pont ez a lényeg. Flick egy elképesztő győztes mentalitással, elképesztő felkészítéssel egy bomba csapatot hozott össze, sok esetben olyan játékosokból, akinek nem szabadna ilyen szinten teljesítenie.
Ettől függetlenül, megismételném, hogy Simeone jó edző, akinek kicsit alacsonyabban van a plafonja, mint néhány másiknak, és nem küldeném el csak úgy l'art pour l'art, kizárólag akkor, ha top5-6 edző érkezne. Amúgy ha nem veszne össze 1-2 év alatt mindenkivel, részemről Conte illene oda nagyon, Simeone-örökségbe is beleillik a habitusa, a játékrendszeréhez tökéletes a keret, stb. De nyilván ilyen Tuchel-Klopp szintet keresgélnék elsősorban.
Szerintem Simeone amúgy jó lenne, csak túl kéne lépni az árnyékán, ettől a mindig biztonságra játszunk 1-0 után visszaveszünk mentalitásán, ezt csinálja a Reál, csak nekik a vérükben van a győzelem. Szerintem Simeone ezzel kicsit saját magát gáncsolja, mert amúgy nyilván tud csapatot építeni, nem ez a gond.
Meg úgy általában sem mondanám, hogy gond lenne, az nincs, csak szerintem így ebben a formában ők előrelépni sosem fognak.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy