Joan Laporta
Ki lehetne helyette? Alemany.
Jók-e a víziói? Nem tudom, az edzőkérdésben jól döntött ez tény.
Nekem az edző sikeressége nincs a top5 értékelési szempont között egy elnök kapcsán, mert az egy oroszrulett, még a legnagyobb edzőket is rúgják ki, van, hogy az elejétől nem klappol valami, az elnök kirúghat és hozhat mást a rendelkezésre álló pénzből, de nem tud edzeni, meccset nyerni az edzővel, ez a játékosok dolga.
Nálam a sportigazgató munkája jobban mutatja az elnök működését. Amikor jött Laporta 10/10 volt, hogy hozta Alemanyt, de Deco 3/10. Itt átlagolva is 6,5 /10
A másik a stadionkérdés, na azért abban van felelősség és 1 évet csúszik alsóhangon, 100 milliós veszteséget okozva, de még a kötbért sem kapjuk meg. Nyilván nem Laporta rakja a téglát, de ez a török beszállító akkor is egy rossz döntés volt, de legyen 4/10.
Végül a konstans cicaharc a ligával és szövetséggel. Értem a szűkös mozgásteret, de fantomcégekkel tulajdonrészeket vásároltatni akkor sem elfogadható. Plusz mondhatjuk, hogy mit ugrál bárki végülis regisztrálva van Olmo a szezonra, de ezek a sztorik szerintem már több játékost elriasztottak, hogy idejöjjenek, most ezt ellensúlyozza a Flick féle szakmai munka. Nem véletlen adják a könyvvizsgálók, pénzügyi igazgatók egymásnak a kilincset, mert 4 év után is teljes zűrzavar van a pénzügyi részen FFP mizérián túl is. Erre azt mondom 4/10 működésben és ha minden összesítek is, akkor is 5/10 körül van a munkássága az elnöknek szerintem, a jó döntések mellé pont ugyanannyi rossz is tartozik.
Azt elengedem, hogy összevissza beszél, mert sima politikus, többet nem nagyon lehet tőle várni.
Szerintem közepes elnök, csak épp Bartomeu 1/10, Rosell 2/10 az elődjei.
Jók-e a víziói? Nem tudom, az edzőkérdésben jól döntött ez tény.
Nekem az edző sikeressége nincs a top5 értékelési szempont között egy elnök kapcsán, mert az egy oroszrulett, még a legnagyobb edzőket is rúgják ki, van, hogy az elejétől nem klappol valami, az elnök kirúghat és hozhat mást a rendelkezésre álló pénzből, de nem tud edzeni, meccset nyerni az edzővel, ez a játékosok dolga.
Nálam a sportigazgató munkája jobban mutatja az elnök működését. Amikor jött Laporta 10/10 volt, hogy hozta Alemanyt, de Deco 3/10. Itt átlagolva is 6,5 /10
A másik a stadionkérdés, na azért abban van felelősség és 1 évet csúszik alsóhangon, 100 milliós veszteséget okozva, de még a kötbért sem kapjuk meg. Nyilván nem Laporta rakja a téglát, de ez a török beszállító akkor is egy rossz döntés volt, de legyen 4/10.
Végül a konstans cicaharc a ligával és szövetséggel. Értem a szűkös mozgásteret, de fantomcégekkel tulajdonrészeket vásároltatni akkor sem elfogadható. Plusz mondhatjuk, hogy mit ugrál bárki végülis regisztrálva van Olmo a szezonra, de ezek a sztorik szerintem már több játékost elriasztottak, hogy idejöjjenek, most ezt ellensúlyozza a Flick féle szakmai munka. Nem véletlen adják a könyvvizsgálók, pénzügyi igazgatók egymásnak a kilincset, mert 4 év után is teljes zűrzavar van a pénzügyi részen FFP mizérián túl is. Erre azt mondom 4/10 működésben és ha minden összesítek is, akkor is 5/10 körül van a munkássága az elnöknek szerintem, a jó döntések mellé pont ugyanannyi rossz is tartozik.
Azt elengedem, hogy összevissza beszél, mert sima politikus, többet nem nagyon lehet tőle várni.
Szerintem közepes elnök, csak épp Bartomeu 1/10, Rosell 2/10 az elődjei.
-
- Entrenador del Barça
Szerintem 10/9 hozott volna megint egy mi kutyánk kölykét. Vagy egy hollandot.bence0330 írta: ↑2025.04.27. 20:01:43Viszont az edzőkérdést pont nem annyira tudom az ő számlájára írni pozitívan vagy legalábbis extraként semmiképp. Flick minden áron ide akart jönni, 6 kupás szezonnal, BL győzelemmel, kis fizetést elfogadva, szerintem 10/10 elnök 1 mp gondolkodás után azt mondta volna, hogy "gyere".
Nemrég olvastam a nyilatkozatát, hogy Koeman alatt Flicket figyelték de a német válogatottat irányította.
'When I arrived [in 2021], I thought about hiring [Hans-Dieter] Flick, but he signed with Germany's national team and I didn't want to break his commitment to the national team," Joan Laporta has said.
"[...] The German school has produced great managers,"
Másik cikkben ott van aki ajánlotta Flicket és a német edzőket, már nem emlékszem, gondolom rá lehet keresni
Szerk:
https://barcauniversal.com/how-a-former ... pointment/
Hát jó, de aztán majd jön egy BL vereség és toljuk a Flick out, Laporta out szöveget! 

- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Érdekes, én örülök, hogy ő az elnök - még ha néha a populista megnyilvánulásai nem is szimpatikusak, de mindegyik mögött látok egy nekünk fontos célt, és ami még fontosabb, szerintem kb megkérdőjelezhetetlen a hűsége és a szeretete a klub iránt.
Viszont az edzőkérdést pont nem annyira tudom az ő számlájára írni pozitívan vagy legalábbis extraként semmiképp. Flick minden áron ide akart jönni, 6 kupás szezonnal, BL győzelemmel, kis fizetést elfogadva, szerintem 10/10 elnök 1 mp gondolkodás után azt mondta volna, hogy "gyere".
Viszont az edzőkérdést pont nem annyira tudom az ő számlájára írni pozitívan vagy legalábbis extraként semmiképp. Flick minden áron ide akart jönni, 6 kupás szezonnal, BL győzelemmel, kis fizetést elfogadva, szerintem 10/10 elnök 1 mp gondolkodás után azt mondta volna, hogy "gyere".
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Egyetértek. Szkeptikus voltam vele kapcsolatban. Így vagy úgy megoldást talált sok esetben. Flick idehozatala telitalálat volt. Nekem ez elég referencia vele kapcsolatban.
- davi10
- Llegenda del Barça
Hát most figyu, ki lenne helyette? Rosell, Bartomeu börtöntöltelék, Victor Font pedig inkább tűnik egy idealistának, mint egy kompetens elnöknek. Ráadásul az egyik fő kampányponját (Xavi) elhozta már Laporta.
Szerintem senki nem tagadhatja, hogy elég nagy ellenszélben dolgozik az öreg, az egész ligának tele van a töke Tebas-szal és a Liga teljesen következetlen szabályozgatásával. Arra viszont szerintem senki nem számított, hogy ilyen rövid időn belül reális esélyünk lehet a triplára.
A stadionos huzavona nem tudom mennyire varrható az Ő nyakába, de elég csúnya ez a folyamatos halasztgatás. Az Alemany - Deco csere egy hatalmas visszalépés. Xavi elküldésével egyetértettem, de ennél szinte csak elegánsabban lehetett volna. Azt is el tudom képzelni, hogy a sociok között nem lehetett túl népszerű döntés, amikor a sokadik mi kutyánk kölyke után idehozta Flick-et.
Én mindenesetre nyugodtabb vagyok, amíg Ő az elnök. Nekem is unalmas már a folyamatos huzavona a regisztrációkkal, de eddig valahogy mindig megoldotta.
Azt nem lehet elvenni tőle, hogy él-hal a klubért. Van benne egy jó adag szereplésvágy, de akkor is jó látni, ahogy a játékosokkal is jó a viszony és velük együtt ünnepel.

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Edzőt megint nagyon jól választott. Egész elnöki pályafutása alatt jól választott edzőket. Koemant csak megörökölte, és még időben rakta ki. A legutóbbi választását is megköszönhetjük neki. Azért néhány éve nagyon nem úgy nézett ki, hogy belátható időn belül ott fogunk tartani, ahol most. Megvannak a dolgai, de vannak nagyon jó döntései.
Elkezdtük nyerni a trófeákat, ebben a szezonban már kettőnél járunk. Bízok egy hatkupás évben. Eddig kettőből kettő.
Elkezdtük nyerni a trófeákat, ebben a szezonban már kettőnél járunk. Bízok egy hatkupás évben. Eddig kettőből kettő.
Na, kérdés: tehát akkor jók-e a víziói az öregnek, vagy nem jók? 

-
- Entrenador del Barça
Nagy csibész ez a Laporta. Jól manőverezik a La Liga FFP-jének útvesztőjében.
Most, hogy megmarad Olmo és Pau regisztrációja, következő lépésként a jövő évi gazdasági beszámoló előtt el kell készülnie a VIP páholyoknak, és a most el nem fogadott 100 milliót el kell könyvelni a következő szezonra. Utána már remélem gőzerővel üzemel az új Camp Nout, és elfelejthetjük a megkötéseket.
Persze addig is várok még pár jogi procedúrát, és üzengetést.
Most, hogy megmarad Olmo és Pau regisztrációja, következő lépésként a jövő évi gazdasági beszámoló előtt el kell készülnie a VIP páholyoknak, és a most el nem fogadott 100 milliót el kell könyvelni a következő szezonra. Utána már remélem gőzerővel üzemel az új Camp Nout, és elfelejthetjük a megkötéseket.
Persze addig is várok még pár jogi procedúrát, és üzengetést.
Ilyen hosszútávú szerződés aláírásakor nagyon hinned kell abban, hogy stabil marad a lokális (itt EUR) alapkamat, ne legyen kiugró infláció stb.gránit írta: ↑2024.12.05. 15:46:14Az ilyen hosszú távú szerződéseket nem kedvelem. A Nike-szerződés is azért lett terhes a számunkra, mert annak idején nagyon hosszú távra kötöttük meg, amely hosszú évekkel később már nem volt előnyös nekünk. 20 évre 200 millió, az évente 10 millió, ami 20 év múlva sokkal kevesebbet fog érni. Ezek a hosszú távú szerződések pont a hosszú távú tervezés hiányát mutatják. Ezek a másik félnek kedveznek, aztán ugyanúgy nem tudunk kilépni belőle, ahogy a Nike-szerződésből sem tudunk. Inkább kössük meg 5 évre 50 millióért, mint 20 évre 200 millióért. A 6. évtől meg megköthetjük újabb 5 évre, de már 60-70-80 stb millióért.
A barca studios-os "eladással" már bent kéne hogy legyünk az 1:1-ben. Vagy a Liga vert át bennünket, és ez sem elég az 1:1-hez, vagy az újságírók irkáltak hülyeségeket, vagy nincs semmilyen eladás, és ez is csak egy Laporta-féle kamukázás volt. Valaki mindenesetre hazudik.
5 évre erre nem 50 milliót adtak volna, hanem 25-30at, a másik fél sem hülye.
(Ez nem csak Laporta behirdetett szerződéseire, hanem a CVC stb szerződésekre is igaz)
-
- Entrenador del Barça
Ebben igazad van, de itt bennem megint felmerül a La Liga felelőssége. Megkötnénk, ha nem lenne FFP? Szabadon lehetne hosszabbítani bárkivel, írtam anno, 2 év alatt vagy 10 játékos szerződése jár le, a fél csapat távozzon, hogy regisztráljuk Yamalt?gránit írta: ↑2024.12.05. 15:46:14Az ilyen hosszú távú szerződéseket nem kedvelem. A Nike-szerződés is azért lett terhes a számunkra, mert annak idején nagyon hosszú távra kötöttük meg, amely hosszú évekkel később már nem volt előnyös nekünk. 20 évre 200 millió, az évente 10 millió, ami 20 év múlva sokkal kevesebbet fog érni. Ezek a hosszú távú szerződések pont a hosszú távú tervezés hiányát mutatják. Ezek a másik félnek kedveznek, aztán ugyanúgy nem tudunk kilépni belőle, ahogy a Nike-szerződésből sem tudunk.
A barca studios-os "eladással" már bent kéne hogy legyünk az 1:1-ben. Vagy a Liga vert át bennünket, és ez sem elég az 1:1-hez, vagy az újságírók irkáltak hülyeségeket, vagy nincs semmilyen eladás, és ez is csak egy Laporta-féle kamukázás volt. Valaki mindenesetre hazudik.
Igazolni pedig lehet részletre, ingyen stb.
Az ilyen hosszú távú szerződéseket nem kedvelem. A Nike-szerződés is azért lett terhes a számunkra, mert annak idején nagyon hosszú távra kötöttük meg, amely hosszú évekkel később már nem volt előnyös nekünk. 20 évre 200 millió, az évente 10 millió, ami 20 év múlva sokkal kevesebbet fog érni. Ezek a hosszú távú szerződések pont a hosszú távú tervezés hiányát mutatják. Ezek a másik félnek kedveznek, aztán ugyanúgy nem tudunk kilépni belőle, ahogy a Nike-szerződésből sem tudunk. Inkább kössük meg 5 évre 50 millióért, mint 20 évre 200 millióért. A 6. évtől meg megköthetjük újabb 5 évre, de már 60-70-80 stb millióért.
- Chino
- Llegenda del Barça
A részleteket nem ismerem, de a Real nem a VIP páholyokat adta el, hanem azt a bárt, ami a stadion felső részén lenne, viszont aez még mindig csúszik. A kivitelező cég leállt a munkával, mert nem volt pénzük, azt megvette egy másik cég, Perezék is bekavartak, úgyhogy most az eredeti befektető perre viszi a dolgot. A részletekre már nem emlékszem, de valami hasonló történt.FcBarcelona1 írta: ↑2024.12.05. 14:52:10Ide írom, mert nem akarok duplázni a hátország topicban
https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -112352188
Sport szerint 20 évre eladjuk a VIP páholyokat 200 millióért, ezzel meg lesz végre az 1/1, a kánaán, a hosszabbítások, és igazolások Flicknek
Azt írják, a La Liga előtt a szerződés, és a nyáron a Real is eladta a sajátjukat. Mondjuk ők nem értem miért, ha tele vannak pénzzel...
Mondjuk az ilyen "apróságokról" azért nem beszél senki, mint a Barca One, ami ugyan olyan hatalmas bevételt nem jelent, de szerintem a mezei szurkolók számára egy hatalmas plusz a klub részéről. Lehet követni élőben az Atleticet, az ifi BL-t, a Femeni mérkőzéseit (tökéletes minőségben, angol kommentárral). Emellett minden interjút játékosoktól, egyéb vezetőktől/szakemberektől (minden ami nyilvános), meccseket visszanézni, a klubról minden egyes részletet. Szerintem ez egy hatalmas plusz a vezetőség részéről. Nekem, mint szurkolóknak ez például nagyon sokat jelent és nem csak a különböző innen-onnan származó bevételek jelentik a pozitívumot, főleg, hogy alapvetően nem kell hatalmas összegeket fizetni, a regisztrációt, ami pénzbe kerül nagyon sok plusz tartalom elérése, plusz támogatás miatt.
Forca Barca!!!!
-
- Entrenador del Barça
Ide írom, mert nem akarok duplázni a hátország topicban
Sport szerint 20 évre eladjuk a VIP páholyokat 200 millióért, ezzel meg lesz végre az 1/1, a kánaán, a hosszabbítások, és igazolások Flicknek

Azt írják, a La Liga előtt a szerződés, és a nyáron a Real is eladta a sajátjukat. Mondjuk ők nem értem miért, ha tele vannak pénzzel...

Laporta megéri a pénzét és húz kudarcokat. De telitalálata Flick leigazolása, ami jókorát nyom a latba az összteljesítményét illetően. Makacs próbálkozása, hogy világsztár játékost akar igazolni, immár csak öncélú hobbinak tekinthető. Flick a világszám.
-
- Entrenador del Barça
Ma volt a közgyűlés, akit érdekel, Sporton fent van minden.
A bevétel 894 millió euró volt, és 12 milliós profit idén.
A klub top 3-as értékű, 5,6 milliárd.
Top 3-as bevételű nagyon nagy valószínűséggel
https://www.statista.com/statistics/271 ... worldwide/
2023-as bevételek, idén még nem adta le mindenki.
Rekord marketingbevételt, rekord szponzori bevételt könyveltek el.
Mindezt úgy, hogy 100 milliós a veszteség a stadion építése miatt.
170 millióval csökkent a sporthoz köthető bérezés, átvételkor a bevétel 96%-a, jelenleg 56%-át teszi ki a megengedett 70%-hoz képest.
7 év óta először pozitív a költségvetés (karok nélkül számolva, ebbe nem veszik bele a Barca Studios mostani 91-milliós hiányát)
Valószínűleg a Socioknak megfelel, mert az idei és a jövő évi költségvetést is megszavazták.
Nem vár semmit.
A bevétel 894 millió euró volt, és 12 milliós profit idén.
A klub top 3-as értékű, 5,6 milliárd.
Top 3-as bevételű nagyon nagy valószínűséggel
https://www.statista.com/statistics/271 ... worldwide/
2023-as bevételek, idén még nem adta le mindenki.
Rekord marketingbevételt, rekord szponzori bevételt könyveltek el.
Mindezt úgy, hogy 100 milliós a veszteség a stadion építése miatt.
170 millióval csökkent a sporthoz köthető bérezés, átvételkor a bevétel 96%-a, jelenleg 56%-át teszi ki a megengedett 70%-hoz képest.
7 év óta először pozitív a költségvetés (karok nélkül számolva, ebbe nem veszik bele a Barca Studios mostani 91-milliós hiányát)
Valószínűleg a Socioknak megfelel, mert az idei és a jövő évi költségvetést is megszavazták.
Csak nem ez történik.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.19. 07:36:47Az a baj, hogy azt hiszik, a nyúl viszi a vadászpuskát. Laporta arról nyilatkozott, hogy nem akarták a sérülése után sem visszaengedni, hátha játszhat.
Lewy sérült volt elvileg, erre beállítják, keményen lerúgják és a pályán hagyják.
Egy sérülésnél meg szokták kérdezni a játékost, hogy tudja / akarja-e folytatni a meccset, vagy cserét kér. Ha azt mondja rendben van, miért is kéne lecserélni?
Esküszöm nem értem.
És a másik része ugyanez.
Ha van 2 meccs között 5 nap, valakinek meg egy kis zúzódása, kék foltja, púp a fején, vagy bármilyen bibje, akkor rögtön mindenkit ültessenek repülőre?
Soha egyetlen válogatott nem tudna kiállni a 2. meccsére 1 héten belül.
A spanyol, de főleg a lengyel válogatottnak közel sem biztos, hogy egyenes ágon összejön a vb, 2-3 elrontott meccs és akár kellhet, hogy az NL alapon ott lehessen a rájátszásban.
Azért kockáztasson Delafuente vagy a lengyel kapitány, mert a Barca minden meccsen 90 percekig használ 17 és 36 éves játékosokat?
Mit vár Laporta? Keressen valós befektetőket, ne kamuzzanak 100 milliós üzletrészeladásokat fiktív cégekkel és rögtön lehet több játékost venni és nem kell reszketni, ha kidől 1-1 ember.
-
- Entrenador del Barça
Az a baj, hogy azt hiszik, a nyúl viszi a vadászpuskát. Laporta arról nyilatkozott, hogy nem akarták a sérülése után sem visszaengedni, hátha játszhat.gránit írta: ↑2024.10.19. 02:22:41Azt nem de la Fuente döntötte el, hogy a kluboknak kötelező elengedni a játékosokat, és a másik út nem is lenne fair azokkal szemben, akik menni akarnak. Nem is értem, miért tőle várják el, hogy ne akarja a saját meccseit megnyerni. A játékosok meg továbbra is lemondhatják a válogatottságot. Abban teljesen igaza volt, hogy ezek a játékosok nagyon is játszani akarnak a válogatottban.
A helyzetről nem tudom, megkérdezte-e a mondjuk a bosnyák válogatott játékosait, mert az ilyen csapatok nem nagyon akarnak kevesebb válogatott meccset. Ezért nem tart semerre ez a téma.
Lewy sérült volt elvileg, erre beállítják, keményen lerúgják és a pályán hagyják.
Laporta csak elmondta az igazságot. A klubjuk fizeti a játékosokat, ők döntsék el a játékosokkal közösen, mi a legjobb ebben az esetben.
Azért nem halad a téma ezügyben, mert teljesen más ennek a szubjektív megítélése.
Laportának az utóbbi hónapokban jár a pacsi, a nyilatkozataiban is nagyon diplomatikus, és nem ragadtatja el magát.
Azt nem de la Fuente döntötte el, hogy a kluboknak kötelező elengedni a játékosokat, és a másik út nem is lenne fair azokkal szemben, akik menni akarnak. Nem is értem, miért tőle várják el, hogy ne akarja a saját meccseit megnyerni. A játékosok meg továbbra is lemondhatják a válogatottságot. Abban teljesen igaza volt, hogy ezek a játékosok nagyon is játszani akarnak a válogatottban.
A helyzetről nem tudom, megkérdezte-e a mondjuk a bosnyák válogatott játékosait, mert az ilyen csapatok nem nagyon akarnak kevesebb válogatott meccset. Ezért nem tart semerre ez a téma.
- bence0330
Laporta szerencsére nem hagyta szó nélkül de la Fuente arroganciáját, és megmondta a mostani interjújában, hogy ha szerinte a játékosok pihentetése nem az ő, hanem a klub felelőssége, akkor szépen legyen az is a klub felelőssége, hogy kit enged el és kit nem, ha már mi fizetjük őket és kb kizárólag mi rizikózunk.
A FIFA-UEFA is kapott azért egy kicsit, főleg a NL-re kihegyezve, hogy úgy becsúsztatták ezt a naptárba teljesen figyelmen kívül hagyva a játékosok és a klubok érdekeit, és a klubok szívnak és vesztenek potenciálisan súlyos euró (tíz)milliókat a felesleges meccsek miatt.
Remélem egyre többen fellépnek majd, a játékosok ugye egyre inkább belekezdtek, remélem követik edzők, elnökök is szép számmal, és majd lassan így el lehet talán érni valamit.
A FIFA-UEFA is kapott azért egy kicsit, főleg a NL-re kihegyezve, hogy úgy becsúsztatták ezt a naptárba teljesen figyelmen kívül hagyva a játékosok és a klubok érdekeit, és a klubok szívnak és vesztenek potenciálisan súlyos euró (tíz)milliókat a felesleges meccsek miatt.
Remélem egyre többen fellépnek majd, a játékosok ugye egyre inkább belekezdtek, remélem követik edzők, elnökök is szép számmal, és majd lassan így el lehet talán érni valamit.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
LE biztos megkapta a buksi simit a sejktől aki nem sajnálja az időt és a pénzt, hogy velünk kibsszon amikor csak tud. Ami ironikus hiszen LE alatt indult el ez az egész lavina a remontadaval. Mourinho szintű szövegelés csak a teljesítménye nem ugyanaz.
Azt kihagyod, hogy azért nem lett teljes gatya a szezon, mert bejelentette, hogy elmegy és utána elkezdtek meccseket nyerni, kicsit úgy éreztem a távozási ötlete őt és a csapatot is felszabadította, pár hétig jótékony hatása volt.Chino írta: ↑2024.10.10. 15:12:03Nekem meggyőződésem, hogy ha korábban nem jelentette volna be a távozási szándékát még mindig itt lenne. Akkor kezdtek el komolyan utódot keresni, jöttek is a konkrét nevek, amikor már meggondolta magát nyilván nem változtattak. Lehet ezt úgy felfogni, hogy csúnyán bántak egy legendával stb., de szerintem ez teljesen logikus, átgondolt és jó döntés volt.
Egy sikertelenebb szezon miatt nem gondolom, hogy elküldték volna.
Ott januárra annyi pofont kaptunk, hogy enélkül az impulzus nélkül szerintem még mélyebb gödörbe sodródtunk volna és a dobogó is kétesélyes lett volna, hogy meglesz. De gondolom azt Laporta se merte volna vállalni, így ha Xavi nem jelenti be teátrálisan, hogy majd nyáron távozik, akkor márciusra simán elküldték volna.
- Chino
- Llegenda del Barça
Szerintem ez a Xavis döntés kicsit propagandaszagú volt. A szurkolóknak ezzel lehetett legjobban a "kedvére tenni", ebben volt a legkisebb kockázat, nem féltétlenül szakmai alapja volt. Ha jön valahonnan egy közepes edző (nem hiszem, hogy szezon közben, de még talán nyáron sem lehetett volna nagyobb kalibert hozni, aki ráadásul vállalta volna) egy eléggé szétesett csapathoz és befürdik, ott lett volna a kés Laporta torkán. Az pedig ki tudja Xavinál sikeresebb lehetett volna-e. Mert valljuk be, Xavi azért az első másfél évében abszolút pozitív munkát végzett. Mind a vezetőség, mind a szurkolók nagyon elégedettek voltak vele. Ha csak az eredményeket nézzük, fél szezon alatt a középmezőnyből behúzta a csapatot a második helyre, első évében toronymagasan nyerte a bajnokságot, szuperkupa döntőben alázta a Realt ( többször is verte őket és ez tudjuk mit jelent odakint), az első BL kiesés is inkább Koeman sara volt a Benficával szemben. Szóval elég pozitívan lehetett értékelni. Aubameyangot szerette volna megtartani, ezt többször elmondta, de részben Depay miatt, részben a Chelsea miatt (ha jól emlékszem valami opciójuk volt) nem volt lehetséges.bence0330 írta: ↑2024.10.10. 14:12:13
Az már más történet, hogy mennyire kellett pont Xavit erőltetni, mert az full kamu, hogy más nem vállalta volna be. Egy Pep meg Klopp nem, ez oké, de rengetegen igen, főleg ha felvázolták nekik hogy télen azért kapnak erősítést. Ettől még a Xavis döntés sem volt rossz, utólag sem lett rossz, nem bukott meg Xavi, más lehet, hogy konkrétan megbukott volna, vagy valami CFC-MU sorsra jutottunk volna. És azért sok 0 km-es Masiás gyerek vitte sikerre a Barcát edzőként. Sőt, szinte csak az.
Summa summarum egy reményvesztett, leamortizálódott csapatból szerintem kihozta a maximumot, a tavalyi éve viszont már nem így sikerült és erre emlékszünk jobban. Nekem meggyőződésem, hogy ha korábban nem jelentette volna be a távozási szándékát még mindig itt lenne. Akkor kezdtek el komolyan utódot keresni, jöttek is a konkrét nevek, amikor már meggondolta magát nyilván nem változtattak. Lehet ezt úgy felfogni, hogy csúnyán bántak egy legendával stb., de szerintem ez teljesen logikus, átgondolt és jó döntés volt.
Egy sikertelenebb szezon miatt nem gondolom, hogy elküldték volna. Ott volt Valverde, akit akit két hatalmas szégyenfolt után is a helyén hagytak (nyilván fent nem ugyanazok ültek, de ez a csapatot érintette). Másokat, már a Liverpool után felállítottak volna.
Forca Barca!!!!
- bence0330
Ezzel a résszel maximálisan egyetértek, sajnos ezt Xavi mostohábban kezelte, mint Koeman. Viszont ezt előre ugye nem lehetett tudni, Koeman megtartása mellett csak ilyen utólagos indok van, az meg ugye Laporta akkori döntésében nem sok vizet zavarhatott.FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.10. 12:50:08Olyan érzésem van, hogy Flicknek lehetne a mostanitól jobb kerete.

Az már más történet, hogy mennyire kellett pont Xavit erőltetni, mert az full kamu, hogy más nem vállalta volna be. Egy Pep meg Klopp nem, ez oké, de rengetegen igen, főleg ha felvázolták nekik hogy télen azért kapnak erősítést. Ettől még a Xavis döntés sem volt rossz, utólag sem lett rossz, nem bukott meg Xavi, más lehet, hogy konkrétan megbukott volna, vagy valami CFC-MU sorsra jutottunk volna. És azért sok 0 km-es Masiás gyerek vitte sikerre a Barcát edzőként. Sőt, szinte csak az.
-
- Entrenador del Barça
Ok. Én sem szeretem a mi lett volna ha dolgokat.
De egy alternatív univerzumban marad Koeman év végéig. Nem hozzuk el Ferrant, hanem jön Aubameyang, Adama, Alves és egy kp-s, vagy mondjuk Pedro kölcsönbe.
Befutunk 4-ként, elérve a BL-t
És akkor 200+ millióért és Kessievel, Christensennel, + Dest, Nico, Mingueza, esetleg az FFP függvényében Aubameyang, Depay
Ezzel a kerettel kellett volna nekifutni annak a szezonnak egy másik edzővel, legyen Flick, vagy más, ahol a 78 ponttal végző 10 ponttal lemaradó Real volt az ellenfél.
Az is lehet, hogy nem érjük el a BL indulást, és vasvillával üldözik el Koemant

A következő évben a csoportból kiestünk, majd az EL-ből is. A gazdasági karokat mindenképpen meghúzzák.
Olyan érzésem van, hogy Flicknek lehetne a mostanitól jobb kerete.