FC Barcelona - Csapat, taktika, felállások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.04.03. 01:25:44

Flick látványosan változott a rotációhoz való hozzáállásában. Yamalékon kívül eddig is jól tolta, de most ugye azon aggódott mindenki, hogy fogjuk bírni ezt az áprilisi erőltetett menetet, még a 27-i meccsel kiegészülve... erre felrakott 3 elég erőteljesen különböző kezdőt a 3 meccsre, és mindegyik működött. Gondolom az neki is egyértelmű lett, hogy akármi lesz, muszáj, különben kipukkadunk. Eric Garcia minőségi vkp csere lett, Ferrán-Lewy közel egyenrangú centerek, tökmindegy, melyiket teszed be, jó lesz és gólt fog lőni, Martin feljött, 3 egészséges belső védőnk van végre, ezek sokat segítettek ezen nyilván.

Ha így forgat továbbra is, még az is lehet, hogy nem pukkad ki az a lufi.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2025.03.04. 16:54:34

Szerintem is ez (lejjebb nevesített) a lehetőségeink szerinti jelenlegi legoptimálisabb középpálya.

Olmo nagyon határozottan "kellett" ide, szükséges és indokolt igazolás volt, komolyat emelt a középpálya minőségén. Casado nélkül pedig elég gondterhelten vakargathatnánk a fejünket.

Abban is biztos vagyok, hogy kimondva vagy kimondatlanul a Mister nagyon dolgozik és folyamatosan matekol a középpályán, keresi (építgeti, alakítja, formálja, próbálja fejleszteni) a lehető leghatékonyabb megoldást, mivel az általa fémjelzett Bayern mind szervezettség, mind taktika tekintetében a középpályára és a középpálya köré épült.

Véleményem szerint remekül alkalmazkodik a Barcelona aktuális középpálya lehetőségeihez annak ellenére is, hogy tisztában van a képességekkel és korlátokkal egyaránt.

Legutóbbi nyilatkozata a középpályával kapcsolatban számomra reálisan kimért józanságra utal.

" Azt gondolod, hogy a lehető legjobb középpálya áll rendelkezésedre?

„Nem mondhatom, hogy ez a világ legjobb középpályája, de azt igen, hogy ez egy remek középpálya, és ez segít.”
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.03.04. 15:51:29

Casado, Pedri, Olmo szerintem a legstabilabb kozeppalya.
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.04. 15:13:02

Mascherano14 írta:
2025.03.04. 13:41:39
Én is Cassadot tenném be Fdj helyett, a stabilitás miatt, az Inigo vagy Araujo kérdés nehezebb. De itt is inkább a védekezést erősítenem, a sebességre koncentrálva és azért Araujo. Hátrányba kerülve lehetne cserélni.
Inigo helye szerintem megkérdőjelezhetetlen. Araujo mellett bárki játszik, mindig az uru lesz a jobb oldali belső védő és Cubarsi is sokkal otthonosabban mozog ott. Itt inkább azt kell eldönteni, hogy az egyéni kvalitásokat helyezi előtérbe, egy gyorsabb védőt tesz be vagy inkább inkább biztosra megy és egy összeszokott párost favorizál. Ugyanakkor azt sem tudhatjuk mennyire érzett kellemetlenséget a lábában, mert ha csak 99,5 %-os Flick nem "erőlteti". Viszont most mentálisan nagyon topon lehet ami az önbizalmát illeti és dobhat a teljesítményén, Cubarsi lábában pedig nagyon sok meccs van, rég volt pihentetve.Október óta 3 meccsen nem volt kezdő, egyedül Koundé és Raphinha játszott több percet nála és hiába cb, alig 18 évesen, egy éves profi tapasztalattal ez nagyon sok.

Legalább Baldé tudott pihenni, ami nagyon jól jöhet, több szempontból is jó húzás volt GM-et vasárnap a kezdőbe rakni.
Olmo érdekes lesz. Csereként beállva nagyon fel tudja pörgetni, dobni a támadójátékot, de kezdőként is sokkal jobb a teljesítménye, mint Gavinak vagy Ferminnek, védekezés viszont stabilabb velük. Ez hatalmas fejtörést okozhat Flicknek, sem Olmon, sem Gavin nem csodálkoznék a kezdőben.
Forca Barca!!!!
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.03.04. 13:41:39

Én is Cassadot tenném be Fdj helyett, a stabilitás miatt, az Inigo vagy Araujo kérdés nehezebb. De itt is inkább a védekezést erősítenem, a sebességre koncentrálva és azért Araujo. Hátrányba kerülve lehetne cserélni.
menczel
Entrenador del Barça

2025.03.03. 15:37:38

bence0330 írta:
2025.03.03. 14:29:29
Fogalmam sincs, mit von le amúgy ebből a meccsből Flick, és milyen kezdőt rak fel szerdán. Araujó jó volt, de igazából nem volt dolga. A lescsapda kb irreleváns volt ma, a Benfica ellen meg alighanem létkérdés lesz. Casado-DJ viszonylatban sem tudom, kit választ, nálam Casado orrhosszal vezetne jelenleg. A center poszton is vannak kérdőjelek, de azért ott talán az előző kettőnél egyértelműbb a helyzet számára. A 10-es poszt most egyértelmű, de persze csak akkor, ha Olmo már tud kezdeni egymás után két meccsen, szóval talán pici kérdés még itt is van.

Szóval nem tudom, hogy áll össze ebben a pillanatban a gálakezdő a fejében.

A két szélsőn kívül amúgy nagyon tetszik a rotáció, amit Flick csinál, kár, hogy őket egyszerűen fél éve nem meri kihagyni a kezdőből, és kár, hogy nincs oda cserénk, akiben megbízna.
A szélsőhiányból kiindulva én néha megnézném a Xavi féle bal támadó=középpályás opciót. Akkor ugye sokszor Gavi játszotta, most a lendületesebb Olmo és Fermín is játszhatná akár. A bal támadónk egyébként is ideje nagy részében befelé mozog, hogy nyissa a félterületet Baldénak.

Az meg megint érdekes lenne, hogy akkor akár 4-4-2-t is védekezhetnénk, mélyebb blokkal.
bence0330

2025.03.03. 14:29:29

Fogalmam sincs, mit von le amúgy ebből a meccsből Flick, és milyen kezdőt rak fel szerdán. Araujó jó volt, de igazából nem volt dolga. A lescsapda kb irreleváns volt ma, a Benfica ellen meg alighanem létkérdés lesz. Casado-DJ viszonylatban sem tudom, kit választ, nálam Casado orrhosszal vezetne jelenleg. A center poszton is vannak kérdőjelek, de azért ott talán az előző kettőnél egyértelműbb a helyzet számára. A 10-es poszt most egyértelmű, de persze csak akkor, ha Olmo már tud kezdeni egymás után két meccsen, szóval talán pici kérdés még itt is van.

Szóval nem tudom, hogy áll össze ebben a pillanatban a gálakezdő a fejében.

A két szélsőn kívül amúgy nagyon tetszik a rotáció, amit Flick csinál, kár, hogy őket egyszerűen fél éve nem meri kihagyni a kezdőből, és kár, hogy nincs oda cserénk, akiben megbízna.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
menczel
Entrenador del Barça

2025.02.13. 20:59:46

Szerintem minden évben - főleg a jelenlegi gazdasági helyzetben - el kellene adni egy fiatalt, aki a fiatalsága dacára már az első csapatban van, de a piaci értékébe jelentősen belejátszik, amit prognosztizálnak bele.

Az esélyek, hogy valaki töretlenül fejlődjön és befussa a legideálisabb pályaívet nagyon alacsony, ehhez képest vállalható risk-reward, ha minden évben eladunk egyet.

Hogy példát hozzak, egy olyan neves díj mint a Golden boy elnyerése se megbízható indikátor, hogy az ember szupersztár lesz. Pl ebből az 5 névből ugye 1 lett igazán sztár, 2 so-so. Pedig amikor megkapták a világ legjobbjai voltak:

2015 Anthony Martial
2016 Renato Sanches
2017 Kylian Mbappé
2018 Matthijs de Ligt
2019 João Félix
Sonoma
Capitá del Barça

2025.02.07. 21:04:12

Zoldbela írta:
2025.02.07. 19:52:40
bence0330 írta:
2025.02.07. 18:42:10
Ez tök jó, csak nem tudom, mennyire hasznos. :D Flick nem hülye, gondolom a szabadnapot sem véletlenül adta, a regeneráció tökéletes ütemezése kb ugyanolyan fontos, mint az edzéseké.
Más érzés ha ugyanazt muszáj/kötelesség vagy a puszta élvezet okán csinálunk.

Volna rá triviális példa, de az nem erre a fórumra való. :D
Az érzés lehet más, de a test nem tesz különbséget. Ahogy Bence is írta, a regeneráció ugyanolyan fontos, mint az edzéseké.
Amatőrként sem mész el heti hétszer futni még élvezetből sem, mert kikészíted a tested.
De az is lehet csak elmentek gyúrni a felsőtestre. :D
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.02.07. 19:52:40

bence0330 írta:
Ez tök jó, csak nem tudom, mennyire hasznos. :D Flick nem hülye, gondolom a szabadnapot sem véletlenül adta, a regeneráció tökéletes ütemezése kb ugyanolyan fontos, mint az edzéseké.
Más érzés ha ugyanazt muszáj/kötelesség vagy a puszta élvezet okán csinálunk.

Volna rá triviális példa, de az nem erre a fórumra való. :D
bence0330

PR42
Jugador del Barça

2025.02.07. 18:28:11

soadroli írta:
2025.02.07. 17:37:18
Hansi Flick decided to give a day off to Barça players today… and these ones still went to training on their own;

Koundé, Ferran, Gavi, Balde, Iñigo, Christensen, Szczęsny, Eric, Lewandoski, Araujo, Olmo, Raphinha and Frenkie de Jong.
Pont ezt említettem a kupa topikban.
Amíg ilyen a hozzáállás és hangulat a csapatban addig bárkit kaphatunk, széttépjük.

Imádtam Xavit, örök hála neki azért a bajnoki címért és hogy rengeteg játékos az ő kérésére és hívására idejött.
De ő tavaly már olyanokat mondott hogy "szembe kell nézni a valósággal" -> nem versenyezhetünk a madriddal

Ehhez képest most az a hangulat hogy megeszünk bárkit aki jön. Brávó Flick.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.02.07. 18:22:45

Mondjuk, meglepodtem volna, ha Gavi nem ment volna. :)
soadroli
Llegenda del Barça

2025.02.07. 17:37:18

Hansi Flick decided to give a day off to Barça players today… and these ones still went to training on their own;

Koundé, Ferran, Gavi, Balde, Iñigo, Christensen, Szczęsny, Eric, Lewandoski, Araujo, Olmo, Raphinha and Frenkie de Jong.
Kép
bence0330

2025.02.05. 00:14:21

gránit írta:
2025.02.04. 23:53:11
Szerintem a széleken bőven elég, ha van 1-1 szélső, akik felfutnak és támogatják az akciókat, jelenleg Balde és Koundé. Olyannyira nem prioritás a szélsőkérdés, hogy még az ő rotációjuk is magasról le van tojva. Vallét úgy elzavarták kölcsönbe, mint a szél. A lehető legtartalékosabb módon, rotációban egy Martinnal és egy Forttal vágtak neki a szezonnak, utóbbi kettő alig játszik. A szélek véleményem szerint le vannak tojva, a mi játékunkban marginális (elég megnézni a hőtérképeket, hol folyik a játékunk). Olmo pont azt bizonyítja, ami van, ami a gyakorlat. Volt egy lövésünk nyáron, és nem a szélre lőtték el. Télen semmi. Nem prioritás a téma. Yamal szerintem Yamal miatt, valamilyen nagyon személyes okból kifolyólag játszhat ott, mert a kérdés jelenleg semmilyen prioritást nem élvez. Raphinhát meg nem is értem, miért szélsőzzük folyton. Szemben játszik a kapuval, második vonalas csatárként, félig-meddig megvalósítva a duplacsatáros rendszert, amit korábban szorgalmaztam (ennek ellenére így is igazolnék centert, mert Lewandowskit már rotálni kellene).
Tökmindegy, minek hívod őket, felőlem hulahopp is lehet a posztjuk neve, de ettől még akkor hulahopp posztra nem lesz ennek a két játékosnak helyettese, és szét vannak járatva, igazából a posztjuk ilyen téren lényegtelen. És akkor hulahopp posztra kéne embert hozni, akit Flick be mert néha tolni helyettük. De a hulahopp poszt Yamal esetében full szélső, ami egy ilyen Doku-szerű transzfert igényelne.

Azért, mert a meccs bő felét balszélen tölti. Védekezésben abszolút, vagy ha Yamalék beljebb húzódnak a túloldalról, akkor is. Ennek ellenére ja, kicsit van egy second striker szerepköre, ami elég vicces, mert kb a 3.-4. legjobb skillje a góllövés, de szerencsére ebben is felhozta Flick. Leginkább akkor, ha kontrázunk, és valaki közép felé indít, akkor ez a dolga, illetve ha felér a támadással Baldé szélt tartani, és stabilabban megvetjük a lábunkat elöl, akkor behúzódik egy kötetlenebb 10-es szerepkörbe.
gránit
Director del Fútbol

2025.02.04. 23:53:11

Szerintem a széleken bőven elég, ha van 1-1 szélső, akik felfutnak és támogatják az akciókat, jelenleg Balde és Koundé. Olyannyira nem prioritás a szélsőkérdés, hogy még az ő rotációjuk is magasról le van tojva. Vallét úgy elzavarták kölcsönbe, mint a szél. A lehető legtartalékosabb módon, rotációban egy Martinnal és egy Forttal vágtak neki a szezonnak, utóbbi kettő alig játszik. A szélek véleményem szerint le vannak tojva, a mi játékunkban marginális (elég megnézni a hőtérképeket, hol folyik a játékunk). Olmo pont azt bizonyítja, ami van, ami a gyakorlat. Volt egy lövésünk nyáron, és nem a szélre lőtték el. Télen semmi. Nem prioritás a téma. Yamal szerintem Yamal miatt, valamilyen nagyon személyes okból kifolyólag játszhat ott, mert a kérdés jelenleg semmilyen prioritást nem élvez. Raphinhát meg nem is értem, miért szélsőzzük folyton. Szemben játszik a kapuval, második vonalas csatárként, félig-meddig megvalósítva a duplacsatáros rendszert, amit korábban szorgalmaztam (ennek ellenére így is igazolnék centert, mert Lewandowskit már rotálni kellene).
bence0330

2025.02.04. 23:42:37

gránit írta:
2025.02.04. 23:32:59
Ha mindenáron akarnák ezt a szélsőtranszfert, akkor nem Olmo érkezett volna a nyáron. Nem volt ez fontos nekik, sem nyáron, sem télen. Prioritás biztosan nem. Yamal jelenleg játszik, ahol, szerinem rossz helyen, a csapat meg megvan támadószélsők nélkül. Balde egyébként egyre ígéretesebben támogatja a támadásokat véleményem szerint, Koundé pedig már egy ideje világklasszis.
A szélsővédőink jók, de ők nem szélsők, az egy másik poszt. És amúgy nekik sem igen van cseréjük. A "szélsőink" remekül vannak, amíg ki nem dőlnek/el nem fáradnak. Láttuk, mi történt, amikor az egyik (igazából konkrét szélsőként az egyetlen) kidőlt. Vagy amikor épp Rapha küzd fizikai gondokkal, mint 1-2 meccse már. Szenvedés van. Nem lehet két posztra két emberrel nekimenni a szezonnal. Vagyis lehet, de világi mázli kell, hogy megússzuk komolyabb sérülés nélkül a szezont, akkor túléljük kettejükkel.

Ja, jól be is jött az az Olmo transzfer. Akkor sem feltétlen kezdő, amikor egészséges, mert vannak előtte a sorban, mert telített volt a poszt. A legutóbbi sérülése előtt már Gavi is elé került, pedig ő aztán nem is 10-es. Azóta Fermín is kezdi megtalálni magát. Az egy baklövés volt, remélem nem Flick akarta, hanem Laporta akart villantani. Egy közepes szélsővel is sokkal előrébb lennénk, mint vele, aki legalább hadra fogható lenne, és légüres térbe érkezett volna.
Gondolom amúgy szélsőként is terveztek vele, legalább ilyen 10-20-30 perces rotációként. Ebből sokat nem láttunk még, pedig ugye a balszélső poszt itt inkább 10-es, lábra állhatna neki.

És Rapha is sokkal jobb lenne, ha balszellő érkezett volna, középen. Így nyilván szenved az outswinger passzokkal, megtanulta kb, de más szint teljesen onnan, ami természetes, sokkal nehezebb tökéletes ütemű kiugratásokat csinálni így. Átlövésekhez sincs onnan értelemszerűen semmi köze. A balszélső kb alapkezdő lenne alighanem, ha érkezett volna egy ilyen legalább Nico kaliber.
gránit
Director del Fútbol

2025.02.04. 23:32:59

Ha mindenáron akarnák ezt a szélsőtranszfert, akkor nem Olmo érkezett volna a nyáron. Nem volt ez fontos nekik, sem nyáron, sem télen. Prioritás biztosan nem. Yamal jelenleg játszik, ahol, szerinem rossz helyen, a csapat meg megvan támadószélsők nélkül. Balde egyébként egyre ígéretesebben támogatja a támadásokat véleményem szerint, Koundé pedig már egy ideje világklasszis.
bence0330

2025.02.04. 23:08:55

gránit írta:
2025.02.04. 22:54:46
bence0330 írta:
2025.02.04. 22:23:30
Yamal ezt játssza és kész, ez a gyakorlat. Ergo a cseréje, helyettesítője szintén egy ilyen játékossal lenne korrekt
Most igen, és nem is adja ki így magából a legtöbbet, véleményem szerint. A hétvégén is az ő próbálkozásai voltak a legveszélyesebbek, a gól is az ő lövésének a megpattanóját követően született. A legveszélyesebb embernek (legtöbb assziszt) középen kell játszania, így tud minden irányba veszélyes lenni. Christiano Ronaldo Beckham-utódnak érkezett Manchesterbe, Messi sem ott kezdte, ahol a legermékenyebb volt. Aztán idővel rájöttek, hogy máshol többet tudnak adni, mert a szél az ő szintjükön tehetségtemető. A cseréjének meg miért is kellene ugyanott játszania, mint a lecserélt játékosnak? A cserejátékos nagyon sokszor nem ott játszik, mint a lecserélt ember. Csak Yamal játszik ennyire a szélen a támadóink közül. Én egyáltalán nem látom, hogy Flick ennyire szélsőzni akarna, Yamal egyelőre valamilyen okból kifolyólag ott játszik, a többiek nem.
Oké, ez egy teljesen más téma, hogy mit kéne, meg mi van. A szélső-transzfer mindenképp kéne, max ugye a te nézeteid alapján játszott játékban nem. De akkor ezen a másik téma vonalán:

Yamal azért játszik egyedül ott, mert ő az egyetlen tényleges szélső. Flick nem hülye, nem fog valakit kitenni, akinek nem ott jönnek ki a képességei. De nézd vissza a nyári felkészülési meccseket, Raphinha egészen a legvégéig vonal(bal)szélső volt. Flick annyira akarta, hogy az utolsó pillanatig reménykedett, hogy megoldja a brazil. Vagy nézd vissza a BM-jét, két szélsővel játszott. Tuti, hogy ezt akar, mint az Interen kívül a világon mindenki, a Reál is szélsőkkel nyerte halomra a BL-eket, sőt, sok esetben azok miatt. Max nem annyira vonalra állítva őket, mint Xavinál, az extrém volt, és nem is működött. Yamal sincs annyira azért kitolva.

De nyilván ha nincs neki, csak egy, akkor egyet fog kitenni, mert egy elég racionális ember. Ha lenne még egy, szerintem kb kizárt, hogy asszimetrikusan tolnánk, azonnal tiszta 4-2-3-1 lenne, Rapha menne 10-esbe azonnal.

CR szerintem pont azért került középre, mert a közhiedelemmel ellentétben nem tudott cselezni. Mármint nyilván ahhoz az elit szinthez képest, amit más területeken tudott, nem egy la liga alsó osztályú középpályáshoz képest. (Nekem a céltalan bicikli, vagy abból esetleg lövőhelyzet kialakítása nem az, ennyit egy ügyesebb centernek is tudnia kell.). CR7 a kaput érezte nagyon, uralta a levegőt, is stb. Minden skillje középre volt való.

Yamal akkor jó, ha van területe. Ha nincs, ő is szenved. Ha nagyon a sűrűben lenne, el is nyomnák akár. Középen emiatt a legjobb skillje nem jönne ki. Rapha fordítva, szélen szenvedne, nem tud 2-3-4 embereket megverni. Lamine ebben igazán kiemelkedő, 2-3-4 embert megverni, ezt meg nem lehet, nem is tudna másképp, csak hellyel, szélről. A skilljei oda predesztinálják. Beljebb lehet tenni, ott is nagyon jó lenne, de mindenki más bent jó, nem focizhatunk csupa középen helyezkedő emberrel. Mint ahogy Raphinhát sem fogjuk átdobni jobbra, amikor ott van Yamal, pedig balról azért a legjobb skilljeit kivesszük a buliból kicsit sajnos. Így a legjobb a leosztás, akkor is, ha 1-1 ponton a két játékos sérül közben, de összességében messze így a legjobb.
gránit
Director del Fútbol

2025.02.04. 22:54:46

bence0330 írta:
2025.02.04. 22:23:30
Yamal ezt játssza és kész, ez a gyakorlat. Ergo a cseréje, helyettesítője szintén egy ilyen játékossal lenne korrekt
Most igen, és nem is adja ki így magából a legtöbbet, véleményem szerint. A hétvégén is az ő próbálkozásai voltak a legveszélyesebbek, a gól is az ő lövésének a megpattanóját követően született. A legveszélyesebb embernek (legtöbb assziszt) középen kell játszania, így tud minden irányba veszélyes lenni. Christiano Ronaldo Beckham-utódnak érkezett Manchesterbe, Messi sem ott kezdte, ahol a legermékenyebb volt. Aztán idővel rájöttek, hogy máshol többet tudnak adni, mert a szél az ő szintjükön tehetségtemető. A cseréjének meg miért is kellene ugyanott játszania, mint a lecserélt játékosnak? A cserejátékos nagyon sokszor nem ott játszik, mint a lecserélt ember. Csak Yamal játszik ennyire a szélen a támadóink közül. Én egyáltalán nem látom, hogy Flick ennyire szélsőzni akarna, Yamal egyelőre valamilyen okból kifolyólag ott játszik, a többiek nem.
Peter
Director del Fútbol

2025.02.02. 15:51:31

Zoldbela írta:
2025.02.02. 15:02:07
Értelek, de ki lenne a mozdítható kapus?!
Éppen az volt a gondolatom lényege, ha előre gondolkozik a klub, akkor megelőzi azt a helyzetet, hogy kényszerből kell választania.

Tudod, hogy ereszt a pótkerék, nyilván célszerűbb megoldani még azelőtt, mielőtt szükséged lehetne rá.

De ez sem lett volna akkora kényszer, hogy azonnal vegyünk kapust. Így is Pena védett decemberig és mondjuk össze lehetett volna hozni olyan kapust, aki szerződéstbont mással miattunk. Alku és tárgyalás kérdése.....
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.02.02. 15:02:07

Peter írta:
2025.02.02. 14:10:42
gránit írta:
2025.02.01. 22:12:30
Függetlenül attól, hogy most kivételesen értelmesnek induló szakmai építkezés kezdődött (mennyire kényszer vagy sem, az már maradjon lényegtelen) a kapusposzt tükrözi az ad hoc és tűzoltó filozófiát a klubnál. Az orrunknál tovább nem akarunk látni.
Előtte a Lewa igazolás dettó.
Értelek, de ki lenne a mozdítható kapus?!

Flick nálunk jobban ismeri a Barcában rendelkezésre álló kapusokat, tehát, ha jobbat szeretnénk, a játékospiacon kellene körülnézni! :)
Peter
Director del Fútbol

2025.02.02. 14:10:42

gránit írta:
2025.02.01. 22:12:30
Függetlenül attól, hogy most kivételesen értelmesnek induló szakmai építkezés kezdődött (mennyire kényszer vagy sem, az már maradjon lényegtelen) a kapusposzt tükrözi az ad hoc és tűzoltó filozófiát a klubnál. Az orrunknál tovább nem akarunk látni.
Előtte a Lewa igazolás dettó.
andras953
Jugador del Barça

2025.02.02. 14:01:36

Zoldbela írta:
2025.02.01. 23:32:15
Tek-et a kapott gólokkal együtt is jobb kapusnak látom mint ter Stegen vagy Pena.

Nem tudom, hogy ki lenne az az átigazolható kapus, aki Tek-nél jobb választásnak bizonyulna!
Amíg nincs ilyen (és Stegen sérült), addig valószínűleg Tek lesz az első számú kapus a Barcában.

A kapott gólokért nem mindig a kapus a felelős, gyakran a góllövők ügyességén múlik, hogy gól vagy nem gól.
Penanál én is jobbnak tartom, még úgy is, hogy túl van a fénykorán, TS-nél nem.(Én eddig úgy láttam, hogy Pena bravúrjainak túlnyomó részénél nem ő védett jó reflexxel,hanem szimplán belelőtték a testébe a labdát a csatárok. Egyébként meg Pena sokat bizonytalankodik, szögletnél bennragad a kapuban, és a kelleténél sokkal lassabban hozza játékba a labdát. Pár edzésfelvételen a fiatal harmadik kapus (Áron?) biztatóbban mozgott nála )
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.02.02. 12:45:06

Andrsika írta:
2025.02.01. 23:47:57

Hogy parancsolsz? Ezt remélem nem gondoltad komolyan, h jobb mint Stegen? Még Penanál talán legyen( de nekem nála sem jobb) lehet, h bravúr kapus( vagy csak volt) hideg kiráz a palitól annyira esetlen a mi “focinkhoz”! És ez a rengeteg potyát én nem fognám a hosszú kihagyásra egyszerűen nem fekszik neki
Köszönöm Flick Úr! :)
https://www.eurobarca.hu/hirek/labdarug ... amu-kapus/
Válasz küldése