@LaLigaCorp"
Ezek a
Közben Olmo felépülése jól halad, a hírek szerint(@ClubMitjanit) elképzelhető hogy már a Dortmund elleni visszavágón bevethető lesz.
Ez nagyon jó hír. Olmora nagyon nagy szükség van a kezdőben.
Épp most akartam írni, hogy kijött a hivatalos álláspontjuk is:
Van pár számviteli alapszabály...El Sie7e írta: ↑2025.04.02. 17:55:31
Kérdem én miért ilyen nehéz egy nyamvadt fizetési papírt beadni? Ennyi lenne a dolguk, hogy igazolják a pénzt. Nem arról szólt a dolog, hogy nem fogadják el. Szimplán mutasd a lóvét. Miért nem képesek erre? Ha nem tudják igazolni akkor milyen pénzről van szó? És ez nem arról szól, hogy mi van a szabályokban. Évek óta fantom pénzekkel operálnak. Decemberben is ennyi lett volna a teendő. Tessék itt a szerződés és itt a bizonylat az átutalásról. Ez az összetett dolog nem sikerült. Ha 1000ft-ot felveszek az atmből jön az igazolás. Ennyit nem képes a klub teljesíteni évek óta.
A szabályokról lehet vitatkozni és változtatni de ehhez összefogás kell és nekimenni a ligának amihez nem partner a klub.
Természetesen nem így kell számolni. De miért is nem?FcBarcelona1 írta: ↑2025.04.02. 22:41:10Nem így kell számolni. Szerintem azt is linkeltem mit várnak. Most inkább a meccset nézném, mint visszakeresném. A VIP bevétel a kulcs.
Tegyük fel volt 200 bevétel.
Most 100, 100 milliós kiesés, amit kompenzálni kell jelenleg.
Lesz 300
Nem így kell számolni. Szerintem azt is linkeltem mit várnak. Most inkább a meccset nézném, mint visszakeresném. A VIP bevétel a kulcs.
Feltéve, hogy saját tőkéből vagy hozzájárulásból van fedezve, ami a mi esetünkben nem áll fenn.
Ne haragudj, de nehéz elhinni, ha kisebb ügyletek meghaladják az ottani pénzügy képességeit, akkor egy 30 éves 1.5 milliárdos projekt jól van kalkulálva.FcBarcelona1 írta: ↑2025.04.02. 20:11:13A stadion nem számít bele az FFP-be, de a 300+ millió/év várt bevétel igen. Amiből lejön a törlesztő, de erre lenne a maradék 30% az UEFA szabálya alapján, és persze az egyéb nem bérekel összefüggő kiadások. Szerintem akkor fogunk tudni normálisan igazolni, ha üzemel a stadion. Remélem jól kalkuláltak a törlesztéssel.
A Palaut én sem értem.gránit írta: ↑2025.04.02. 19:19:01Én azt gondolom, hogy inkább mélyíti a problémát. Évek óta elképesztő bevételektől esünk el emiatt. Mire elkészül, nyugodtan mondhatjuk, hogy milliárdos károkat okoz, a költségekről nem is beszélve. Legalább hárommilliárd eurónyi kárt fog okozni. Lehet mondani, hogy majd hosszú távon megtérül, ha megtérül egyáltalán, de a jelenlegi helyzetünkben ez hosszú időre gúzsba köt minket. Hogy a Palaura minek költünk 420 millió eurót, elképzelni nem tudom. Ott szerintem valami mutyi van a dologban. Sajnos okot adunk a Liga korlátozásaira. Ilyen adósságok mellett az UEFA is széttárná a kezét, ha hozzá fordulnánk panaszkodni. Szivatnak minket, de okot is adunk rá, így meg nehéz támadni, és nem is támadunk. Lehet, hogy ezer év múlva megtérül a stadionprojekt, csak addig meg nem tudunk rendesen igazolni.
Én azt gondolom, hogy inkább mélyíti a problémát. Évek óta elképesztő bevételektől esünk el emiatt. Mire elkészül, nyugodtan mondhatjuk, hogy milliárdos károkat okoz, a költségekről nem is beszélve. Legalább hárommilliárd eurónyi kárt fog okozni. Lehet mondani, hogy majd hosszú távon megtérül, ha megtérül egyáltalán, de a jelenlegi helyzetünkben ez hosszú időre gúzsba köt minket. Hogy a Palaura minek költünk 420 millió eurót, elképzelni nem tudom. Ott szerintem valami mutyi van a dologban. Sajnos okot adunk a Liga korlátozásaira. Ilyen adósságok mellett az UEFA is széttárná a kezét, ha hozzá fordulnánk panaszkodni. Szivatnak minket, de okot is adunk rá, így meg nehéz támadni, és nem is támadunk. Lehet, hogy ezer év múlva megtérül a stadionprojekt, csak addig meg nem tudunk rendesen igazolni.FcBarcelona1 írta: ↑2025.04.02. 17:41:32Pont a stadion bevételei oldhatják meg az FFP helyzetünket.
Erre kíváncsi lennék, honnan tudod, mert alapvetően csak a két nagy csapattal foglalkozik a sajtó. Követed mindegyiket alaposan? Kb kizártnak érzem, főleg, hogy a Sevillának talán millió alatt van a bérsapkája, ott pl. tuti megy mindenféle ügyeskedés, nem követem, de nem tudom elképzelni, hogy ne így legyen, hisz eleve nem is lehetnének már a ligában.
az első osztályban van 20 csapat a segundában még 22. ez a 42 csapat teszi ki ami a la ligához tartozik. 42-ből a Barca kiskapuzik minden szabály ellen. És itt most nem a szabályok mivoltáról van szó mert ott a szabályzat, 41 betartja egy meg mindet meg akarja kerülni.De ne vicceljünk már, azért ítélik el sokan a Barcát, mert állandóan kiskapukat keres az eszement szabályok ellenében. A saját nevelésű játékosainkat nem engedik regisztrálni, és hatalmas anyagi károkat okoznak, a szabályaikra hivatkozva.
Ez lenne a lényeg, amit Barcaman ír. Nem ítélem el Perezt sem, amit a klubotokért tesz, Laporta ahhoz képest "kismiska". Sőt, elismerésre méltó, amit anyagilag összehozott, nemrég linkeltem róla egy cikket (azért ott is vannak minimum szürke foltok)El Sie7e írta: ↑2025.04.02. 16:04:13ne haragudj de ez a 3 napra felvett könyvelő aki mindent lepecsételt majd eltűnt a naplementébe több mint büdös. ez a Barca saját könyvelője. kirakták az addigi céget majd jött valaki 3 napra majd megint egy új cég aki most nem számolta el nekik ezt a pénzt ami a cikk szerint még be sem érkezett egészbe. bűzlik az egész.![]()
Pont a stadion bevételei oldhatják meg az FFP helyzetünket. Láthatjuk, hogy eladhatjuk a családi ezüstöt, ha annak 4-5%-a fordítható a keretre. Az 57-58 milliós bevételt senki nem vitatja. A La Liga elismerte, a mostani könyvelő cég elismerte. Az, hogy ez nem elég még Pau Victor regisztrálására sem, az egy másik téma.
Emellett még elég sok játékos van akikből szép részesedéshez juthatunk, például a Sportingban és a válogatottban is nagyot menő Trincao simán lehet hogy elmegy 50-60 millióért, amiből a mi részesedésünk 50% körüli lesz.Barcaman1993 írta: ↑2025.04.02. 16:22:36
Nyilván sumákulások mennek, meg a kiskapuk keresése. Meglátjuk mi lesz belőle, mindenesetre azért az erős lenne, ha a saját játékosainkat nem tudnánk nevezni. Főleg azóta tudjuk, hogy Nico Gonzálezből sok pénz bejött, annak azért be kéne takarnia Olmo és Pau Victor bérét. Nyilván a Liga nem így számol.![]()
Nyilván sumákulások mennek, meg a kiskapuk keresése. Meglátjuk mi lesz belőle, mindenesetre azért az erős lenne, ha a saját játékosainkat nem tudnánk nevezni. Főleg azóta tudjuk, hogy Nico Gonzálezből sok pénz bejött, annak azért be kéne takarnia Olmo és Pau Victor bérét. Nyilván a Liga nem így számol.El Sie7e írta: ↑2025.04.02. 16:04:13ne haragudj de ez a 3 napra felvett könyvelő aki mindent lepecsételt majd eltűnt a naplementébe több mint büdös. ez a Barca saját könyvelője. kirakták az addigi céget majd jött valaki 3 napra majd megint egy új cég aki most nem számolta el nekik ezt a pénzt ami a cikk szerint még be sem érkezett egészbe. bűzlik az egész.![]()