Hansi Flick

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
dingdong
Capitá del Barça

2025.04.22. 20:10:00

soadroli írta:
2025.04.22. 19:31:54
Javier Tebas: "Hansi Flick complaining about match schedules? We are managing La Liga, not the interests of one or two clubs… I wonder why Flick never complains to UEFA."
Bezzeg nálunk a fradi miatt akár az egész bajnokságoz leállítják ha tovább jutnak :D

Viccet felreteve ez a [auto_cenzúra] tragedia mit meg nem enged magának. Az hagyján hogy milyen felháborito dolgokat mond de hogy ezt milyen stilusban tudja mindig eloadni az nem igaz. Kocsmábol kidobnak ha ilyen bicskanyitogato stilusban kommentalsz dolgokat. Ez a kedvenc csapatanak sem nagyon tetszik amugy
szbsz
Capitá del Barça

2025.04.22. 19:50:47

soadroli írta:
Javier Tebas: "Hansi Flick complaining about match schedules? We are managing La Liga, not the interests of one or two clubs… I wonder why Flick never complains to UEFA."
Fogja már be a száját ez a vízfejű madridista :twisted: A napnál is világosabb, hogy ott segítik a Madridot, ahol csak tudja a szövetség... ...sorozatos ajándék tizik, kedvező bírói itéletek (Mbappe 1 meccs bünti horror belépőért, Lunin Celta elleni kupa meccsen orbitális tizi valahogy elmaradt stb...), nevetségesen könnyű sorsolások a kupában és még reggelig tudnám sorolni...

UNDORÍTÓ :-&
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.04.19. 18:53:06

Hát köszönöm az újabb élményt és nagy pillanatokat. Ilyen győztes mentalitású csapatot faragni abból, ami az előző években zajlott, kb csoda kategória. 1-3-nál az előző években simán megrogytunk volna, ha meg mégsem, tuti kihagyjuk a tizit a végén. Ha párharcot, vagy bajnokságot nézünk, még mindig veretlenek vagyunk a naptári évben.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
soadroli
Llegenda del Barça

2025.04.18. 12:30:34

Hansi Flick has banned any celebrations if Barcelona beat Real Madrid in the Copa del Rey final.

With Inter Milan just four days later, he wants full focus. No party. Just business. @mundodeportivo
Kép
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.04.17. 13:10:22

soadroli írta:
2025.04.17. 12:22:10
Remélem a következő 2 meccsre bedobja Fatit, Fortot, Christensent, Pau Victort és Torret is (nem egyszerre). Addig is pihen akire ráfér, utána úgyis jön a kemény menet.
Az eddigi tendenciát elnézve, ezt teljesen esélytelennek tartom. Pedig nagy szükség lenne rá!
,,Azt hitted, hogy mi történt."
soadroli
Llegenda del Barça

2025.04.17. 12:22:10

Remélem a következő 2 meccsre bedobja Fatit, Fortot, Christensent, Pau Victort és Torret is (nem egyszerre). Addig is pihen akire ráfér, utána úgyis jön a kemény menet.
Kép
Khyzz
Barça B

2025.04.17. 11:10:52

Nagy érdeme, hogy a Xavi által lerakott alapokat (Cubarsi, Fermin, Pedri-DJ szűrő, lestaktika és magas védekezés, Yamal) és elképzeléseket tovább tudta vinni. Ami szerintem nagy különbség közte és Xavi között hogy ő a kerethez igazította a taktikát míg utóbbi a taktikájához próbálta alakítani a játékosokat. Szerintem Flick ezért tudja Raphiból is kihozni a maximumot.
Továbbá nála már tényleg azt érzem, hogy a hátrányba kerülünk akkor se pánikol a csapat hanme tudja mit kell csinálni és nyugodtak maradnak.

Kicsit sajnálom, hogy Fortban nem lát fantáziát, nekem tetszett amit Xavi alatt mutatott a srác.

Amit még kiemelnék, hogy erőnlét terén valóban szintet lépett a csapat, de szerintem ebben Xavi alatt is volt látható fejlődés.
Chino
Llegenda del Barça

2025.04.14. 19:45:20

bence0330 írta:
2025.04.13. 09:22:43
Kovbal88 írta:
2025.04.13. 09:14:48
Szerintem az idei lesz a legjobb szezonja a Barcelonával. Ha nyáron nem igazolhatunk. Lewa, Raphinha, Inigo, aligha fog jövőre is ilyen szezont produkálni. Nekem idén annyi kívánságom lenne, hogy a Bl-ben jussunk be a legjobb négy közé, és nyerjük meg valahogy a bajnokságot. Ennél többet nem lenne szabad elvárni ettől a csapattól. Mert nagyon foghíjas a keret.
Elvárni szerintem annyit sem lehetett, ahol most tartunk, olyan sokat gyengült a keret tavaly óta, pedig akkor is foghíjas volt. De ja, ettől a ponttól a kezdve már az elődöntő és a bajnokság az elvárás.

Álmodozni most viszont már szabad, akár 4-6 kupás szezonról is, nem "csak" a tripláról. :) Nyilván a BL kell, hogy ennek elméleti esélye van, és azért arra csak 25-30%-unk van, de ki tudja, álmodozni szabad. De elvárni szerintem is a fentit lehet.

Ráadásul ha előre azt mondják nekem, hogy ilyenkor szinte tuti BL elődöntő és 4 pontos előny van a bajnokságban, akkor azt mondom, hogy oké, leadtuk mellé a kupát. De még csak ennyi sem történt.

Szerintem a fenti 3 ember simán megy megint egy nagyságrendileg ekkora szezont. Én sokkal jobban aggódom azon, hogy mi történik, ha pechünk lesz és valaki kidől a nagyok közül. A clutch Raphinha, és a játékra legnagyobb hatással lévő Yamal ez a két ember, Pedrivel kiegészülve. Mélyíteni mindenképp kell, mert én a keretről gondolom azt, hogy ezt így ilyen kevés sérüléssel nem hozzuk le megint, és Flicknél láttuk, hogy nem kell csodaembert hozni, egy erős közepesből is felső polcost csinál.
Elvárni tényleg nem lehetett, részemről egy Bl-elődöntő, szoros bajnoki versenyfutás javuló játékkal, ha nem is sikerszezon, de egyáltalán nem lett volna rossz idény. A legfontosabb nem is igazán az eredmény, hanem egy olyan jövőkép, ami azt vetíti előre, hogy hamarosan felzárkózhatunk a topcspatok közé. Bárhogy is alakul ezután a szezon, bármi is lesz a vége ezt szerintem maradéktalanul teljesítette. Van a csapatnak karaktere, mentálisan egy BL-ben is tökéletesen rendben vannak, illetve a játékosok/csapat "megtanult" győzni. Emellett klasszsokat javult a játék, van egy karakter,taktika, mellé pedig rendre olyan meccseket kaptunk rangadókon, amiket utoljára talán csak Luchoval.

Az, hogy kidől valaki minden csapatnál benne van. A Realnál is, ha kiesik Bellingham, Mbappé, Rüdiger, a PSG-nél Dembélé, Kvara, Vitinha, Pool-nál Macallister (elmegy Salah és TAA), a Bayernnél Kane, Musiala, Goretzka stb.
De Lewyre visszatérve, lehet, hogy nem hoz 40+ gólos szezont, de ha nem is jön senki FT is komolyan szintet lépett, de ami fontosabb Yamal pont az ellentéte, 16-17 évesen plusz egy év szinteket emelhet egy játékos telljesítmény, Raphinha is szerencsére még nagyon jó korban lesz, Pedri, Baldé, Cubarsi (Fermin, Gavi, Casádó, Bernal) szintén az a korosztály, akik a fejlődés fázisában vannak. Többen akár "új igazolások" lehetnek Flick munkássága pedig pont azt tükrözi, hogy alpból egyre jobb teljesítményt tudnak hozni és meghatározóbbak lehetnek, többet hoznak ki magukból
Ha egyéni teljesítmények nem is ilyen látványosan, csak minimálisan tudnak a játékosok fejlődni legalább ilyen, ha nem komolyabb szezont hozhatunk.
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.04.13. 10:59:45

dingdong írta:
2025.04.13. 10:36:16
...hoztunk egy német edzőt ami totalisan karakter idegen otlet. Mar csak azert is mert nem ugy erkezett ide hogy garantalt lehetett volna a siker. 1.5 rendkivul sikeres es biztato szezont lehozott egy olyan bayernnel amiben top formaban levo jatekosokkal kellett kirakni a puzzlet. Ezutan elment a nemet valogatottba es csufosan megbukott.
Én pont azért vártam őt, mint a messiást, mert szerintem a nemzetiségét eltekintve nem volt karakteridegen. Persze sejtem, hogy ezalatt inkább azt értetted, hogy nem egy spanyol vagy holland mikutyánk kölykét hoztunk, de közben meg félig mégis az volt, stílusban, LE-hez hasonlítható legjobban, amit csinál. A tökéletes fúziója volt a Barca focinak, kicsit modernizálva, és a modern edzésmódszereknek (ebben jön ki a "németsége".). Egy Tuchel pl. itt szerintem nem lett volna jó, hiába jó edző. Mivel mindenképp a Masiára támaszkodunk, azért egy olyan célfocit nem bírtunk volna szerintem el (persze ki tudja).

Én tartom, amit érkezése előtt is, hogy ő top3 edző simán az aktívak közül, egyszerűen csak valamiért későn kezdte el a bulit, így eredményekben nyilván szűkös, de arányaiban elképesztő. Eddig két komoly klubot irányított, játékban mindkettő toronymagasan Európa felett volt (idén a PSG-vel megosztva, de egyértelműen gyengébb kerettel, erősebb ligában ugyanazt játszva). Ez nem lehet véletlen. Eddig még ugye nálunk is megnyert mindent, amit lehetett :D Persze ez ilyenkor még csak a mikiegér kupa.

Nálunk szorosan figyelemmel követve meg asszem egyértelmű, miért nem sült el jól a válogatott kaland. Nála a tökéletesen kimért rutin és felkészítés a siker egyik fő kulcsa. Nyilván amúgy sem egy buta edző, szerencsével biztos elsülhetne jól is egy ilyen válogatott kaland, de mégiscsak a metodikája az, ami kiemeli a többi közül. Erre meg egy válogatottban értelemszerűen nincs meg a lehetőség napi, heti szinten, másfajta skillek kellenek oda.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
dingdong
Capitá del Barça

2025.04.13. 10:36:16

Ami alatta történik az minden várakozást felülmult. A tavalyi lehangolo szezon utan a Xavi balhe utan hoztunk egy német edzőt ami totalisan karakter idegen otlet. Biztunk benne hogy ő majd par ev alatt felepiteni a csapatot a lehetosegekhez mertem. Az hogy rarugta az europai focira az ajtot ugy banik a kiscsoportos jatekosainkkal ahogy kell es nem fott le aprilis kozepere a kave az gyakorlatilag csoda. Aki ennel tobbet vart iden vagy var jovore az alomvilagban el. Nyaron is elmondtam hogy szerintem a keretunk Ferranostul, Eric Garciastul sem rossz. Flickkel kidobtuk a dupla hatost. Ezekutan a bizalom az maximalisan jar neki minimum meg 2 szezonon at ha valami brutalis soha nem latott osszeomlas nem kon kepbe. Mar csak azert is mert nem ugy erkezett ide hogy garantalt lehetett volna a siker. 1.5 rendkivul sikeres es biztato szezont lehozott egy olyan bayernnel amiben top formaban levo jatekosokkal kellett kirakni a puzzlet. Ezutan elment a nemet valogatottba es csufosan megbukott. Az hogy ezek utan 1 evre ea magabiztosan elvallalt egy olyan klubbot ami csod szelen tancol semmilyen igazolast nem engedhet meg maganak es a meglevo jatekosok is epp hogy maradhatnak akik kozul a legtobb 20 alatt van viszont a szurkolok szempontjabol a legforrobb a kozeg az arra utal hogy erezte hogy vezetoedzokent megvan benne az x.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.04.13. 09:37:16

bence0330 írta:
Kovbal88 írta:
Szerintem az idei lesz a legjobb szezonja a Barcelonával. Ha nyáron nem igazolhatunk. Lewa, Raphinha, Inigo, aligha fog jövőre is ilyen szezont produkálni. Nekem idén annyi kívánságom lenne, hogy a Bl-ben jussunk be a legjobb négy közé, és nyerjük meg valahogy a bajnokságot. Ennél többet nem lenne szabad elvárni ettől a csapattól. Mert nagyon foghíjas a keret.
Elvárni szerintem annyit sem lehetett, ahol most tartunk, olyan sokat gyengült a keret tavaly óta, pedig akkor is foghíjas volt. De ja, ettől a ponttól a kezdve már az elődöntő és a bajnokság az elvárás.

Álmodozni most viszont már szabad, akár 4-6 kupás szezonról is, nem "csak" a tripláról. :) Nyilván a BL kell, hogy ennek elméleti esélye van, és azért arra csak 25-30%-unk van, de ki tudja, álmodozni szabad. De elvárni szerintem is a fentit lehet.

Ráadásul ha előre azt mondják nekem, hogy ilyenkor szinte tuti BL elődöntő és 4 pontos előny van a bajnokságban, akkor azt mondom, hogy oké, leadtuk mellé a kupát. De még csak ennyi sem történt.

Szerintem a fenti 3 ember simán megy megint egy nagyságrendileg ekkora szezont. Én sokkal jobban aggódom azon, hogy mi történik, ha pechünk lesz és valaki kidől a nagyok közül. A clutch Raphinha, és a játékra legnagyobb hatással lévő Yamal ez a két ember, Pedrivel kiegészülve. Mélyíteni mindenképp kell, mert én a keretről gondolom azt, hogy ezt így ilyen kevés sérüléssel nem hozzuk le megint, és Flicknél láttuk, hogy nem kell csodaembert hozni, egy erős közepesből is felső polcost csinál.
Én is így látom, azzal a kivétellel, hogy azért jövőre lehet hosszabb, akár jobb a keret. Már a másik topicban is leírtam a játékosok állapotát. Itt van példának Araujo és De Jong vagy éppen Christensen esetleg Olmo. Ha maradnak is, ettől az idei formától csak jobb lehet. Persze Inigo és Lewy lehet nem hoz ilyen szintet, de az esetleges érkezőkkel lehet őket rotálni, pótolni.
A heti hír a Sporton, hogy lassan elkészül az 500 eladott VIP szék, így a 100 milliót "jóvá kellene írni".
https://www.fcbarcelonanoticias.com/en/ ... 8_102.html
Ráadásul remélem nem lesz ilyen külsős aknamunka, ami folyamatosan hátráltatja a csapatot.
Nem akarok így a cél előtt értékelni, kicsit babonás is vagyok, de tényleg nagyon jó lenne behúzni most már a bajnokságot ilyen góerős és szórakoztató focit hozó szezon után.
bence0330

Kovbal88 írta:

Kovbal88
Entrenador del Barça

Chino írta:
2025.04.10. 16:36:13
soadroli írta:
2025.04.10. 16:08:49
Barça met with Pini Zahavi to discuss several topics, including Flick's contract renewal.
Barça are very satisfied with Flick and wants to finalize his contract extension before securing any titles, as they see Flick as the ideal coach.
Both parties expressed full willingness to renew. [Diario Sport]

Szerintem ez is kardinális pont a jövő szezonra nézve. Neki is biztosan jót tenne, ha azt érezné, hogy megbecsülik a munkáját, számítanak rá. Plusz a fizetését is illene korrigálni, anyagi helyzet ide vagy oda, de azt, hogy nem közelíti meg a top 20-at Európa szinten azt mindenképp korrigálni kell. És nem egy elsőéves, fiatal szakember, elég sokat letett már az asztalra.
Viszont én legalább ilyen fontosnak tartanám, hogy a stábot sikerüljön egyben tartani. Lehet, hogy Flick a fő letéteményes, de nem egy ember kell ahhoz, hogy egyik évről a másikra ilyen mértékben változzon egy csapat játéka, mentalitása, fizikalitása.
Chino
Llegenda del Barça

2025.04.10. 16:36:13

soadroli írta:
Barça met with Pini Zahavi to discuss several topics, including Flick's contract renewal.
Barça are very satisfied with Flick and wants to finalize his contract extension before securing any titles, as they see Flick as the ideal coach.

Szerintem ez is kardinális pont a jövő szezonra nézve. Neki is biztosan jót tenne, ha azt érezné, hogy megbecsülik a munkáját, számítanak rá. Plusz a fizetését is illene korrigálni, anyagi helyzet ide vagy oda, de azt, hogy nem közelíti meg a top 20-at Európa szinten azt mindenképp korrigálni kell. És nem egy elsőéves, fiatal szakember, elég sokat letett már az asztalra.
Viszont én legalább ilyen fontosnak tartanám, hogy a stábot sikerüljön egyben tartani. Lehet, hogy Flick a fő letéteményes, de nem egy ember kell ahhoz, hogy egyik évről a másikra ilyen mértékben változzon egy csapat játéka, mentalitása, fizikalitása.
Forca Barca!!!!
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
bence0330

2025.03.31. 01:40:30

Rá már tényleg nem nagyon lehet már mit mondani. Madridi oldalon komolyan arról folynak diskurzusok, hogy túl versenylovas volt a BM és a Barca is alatta, és biztos valami szteroid van a dologban. Ennyire durván jó edző már pusztán a játékosok fizikai felkészítése szempontjából is.

Ősszel már összerakott egy bivaly plafonú csapatot, ahol azért a stabilitás még nem volt meg, és a csúcs csapat tudott "csak" mindenkit földbe döngölni. Tél-tavaszra meg ebben javult óriásit. Ősszel bármelyik cserénk beállt, katasztrófa történt kb, ami a neveket elnézve nem csoda. Most bárki beáll nagyjából tartjuk a szintet, max pici élességet veszítünk a kapu előtt, egy pici lendületet, egy pici folyékonyságot, vagy ilyesmi. Ez elképesztő, főleg, ha megnézzük, kik állnak a rendelkezésére. Mélyről érkező Ferrán, DJ teljesen újratöltve, Martin, Garcia... annyira össze van már rakva a csapat, hogy bedobhatja bármelyiket, és akkor is felbillentjük a pályát. Olmo helyett ha a nyilván gyengébb Fermín áll be, megtalálja a módját, hogy majdnem olyan hatékony legyen. Ha Gavi beáll balszélre Rapha helyére, megoldja, hogy nála is az erényekre játsszon, ő inkább 4. középpályásnak húzódik be, letámadással, és a gördülékeny rövidpasszos játékával segíti a támadásainkat, és alig romlik a helyzet, csak más lesz, pedig hát őnmagában mennyivel gyengébb "balszélső", nem is túl jó formában. Eric DJ helyett, te jó ég, mit játszott, mennyire okosan figyelt fél szemmel mindig a kontrákra hátrafelé, és amúgy megoldotta az építkezést is, Flick az ő szerepkörét is precízen személyre szabta, és a felkészítés mellett szerintem ez nála az igazi kulcsszó, ettől ennyire jó edző, egészen nűanszokig kitalálja mindenkinél, mi legyen a pontos szerepköre, függetlenül attól, hogy papíron mondjuk ugyanazon a poszton van, mint aki helyett játszik.

Ha meg bármi baj lenne, életbe lép az első pont, és a 90 perc nekünk 60-nak tűnik, az ellenfélnek meg 200-nak, és már nem kapnak levegőt, nem látják, hol a meccs vége, és szerintem kb lehetetlennek érzik, hogy kihúzzák a dolgot, akkor is, ha egész jól állnak mondjuk a félidőben. 1-1 taktikai húzás még szokott jönni mellé a félidőben, most pl, Martin szerepe/hozzáállása változott meg látványosan a balszélen. De elsősorban felőröljük őket.

Asszem a 20. vagy a 21. 4 gólos siker idén, már nincs kedvem újraszámolni. Teljesen nonszensz az egész a post-Messi érában, már csak egy átlagos napnak számít egy 4-1. Egy PSG-től oké a L1-ben, még kicsit egy BM-től is a Bundesben, ott egyre minőségibb, de nagyon nyílt sisakos játékok is vannak, a La Ligában a foggal-körömmel védekező csapatok ellen teljesen más világ. 21 ponttal vagyunk gólkülönbségben a Reál, 30-al az Atleti felett.

Mostanság a kiscsapatok már nem is nagyon rúgnak gólt nekünk, visszaszorult a kapottak száma is az ilyen csapatok ellen, hébe-hóba 1-1 kontra meccsenként, de ez a max. Az egyensúlyt is egyre jobban megtalálja.

Nyilván még mindig lehetséges, hogy rendes kupa nélkül fejezzük be, de ez már most a foci ünnepe kicsit megint, ami folyik nálunk hétről hétre, részemről inkább ünnep legyen minden meccs jó eredménnyel, de kupa nélkül, mint fordítva.

Remélem, hogy az 55 éves koráig edzősködés nélkül kvázi elfecsérelt pályafutását még "megmenti" a 60-as éveiben, és felzárkózik eredményekben is arra a polcra, ahová a képességei predesztinálják, és ha lehet, akkor velünk, de még máshol is drukkolnék neki, mert ez aztán foci. 3-4 BL-el is befejezheti ő még így is akár a dolgot, eddig ugye gyakorlatilag 2 év alatt 1 a mérlege.
Peter
Director del Fútbol

2025.03.17. 01:15:33

Asensi írta:
2025.03.16. 23:50:10
Nekem az az érzésem, hogy egy nagyon fontos dolog nincs kiemelve Flick munkájából: az erőnléti felkészültség.
De, ki lett emelve már ősszel, csak talán mára egy picit "megszokottá vált", magától értetődő természetessé.... :D

Ilyen az, amikor valóban lépésről lépésre épül valami a maga természetességével.
Teszi a dolgát alázattal, odaadással, következetesen, csendben és szerényen.
Bárhogyan is végződik ez a szezon, a klub legjobb igazolása a Mister volt a nyáron.
Asensi
Jugador del Barça

2025.03.16. 23:50:10

Nekem az az érzésem, hogy egy nagyon fontos dolog nincs kiemelve Flick munkájából: az erőnléti felkészültség. Mindegy hogy edzése, vagy otthon szerzik meg, de bírjuk a mérkőzéseket fizikailag (talán a kupameccs kivételével, de lehet ott is inkább mentális problémák voltak)
Most a 70. percben 0-2, a végén 4-2. Az Atletico ellen ami egy elég fizikális csapat. Azért ilyet Messiéktől nem láttunk.
bence0330

2025.03.13. 01:55:18

FcBarcelona1 írta:
2025.03.12. 09:15:09
A "negatívumokban" nagyjából egyetértünk, de bőven kompenzálják a pozitívumok. A legnagyobb pozitívumok számomra, a szép, gólerős játék mellett, hogy végre csapatként focizunk. Próbálom minden játékosunkat a helyén kezelni, de szerintem nem túlzok akkor, ha azt írom, hogy egyénileg voltak már jobb játékosaink, azoknak viszont pont csapatként nem sikerült az elvárások szerint teljesíteni. Valószínűleg ez az edző, jelen esetben Flick érdeme.
Sőt, nem csak, hogy voltak jobb játékosaink, mert nyilván minden sikeresebb éránkban voltak, már gyakorlatilag az azon majdnem teljesen átívelő minden idők legjobb játékosa miatt is. Flick valahogy mégiscsak legjobb játékosokat csinált. Alighanem miénk a legjobb középpályás és a legjobb támadó jelenleg. Szerintem jelenleg Baldé top3 balbekk amúgy. Megkérdőjelezhető pedig, hogy képességre azok lennének. De egyénileg is vadállatokat kreál, nem mondom, hogy a semmiből, kell hozzá alap, de akkor is.

Amit szerintem még meg lehet említeni Flicknél, az a fejlődése, tanulékonysága, mert megint van apropója. Leadtunk egy meccset előnyről, kicsit túltolva a támadást? Hát akkor most előnyben szépen visszaállunk. Nem csak nyugodtabban fociztunk, labdabirtoklásra alapozva, sziesztázva, a vonalat sem toltuk úgy fel többet, így nem nagyon adva esélyt az ellennek, hogy megfussanak. Ettől sokan tarottunk, hogy egy ilyen makacsságba egyszer belefulladunk, de szerintem abszolút tanult az esetből, ettől sem félek már annyira.

És a finomhangolásai, amit még mindig megtesz, meccsről-meccsre fejleszti a csapatot egészen speciális szegmensekben.

A fentire a megoldás is is ilyen, nagyon korrektre sikerült, nem állunk vissza a kapu elé, mert az megintcsak veszélyes, találtunk egy tökéletes egyensúlyt, ahol még uraljuk a középpályát, de nem adunk fel területeket, csak kicsit a támadást. És igazából jó kis nosztalgikus módon széttikitakáztuk (nem először) az ellenfelet előnyben. Flick szemében ez az igazi régimódi háromszögelés szerintem erre való, és mostanság hatékonyan bevezette a meccsek ezen szakaszába. Biztonságos, a fiúk alkalmasak rá (Pedrivel az élen), örömfoci, és nem fárasztó, a közönség meg ollézhat.

Több ilyen eset volt már, ahol valamit belehibázott (ilyen nyilván mindenkinél lesz, elkerülhetetlen), és vagy már meccsen javította, vagy következő alkalommal már jól oldotta meg.

Tippre iszonyú alapos team veszi körül, akik mindent józanul értékelnek ki.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.12. 09:15:09

A "negatívumokban" nagyjából egyetértünk, de bőven kompenzálják a pozitívumok. A legnagyobb pozitívumok számomra, a szép, gólerős játék mellett, hogy végre csapatként focizunk. Próbálom minden játékosunkat a helyén kezelni, de szerintem nem túlzok akkor, ha azt írom, hogy egyénileg voltak már jobb játékosaink, azoknak viszont pont csapatként nem sikerült az elvárások szerint teljesíteni. Valószínűleg ez az edző, jelen esetben Flick érdeme.
bence0330

2025.03.12. 01:08:08

Chino írta:
2025.03.12. 00:33:53
Mondjuk nem igazán szoktuk emlegetni, de szó szerint a tizedét keresi annak, amit pl Simeone zsebre tesz. A top bajnokságok szinte összes edzőjének magasabb a bére az övénél, ha valakinek neki ki fog járni egy zsírosabb szerződés.
Néha nagy mák a nevünkből adódó vonzerőnk, hogy Messik, Neymarok, Dinhok játszottak itt, Flick esetében talán régebbi sztárokról beszélhetünk, akiken felnőtt. Van azért pár játékos, aki minden áron ide akar jönni, de szerencsénkre volt egy edző is, mégpedig a világ egyik legjobbja, aki minden áron csak ide akart jönni. Remélem meg tudjuk fizetni, mert a keretéhez képest részemről kérdés nélkül a szezon legjobbja, függetlenül attól, mikor esünk ki a BL-ből. És hát ugye a legutóbbi klubjánál is kérdés nélkül a világ legjobb edzője volt. LE teljesen más pénzből és lehetőségekből épített egy hasonlóan jó csapatot, Pep is, Ancelotti is teljesen más pénzből vett játékosok(ból épít csapatot)... at hagy játszani.

Flick egy nagybetűs Edző, a szó minden értelmében. Remélem lesz pénz a honorálására, de hálásak lehetünk, hogy nem érdekli annyira a dolog, és tényleg nem tudta magát máshol elképzelni, mint itt.

Nekem is 1-1 ilyen apróság van, amibe bele lehet kötni, amit Atlantis gyűjtött ki feljebb, Lewyvel nálam még mindig magunkat gáncsoljuk meccsről meccsre, 1-2 játékosnak biztos lehetne több percet adni legalább meccsek végén (Fort, Torre, Victor), Yamalt meg jobban kímélni, de ezek annyira eltörpülnek minden máshoz képest, amit művel, hogy kb megemlíteni sem érdemes.

Ilyen szűk keretnél ugye az a fizikai felkészítése meg egészen extra hangsúlyt kap, szerintem egyedülálló, amit művel, úgy-ahogy bírják a játékosaink néha alternatíva nélkül a heti kettőt. Volt bárkinek izomsérülése azon játékosok közül, akiket normál állapotban kapott? Fermín rémlik, de őt nem veszem normál állapotban kapottnak egy végigtolt EB-Olimpia dupla után.
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.12. 00:33:53

Peter írta:
2025.03.11. 23:37:00
Ahogyan és ahonnan elindult ez a Flick féle csapat, nálam a mai nappal már azt elérte, amit minden jóérzéssel és pozitív reménnyel csak reméltem augusztusban.

Az már egy picit más kategória, hogy evés közben jön meg az ember étvágya, de nem véletlen, hogy augusztust említettem az előbb.

Eredmények, játék, szervezettség, mentalitás....nagy dolgot rakott össze a Mister.

Számomra innentől kezdve már a jutalomjáték kategóriába érkeztünk.

Stílszerűen a friss nyilatkozatából idéznék:

"Előzetesen számítottál ilyen jó teljesítményre a csapattól?
„Amikor egy olyan klubnál dolgozol, mint a Barcelona, akkor kell, hogy legyen elképzelésed"

Csak egyetlen szó jut erről az eszembe: .....projekt.... :D
És azért ne felejtsük el, hogy mennyire fiatal ez a keret. Pedri, Cubarsi, Yamal, Casadó, Baldé, Gavi, Fermin (Fort, plusz jövőre még Bernal) bőven abban az életkorban van, ahonnan rengeteget fejlődhetnek még, annak ellenére, hogy már többen így is klasszis szinten vannak. De a többi kulcs/stabil játékos is legjobb korban van, mint Koundé, Raphinha, Araujo, Olmo, De Jong.
Igazából egyedül Lewy az akire már nem lehet számítani, de nem a pótolhatatlan kategória. (Inigo még esetleg, de posztjából adódóan még két év simán benne van)
Erre pedig így lehet komolyan lehet építeni és Flick egy olyan szakembernek tűnik a stábjával, akire ezt bátran rá lehet bízni, sőt nem is nagyon tudnék jelenleg jobbat mondani.
Ma is abszolút feküdt az, amit kitalált, minden csapatrész tökéletesen működött, az egyéni teljesítményeken kívül a megfelelő stratégia is kellett, hogy ilyen sima legyen.
Mondjuk nem igazán szoktuk emlegetni, de szó szerint a tizedét keresi annak, amit pl Simeone zsebre tesz. A top bajnokságok szinte összes edzőjének magasabb a bére az övénél, ha valakinek neki ki fog járni egy zsírosabb szerződés.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2025.03.11. 23:37:00

Ahogyan és ahonnan elindult ez a Flick féle csapat, nálam a mai nappal már azt elérte, amit minden jóérzéssel és pozitív reménnyel csak reméltem augusztusban.

Az már egy picit más kategória, hogy evés közben jön meg az ember étvágya, de nem véletlen, hogy augusztust említettem az előbb.

Eredmények, játék, szervezettség, mentalitás....nagy dolgot rakott össze a Mister.

Számomra innentől kezdve már a jutalomjáték kategóriába érkeztünk.

Stílszerűen a friss nyilatkozatából idéznék:

"Előzetesen számítottál ilyen jó teljesítményre a csapattól?
„Amikor egy olyan klubnál dolgozol, mint a Barcelona, akkor kell, hogy legyen elképzelésed"

Csak egyetlen szó jut erről az eszembe: .....projekt.... :D
Atlantis
Capitá del Barça

2025.03.11. 21:01:11

2025-ben eddig:
Pablo Torre: 106 perc
Pau Víctor: 48 perc
Ansu Fati: 28 perc
(Hector Fort: 100 perc)

Miközben a 17 éves Yamal pedig rongyosra van járatva és a már megnyert meccsen is előbb jön le Olmo. (Még a 18 éves Cubarsí is többet van rotálva :D )
Lewandowski hosszú ideje fájóan formán kívül van, és konstans feljavul a játékunk ha Ferran vagy Olmo lép fel a helyére.

Az eredmények egyelőre Flicket igazolják, ezt vitathatatlan. Összességében amúgy egy félisten a csávó, nagyon komoly csapatot rakott össze fejben is, és fizikálisan is. Tette mindezt extrán nehezített körülmények között az év eleji rengeteg sérült mellett. Ezt a két döntését nem értem csak, de ezek legyenek a legnagyobb bajaim a szezonban a csapattal/edzővel. Aztán persze ott van az is, hogy Szczesny erőltetését sem értettem, és Neki lett igaza. Lehet egy kicsit jobban ért hozzá, mint én. :D
Válasz küldése