Teljesen, Yamalnak nem hogy meccset eldöntő momentuma, de egy pontos passza nincs fél órája.
Európa-bajnokságok & Világbajnokságok
- Messa
- Az EuroBarca Utánpótlása
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
a spanyolok elfogytak
- Messa
Perpillanat no1 balhátvéd egyébként szerintem Mendes, de ja, zsebre vágta Yamalt az tény.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Nico is elcsendesült Semedo mellett, de Yamal Mendes mellett még jobban.
Valahogy jobban a portugáloknak tűnik a meccs, hiába kevesebb a kapura lövésük.
Valahogy jobban a portugáloknak tűnik a meccs, hiába kevesebb a kapura lövésük.
Mendes nagyon csúnyán megeszi Yamal-t. Elorefele is parádés a gyerek amúgy. Nem is mer cselezni Lamine, durva.
Én sem Celta meccsekkel kelek-fekszem, de a Barca, Madrid elleni és válogatott meccseken rendszerint rémgyenge. Elhiszem, hogy ügyes az Osasuna ellen, csak azzal mire jutunk? Egyik középső védőnket sem cserélném el őrá, de még jhv poszton is valahogy inkább Fort, vagy EG lenne a választásom. Vegye meg őt a Wolves mondjuk és kapjuk meg a vételár felét, 10 millióval előrébb jutnánk, mint vele.
Semedo ingyen lenne, 31 éves, nem is nagy szám, de még őt is előbb környékezném meg.
szerk: Nuno Mendes zsebre vágja a Yamal-Mingu jobboldalt 1+1
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2025.06.08. 22:22:05-kor.
- Messa
Épp akartam írni, hogy nem tudom én fogok-e ki csórónak mindig olyan meccseit ahol ennyire gyenge, vagy alapból ilyen neki a legtöbb. Jó helyen van ő a Celtában sztem is egyelőre.
Cuncika mutogatása szokás szerint hányinger volt a goal check után, de most a 3. gól után a karma utolérte 

Mingu akármennyire "akciós" vétel, engem kicsit sem győz meg arról, hogy hozzuk ide. Nagyon kilóg lefelé a spanyol csapatból.
- Messa
Yamal és Nico tényleg nagyon jók voltak, gyakorlatilag ők ketten ahogy labdát kapnak, onnantól folyamatos gólveszély van a válogatottnál, ez volt már az EB-n is. Én biztos, hogy ha lehetne, idehoznám Nicot, az egész csapat a haverja, Yamallal meg világi cimborák, imádják egymást.brazilfan írta: ↑2025.06.05. 23:08:53Jó meccs volt, a vége izgalmasan alakult, 5:1-es vezetés után végül 5:4. Yamal, Nico Williams, Unai Simon tetszett a legjobban, Pedri finom gólt lőtt. Szerintem az első félidő elején tizenegyest kellett volna adni a franciák kezezéséért, a második félidőben pedig elmaradt néhány sárga lap, de szerencsére nem ezen múlt.
Nekem Olmo nem tetszett, a 60. perc után jött be csereként, de úgy mozgott, mint aki a hosszabbítás 118. percében jár. Nem tudom, valahogy a sérülése óta mintha minden dinamika kiveszett volna belőle. Nico posztjára állt be a szélre, hozzá képest legalábbis durva volt a kontraszt, kaptak is róla egy gólt, nem ért vissza besegíteni Cucurellának.
Jó meccs volt, a vége izgalmasan alakult, 5:1-es vezetés után végül 5:4. Yamal, Nico Williams, Unai Simon tetszett a legjobban, Pedri finom gólt lőtt. Szerintem az első félidő elején tizenegyest kellett volna adni a franciák kezezéséért, a második félidőben pedig elmaradt néhány sárga lap, de szerencsére nem ezen múlt.
Azért forro volt a szitu. Jo kis meccs volt ez is. Idén sok golos meccsek voltak klub szinten is senki nem fogta vissza magát ami nagyon örömteli a guardiola féle mikro menedzselt unalmas görcsölés helyett.
Mbappe-nak ismerős a mai szitu, ma is kap a csapata legalább 5 gólt attól a csapattól, ahol ott van Yamal és Pedri

Én nézni fogom, de tény, hogy a gyengébb csapatok kevésbé érdeklik az embereket. Ezért nem szeretem a FIFA és a tagszervezetei által rendezett sorozatokat, mert nem az a céljuk, hogy a legerősebb csapatokat gyűjtsék egy ligába, hanem az, hogy a kicsiknek morzsákat adjanak. Azok meg el is hiszik, hogy de jó nekik ebben a rendszerben. A szuperliga lehurrogásának idején beszéltem egy olyan lengyel szurkolóval, aki arról áradozott, hogy valami lengyel csapat játszott valamikor egy szoros meccset a Madriddal. Na mondom, ezért vagy annyira oda, hogy százévente játszotok velük egy szoros meccset?
Mert ha még ugyanannyi pénzből gazdálkodhatnának, mint ők. De annak örülnek, hogy egy emberöltő alatt egyszer játszanak velük egy szoros meccset... Még csak nem is arról van szó, hogy a kicsiknek így jó lesz. Hanem hatalmas egyenlőtlenségek mellett adnak alamizsnát adnak a kicsiknek, ők meg elhiszik, hogy de jó most már nekik.
Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy a klubvb-nek nagyon örül a többi FIFA-régió. Csak az indulásért 407 millió fontot osztanak ki a csapatok között, eredmények alapján pedig plusz 368 milliót. A kicsik örülni fognak, a jelenlegi rendszerben pedig ez határozza meg a különböző sorozatok, tornák szervezését, legyen szó klubvb-ről, válogatott eb-ről, vb-ről stb. Lehet a FIFA-t szidni, de ők azoknak felelnek meg, akik megválasztják őket. Tulajdonképpen ilyen egy felelős kormányzat. Ha pedig nekünk ez nem tetszik, mert azok formálják a sorozatokat, akikkel mi érdekellentétben vagyunk, akkor számunkra ez a rendszer nem jó. Márpedig a FIFA sosem változni, mert egy föderális szervezet. Nem az érdekli, hogy a legerősebbekből gyúrjon össze egy lehető legmagasabb színvonalú sorozatot, hanem az, hogy minden régiónak kedvezzen, azoknak is, akik minőségben messze elmaradnak a többi résztvevőtől.
https://www.bbc.com/sport/football/arti ... gdky6xd4wo

Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy a klubvb-nek nagyon örül a többi FIFA-régió. Csak az indulásért 407 millió fontot osztanak ki a csapatok között, eredmények alapján pedig plusz 368 milliót. A kicsik örülni fognak, a jelenlegi rendszerben pedig ez határozza meg a különböző sorozatok, tornák szervezését, legyen szó klubvb-ről, válogatott eb-ről, vb-ről stb. Lehet a FIFA-t szidni, de ők azoknak felelnek meg, akik megválasztják őket. Tulajdonképpen ilyen egy felelős kormányzat. Ha pedig nekünk ez nem tetszik, mert azok formálják a sorozatokat, akikkel mi érdekellentétben vagyunk, akkor számunkra ez a rendszer nem jó. Márpedig a FIFA sosem változni, mert egy föderális szervezet. Nem az érdekli, hogy a legerősebbekből gyúrjon össze egy lehető legmagasabb színvonalú sorozatot, hanem az, hogy minden régiónak kedvezzen, azoknak is, akik minőségben messze elmaradnak a többi résztvevőtől.
https://www.bbc.com/sport/football/arti ... gdky6xd4wo
Szerintem nem mindegyik játékos megy örömmel a klub vb-re. Ami a díjazást illeti, Guardiola szerint a City játékosainak és stábjának akkor sem járna pénz, ha nyernének, ezért lehet, hogy a City-játékosok maximum a dicsőségért vagy a szurkolók kárpótlásáért fognak hajtani, de szerintem a klub vb nem kárpótol a BL-kiesésért és a bajnoki kudarcért.
Nem tervezem, hogy nézni fogom, az Európa-bajnokságon és az olimpián is csak a spanyolokat néztem, a többieket nem. Nem érdekel az Óceánia-Real meccs.
Nem tervezem, hogy nézni fogom, az Európa-bajnokságon és az olimpián is csak a spanyolokat néztem, a többieket nem. Nem érdekel az Óceánia-Real meccs.
Miből gondoljátok, hogy a klubvb-t nem fogják nézni az emberek? Szerintem simán nézni fogják, főleg a nári uborkaszezonban. Eddig ha jól tudom, egyetlen csapat sem mondta le, a tulajdonosok imádni fogják a hatalmas plusz bevételt.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Igen, sajnos így valóban el lehet adni. Viszont ez így ebben a formában közel jár a megvesztegetés fogalmához. El lehetne ugyanazt a pénzt osztani teljesen máshová is, nem egy nyamvadt nyári versenyre. Azt ugyanis erősen kétlem, egy ezt az irgalmatlan pénzt a klubvb nézettsége fogja generálni. De tényleg legalább engednének keretet tartani ehhet az irgalmatlan tempóhoz.LG írta: ↑2025.03.30. 11:13:09Itt látszik az érme másik oldala: egy kis extra pénzzel nagyon sok mindent le lehet nyomni a klubok és a játékosok torkán. Nem is hallottam még egy játékostól sem, hogy azt mondta volna: Rendben, beérjük kevesebb pénnzel, csak játszunk kevesebb meccset. A mi helyzetünk meg igazán speciális, olyan bevételekért küzdünk, amelyeknek nagy részét aztán nem fordíthatjuk igazolásokra és fizetésekre a spanyol FFP szigorúsága miatt. Miközben egy Chelsea minden évben vesz fél keretnyi játékost.brazilfan írta: ↑2025.03.30. 08:22:20A játékosoknak van eszük, és határozottan felléptek a klubvilágbajnokság átalakítása ellen, bírósági úton támadták meg az eszement és sportszakmailag sem indokolt új lebonyolítási rendszer bevezetését, de hiába.
A FIFA, hogy kedvet csináljon ehhez a hülyeséghez, 1 milliárd dollárt fog szétosztani a klubok között, ennyi pénz még a teljes szezonon át tartó BL-ben sincs, aztán majd utólag kiderül, hogy megérte-e, de én arra tippelnék, hogy a semleges szurkolókra ne nagyon számítsanak a szervezők.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Itt látszik az érme másik oldala: egy kis extra pénzzel nagyon sok mindent le lehet nyomni a klubok és a játékosok torkán. Nem is hallottam még egy játékostól sem, hogy azt mondta volna: Rendben, beérjük kevesebb pénnzel, csak játszunk kevesebb meccset. A mi helyzetünk meg igazán speciális, olyan bevételekért küzdünk, amelyeknek nagy részét aztán nem fordíthatjuk igazolásokra és fizetésekre a spanyol FFP szigorúsága miatt. Miközben egy Chelsea minden évben vesz fél keretnyi játékost.brazilfan írta: ↑2025.03.30. 08:22:20A játékosoknak van eszük, és határozottan felléptek a klubvilágbajnokság átalakítása ellen, bírósági úton támadták meg az eszement és sportszakmailag sem indokolt új lebonyolítási rendszer bevezetését, de hiába.
A FIFA, hogy kedvet csináljon ehhez a hülyeséghez, 1 milliárd dollárt fog szétosztani a klubok között, ennyi pénz még a teljes szezonon át tartó BL-ben sincs, aztán majd utólag kiderül, hogy megérte-e, de én arra tippelnék, hogy a semleges szurkolókra ne nagyon számítsanak a szervezők.
- bence0330
El sem tudom képzelni, hogy jön ez a témához a zsigeri utálaton kívül, nem nyitom újra, nem is való ide, szinte nincs is köze a témához.
Persze, ki lehet ragadni egy meccset. Ősszel meg az utolsó két válogatott szünet után felmosórongy voltunk. Most épp hónapokig nem volt válogatott szünet, nagy sorozatban is vagyunk. Az meg nagy mák, hogy pont az idegenben majdnem utolsó Osasunát fogadtuk, akik kb meg sem próbálták a dolgot, meg lehet, hogy Flick amúgy is jobban dealingel ezzel a váltással, de ez amúgy sem egy meccsről szól. Maga Flick nyilatkozta pont most, hogy ezt így már nem lehet bírni, el fogunk fogyni. Visszajövünk a válogatottról, rögtön sérülés, és Frenkie is összeszedett valamit, szerencsére ő hadra foghatónak tűnik, bár közben lehet, hogy a hétévégén mégsem, ami nagy gáz. Mert NL, ott még hajtani is kell, feleslegesen. A klub vb minket szerencsére (oké, anyagi helyzet miatt kivételesen sajnos) nem érint. Ha normálisan igazolhatnánk, örülnék, hogy nem vagyunk ott, ez most sajna speckó eset.
„Azt hiszem, hallgatnunk kell a játékosokra és az edzőkre. Nyáron ott van a klubvilágbajnokság, a Nemzetek Ligája… a játékosok a válogatottakban is szerepelnek… ez nagyon kemény. Nem hiszem, hogy ez egy optimális helyzet. Ez az én szerény véleményem. Sok pénzt lehet keresni ezzel, de a játékosok számára ez nem jó. A játékosokra is gondolni kell. A szurkolók nagyszerű meccseket akarnak látni, de ha így folytatjuk, nem fogjuk tudni tartani ezt a szintet.”
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.03.30. 13:00:27-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
A játékosoknak van eszük, és határozottan felléptek a klubvilágbajnokság átalakítása ellen, bírósági úton támadták meg az eszement és sportszakmailag sem indokolt új lebonyolítási rendszer bevezetését, de hiába.
Egyelőre nagyon nem ezt látjuk a BL-ben.
Mi miért sokalltunk volna be? Simán szétvertük az Osasunát. Gálameccs volt, lemostuk őket a pályáról.
Erről van szó. Még a topcsapatokon belül sem lenne egység. A perememberek főleg nem akarnak kevesebb meccset, akkor még kevesebb lehetőséget kapnának. Ott vannak például az olimpiák, ahol a csapatsportokban kétnaponta pörgetik a meccseket, azt meg hagy ne részletezzük, hogy a vízilabda vagy a jégkorong mennyivel megterhelőbb fizikailag, mint a labdarúgás. Pályafutásuk után ráérnek pihenni. Addig ami a csövön kifér, hajtják magukat.
Ettől függetlenül nem vagyok mindenáron a kevesebb meccs ellen, de a jelenlegi keretek között erre vajmi kevés esély van. Rengeteg az érdekellentét. Topcsapatok és kiscsapatok között, de még a topcsapatok között is, sőt, a topcsapatokon belül is. A kiscsapatok pedig minél több meccset akarnak, hogy minél több alkalmuk legyen megmutatni magukat. Aki egy évben játszik 30 meccset, az nem 20-at akar, hanem 40-et. A magyar futballközeg is üdvözölte az NL-t, ez nekik egy plusz lehetőség, főleg a játékosoknak, hogy a komolyabb klubok látókörébe bekerüljenek.
- bence0330
Nem ez volt a lényege annak, amit írtam, nem a két ligát hasonlítottam össze egymással, nyilván a PL-ben lesz kevesebb a pont az élcsapatoknál, hiszen több a veszélyes/nemzetközi szintű csapat, több a rangadó, több a körbeverés, a 14.-5. hely környékén vannak olyan relatív nagy csapatok, akik picit jobb formában BL-ben is játszhatnának, az EL-ben még így is erősek. Ezek elkapják nyilván az élcsapatokat néha.
Azt írtam, hogy két különálló okból, de mindkettő kicsit besokallt szerintem. Az egyik a nagyobb tempó és plusz versenysorozat miatt, a másik meg a házi ffp miatt, amikor a megnövekedett meccsszámot még szűkebb keretekkel kéne megoldani, ami gyakorlatilag lehetetlen. Aztán akkor sorra rá kell koncentrálni a plusz 2, Reál esetében plusz 4 meccsre a BL-ben, mert mégiscsak az a prioritás ilyenkor, és ne csodálkozzunk, ha több a bukdácsolás. A tavalyi összpontszámtól eléggé le lesz maradva a két nagy (ha mindkettő húzza az összes pontot, amit matematikailag lehet, akkor lenne egál), pedig mi ugye még jobbak is lettünk csapatszinten, Madrid is leigazolta a világ egyik, ha nem a legjobbját, de hát a szűk keret mindkettőnél odacsap néha. És lehet is érezni, hogy ez az oka.
Pontosan így van. Még az egyirányú utcában is jöhet szembe egy kutya, macska, gyalogos, kerékpáros.
Arról az egyáltalán nem elhanyagolható tényről nem is szólva, hogy a felkapott játékosok avagy klubok minden fronton a szereplést, népszerűséget hajszolják, keresik.
Social media, lájkok, követők.
Verseny van a pályán és azon kívül is mindenben és ehhez a versenyhez a mártír szerepe ugyanúgy hozzátartozik.
Aki bírja, bírja, aki nem, nem.
Egy sztrájk akkor tud győzni, ha sokan állnak az ügy mellett, és a kevesek kénytelenek a sokak előtt fejet hajtani. Ebben az esetben fordított a helyzet. Kevesen sztrájkolnának a sokak ellen. Az eredémény az lenne, hogy a többiek kapva kapnának az alkalmon, néhány topcsapatot leszámítva mindenki örömtáncot járna, a BL-t a PSV vagy a Brugge nyerné, a bajnokságot a Bilbao. De még az is lehet, hogy az Atleti kimaradna az egészből, és behúzná az összes trófeát. Nem csoda, hogy így még a topcsapatok között sincs egység. Aki visszalép, az a másiknak ad lehetőséget. Érdekellentétek vannak, egységes fellépés csak egységes érdekek mellett születhet (közös bajnokság, közösen hozott szabályok, közösen hozott döntések, közösen elosztott sok pénz).
Néhány éve pedig megvolt a lehetőség arra, hogy odavágjanak a FIFA-nak, de még a topcsapatok is ragaszkodtak a FIFA-hoz. Ahogy a FIFA elkezdett fenyegetőzni, három csapatot leszámítva mindenki visszabújt a FIFA szoknyája alá. Csak a Barcelona, a Real Madrid és a Juventus nem ijedt meg a fenyegetésektől, a többiek mind visszabújtak FIFA anyuci szoknyája alá. Amit egyébként a szurkolóik is követeltek tőlük...

A La Ligában a másodiknak több pontja van, mint a PL-ben a másodiknak. A La Ligában a harmadiknak több ponta van, mint a PL-ben a harmadiknak. A La Ligában a negyediknek több pontja van, mint a PL-ben a negyediknek. Mindezt eggyel kevesebb meccsel...
- bence0330
Ja, eléggé kőkemény sztrájk kellene, de azt szervezetten, sok top klub között.LG írta: ↑2025.03.29. 08:57:12A legnagyobb probléma az, hogy az UEFA és a FIFA egyáltalán nem hallgat a játékosokra, edzőkre. Ahelyett, hogy csökkentenék a meccsek számát folyamatosan olyan reformokon gondolkoznak, amelyek még több meccsel és terheléssel járnak. A szép szó itt már egyértelműen kevés, összefogás kell a klubok között, és együtt kőkeményen nekimenni a két korrupt szervezetnek.
És az a durva, főleg ugye spanyol szinten, hogy a megemelt meccssszám mellett gyakorlatilag a helyi ffp még a keretet is szűkíti. Fordítva lehetne értelme.
Aztán megy a meglepődés, hogy a pluszmeccsekkel botladozik a két nagy spanyol csapat a bajnokságban, relatív alacsony pontszámmal mennek fej-fej mellett. Jé. Mert azért a Reált is érinti a dolog, még ha minket sokkal erősebben is.
Az angoloknál mondjuk ezzel nincs akkora gond, ott a plusz kupa, meg az eleve brutál tempó és egyre több rangadó az, ami hozzáadódva a plusz meccsekhez már sok.