gránit írta: ↑2025.03.28. 10:18:25
bence0330 írta: ↑2025.03.28. 10:07:27
De mit jelent ez a szabály? Mi az az 5 nap, mihez képest? Minden szünet alatt rengetegen jönnek haza kisebb sérüléssel, aztán játszanak. Ha az utolsó meccsnaptól számít, szerintem akkor sem jöhetne ki túl sokszor, mert ugye az a latin-amerikai meccseken akár szerda is lehet, a többieknél meg kedd, ergo nem játszhatnának szombaton soha, max vasárnap, attól függ, hogy számoljuk az öt napot, ha utáni 5 nap, akkor még vasárnap sem. Én meg megeszem a kalapom, ha ezek a játékosok nem szoktak a szombati meccseken rendre ott lenni.
Ez nem azokra vonatkozik, akik játszottak a válogatottban. Hanem azokra, akik sérülés miatt nem játszottak. A spanyol válogatott 20-án és 23-án játszott. A 23-i meccshez képest csak 4 nap telt el a meccsig, így ha ez valóban szabály, akkor szabálytalanul jártunk el. Már ha tényleg van ilyen szabály, próbálok utánajárni.
Persze, ezt értem, pont azt írtam, hogy hányan vannak akik egy kamusérüléssel hazajönnek, vagy már kihagyják az egész válogatott szünetet. kb mindennapos. Az itt mázli lett volna, ha hétvégén már +5 nap telik el, de nagyon sok esetben kedden, vagy akár szerdán fociznal még a válogatottakban, akkir elvileg még hétvégén sem játszhatnának, ilyenről meg még soha nem hallottam korábban. Szóval mondjuk a brazilok/argentinok közül sem játszhatna senki hétvégén azok közül, akik mondjuk sérülés miatt kihagyták a szünetet/2. meccset.
De én sem tudom, hogy ez nem valami nagyon specifikus esetre vonatkozó dolog, valami ilyesmi biztos létezik, mert nem zörög a haraszt, de lehet, hogy ebben a formában nem is illik erre az esetre.
De még ezzel együtt is brutális lenne betartatni ezt egy olyan időpontban, amikor nem is szabadna játszanunk, eleve 2 játékosunkat nélkülöztük a nonszensz közbeiktatás miatt, és egyik csapat sem akart kiállni. Ez kb vis maior, főleg Tebas esetében használható ez a kifejezés, felsőbb, ellenálhatatlanabb erő közbeavatkozása.
MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.03.28. 10:34:15
De Jongnál is hasonlót tudok elképzelni, nagyon szép hogy így összeszedte magát(a független sajtó is végig dicséri a válogatott alatt is pedig az elmúlt években inkább a csalódás kártya volt a szerepe), és Flicknek sikerült elérnie hogy ne a hátrányai jöjjenek ki hanem az előnyei.
Pedagógiailag nagyon rendben van Flick és csapata, Torres is már nagyon úgy nézett ki hogy itt nem lesz semmi keresnivalója és Griezmann 2.0 lesz az esetből, erre ő is megtáltosodott, GM is ha beáll nem netto emberhátrány már hanem hozzá tud tenni a csapathoz csereszinten bőven.
Ami még bíztató volt, hogy a pihent Lewandowski beállásával távolról meg nem lehetett mondani hogy épp ő nála van a labda, nem az volt mint pár hete hogy messziről hallatszott hogy sírt/elpattant tőle a labda, az 1 helyzetét is tökéletesen beverte, más így az összkép mint 0-24 csapágyasra járatva
Abszolút, illetve nem alanyi jogon alapkezdő (most épp igen Casadó kiesésével), kaparnia is kellett, meg egész más DJ korábban tutyimutyi reakcióideje, nyomás alatt stresszes, lassú gondolkodása ezzel a sokkal jobb fizikai állapottal, ami az egész csapatot jellemzi. Tisztább az elme. Rapha élesebb a kapu előtt, DJ élesebb nyomás alatt, szerintem ezek korábban is főleg azért álltak fel, mert nem volt rendben a felkészítés. Kb bárki aki idejött, tompább lett, területének megfelelően.
Ezen túl meg igen, Flick tényleg rásegít mindenkire úgy, ahogy tud, ehhez elképesztő érzéke van. Tényleg továbbra is csak sajnálom a focit úgy en bloc, hogy ő öregkoráig nem kezdett el edzősködni, és még azután is megszakította a válogatottal a dolgot, ami most már nyilvánvaló, miért nem fekszik neki.
Ja, hát Lewy megint világklasszis érintésekkel dolgozott így, hogy frissebb volt, ég és föld a különbség, emberhátrányból megy át top3 centerré, ha jó állapotban van. Jól ügyeskedik Flick a cserékkel, de azért belőle továbbra is sokkal többet ki lehetne hozni szerintem arányosan, és most már egyértelműen van olyan jó Ferrán, hogy jópár meccsen kezdjen, és beálljon 60. percben Lewy helyett.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy