Alejandro Balde
- Chino
- Llegenda del Barça
Én sem hallottam egy ideje róla. Legutóbb azt olvastam, hogy az Inter elleni odavágó minimum kérdéses, de a Valladolid ellen már a padon biztos ott lesz. A bajnokin gondolom legfeljebb csak mozog egy kicsit, hogy ne hidegen kelljen a visszavágón játszani.
Borzasztóan hiányzik a balosról, a BL-ben nagy szükség lenne rá.
Borzasztóan hiányzik a balosról, a BL-ben nagy szükség lenne rá.
Forca Barca!!!!
Róla mit tudunk? Láthatóan hiányzik.
Valaki írta múlt héten, h keddtől már edzett, de nehezen hiszem el.
Valaki írta múlt héten, h keddtől már edzett, de nehezen hiszem el.
Alejandro Balde has been completely ruled out for the Copa del Rey final.
The medical staff are concerned with the players repeated muscular injuries. Last season, he underwent surgery on the same muscle of the opposite leg. @fansjavimiguel
The medical staff are concerned with the players repeated muscular injuries. Last season, he underwent surgery on the same muscle of the opposite leg. @fansjavimiguel

- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Meg minden más is.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Alejandro Balde will be OUT for 3 weeks.
He has a biceps femoral injury. @fansjavimiguel
kupadöntő érdekes lesz nélküle.
He has a biceps femoral injury. @fansjavimiguel
kupadöntő érdekes lesz nélküle.

- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
+1bence0330 írta: ↑2025.03.28. 11:30:36Ez a srác egyre nagyobb és nagyobb dicséretet érdemel. Nem sok jobb balbekk van most már nála, abszolút csont nélkül top Barca kezdő szint. Fegyelmezett hátul is, de az egyik legnagyobb melója emellett neki van, mert neki kell a teljes balszélt tartani, Koundénak azért ennyi dolga nincs a túloldalt. És már abban is tud variálni, nem csak balbunkóban futkos le-fel, hanem van, hogy a szélső biztosít neki helyet, hogy középen fusson fel, főleg nyilván kontráknál, és ott teljesen tarthatatlan a srác, a liga talán leggyorsabb játékosa (emlékszem 2 éve őt mérték annak), és bár kicsiben nem cselez túl jól, nincs nagyon finom érintése, de a sebességéből adódóan simán elmegy hosszabb megtolásokkal 2-3 ember mellett. És elkezdtek ülni az utolsó megoldásai emellett. Plusz egy fegyverré vált az amúgy is jól működő átmeneteknél.
Ráadásul mint sokan mások, ő is mélyről jött vissza idén. A sérülése után eléggé lagymatag teljesítménye volt egy ideig, voltak is aggodalmak hogy nem fogja megütni a sérülése előtti szintet, aztán megtalálta magát és God Mode-ba kapcsolt. Szerintem ennek is köszönhető/edzői utasítás hogy Koundé inkább defenzívebb szerepet játszik mostanában , és inkább Baldé futkosson fel-le amolyan fordított Abidal-Alves felosztásban + kisegítse Raphinhát míg másik oldalt meg Yamal egyedül is tud kavarni.
Ha meg Yamal beindul szivatni az ellenfelet, akkor a fél csapat rá koncentrál, és ha olyankor visszajut a Baldé-Raphinhahoz a labda akkor baj van, de nem nekünk

Ráadásul őt nem hívták be szerencsére a válogatottba, így majdnem 10 napot pihenhetett is, ami nagyon fontos lehet egy ilyen feszített menetrendben.
Rettentően gyors, cselezni is tud, már önmagában a pályán létezése is kemény veszély bármelyik csapat számára, kontráknál (amik már egy ideje végre ülnek, sok-sok kínkeserves évek után, az top MSN-éra óta először) meg aranyat ér.
- bence0330
Ez a srác egyre nagyobb és nagyobb dicséretet érdemel. Nem sok jobb balbekk van most már nála, abszolút csont nélkül top Barca kezdő szint. Fegyelmezett hátul is, de az egyik legnagyobb melója emellett neki van, mert neki kell a teljes balszélt tartani, Koundénak azért ennyi dolga nincs a túloldalt. És már abban is tud variálni, nem csak balbunkóban futkos le-fel, hanem van, hogy a szélső biztosít neki helyet, hogy középen fusson fel, főleg nyilván kontráknál, és ott teljesen tarthatatlan a srác, a liga talán leggyorsabb játékosa (emlékszem 2 éve őt mérték annak), és bár kicsiben nem cselez túl jól, nincs nagyon finom érintése, de a sebességéből adódóan simán elmegy hosszabb megtolásokkal 2-3 ember mellett. És elkezdtek ülni az utolsó megoldásai emellett. Plusz egy fegyverré vált az amúgy is jól működő átmeneteknél.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- bence0330
Én úgy érzem, hogy az elmúlt 2-3 hétben érkezett meg arra a szintre fizikailag, amin a sérülése előtt volt. Ősz végén még nem volt túl gyors, nem volt ennyi önbizalma, hátul is könnyebben elnyomták, pedig akkor már alakult. Most felső polcos szélsőbekkünk van a személyében, hatalmasat ment, mostanában rendre vannak 3-4 ember mellet felfutásai, amikor senki nem tudja szabályosan megállítani, vagy helyzetig megy, vagy felrúgják. Védekezésben is egyre stabilabb mellé. Jelenleg szerintem ő az erősebb szélsőbekkünk.
Megint nagyon jól játszott szerintem. Szép volt a gólpassz Torres-nek, aktívan és pontosan segítette a támadásokat. Azt gondolom, hogy fejlődött, pontosabban, összeszedettebben játszik, mint korábban.
-
- Entrenador del Barça
Nem szeretek külön kiemelni embereket, de megérdemli a dícséretet. Meccsek óta nagyon jó. Persze sokat kell még fejlődnie, de nem értem miért hoznának páran a helyére mást, főleg egy 15-20 milliós keresetű Daviest, a Bundesligaból is lutri játékost hozni, még ha ingyen is van. Ez a Benficas bhv nem rossz, elvileg egy ideje figyeljük, ha nem kérnek sokat érte, mehetne Balde váltójának, mert Balde elég sérülékeny, és nehezen jön formába. Hosszú távon viszont lehet egy jó bhv-ünk Balde személyében. Én megadnám neki az esélyt, de kellene mellé még valaki Martin helyettbence0330 írta: ↑2025.01.22. 00:48:10DJ-al egyszerre indult meg kb felfelé, meccsek óta a sérülése előtti Baldét látjuk, aki kiszorította Albát. Tartsa meg a jó szokását, jó volt nézni ma is, az első félidőben gyakorlatilag ő volt az egyetlen jó teljesítmény az oldalunkról. Még akkor is, ha valamelyik gólunknál lemaradt az emberéről.
- bence0330
DJ-al egyszerre indult meg kb felfelé, meccsek óta a sérülése előtti Baldét látjuk, aki kiszorította Albát. Tartsa meg a jó szokását, jó volt nézni ma is, az első félidőben gyakorlatilag ő volt az egyetlen jó teljesítmény az oldalunkról. Még akkor is, ha valamelyik gólunknál lemaradt az emberéről.
Jogos, bár én ugyanezt mondanám Cubarsira is, sőt, ma Inigora is, de utóbbi egész szezont tekintve azért inkább a jók közé tartozik, előbbiekkel viszont nem vagyok elégedett.
Ejtsünk pár szót róla, hogy minősíthetetlen az ő játéka is. Se előre se hátra nem jó. Rengeteg támadás az ő helyén érkezik. Nagyon kéne helyette is valaki.
- ElBartimaeus
- Director del Fútbol
https://www.football-espana.net/2024/11 ... d-on-pitch
Ezek alapján jól van és ott lehet a Mallorca elleni keretben.
Ezek alapján jól van és ott lehet a Mallorca elleni keretben.
- bence0330
Remélem jól van, nem látok pontos infót róla. Mondjuk az, hogy vagy egy percig vért köhögött/hányt, erre két ipse megpróbálta felrángatni a földről az össze-összecsukló, miközben még mindig senki nem ment segíteni, elég meghökkentő volt, a hordággyal is mikor értek oda...
- Chino
- Llegenda del Barça
Tegnap szerintem pont a védőmunkájával és a labdakihozatalokkal emelkedett ki. Illetve amit sokan nem vesznek észre, hogy Raphinha játékához rengeteget ad hozzá. A brazil sem lenne ennyire eredményes és nem tudna ilyen teljesítményt hozni, ha Baldé nem teremtené meg neki a lehetőséget. Húzódhatna ki szélre, hogy ott legyen láthatatlan és veszítse el az összes párharcát (mert ebben valljuk be még a jobboson is középszer).
Forca Barca!!!!
Mindezt a tegnapi meccs alapján? Azt látom, h nem csíped a srác focijàt, de azért ne légy ennyire elfogult negatív értelembe.
Nekem amit tegnap csinált nagyon is tetszett, de pl ami fura volt nekem, h amikor Kim minnel futott egy versenyt…hát mit mondjak azt hittem gyorsabb Balde..
[/quote]
Balde-t minden oldalon(amiket én találtam) a 3 leggyorsabb Barca játékos közé sorolják(van amelyiknél ő a leggyorsabb), Araujo és Raphina mellett.
Amit találtam adatot Balde végsebessége: 33.71 km/h
Az meg, hogy Kim Min-t nem tudta lefutni egy szélen való elfutásnál, annak több oka van/lehet. Kim baromi gyors és erős védő, nyílván nem fogod tudni csak úgy megkerülni mint egy Böde Danit, a BL-ben top csapatok játékosai között nem gyakori , h ilyen sebességkülönbség legyen, de nyílván előfordulhat.
Kim Min végsebessége(hivatalos Bundesliga oldalról):33.54km/h.
Nekem amit tegnap csinált nagyon is tetszett, de pl ami fura volt nekem, h amikor Kim minnel futott egy versenyt…hát mit mondjak azt hittem gyorsabb Balde..
[/quote]
Balde-t minden oldalon(amiket én találtam) a 3 leggyorsabb Barca játékos közé sorolják(van amelyiknél ő a leggyorsabb), Araujo és Raphina mellett.
Amit találtam adatot Balde végsebessége: 33.71 km/h
Az meg, hogy Kim Min-t nem tudta lefutni egy szélen való elfutásnál, annak több oka van/lehet. Kim baromi gyors és erős védő, nyílván nem fogod tudni csak úgy megkerülni mint egy Böde Danit, a BL-ben top csapatok játékosai között nem gyakori , h ilyen sebességkülönbség legyen, de nyílván előfordulhat.
Kim Min végsebessége(hivatalos Bundesliga oldalról):33.54km/h.
Mindezt a tegnapi meccs alapján? Azt látom, h nem csíped a srác focijàt, de azért ne légy ennyire elfogult negatív értelembe.andras953 írta: ↑2024.10.24. 13:01:13Ő a csapatunk "szemmel verő" balhátvéde. Kerüli a közelkerülést, pláne az érintkezést a labdát vezető csatárral. Vagy látott már valaki olyat, hogy " én akkor most odamegyek, és elveszem tőle a labdát!?" Mert én nem. (Legfeljebb, ha belevezetik a labdát és nem tud tovább hátrálni)
Nem is lehet addig válogatott, amíg nem tanul meg védőt játszani. (merthogy az volna papíron)
Balde nem néz focimeccset? Eltanulhatta volna már a többi balhátvédtől, mit, hogyan kell csinálni.
Elöl sincs hasznunkra a játéka, legeslegtöbb labdáját belerúgja a védőbe. (Esetleg megpróbálhatna direkt a védőbe rúgni, akkor hátha sikerülne emberhez beadni a labdákat?)
Szóval van egy se elöl-se hátul nem jó balhátvédünk: védekezésben olyan, mintha senki nem játszana ezen a poszton, támadásnál meg kész labdatemető.
Szerintem nem volt véletlen, hogy a Bayern főleg az ő oldalán vezette a támadásait.
Két-három éve semmit nem fejlődött, legfeljebb visszafelé.
nekem is feltűnt hogy rengeteg szituban rosszul dönt, de tegnap ő is nagyon jó volt. remélem tud még tovább fejlődni.

Hajlamosak vagyunk egy ilyen nagy győzelem után keresni a hibákat. Tényleg nem a csapat legjobbja a fiú, de jót akar. Néha kiszámíthatatlan, sajnos nem az ellenfél számára. Az edző dolga lenne, hogy visszafogja, és elmagyarázza neki, hogy mit vár tőle.Ez vagy nem történt még meg, vagy jobb híján tart még a türelem.
Ő a csapatunk "szemmel verő" balhátvéde. Kerüli a közelkerülést, pláne az érintkezést a labdát vezető csatárral. Vagy látott már valaki olyat, hogy " én akkor most odamegyek, és elveszem tőle a labdát!?" Mert én nem. (Legfeljebb, ha belevezetik a labdát és nem tud tovább hátrálni)
Nem is lehet addig válogatott, amíg nem tanul meg védőt játszani. (merthogy az volna papíron)
Balde nem néz focimeccset? Eltanulhatta volna már a többi balhátvédtől, mit, hogyan kell csinálni.
Elöl sincs hasznunkra a játéka, legeslegtöbb labdáját belerúgja a védőbe. (Esetleg megpróbálhatna direkt a védőbe rúgni, akkor hátha sikerülne emberhez beadni a labdákat?)
Szóval van egy se elöl-se hátul nem jó balhátvédünk: védekezésben olyan, mintha senki nem játszana ezen a poszton, támadásnál meg kész labdatemető.
Szerintem nem volt véletlen, hogy a Bayern főleg az ő oldalán vezette a támadásait.
-
- Capitá del Barça
Hasonló gondolatok fogalmazódtak meg bennem is. Teljesen megérdemli, hogy őt is kiemeljük. Szerintem az egyik legjobb meccse volt itt. Ő talán nem olyan hirtelen javul fel, mint pl. Lewy, Raphinha, de nagyon remélem, hogy fog még fejlődni, főleg a beadásokkal.bence0330 írta: ↑2024.10.24. 11:28:12Én róla is megemlékeznék, mert idén ő egy láthatatlan szerepkörben focizik, igazából védő + Raphinha behúzódásának ő teremti meg a lehetőségét, elég hálátlan szerepkör. Kitűnően látta el egy BM ellen, főleg a védőmunkáját, és amikor kellett, nagyon jó ütemben lépett fel a szélen a letámadásokkal. Ha elkezd higgadtan utolsó passzokat adni előrefelé olyan játékosokhoz, akik olyan színű mezben vannak, mint ő, akkor azért majd beléphet az elitbe, ebben sokkal jobb volt az elején, benne van. Jelenleg "csak" egy jó, hasznos, biztos pont.
- bence0330
Én róla is megemlékeznék, mert idén ő egy láthatatlan szerepkörben focizik, igazából védő + Raphinha behúzódásának ő teremti meg a lehetőségét, elég hálátlan szerepkör. Kitűnően látta el egy BM ellen, főleg a védőmunkáját, és amikor kellett, nagyon jó ütemben lépett fel a szélen a letámadásokkal. Ha elkezd higgadtan utolsó passzokat adni előrefelé olyan játékosokhoz, akik olyan színű mezben vannak, mint ő, akkor azért majd beléphet az elitbe, ebben sokkal jobb volt az elején, benne van. Jelenleg "csak" egy jó, hasznos, biztos pont.