Raphinha
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
https://www.youtube.com/shorts/fNBBYBnlszM Jó volt látni, próbál mindenkivel egyenrangú lenni, és senkivel nem pozitívan kivételezni, de szerintem azért megvan a kedvence. Ilyet ritkán látni edzőtől.
https://ibb.co/hJTnhf7W
Azon túl, hogy támadó statokban sem veri gyakorlatilag senki Európában, ő indul be legtöbbször a védelem mögé (amit szerintem nem használunk ki elégszer), de ami érdekesebb, hogy övé a 3. legtöbb sprint (20 km/h feletti sebességgel történő futás) a 4 legerősebb bajnokságban. Támadóként... Ez is ugye nem egyszer ér gólt, vagy épp mínusz kapott gólt, mint pl. a Leganes ellen.
Részemről ez az, ami miatt ő a fő esélyes a lasztira, egyszerre gólpontgyáros és zongoracipelő, tényleg nem tudom, ki volt utoljára ilyen jellegű támadó. Van 1-2 hasonlóan jó támadó, de amit ő emellé betesz, az kiemeli, illetve azt eredményezi, hogy még a gyengébb meccsein is akár meghatározó tud lenni pusztán a melójával, na ezt kb zéró támadó mondhatja el magáról.
https://ibb.co/hJTnhf7W
Azon túl, hogy támadó statokban sem veri gyakorlatilag senki Európában, ő indul be legtöbbször a védelem mögé (amit szerintem nem használunk ki elégszer), de ami érdekesebb, hogy övé a 3. legtöbb sprint (20 km/h feletti sebességgel történő futás) a 4 legerősebb bajnokságban. Támadóként... Ez is ugye nem egyszer ér gólt, vagy épp mínusz kapott gólt, mint pl. a Leganes ellen.
Részemről ez az, ami miatt ő a fő esélyes a lasztira, egyszerre gólpontgyáros és zongoracipelő, tényleg nem tudom, ki volt utoljára ilyen jellegű támadó. Van 1-2 hasonlóan jó támadó, de amit ő emellé betesz, az kiemeli, illetve azt eredményezi, hogy még a gyengébb meccsein is akár meghatározó tud lenni pusztán a melójával, na ezt kb zéró támadó mondhatja el magáról.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Szerintem az ilyen típusú szabálytalanságok bőven beleférnek, cicaharc, sérülésveszélye zeró. Aspas legközelebb nem vezetgeti a labdát, hátha eszébe jut, h kaphat egyet…bár így tudott fetrengeni, remek döntés született a sárga-sárgával.brazilfan írta: ↑2025.04.20. 14:20:29Valamelyik meccsen, talán a Dortmund ellenin, Flick nem adta oda a kigurult labdát, hanem rámutatott a másik labdára, hogy azt dobják be. Húzta az időt.Saviola írta: ↑2025.04.20. 13:10:513-1-ről kiegyenlítetek otthon, mentek a győztes gólért, 6 perc van már csak vissza, az ellenfél támadója a térfeleteken szabálytalan, fújnak ellene, odarohansz, hogy gyorsan el tudjátok végezni a szabadot, erre az említett támadó nem adja oda a labdát, sőt, még ad neked egy kötényt.
Nem volt szép mozdulat, de azért én értem.
Ha meglökték volna érte, fel lennénk háborodva.
A múltkori Vinicius piros is teljesen felesleges volt, de nálam még a sárga is erős az ehhez hasonló “bohóckodásért”. Mbappe esete más, az csúnya volt és veszélyes is.
Remélem a 2 góllal + 1 gólpasszal megnyugodott Raphinha és visszatér a focihoz.
Valamelyik meccsen, talán a Dortmund ellenin, Flick nem adta oda a kigurult labdát, hanem rámutatott a másik labdára, hogy azt dobják be. Húzta az időt.Saviola írta: ↑2025.04.20. 13:10:513-1-ről kiegyenlítetek otthon, mentek a győztes gólért, 6 perc van már csak vissza, az ellenfél támadója a térfeleteken szabálytalan, fújnak ellene, odarohansz, hogy gyorsan el tudjátok végezni a szabadot, erre az említett támadó nem adja oda a labdát, sőt, még ad neked egy kötényt.
Ha meglökték volna érte, fel lennénk háborodva.
- Saviola
- Júdás 2, az áruló
3-1-ről kiegyenlítetek otthon, mentek a győztes gólért, 6 perc van már csak vissza, az ellenfél támadója a térfeleteken szabálytalan, fújnak ellene, odarohansz, hogy gyorsan el tudjátok végezni a szabadot, erre az említett támadó nem adja oda a labdát, sőt, még ad neked egy kötényt.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
A meccs legjobbja volt. Ennek ellenére, nem értettem a lökdösődés okát, a Celta nem rugdosódott, nem voltak téves bírói döntések, az 1:3-as hátrányért elsősorban magunkat okolhatjuk, és csak utána a vigóiakat. Szerencse, hogy nem kapott második sárgát.
- bence0330
Szerintem még mindig jobb a jobboldalon. Az egész szezonban szinte bármikor átkerült, vagy lőtt egy távoli, vagy egyéni akciós gólt (Las Palmas, Celta, Benfica...), vagy adott valami tekerős gólpasszt, mint az Atleti fordításnál. Sokal komfortosabban mozog ott mezőnyben, ami nem csoda. Viszont egyrészt jobb társai lettek ugye a cserék után, nem is kicsivel, Olmót ugratta ki, és Yamaltól kapta a gólpasszt, erre korábban nem volt esélye, másrészt Raphinha szerintem kb 5 meccsből 4-szer a második félidőre játssza bele magát a meccsbe, de ami a legfontosabb, az a konkrét poszt. Baloldalon befelé húzódva játszik, inkább 10-est, max védekezésben nem, ma meg teljesen tisztán odatették a vonal mellé jobbra, mint mikor először idekerült. Na az nem ízlik neki, neki nem Yamal szerepkörét kellene betölteni, neki Raphinhának kéne lennie a jobboldalon is, befelé húzódva, szerintem ez súlyos taktikai hiba, ami Flicktől főleg meglepő, mert ő nagyon patent módon szokta a játékosokat a legjobb helyükre tenni. Ilyenkor szerintem Martin maradhatna hátrébb a túloldalon, és Koundé lehetne Baldé tükröben, ami két legyet egy csapásra lenne, mert Martin fent amúgy is kb csak egy bója, semmi értelme ott, hátra meg nem is ér belőle, cserében viszont 1v1-ben kifejezetten jól védekezik.
Ezt nem tesszük meg a kedvéért néha jobboldalon, a vonal mellett egyértelműen szenved, ő nem oda való. Túloldalon is, ha néha odaszorul, vannak félidők, főleg Martin játéka mellett, hogy így van. Jobb vonalról nem balra ment át most sem, hanem félterületbe, mondjuk, hogy félig tizesben, a gólpasszt is onnan adta, ő ott él. Ha tükörben átteszik vonalra, semmit nem csinált volna. Amikor úgy kerül át a jobboldalra, hogy nem rakják a vonal mellé, hanem befelé húzódva játszhat (néha akár Yamal mellett is!) azt kb sosem ússza meg gól/gólpassz nélkül az ellenfél, legutóbb Atleti ellen volt ilyen áttették, mindjárt jöttek a gólpontok. Szerintem bőven az a legjobb posztja, jobbon, de beljebb húzódva. Sajna ezt ritkán kapja meg, de akkor mindig atom, lábra áll neki minden, ütempasszok, tekerés, lövés, nagyobb onnan a befolyása a meccsre mezőnyben.
Más kérdés, hogy óriási mák, hogy ilyen szintet tud hozni ballábasként a kevésbé komfortos oldalról is, több, neki természetesen jövő skilljét kicsit letörve onnan. Jól alkalmazkodott, az elején még szenvedett az outswinger passzokkal, mára már megérezte őket (bár most is lehet néha érezni, hogy azért ront bele, mert annyira nem természetes neki, ő befelé kanyarít remekül), a lövéseket megtanulta laposan átlőni a bal alsóba, megtanult jobbal lőni, stb. Beindulásoknál meg amúgy sem olyan fontos. Ha nem lett volna ilyen sikeres a dolog, máig emlegetnénk az elszalasztott Nicót.
Ezt nem tesszük meg a kedvéért néha jobboldalon, a vonal mellett egyértelműen szenved, ő nem oda való. Túloldalon is, ha néha odaszorul, vannak félidők, főleg Martin játéka mellett, hogy így van. Jobb vonalról nem balra ment át most sem, hanem félterületbe, mondjuk, hogy félig tizesben, a gólpasszt is onnan adta, ő ott él. Ha tükörben átteszik vonalra, semmit nem csinált volna. Amikor úgy kerül át a jobboldalra, hogy nem rakják a vonal mellé, hanem befelé húzódva játszhat (néha akár Yamal mellett is!) azt kb sosem ússza meg gól/gólpassz nélkül az ellenfél, legutóbb Atleti ellen volt ilyen áttették, mindjárt jöttek a gólpontok. Szerintem bőven az a legjobb posztja, jobbon, de beljebb húzódva. Sajna ezt ritkán kapja meg, de akkor mindig atom, lábra áll neki minden, ütempasszok, tekerés, lövés, nagyobb onnan a befolyása a meccsre mezőnyben.
Más kérdés, hogy óriási mák, hogy ilyen szintet tud hozni ballábasként a kevésbé komfortos oldalról is, több, neki természetesen jövő skilljét kicsit letörve onnan. Jól alkalmazkodott, az elején még szenvedett az outswinger passzokkal, mára már megérezte őket (bár most is lehet néha érezni, hogy azért ront bele, mert annyira nem természetes neki, ő befelé kanyarít remekül), a lövéseket megtanulta laposan átlőni a bal alsóba, megtanult jobbal lőni, stb. Beindulásoknál meg amúgy sem olyan fontos. Ha nem lett volna ilyen sikeres a dolog, máig emlegetnénk az elszalasztott Nicót.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Én nem játszatnám jobb oldalon, valahogy nem fekszik már neki. Az eredeti felállásban a baloldalra kényszerül, és elég jól megtanulta az ottani focit. Segíteni is tudja a mostanában kényszerből szereplő, igyekvő, de lassúcska Martint.
Ferrannak tök mindegy, annyira kiszámíthatatlan, de talán jobban fekszik neki a jobb oldal. Ma Lewandowskival az lett volna a felállás, hogy Ferran a jobbon és Raphi a balszélen. Yamal beállása után, mikor a helyére került, még Gavi csatárjátékát is elviseltük.
Ferrannak tök mindegy, annyira kiszámíthatatlan, de talán jobban fekszik neki a jobb oldal. Ma Lewandowskival az lett volna a felállás, hogy Ferran a jobbon és Raphi a balszélen. Yamal beállása után, mikor a helyére került, még Gavi csatárjátékát is elviseltük.
- bence0330
A 3 gólpontja mellé:
Raphinháé volt a pályán a legtöbb sikeres csel (4, persze Yamal nem volt kezdő, de hozzá keveseket lehet hasonlítani eleve ebben), szokás szerint ő dolgozta ki a legtöbb lehetőséget (5), ellene szabálytalankodtak a legtöbbet (4), ő nyerte meg a legtöbb párharcot a meccsen (9!). Sokat elmond attól, mennyire sokrétű, amit csinál egy meccsen. Nem tartom kizártnak, hogy még hátvédként is megállná a helyét, ha mondjuk fordítva lenne a keret, és orrnehezek lennénk, és kéne.
Persze neki is kell a játszótárs, Lewyvel nem sokmindent tudott kezdeni, Olmót meg rögtön ki tudta ugratni, volt mozgás, fordítva meg ő kb senkitől nem kaphatja a labdát, ma is milliószor nézte mindenki levegőnek a beindulásait, ami nagy luxus és energiafecsérlés így - Yamal legalább be tudta adni a labdát neki.
Ha ők hárman pályán vannak egyszerre, és nem teljesen hullán, az elég rémisztő az ellenfélre nézve.
Raphinháé volt a pályán a legtöbb sikeres csel (4, persze Yamal nem volt kezdő, de hozzá keveseket lehet hasonlítani eleve ebben), szokás szerint ő dolgozta ki a legtöbb lehetőséget (5), ellene szabálytalankodtak a legtöbbet (4), ő nyerte meg a legtöbb párharcot a meccsen (9!). Sokat elmond attól, mennyire sokrétű, amit csinál egy meccsen. Nem tartom kizártnak, hogy még hátvédként is megállná a helyét, ha mondjuk fordítva lenne a keret, és orrnehezek lennénk, és kéne.
Persze neki is kell a játszótárs, Lewyvel nem sokmindent tudott kezdeni, Olmót meg rögtön ki tudta ugratni, volt mozgás, fordítva meg ő kb senkitől nem kaphatja a labdát, ma is milliószor nézte mindenki levegőnek a beindulásait, ami nagy luxus és energiafecsérlés így - Yamal legalább be tudta adni a labdát neki.
Ha ők hárman pályán vannak egyszerre, és nem teljesen hullán, az elég rémisztő az ellenfélre nézve.
- bence0330
Az első Dortmundit, 8,9. Az és a Leganes elleni meccs volt egymás után top értékeléssel csapaton belül, ami azért nem olyan gyenge dolog. A mostanin csak azért nem volt a leggyengébbek között, mert majdnem mindenki gyenge volt rajta kívül is.Troym írta: ↑2025.04.16. 15:21:42Melyik sofát nézed, ahol ő volt a legjobb?
A sofascore-n
Raphinha 6.6
Szczesny 8.0
Fermin 7.4
Martin 6.8
Frenkie 6.7
Gavi 6.8
Lewa 6.6, ahogy Raphinha. 5en voltak jobbak nála.
Nem rossz, de nem is kiemelkedő, sima közepes teljesítmény.
Vagy a Leganes meccset írod, nem a Dortmundit?

Melyik sofát nézed, ahol ő volt a legjobb?
A sofascore-n
Raphinha 6.6
Szczesny 8.0
Fermin 7.4
Martin 6.8
Frenkie 6.7
Gavi 6.8
Lewa 6.6, ahogy Raphinha. 5en voltak jobbak nála.
Nem rossz, de nem is kiemelkedő, sima közepes teljesítmény.
Vagy a Leganes meccset írod, nem a Dortmundit?
- bence0330
Ez szerintem már egy ideje gond amúgy, hetek, de tán hónapok óta egész meccsen folyamatosan indul be üresbe, és a tizediknél már kicsit mérgelődve jön vissza, hogy senki nem veszi észre. Ha ez csak tegnap lett volna, azt mondom, oké, Pedri nélkül nehezebb, de amekkora ász lett Pedri a játék rengetek elemében, annyira nem emlékszem hónapok óta indításokra tőle. Nem mintha DJ-éknak tiltva lenne a dolog, de még a védőinknek is vannak olyan képességeik, hogy megtehetnék. De egy ideje teljesen feleslegesen rohangál elöl, senkit nem érdekel, pedig 1-2 gólt még rossz formában is lőne ezekből, max kicsit több próbálkozásból, mint ideális. Lehet tegnap ilyen formában kihagyott volna amúgy is mindent, de kár nem élni a lehetőséggel, hogy van egy jól kiugratható játékosunk.
Baldé meg igen, ezért is volt nagyon fontos, amellett, hogy szerintem mostanra top3-4 balbekké nőtte ki magát, elöl-hátul óriásit fejlődött. Martin védekezésben tényleg meglepően jó, tegnap is az volt, de előre zéró. A hétvégén gyönyörűen szerzett labdát a "gólunk" előtt, de ha passzolni kell... érdekes, a fickó teljesen ellentéte mindenkinek, aki a La Masiából érkezik.
- Chino
- Llegenda del Barça
Én specel őt venném elő a legkevésbé, legalábbis a támadósorból mindenképp. Rengetegszer nagyon jól helyezkedett és csak egy kicsit pontosabb labdára lett volna szükség, mert nagyon jól indult el. Ha egyet-kettőt megkap ezekből vagy GM észreveszi simán hős lehetett volna. A döntései mondjuk sokszor nem jók, tegnap is volt egy helyzet, amikor 16-ról tisztán lőhetett volna, de inkább rögeszmésen passzolni próbált egy másik esetben pedig pont az ellentéte volt, ami miatt ziccert hibázott. De a rossz döntések szinte az egész csapatról elmondhatók.bence0330 írta: ↑2025.04.16. 10:26:43Azért az előző meccs (egyik) hőse volt, és a Dortmund ellen is remekelt, Sofán mindkettőn a legmagasabb pontot kapta a csapatból, jogosan, egymás utáni meccseken. Előtte meg sérülten bénázott 1-2 meccsen. Ennyire nem nagy a gond, tegnap legalább legalább defenzív szinten egy vadállat volt, nála legalább ez a minimum mindig megvan, de amúgy tényleg rettenetes volt, persze nem csak ő, de ő is. De tény, hogy kb csak minden második meccsen jó, ami már szintén gond persze. Tegnap a lefújás után eldőlt, nyújtott, alig tudott felkelni, látszott, hogy vége van. Sajna ő teljesen más szinten megy egy meccsen, mint bárki más talán a világon, és ezt nem lehet bírni. Tegnap emellé még látszott mindenkin, rajta is a megrettenés. Hogy ez a helyszín volt, vagy a "Barcelona ellen úgyis bárki fordít" félelem, azt nem tudom.vinszentvega írta: ↑2025.04.16. 09:08:36Kérjük vissza a mi Raphi- nkat! Azt amelyik elutazott a válogatott szünetre és nem azt amelyik visszatért onnan...
Mondjuk ha Fermin nem Baggio-za el azt a helyzetet, akkor még mindig azt az átlépős 'passzt' emlegetné mindenki...
Túl vagyunk legalább a legdurvább stadionon.![]()
Nagyon kéne, hogy a kövi két kisebb bajnoki meccset valahogy lezárjuk az első félidőben, és pihenjünk a labdával. A tegnapi tempó nagyon durva volt, és 90 percen keresztül végig rohannia kellett mindenkinek.
Azért nagyon hiányzik neki Baldé. Martin ügyes, főleg védekezésben megoldja a dolgokat, de a játéka a brazillal kb. annyiban ki is merül, hogy pár méterről odapszzolja a vonalhoz, vagy éppen úgy hogy Raphinhának vannak a nyakán. Nem tud igazán "terhet levenni" levenni az utóbbiról és egy-egy picit bátrabb beindulással megzavarni a védelmet.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a brazil -ahogy tegnap is- feltétlenül emiatt rosszabb pláne nem Martint elmarasztalni, csak, de ha neki nem megy igazán Baldé tudja valamelyst kompenzálni, hogy jobban tudjon villanni, illetve a teljesítményét kicsit felhúzni. Mert amíg rendre 1 vs 1-ezni kell Raphinhának a szélen vagy konstansan oda kiszorulni emberfogásban nagyrészt abban lehet bízni, hogy egy-egy kontrával elmegy (ami mondjuk komoly taktikai elem és sokszor próbálkozunk vele) vagy valahogy villan egyet a semmiből, de annyi clutch passzal vagy pontos lövéssel nem számolhatunk
Forca Barca!!!!
- bence0330
Azért az előző meccs (egyik) hőse volt, és a Dortmund ellen is remekelt, Sofán mindkettőn a legmagasabb pontot kapta a csapatból, jogosan, egymás utáni meccseken. Előtte meg sérülten bénázott 1-2 meccsen. Ennyire nem nagy a gond, tegnap legalább legalább defenzív szinten egy vadállat volt, nála legalább ez a minimum mindig megvan, de amúgy tényleg rettenetes volt, persze nem csak ő, de ő is. De tény, hogy kb csak minden második meccsen jó, ami már szintén gond persze. Tegnap a lefújás után eldőlt, nyújtott, alig tudott felkelni, látszott, hogy vége van. Sajna ő teljesen más szinten megy egy meccsen, mint bárki más talán a világon, és ezt nem lehet bírni. Tegnap emellé még látszott mindenkin, rajta is a megrettenés. Hogy ez a helyszín volt, vagy a "Barcelona ellen úgyis bárki fordít" félelem, azt nem tudom.vinszentvega írta: ↑2025.04.16. 09:08:36Kérjük vissza a mi Raphi- nkat! Azt amelyik elutazott a válogatott szünetre és nem azt amelyik visszatért onnan...
Mondjuk ha Fermin nem Baggio-za el azt a helyzetet, akkor még mindig azt az átlépős 'passzt' emlegetné mindenki...
Túl vagyunk legalább a legdurvább stadionon.

Nagyon kéne, hogy a kövi két kisebb bajnoki meccset valahogy lezárjuk az első félidőben, és pihenjünk a labdával. A tegnapi tempó nagyon durva volt, és 90 percen keresztül végig rohannia kellett mindenkinek.
- vinszentvega
- Capitá del Barça
Kérjük vissza a mi Raphi- nkat! Azt amelyik elutazott a válogatott szünetre és nem azt amelyik visszatért onnan... 

It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
- bence0330
Inigo hatalmasat mentett a végén, de amit Raphinha művelt az első félidő végén, annak a nyomába sem érhet. Ha valaki lemaradt volna róla, vagy csak a végét látta, 48:00-nál történik. Emberünk az ellenfél térfelének a közepe táján van, a labdavesztés pillanatától kezdve teljes sprint kb végig, csak akkor áll meg egy pillanatra, mikor vonalat akarunk húzni, mert ugye még erre is szokott figyelni, nem jön össze, sprintel tovább, és a világ végéről szélsőként odaér és elpöcköli a labdát utolsó emberként szinte 100%-os gólhelyzetből. Teljesen nonszensz jelenet volt.
Ez a jelenet még Araujótól is ilyen career top válogatásba kerülhetne, ő meg a szélsőnk. Asszem jól jellemzi ez a jelenet, mit tud adni a gólpontjain kívül még. Nem sűrűn láttam támadót ilyen védekező akciót végrehajtani. Szögletnél, vagy mikor az ellenfél beáll támadni rendesen, oké, de ilyen szituban nem hiszem, de hogy nem sűrűn, az tuti.
És akkor most képzeljük el Vinit ebben a szituban.
Ez a jelenet még Araujótól is ilyen career top válogatásba kerülhetne, ő meg a szélsőnk. Asszem jól jellemzi ez a jelenet, mit tud adni a gólpontjain kívül még. Nem sűrűn láttam támadót ilyen védekező akciót végrehajtani. Szögletnél, vagy mikor az ellenfél beáll támadni rendesen, oké, de ilyen szituban nem hiszem, de hogy nem sűrűn, az tuti.
És akkor most képzeljük el Vinit ebben a szituban.
- bence0330
Még ha kisebb "csalással" is az első góljánál, de két szép gólpasszal kompenzálva 19 gólponttal simán vezeti a sorozatot (a 2. épp az ellenfél kilencese volt 15-el).
Messinek pont ennyi volt élete legjobb szezonjában a BL-ben.
A rekord 22, CR tartja, ha döntőbe jutunk, alighanem az is meglesz, bár akár igazából akár már előtte is. A tizik nélüli gólrekord megdöntéséhez is jó esélye van.
Messinek pont ennyi volt élete legjobb szezonjában a BL-ben.
A rekord 22, CR tartja, ha döntőbe jutunk, alighanem az is meglesz, bár akár igazából akár már előtte is. A tizik nélüli gólrekord megdöntéséhez is jó esélye van.
- bence0330
Mondjuk másfél meccse játszik a sérülése/válogatott szünet óta, azt se 100%-os állapotban, az kb senkinél nem érdekel, hogy ilyenkor momentuma sincs 1-2 meccsig (ami azért szintén túlzás, az ATMA ellen ő alakította ki a legtöbb helyzetet, sofascoreon asszem 2. legmagasabb pontszámot kapta a csapaton belül, tegnapelőtt is volt csereként 2 olyan labdája, ahol nem rajta múlott, hogy nem lett belőle gól, főleg az a kapásból visszatett laszti a legvégén, amiről Fermín éppen lekésett). De ha momentuma sem lett volna, nem is nagyon lehet szerintem elvárni, kevesen vannak, akik csettintésre ritmusba kerülnek újra, ilyen szinten, másfél meccs kisebb sérülés után belefér, pláne ha nem is tökéletes állapotban focizik, de azért nagyon max közepes volt, annál nem gyengébb semmiképp. A kirohanásait viszont meg kell oldani, az gáz.
Pont azt szoktam szeretni a játékosainkban, hogy nem vesztik el az önkontrollt, nem állnak le a bíróval és az ellenfelekkel vitázni, pláne lefújás után, amikor már úgysincs semmi értelme.
Ráadásul Raphinha csapatkapitányként sem teheti meg, hogy a szurkolók szeme láttára dühöng.
Kíváncsi leszek a magyarázatára.
Ráadásul Raphinha csapatkapitányként sem teheti meg, hogy a szurkolók szeme láttára dühöng.
Kíváncsi leszek a magyarázatára.
Sok volt neki ez a másfél hét a madridi haverjával. “Kissé” visszatetsző viselkedés annak tekintetben, hogy pár meccse momentuma nincs.
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Elméletileg a partjelzővel (is) voltak problémái, aki kussra intette Raphinhát:bence0330 írta: ↑2025.04.06. 12:11:12Ja, a válogatott szünet plusz sérülés-muscle overload, emiatt saját teljesítményromlás közben... eléggé elszállt sajna.
A bírónak ment neki, de hát... Raphinha egy egy teljesen megszállott ember, aki vörös ködben képes egy egész meccset lefocizni, miközben már a tekintetével gyilkol kb, tényleg kb úgy megy, mint egy felhúzott bika. És ehhez még jön a kizárólag a győzelem elfogadható hozzáállása, nem tud veszteni. Én igazából csodálkozom, hogy csak 2-3 ilyen esete volt még, szerintem sehol Európában nincs olyan ember, aki megközelítőleg is ekkora megszállottsággal, intenzitással focizna. Ez az esetek 99%-ban a csapatnak jó, de ha néha még ez is túlcsordul valami hamis igazságérzetből (nem emlékszem komoly dologra, egy bedobást ítélt asszem rossz irányba a végén, de nem ezen múlott), akkor sajna mindegy neki, ki próbálja megállítani, tényleg vörös köd, félrelöki Flicket is akár, ha le akarja nyugtatni. Ami elég nagy tajparasztságokat okoz, de ugyanez a tulajdonsága az, ami miatt 90 perceket végigsprintelve győztes mentalitást ad a csapatnak, még ha ma ez nem is volt így. Még meccsen is szokott olyan lenni, hogy magyaráz valamit valakinek, aki nem csinált valamit jól, aztán utána 2-3-szor bocsánatot kér pár mp múlva, mikor lehiggad. Ilyen a vére, ilyen elképesztő intenzitást nem lehet végig mederben tartani, de ettől még elég keményen megbüntetném a klub helyében, hátha tanul belőle, plusz bocsánatkéréssel, de azt gondolom lerendezik maguk közt.
Inkább remélem megtalálja a ritmust, mert ő tavaly is ilyen volt, hogy sérülés után 2-3 meccs teljes homály. A Dortmund elleni meccs tipikusan az ő terepe lehet, ha megy neki.
"You can't shut me up! You're so rude!"
https://www.football-espana.net/2025/04 ... lona-betis
itt van felülnézetből is:
https://x.com/mtenhussein/status/1908821738957513046
Örülök hogy Stéga nem vette magára és higgadtan kezelve befele terelte még mielőtt eltiltatja magát. Szerintem amúgy is azért frusztrált mert a válogatott szünet óta nemigazán talált be a kevés helyzeteiből, nagyon remélem hogy a Dortmund ellen kiszabadul a gól-gólpasszzsák és akkor megnyugszik
- bence0330
Ja, a válogatott szünet plusz sérülés-muscle overload, emiatt saját teljesítményromlás közben... eléggé elszállt sajna.
Inkább remélem megtalálja a ritmust, mert ő tavaly is ilyen volt, hogy sérülés után 2-3 meccs teljes homály. A Dortmund elleni meccs tipikusan az ő terepe lehet, ha megy neki.
A bírónak ment neki, de hát... Raphinha egy egy teljesen megszállott ember, aki vörös ködben képes egy egész meccset lefocizni, miközben már a tekintetével gyilkol kb, tényleg kb úgy megy, mint egy felhúzott bika. És ehhez még jön a kizárólag a győzelem elfogadható hozzáállása, nem tud veszteni. Én igazából csodálkozom, hogy csak 2-3 ilyen esete volt még, szerintem sehol Európában nincs olyan ember, aki megközelítőleg is ekkora megszállottsággal, intenzitással focizna. Ez az esetek 99%-ban a csapatnak jó, de ha néha még ez is túlcsordul valami hamis igazságérzetből (nem emlékszem komoly dologra, egy bedobást ítélt asszem rossz irányba a végén, de nem ezen múlott), akkor sajna mindegy neki, ki próbálja megállítani, tényleg vörös köd, félrelöki Flicket is akár, ha le akarja nyugtatni. Ami elég nagy tajparasztságokat okoz, de ugyanez a tulajdonsága az, ami miatt 90 perceket végigsprintelve győztes mentalitást ad a csapatnak, még ha ma ez nem is volt így. Még meccsen is szokott olyan lenni, hogy magyaráz valamit valakinek, aki nem csinált valamit jól, aztán utána 2-3-szor bocsánatot kér pár mp múlva, mikor lehiggad. Ilyen a vére, ilyen elképesztő intenzitást nem lehet végig mederben tartani, de ettől még elég keményen megbüntetném a klub helyében, hátha tanul belőle, plusz bocsánatkéréssel, de azt gondolom lerendezik maguk közt.
Eddig csapatkapitányhoz méltóan viselkedett, de múltkor a válogatott meccsen elkattant nála valami, és sajnos úgy tűnik, hogy a frusztráltságát átmentette ide is.
https://www.youtube.com/watch?v=Gn6CMol9LZc
Remélem sikerül kezelni problémát, a BL előtt nem hiányzik a feszültség az öltözőbe.
https://www.youtube.com/watch?v=Gn6CMol9LZc
Remélem sikerül kezelni problémát, a BL előtt nem hiányzik a feszültség az öltözőbe.
- Chino
- Llegenda del Barça
Mondjuk azt a zsenialitást idézőjelbe tenném, ha nem fejel bele az ellenfél nem sok minden lett volna.bence0330 írta: ↑2025.03.21. 23:42:50Ha csereként ott ülnének, már az is valami lenne.
A válogatottban sem szórakozik, két "nem igazi" módon, de gól+gólpasszal járult hozzá a 2-1-es kolumbia elleni sikerhez. Az első gólnál hatalmas labdával ugratta ki Vinit, amiből tizi lett, amit ő maga értékesített is, a gólpassz meg azért inkább Vini zsenialitása miatt volt, az, de akkor is, a 47 klubbeli gólpontja mellé a válogatottból jött még 5 eddig.
Amúgy a 17/18-as szezonban hibázott utoljára büntetőt, azóta 11-et lőtt be zsinórban. Az nem gyenge, belőle pont nem néztem volna ezt ki.
Tetszett, ahogy kiosztotta Viniciust, amikor nem akart lemenni egy sárgára az eltiltástól. Ha a Realban is lenne olyan ember mint Raphinha, aki így helyre teszi meccsek közben nem biztos hogy akkora baj lenne vele.
https://x.com/PoojaMedia/status/1903018 ... RhjgQ&s=19
Forca Barca!!!!
- bence0330
Ha csereként ott ülnének, már az is valami lenne.
A válogatottban sem szórakozik, két "nem igazi" módon, de gól+gólpasszal járult hozzá a 2-1-es kolumbia elleni sikerhez. Az első gólnál hatalmas labdával ugratta ki Vinit, amiből tizi lett, amit ő maga értékesített is, a gólpassz meg azért inkább Vini zsenialitása miatt volt, az, de akkor is, a 47 klubbeli gólpontja mellé a válogatottból jött még 5 eddig.
Amúgy a 17/18-as szezonban hibázott utoljára büntetőt, azóta 11-et lőtt be zsinórban. Az nem gyenge, belőle pont nem néztem volna ezt ki.