Pau Cubarsi Paredes

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.21. 10:43:39

gránit írta:
2025.03.21. 10:21:43
bence0330 írta:
2025.03.21. 10:14:59
Nem, azt állítottam, hogy nincs senki, aki konkrétan ne szeretne bárkit venni bárhová, így védőt is. :)
Ami, mint látjuk, nem igaz, mert szó szerint le lett írva, hogy nem a védősorba kell valaki. Ami egy valid állítás, csak szögezzük le, hogy létezik.

A szövetségi kapitány meg nyilván a lehető legerősebb keretével akar kiállni, nincs ebben semmi érdekes, mi is ezt tesszük, és ő rotációban sem gondolkodik, nincs sok mérkőzése egy évben. A játékos ha akar, hazajön. Mégis megragadják a válogatott lehetőséget, ami mutatja, hogy a játékosoknak bizony a válogatott is rendkívül fontos.
Az a gond, hogy kiragadsz a szövegből egy-egy olyan állítást ami a te igazad bizonyítaná. Ha valaki azt mondja, hogy nem a védősorba kellene igazolni, az nem azt jelenti, hogy nem lenne jó egy védő, , hanem ha van lehetőség nem oda kellene, hanem azokra a posztokra, ahol sokkal rosszabbul állunk, ahonnan elég egy embert elveszteni és akár a szezonnak is lőhetnek. Példa Raphinha, aki ha kiesik az esélyeink bármely porondon iszonyatosan visszaesnek. Ha kidől Araujo, Inigo vagy Cubarsi van rá pótlás, még minőségben is. Ha nem igazolunk előre bele kell tolni 60-70 meccset egy 17 és egy 37 éves játékos (+Raphiinha) lábába és imádkozni, hogy a háromból egy se sérüljön le és ne készüljenek el a szezon lényegi részére.
Ha visszaolvasol, szerintem mindenki prioritásokról beszélt és nem arról, hogy ha sikerült a fontos helyeket bepótolni utána ne érkezhessen védő.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2025.03.21. 10:21:43

bence0330 írta:
Nem, azt állítottam, hogy nincs senki, aki konkrétan ne szeretne bárkit venni bárhová, így védőt is. :)
Ami, mint látjuk, nem igaz, mert szó szerint le lett írva, hogy nem a védősorba kell valaki. Ami egy valid állítás, csak szögezzük le, hogy létezik.

A szövetségi kapitány meg nyilván a lehető legerősebb keretével akar kiállni, nincs ebben semmi érdekes, mi is ezt tesszük, és ő rotációban sem gondolkodik, nincs sok mérkőzése egy évben. A játékos ha akar, hazajön. Mégis megragadják a válogatott lehetőséget, ami mutatja, hogy a játékosoknak bizony a válogatott is rendkívül fontos.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

gránit írta:
2025.03.21. 10:07:21
Chino írta:
2025.03.21. 09:54:21
Szerintem igaza van Bencének. Én mindig amellett voltam voltam, hogy nem a védősorba kell valaki.
Akkor nincs igaza, mert ő azt állította, hogy nincs olyan állítás, hogy nem kell a védősorba valaki.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.03.21. 10:07:21

Chino írta:
Szerintem igaza van Bencének. Én mindig amellett voltam voltam, hogy nem a védősorba kell valaki.
Akkor nincs igaza, mert ő azt állította, hogy nincs olyan állítás, hogy nem kell a védősorba valaki.

Az egyik játékosunk még szinte gyermek ott, a másik kiöregedőben. Nem lehet egyszerre Sergi Dominguezzel telítettnek nyilvánítani a posztot, majd panaszkodni amiatt, hogy neki kell beállnia.

Arról viszont nem volt szó soha, hogy ha egy igazolásunk lenne, akkor annak belső védőnek kell lennie. Ha rendesen igazolhatunk, ennek bele kellene férnie, más posztok feltöltése, megerősítése mellett.
Chino
Llegenda del Barça

Inkább áthozom ide.
gránit írta:
2025.03.21. 09:21:12
bence0330 írta:
2025.03.21. 09:14:27
Szerintem senki soha nem ezt írta önmagában.
Dehogynem. Nem emlékszek olyan esetre, amikor úgy beszéltünk volna erről a témáról, hogy ne jött volna olyan válasz rá, hogy de sokan vagyunk ott. Nem ennek a véleménynek a létjogosultságát kérdőjelezem meg. Bárkinek joga van ehhez a véleményhez, természetesen. Csak tényként írom, hogy ez egy általános vélemény. A klubvezetés azért úgy tűnik, próbál tenni az ügy érdekében, ha igazolhatunk majd nyáron egyáltalán, mert tavaly is alig igazolhattunk. De úgy tűnik, a klubvezetésen nem fog múlni, megvan a szándék.
bence0330 írta:
Nem hiszem, hogy bárki ne szeretne plusz egy játékost bárhová, akár a védősorba.
Van ilyen vélemény. Ismét nem szemrehányásként, csak tényként mondom.

Én amellett vagyok, hogy ha valamilyen úton-módon igazolhatunk három embert, mint tavaly, akkor az egyik belső védő legyen.
Szerintem igaza van Bencének. Én mindig amellett voltam voltam, hogy nem a védősorba kell valaki. De nem azért nem jönne jól, minél mélyebb a keret annál jobb, hanem sokkal égetőbb pozíciók vannak, ahol egyszerűen muszáj foltozni. Úgy nekimenni a szezonnak, hogy egy 36 és egy alig 17 éves játékosnak kell lehoznia szinte pihenő nélkkül egy 60+ meccses szezont egy olyan cserével aki minőségben komolyan elmarad, szerintem neccesebb, mint olyan helyre igazolni amit akár 4 sérülttel/hiányzóval is meg tudunk oldani. Ráadásul egy szélsőnek amúgy is sokkal több pihenésre lenne szükség, mint egy középső védőnek.
Inkább adjunk hálát az égnek, hogy nem Raphinhával vagy Yamallal történt az ami mondjuk Casádóval, Araujóval, Bernallal, Chris-szel, de Jonggal stb és "csak" attól kell tartani, hogy mikor esnek össze a pályán, mert akkor nem csak a Bl-t dobhatnánk a kukába, hanem kb. az egész szezont. De egy komolyabb Baldé sérülés -aki ráadásul hajlamos rá- is iszonyatosan betenne.
Reálisan NAGYOBB szükség van egy szélsőre, mint egy magas bérű Tah-ra. Szerencsére Decoék most inkább azt nézegetik. Ez nem azt jelenti, hogy nem erősödnénk egy védővel, csak vannak prioritások.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.21. 09:41:55

bence0330 írta:
Lehet eljött a pillanat, amikor Koundét be kell tolni középre. A Fort-Koundé-Garcia-Baldé/Martin nem tűnik olyan rettenetesen rossznak.
Én is így látom. Átvittem a Liga/kupa topicba, hogy itt ne legyen off.
Hogy tényleg ne legyen az, elvileg "csak" bokaficam, De La Fuente számít a jelenlétére vasárnap a nyilatkozata alapján :)
[Romano] Spain coach De la Fuente: “Pau Cubarsi only has a small sprain, we hope and want him to be with us on Sunday. In principle, it does not seem serious and we have to monitor him, but of course we will not risk anything.
gránit
Director del Fútbol

2025.03.21. 09:21:12

bence0330 írta:
Szerintem senki soha nem ezt írta önmagában.
Dehogynem. Nem emlékszek olyan esetre, amikor úgy beszéltünk volna erről a témáról, hogy ne jött volna olyan válasz rá, hogy de sokan vagyunk ott. Nem ennek a véleménynek a létjogosultságát kérdőjelezem meg. Bárkinek joga van ehhez a véleményhez, természetesen. Csak tényként írom, hogy ez egy általános vélemény. Ez azért jutott most eszembe, mert volt olyan vélemény, hogy nem kell igazolni, mert itt van nekünk Sergi Dominguez is. Most meg amiatt panaszkodunk, hogy ő jut majd nekünk.

A klubvezetés azért úgy tűnik, próbál tenni az ügy érdekében, ha igazolhatunk majd nyáron egyáltalán, mert tavaly is alig igazolhattunk. De úgy tűnik, a klubvezetésen nem fog múlni, megvan a szándék.
bence0330 írta:
Nem hiszem, hogy bárki ne szeretne plusz egy játékost bárhová, akár a védősorba.
Van ilyen vélemény. Ismét nem szemrehányásként, csak tényként mondom.

Én amellett vagyok, hogy ha valamilyen úton-módon igazolhatunk három embert, mint tavaly, akkor az egyik belső védő legyen.
bence0330

gránit írta:
2025.03.21. 08:55:54
Erről azért a klub is tehet, bár úgy tűnik, rajta vannak a megoldáson.

Bármikor szóba kerül a középhátvédkérdés, mindig az a válasz, hogy mennyi sok emberünk van oda, és milyen jól állunk ott. Nem állunk nagyon jól ott.
Szerintem senki soha nem ezt írta önmagában. Max abban a kontextusban, hogy ott legalább ki tudunk állni cserékkel, máshol még ennyi sincs igazából, és ha már 1-2 játékost igazolunk, nem oda kell. Nem hiszem, hogy bárki ne szeretne plusz egy játékost bárhová, akár a védősorba. Szerintem idén sokkal több pontunk szállt el a bajnokságban a nemlétező csereszélsők miatt, mint a hátvédsor miatt. Vagy a visszatérésekig a nemlétező középpályás cserék miatt, de az helyrejött valamennyire.

Cubarsinak ez amúgy szerintem jól jött. Yamal is élőhalott volt már a sérülése előtt, utána meg kipihenten megint jó formában focizott. Én az eredeti időpontnál amúgy eleve úgy gondolkodtam, hogy a kizsigerelt csapatnak most kéne elengednie egy bajnokit, mint ősszel, pont az Osasuna ellen. Szóval igazából engem ez most annyira nem zavar, azt a meccset "leadtam" volna pihentetés oltárán, nyilván ha a B sor megnyeri, remek. Kb marad ez a koncepció, csak más okokból.

Lehet eljött a pillanat, amikor Koundét be kell tolni középre. A Fort-Koundé-Garcia-Baldé/Martin nem tűnik olyan rettenetesen rossznak.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.03.21. 08:55:54

FcBarcelona1 írta:
2025.03.21. 06:29:53
soadroli írta:
2025.03.20. 22:39:24
Pau Cubarsi may miss the Osasuna match. The player felt a sprain in his right ankle. @mundodeportivo
Most olvasom. Alakul a Garcia-Sergi Dominguez sor.
Mérhetetlen károkat okoznak a spanyol szövetségek a Barcanak.
Erről azért a klub is tehet, bár úgy tűnik, rajta vannak a megoldáson.

Bármikor szóba kerül a középhátvédkérdés, mindig az a válasz, hogy mennyi sok emberünk van oda, és milyen jól állunk ott. Nem állunk nagyon jól ott. Négy emberünk van oda, kettő kiesik, máris vakarhatjuk a fejünket. Egy ember még bőven, bőven elfér oda, ezért is szemelték ki Tah-ot. Ez az a poszt a kapusposzt mellett, aminek a hiánya azonnal meglátszódik a pályán. Amint lesérül ott valaki, rögtön úgy cserélnek be oda játékost, hogy beáldoznak valakit egy másik posztról. Ez az a poszt, amire mindig kell elég ember. Hozzáteszem, megint az történt, ami ilyenkor mindig, mint nyáron is, amikor Araújo megsérült. Amikor éppen arról van szó, hogy mennyi roppant sok védőnk van, mindig lesérül egy védő. Tegnap is mondom, megint le fog valaki sérülni, mint ilyenkor mindig. És tényleg le is sérült.

A spanyol szövetség ebben nem okoz kárt, nem lehet hibáztatni a szövetségi kapitányt sem, hogy a lehető legerősebb összeállítást akarja a pályára küldeni. A szövetségi kapitány értelemszerűen a saját meccsét akarja megnyerni, miért is érdekelné bármelyik klub érdeke? Olykor úgy írunk róla, mintha a klub alkalmazottja, beosztottja lenne, akinek a klub érdekeit kellene szem előtt tartani. Ha minden klub érdekét szem előtt tartaná, nem lenne embere a csapatban, nem tudna kiállni. A játékos nyugodtan lemondhatja a válogatottságot, de nem mondják le, mert a válogatott is fontos nekik.

Ez nem a spanyol szövetség hibája, ez nem a szövetségi kapitány hibája, ez a FIFA hibája. Mert össze van kutyulva a klubszezon és a válogatottszezon. A kettőt el kellene egymástól különíteni. Ez sok sportágban van így. Lemegy a klubszezon, utána jön a válogatottszezon. Aztán nyári szünet, majd megint klubszezon, válogatottszezon. Nem kell a kettőt egymásra rászervezni, mert a sérülések miatt egymást gyengítik. Ha meg elkülönítenék, akkor a sérülések csak az egyik fél számára okoznak kellemetlenséget (hacsak nem nyúlik át a sérülés az egyikből a másikba).
Alcantara
Director del Fútbol

2025.03.21. 06:55:28

Én nem látom azt, hogy Cubarsi sérülésével a spanyol szövetség mérhetetlen károkat okozott volna.
Sajnos benne van ez a játékban, agyon vanak terhelve a labdarúgok minden tekintetben. Ebben nincs Barcelona vagy Real Madrid. Minden élcsapat érintett a sűrű és néha értelmetlen versenynaptár miatt. Ez inkább az UEFA és FIFA sara.
Ami viszonylagos jó hír, hogy Yamal, Pedri, De Jong is lecserélésre került időben, illetve Olmo is keveset játszott. Remélem a Raphinha és Araujo is hasonlóan kímélve lesznek.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.21. 06:29:53

soadroli írta:
Pau Cubarsi may miss the Osasuna match. The player felt a sprain in his right ankle. @mundodeportivo
Most olvasom. Alakul a Garcia-Sergi Dominguez sor.
Mérhetetlen károkat okoznak a spanyol szövetségek a Barcanak.
Látom Olmo pályára lépett. Ha törlik a regisztrációját áprilisban, a hollandok megóvják a meccset? (Elvileg nem lehetne, de volt ilyen hír a Sporton) akkor volt értelme bohóckodni.
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
Chino
Llegenda del Barça

2024.11.07. 16:17:56

Szerencsére úgy tűnik nincs komoly baja. A TV-ben ugyan nem mutatták, de fel is szakadt az arca, ömlött belőle a vér, már az öltözőben kapott 8 öltést. El is kapta őt egy fotó, úgy fel volt dagadva az arca, hogy alig lehetett ráismerni, de nincs semmi maradandó probléma, pedig azt hittem az állkapcsa már két részben van.
Nem láttam elsőre mi történt vele, baromira megijedtem a reakciókból, amikor egyből mutatták a játékosok a cserét, egyből arra gondoltam, hogy itt újra szezon off lesz.
Elvileg a Soci ellen már játszhatna is, de biztosan nem fogják megkockáztatni, a klub pedig most beszél de la Fuentével, hogy ne hívják be a válogatottba, mert valószínűleg megkapná a behívót.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.10.27. 17:48:53

Ennek pusztán annyi az oka, hogy annyi embert lehet dicsérni, hogy nem jut mindenkire energia. :D Nyilván Cubarsié a legkevésbé látványos (szerintem Baldé után), ezért van kevesebbet kiemelve. De tényleg pont olyan, mint a harmadik neve majdnem.
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.27. 16:50:06

ElBartimaeus írta:
2024.10.27. 14:34:21
Ő szépen csendben olyan oszlopos tagja lett a védelemnek, ami elengedhetetlen a csapat védekezéséhez. Sokat beszélünk Inigoról, mert tényleg hatalmas teljesítményt hoz, de ez a srác az, aki bitang sokat hozzátesz ahhoz, hogy úgy tudjunk működni, ahogy működünk.

A lescsapdás védekezés az egyértelmű közösen mozognak a védők, jó ütemben lépnek ki a beindulókhoz képest, stb alapokon túl akkor tud működni, hogyha valaki ésszel látja, hogy mikor, hol kell helyezkednie, hogy ne elfele mozogjon a támadóktól, hanem a hosszú labdákra csapjon le, vagy lépjen ki egy, a sorok között labdát kapó játékosra. Na, utóbbi kettőben kiemelkedő a srác. Hihetetlen intelligenciával lép közbe rengeteg indításba és még többször lép ki tökéletes ütemben, besegítve a "középpályás védekezésbe". Nem az első meccse, amikor kifejezetten figyelem, hányszor állítja meg még építkezésében az ellenfél támadását és le a kalappal előtte!
Szerintem is méltatlanul kevés szó esik róla, az első két meccse óta iszonyatos teljesítményt hoz. Raphinha, Yamal, Koundé stb. folyamatosan kapja a dícséretet (megjegyzem teljesen jogosan), de a sok mentése, elegáns megoldása, hosszú labdái zseniálisak, az utóbbi 12 meccsén 0(!) sárga lappal, hideg fejjel.
Mindezt fél szezonnal a háta mögött, ráadásul, amit most Flick játszat védekezésben, ahhoz iszonyú koncentráltság kell, de simán megoldja.
És nem mondanám, hogy csak azért van felkapva mert mindössze 17 éves, hanem egyértelműen a teljesítményével szolgál rá, hogy kiemeljék.
Forca Barca!!!!
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.10.27. 14:34:21

Ő szépen csendben olyan oszlopos tagja lett a védelemnek, ami elengedhetetlen a csapat védekezéséhez. Sokat beszélünk Inigoról, mert tényleg hatalmas teljesítményt hoz, de ez a srác az, aki bitang sokat hozzátesz ahhoz, hogy úgy tudjunk működni, ahogy működünk.

A lescsapdás védekezés az egyértelmű közösen mozognak a védők, jó ütemben lépnek ki a beindulókhoz képest, stb alapokon túl akkor tud működni, hogyha valaki ésszel látja, hogy mikor, hol kell helyezkednie, hogy ne elfele mozogjon a támadóktól, hanem a hosszú labdákra csapjon le, vagy lépjen ki egy, a sorok között labdát kapó játékosra. Na, utóbbi kettőben kiemelkedő a srác. Hihetetlen intelligenciával lép közbe rengeteg indításba és még többször lép ki tökéletes ütemben, besegítve a "középpályás védekezésbe". Nem az első meccse, amikor kifejezetten figyelem, hányszor állítja meg még építkezésében az ellenfél támadását és le a kalappal előtte!
bence0330

2024.10.24. 12:22:15

Zoldbela írta:
2024.10.24. 12:14:38
Nem tudom miért Cubarsi kapta a leggyengébb osztályzatot!
Szerintem kifogástalan teljesítményt nyújtott.
https://www.eurobarca.hu/wp-content/upl ... 235120.png
Ezek az osztályzatok max poszton belül összehasnolíthatóak, a védők és a kp-sok mindig kevesebbet kapnak lényegesen. Szerintem is kitűnő volt, benne sem voltam biztos, megállja-e a helyét egy nagy meccsen, akármilyen ügyes, de megállta. Inigo habitusa nagyon jót tesz neki szerintem.
Zoldbela
Jugador del Barça

2024.10.24. 12:14:38

Nem tudom miért Cubarsi kapta a leggyengébb osztályzatot!
Szerintem kifogástalan teljesítményt nyújtott.
https://www.eurobarca.hu/wp-content/upl ... 235120.png
bence0330

2024.09.22. 21:37:40

Chino írta:
2024.09.22. 21:31:33
Róla esetleg tudja valaki, hogy mi a helyzet.

Flick valamiért nagyon hímes tojásként bánik vele. Rendszeresen lecseréli, most nem is kezdett. Pedig ilyen hiányos védelemnél ezt nem sok dolog indokolja, főleg hogy jelenleg ő a legjobb belső védőnk.

Nagyon remélem, hogy vele nincs semmilyen gond.
17 éves, durva, hogy eljutottunk odáig az évek alatt, hogy azon kell meglepődni ha a korához képest nem rettenetesen, csak szimplán kicsit túl sok időt játszik. :D

Szerintem amúgy Inigo egyelőre jobb, és Sergit sem látom lényegesen gyengébbnek.
Chino
Llegenda del Barça

2024.09.22. 21:31:33

Róla esetleg tudja valaki, hogy mi a helyzet.

Flick valamiért nagyon hímes tojásként bánik vele. Rendszeresen lecseréli, most nem is kezdett. Pedig ilyen hiányos védelemnél ezt nem sok dolog indokolja, főleg hogy jelenleg ő a legjobb belső védőnk.

Nagyon remélem, hogy vele nincs semmilyen gond.
Forca Barca!!!!
fanbarca
Entrenador del Barça

2024.08.15. 09:00:47

Troym írta:
2024.08.15. 08:37:34
Hivatalosan regisztrálták az első csapatnál, 2-es számmal fog játszani.
Üdv(öskénk)!

Kezdhet is.
més que un club
Troym
Director del Fútbol

2024.08.15. 08:37:34

Hivatalosan regisztrálták az első csapatnál, 2-es számmal fog játszani.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.07.24. 15:59:58

Nem játszik jól, sőt ő a spanyol csapat egyik leggyengébbje. A meccs elején besárgult, a félidő vége felé összehozott egy 11-est, ebből egyenlített Üzbegisztán.
Chino
Llegenda del Barça

2024.06.12. 13:13:32

Troym írta:
2024.06.12. 11:01:25
Látom nem megy az EB-re. Nem mondanám, hogy szomorú vagyok, így is ki van facsarva mindenki.
Szerintem azért nem megy az EB-re, mert szükségük van rá az Olimpián. A két tornára pedig nem engedik el. Hozzáteszem nagyon helyesen.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2024.06.12. 11:01:25

Látom nem megy az EB-re. Nem mondanám, hogy szomorú vagyok, így is ki van facsarva mindenki.
Válasz küldése