Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.03.19. 08:24:12

FcBarcelona1 írta:
2025.03.19. 07:49:23
brazilfan írta:
2025.03.19. 07:25:10
Az angol élcsapatoknál is hasonló sorozatterhelés van, és a spanyol ligában a Realnak, az Atleticónak is zsúfolt a versenynaptára.
Normális helyeken úgy szervezik a versenynaptárat, hogy segítsék a bajnokságuk csapatát, pl. A BL-ben, lásd Benfica.
Pont az ellenkezője szokott történni, például az angoloknál a City tavaly április 13-án bajnokit játszott a Luton ellen, 17-én volt a Real-meccs, 20-án a Chelsea, és joggal bírálták a PL-t a fafejűsége miatt.
És ezek előre látható, tervezhető dátumok. A haláleset meg nem, az mindig váratlan.
gránit
Director del Fútbol

2025.03.19. 08:13:53

Saviola írta:
2025.03.18. 18:54:27
Csókoljunk lábat is a ligának? :)
Rossz az időpont, ez az álláspontom:
gránit írta:
2025.03.18. 14:18:10
Simán beraknám a meccset egy héttel az utolsó forduló utánra.
Nem kellene semelyik két mérkőzés közé begyömöszölni, az eredeti naptár szerinti utolsó meccs után lejátszhatnák a meccset, mintha egyébként is az lenne az utolsó meccs. Egy héttel rövidebb lenne a nyári szünet, viszont a Benfica elleni visszavágó előtt többet pihenhettünk. Szerintem az nem a Liga dicsérete, hogy megemlítettem, hogy az Osasuna még rosszabbul jár a 27-i időponttal. 28-án is lesz meccsük. Szóval ezt nem tudom, hogy gondolják.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.19. 07:49:23

brazilfan írta:
Az angol élcsapatoknál is hasonló sorozatterhelés van, és a spanyol ligában a Realnak, az Atleticónak is zsúfolt a versenynaptára.
Csak ezek a csapatok ki tudnak állítani egy felnőtt keretet, mi még nem, azok is játszanak 50+ meccset.
(Chelsea most igazolja le 70+ millióért az általunk is figyelt Quendat és Essugot 40+ játékosnak a keretükbe)
Normális helyeken úgy szervezik a versenynaptárat, hogy segítsék a bajnokságuk csapatát, pl. A BL-ben, lásd Benfica. Örülnek, ha egy csapatuk jól teljesít, tízmilliókat visz haza, vagy eléri(K), hogy 5 csapat indulhasson a bajnokságból, ami extra pénzeket és presztízst hoz.
Máshol meg a kicsinyes hatalomgyakorlás felülír mindent.
Amúgy volt már precedens rá, hogy a kitűzött újrajátszási időpontot a felek kérésére az utolsó 2 forduló közé tegyék, gondolom nem kell leírnom, kik voltak a kedvezményezettek. Az (is többek közt)16/17-ben bajnoki címet ért
brazilfan
Entrenador del Barça

kmb írta:
2025.03.18. 17:56:00
Csütörtök Osasuna
Vasárnap 16:15 Girona
Kedd Atletico kupa elődöntő
A szezont lehet itt le is húzhatjuk.Nem tudok eppeszű magyarázatot találni arra hogy ez mire jó.Illetve de tudok...
Az angol élcsapatoknál is hasonló sorozatterhelés van, és a spanyol ligában a Realnak, az Atleticónak is zsúfolt a versenynaptára. A baszkokat még így is vernünk kellene, bár Araújo és Inigo hiányát nem lenne könnyű megoldani.
A meccset el kellett halasztani, és a kegyelethez szerintem az is hozzátartozik, hogy bármi is az új időpont, azt szó nélkül elfogadjuk, és nem erre fogjuk rá az esetleges pontvesztést.
Inkább az Osasuna panaszkodhatna a dátum miatt.
ktm
Capitá del Barça

2025.03.19. 03:20:33

kmb írta:
Csütörtök Osasuna
A szezont lehet itt le is húzhatjuk.Nem tudok eppeszű magyarázatot találni arra hogy ez mire jó.Illetve de tudok...
Atletico elleni kupameccs szerdan lesz.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.03.18. 18:54:27

gránit írta:

Mi szerintem örüljünk, hogy kapunk egyáltalán második időpontot. Az Osasuna mondhatta volna, hogy nem álltok ki, OK, 0-3. Normál esetben ez történik, ha egy csapat nem áll ki. Ők jófejek voltak, belementek, hogy halasszuk el a meccset, erre így kitolnak velük. Így legyen az ember jófej.

Simán beraknám a meccset egy héttel az utolsó forduló utánra. Az Osasunának meg tényleg nagy köszönet a sportszerű gesztusért.
Kicsit túltolod, nem gondolod? Csókoljunk lábat is a ligának? :) Én megértem, hogy kívülállóként nehéz átérezni a súlyát egy ilyen halálesetnek, de lassan ott tartunk, hogy a temetést is halasztani kellett volna, csak szegény liga meg tudja oldani azt, amiért az ott ülők a fizetésüket kapják. Az Osasuna korrekt volt, ez nem is kérdés, léteznek még dolgok, amit túlmutatnak bizonyos elvárásokon.

Félek, hogy ebbe a hármas terhelésbe - az ilyen szituk miatt is - beletörik a bicskánk, de eddig szerintem maximálisan elvárások felett teljesítünk. Meglátjuk meddig tart ez ki.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
kmb
Jugador del Barça

Csütörtök Osasuna
gránit
Director del Fútbol

Troym írta:
2025.03.18. 13:31:07
Ez a kezdő akár 27.-n pályára léphet az Osasuna ellen, nem lesz 180 perc válogatott meccs a lábukban, néhányaknak 0 lesz.

Szczesny - Fort, EG, Cubarsi, Balde, Gavi, Fermin, Torre - Olmo, FT, Fati
És akkor még jöhet Inigo, Chris, ha felépül és a spanyol válogatottban szereplő játékosoknak azért 24.-ig tart a program.

Értem, hogy nem ideális és messze van a legjobb kezdőtől, de ne csináljunk már úgy, mintha ez a csapat nem esélyesként lépne pályára, főleg ha legalább pár alapember vállalja, hogy csereként segít, ha kell.
+ Pau Victor

Nem is nekünk gáz, hanem az Osasunának. Másnap játszanának Bilbaóban.

Mi szerintem örüljünk, hogy kapunk egyáltalán második időpontot. Az Osasuna mondhatta volna, hogy nem álltok ki, OK, 0-3. Normál esetben ez történik, ha egy csapat nem áll ki. Ők jófejek voltak, belementek, hogy halasszuk el a meccset, erre így kitolnak velük. Így legyen az ember jófej.

Simán beraknám a meccset egy héttel az utolsó forduló utánra. Az Osasunának meg tényleg nagy köszönet a sportszerű gesztusért.
Troym
Director del Fútbol

2025.03.18. 13:31:07

Ez a kezdő akár 27.-n pályára léphet az Osasuna ellen, nem lesz 180 perc válogatott meccs a lábukban, néhányaknak 0 lesz.

Szczesny - Fort, EG, Cubarsi, Balde, Gavi, Fermin, Torre - Olmo, FT, Fati
És akkor még jöhet Inigo, Chris, ha felépül és a spanyol válogatottban szereplő játékosoknak azért 24.-ig tart a program.

Értem, hogy nem ideális és messze van a legjobb kezdőtől, de ne csináljunk már úgy, mintha ez a csapat nem esélyesként lépne pályára, főleg ha legalább pár alapember vállalja, hogy csereként segít, ha kell.
PR42
Jugador del Barça

2025.03.18. 12:33:27

Újabb bizonyíték arra hogy a Liga mindent megtesz hogy a Barcát "báncsa".
A Madridot se kímélik természetesen.

Emögött továbbra is a szuper liga áll.
Azt akarja a liga hogy olyan elnök legyen mindkét klubnál aki maradni akar a ligában.

Továbbra sem értem hogy miért nem próbálkoznak inkább azzal hogy szexibbé teszik a ligát a nemzetközi harcban ahelyett hogy a kilépéssel fenyegetőzöket ütlegelik.
Az egyetlen indok amire gondolni tudok hogy elfogadták a (marketing) vereséget a PL-el szemben és most már csak defenzív stratégiával próbálják menteni a menthetőt.
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.18. 10:45:36

bence0330 írta:
2025.03.18. 01:03:39
gránit írta:
2025.03.17. 20:38:23
Le kellett volna játszanunk a meccset az eredeti időpontban. Már az is egy gesztus, hogy nem adták oda automatikusan a 3 pontot az Osasunának, miután nem álltunk ki.
Ez szóba sem jöhetett. Ha nem engedték volna a halasztást, gondolom kiálltunk volna, azután nem álltunk ki, hogy megadták az engedélyt, nem csak úgy nem sétáltunk ki oszt' jóvan. De nincs az a szervezet a világon, aki erre nem halasztaná el a meccset, semmiféle kérdés nem volt semmilyen fél részéről, annyira evidens volt az egész.

Van bőven hétközi lehetőség a továbbiakban. Ha minden sorozatban végigmegyünk, akkor meg a végén is le lehet játszani, egyik félnek sem jó a mostani, érthető okokbó. Felteszem, ha az Osasuna csütörtökön játszana, akkor vasárnapra-hétfőre lenne halasztva a következő meccsü, nekik úgysincs hétközi fordulójuk, és az ellenfelüknek sem (Bilbao). Az akkor nem lenne vészes nekik annyira, legalábbis hozzánk képest sehol nem lenne a dolog, nekünk nem lesznek játékosaink kb az országban sem. Persze, közben meg ők voltak a korrekt fél a túloldalon, ez igaz, nem szeretném én sem, hogy sérüljenek az érdekeik. De mindenképp gagyi a dolog, semmi értelme ezt így most beerőltetni. Én fejből nem is nagyon emlékszem ilyen esetre, válogatott szünet és az azt követő első hivatalos meccsnap közé beékelt halasztott meccsre.
Az az igazság, hogy tényleg nagyon kevés megfelelő időpont van, de ennél a március 27-nél minden jobb. A keret kétharmadának le kellene játszani egy hét alatt 4 meccset. Szerintem ez inkább ránk nézve inkorrekt, mint az Osasunára. A játékosainknak egy része fizikailag lehetetlen, hogy pályára léphessen, de a többiek is gyakorlatilag pihenőnap nélkül játszanának. Ráadásul nem két hakni meccset követően. A hollandok ellen biztos, hogy egyik meccsen sem fog tartalékolni de la Fuente, hogy tekintettel legyen arra, hogy a klubokat ez, miként érinti.
Arról nem beszélve, hogy a válogatott szünettől enélkül is tartanék az őszi eredmények alapján. Sajnos egy Osasunát is nagyon komolyan venni, mert annyira szoros a bajnokság, hogy nem férnek bele a pontvesztések. Aztán lehet, hogy kiállunk egy olyan csapattal mint legutóbb és kapunk egy négyest.
Forca Barca!!!!
sansz
Entrenador del Barça

2025.03.18. 01:34:51

gránit írta:
Le kellett volna játszanunk a meccset az eredeti időpontban. Már az is egy gesztus, hogy nem adták oda automatikusan a 3 pontot az Osasunának, miután nem álltunk ki. Az új időpont már önmagában is egy sportszerű gesztus felénk, főleg, miután potyára utaztattuk a pamponaiakat.
Órákkal meccs előtt elveszteni egy közeli kollégát, így nem lehetett játszani és ezt mindenki meg is értette. A pamplonaiaknak nem lett semmi bajuk egy kis utazástól. Külföldről erre a meccsre érkező szurkolóknak rosszabb volt, de ez olyan eset,hogy nekik is meg kellett érteniük.
gránit írta:

Ez az időpont viszont nagy kitolás lenne az Osasunával, akik 28-án játszanak Bilbaóban, és eleve ők a szenvedő fél a történetben, erre duplán büntetnék őket. Ez velük szemben nagyon nem lenne korrekt a Liga részéről.
Ők a szenvedő fél? És mit szóljon az elhunyt? Mit szóljanak a közeli barátok,társak,kollégák? Az Osasuna nem a szenvedő fél volt, az emberi minimum volt,amit tettek és nem jártak olyan rosszul. A Barca ezerszer szenvedőbb fél a történetben,ugyanúgy nem tehetnek Yamalék a tragédiáról,mint az Osasuna játékosok.

De ez az időpont tényleg mindenkinek szívás,érthetetlen.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.03.18. 01:03:39

gránit írta:
Le kellett volna játszanunk a meccset az eredeti időpontban. Már az is egy gesztus, hogy nem adták oda automatikusan a 3 pontot az Osasunának, miután nem álltunk ki.
Ez szóba sem jöhetett. Ha nem engedték volna a halasztást, gondolom kiálltunk volna, azután nem álltunk ki, hogy megadták az engedélyt, nem csak úgy nem sétáltunk ki oszt' jóvan. De nincs az a szervezet a világon, aki erre nem halasztaná el a meccset, semmiféle kérdés nem volt semmilyen fél részéről, annyira evidens volt az egész.

Van bőven hétközi lehetőség a továbbiakban. Ha minden sorozatban végigmegyünk, akkor meg a végén is le lehet játszani, egyik félnek sem jó a mostani, érthető okokbó. Felteszem, ha az Osasuna csütörtökön játszana, akkor vasárnapra-hétfőre lenne halasztva a következő meccsü, nekik úgysincs hétközi fordulójuk, és az ellenfelüknek sem (Bilbao). Az akkor nem lenne vészes nekik annyira, legalábbis hozzánk képest sehol nem lenne a dolog, nekünk nem lesznek játékosaink kb az országban sem. Persze, közben meg ők voltak a korrekt fél a túloldalon, ez igaz, nem szeretném én sem, hogy sérüljenek az érdekeik. De mindenképp gagyi a dolog, semmi értelme ezt így most beerőltetni. Én fejből nem is nagyon emlékszem ilyen esetre, válogatott szünet és az azt követő első hivatalos meccsnap közé beékelt halasztott meccsre.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

Le kellett volna játszanunk a meccset az eredeti időpontban. Már az is egy gesztus, hogy nem adták oda automatikusan a 3 pontot az Osasunának, miután nem álltunk ki. Az új időpont már önmagában is egy sportszerű gesztus felénk, főleg, miután potyára utaztattuk a pamponaiakat.

Ez az időpont viszont nagy kitolás lenne az Osasunával, akik 28-án játszanak Bilbaóban, és eleve ők a szenvedő fél a történetben, erre duplán büntetnék őket. Ez velük szemben nagyon nem lenne korrekt a Liga részéről.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.03.17. 18:44:16

Hansi Flick was furious upon learning that Barça x Osasuna match is scheduled for March 27. The German coach doesn't understand what's happening in Spain...
How can they force him to play a match without his full squad? Araújo and Raphinha can't participate, plus three other players are returning on March 25.
Flick doesn't understand anything, and now he's waiting for the appeal decision. Overall, there's no optimism. [MARCA]
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.03.17. 17:54:02

soadroli írta:
2025.03.17. 15:29:12
Osasuna will also appeal the date for the match against Barça (March 27). Their match against Athletic Club is scheduled for Friday, March 28. @elchiringuitotv

az wtf
Csak egy kicsit kellett rinyálni a Real "Mindenkiminketbánt" Madridnak, és máris berakták március 27-re, ezzel rájuk licitálva, úgy hogy az Osasunának 24, de maximum 48 órája lesz a 2 meccs között, ők mit mondjanak? :lol: :lol:

Remélem kéz a kézben fellebbeznek, mert az kabaré hogy sikerült megint egy olyan megoldást találni amelyik se a Barcának se az Osasunának nem jó, cserébe a lehető legrosszabb, miközben a csapatok is feltehetően megállapodtak hogy a március 27 egyiküknek sem optimális. [-X

Amúgy meg a klub helyében akkor behúznám a kéziféket és azt mondanám hogy "rendben legyen március 27, viszont akkor egyik játékos sem mehet a válogatottal haknizni", aztán megnézhetné Spanyolország ha az a cirka 8-9 Barcás játékos kiesik tőlük, a tengelyt adó Pedri-Yamal-Olmo hármas, de FT hiánya is erősen éreztetné magát.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.03.17. 15:29:12

Osasuna will also appeal the date for the match against Barça (March 27). Their match against Athletic Club is scheduled for Friday, March 28. @elchiringuitotv

az wtf
Kép
Peter
Director del Fútbol

2025.03.17. 15:09:32

gránit írta:
2025.03.17. 14:15:05
Ehhez a taktikához szélvészgyors védők kellenek, akik tudnak visszafelé iszkolni, ha lekontráznak minket, és kapjunk az indításokat a vonalaink mögé.
A kapott góljaink túlnyomó részében nem repüli át a labda a pálya középső részét.
A szélvészgyors védők előtt még létezik opció, amivel jelenleg nem igazán vagyunk képesek hatékonyan mit kezdeni.

Pl tegnap az első Atleti gólt megelőzően fejpárbaj vesztés volt a félpályánál, ez mindenhol benne van, oké. A második gól előtt 3 Atletis egyérintőzött 5 játékosunk között mielőtt a szélen elindult a "kontra" (inkább gyors ritmusváltásnak nevezném), nyomoztuk a lasztit....szerintem semmi új nincs a nap alatt....ha csak az egyiket kiszűrjük már az is a fele a tegnapi kapott góloknak, de ezt a felezést némiképp általánosítva lenne bőven ami levonható lehetne a kapott góljaink számából azon a fránya középpályán....de nyárig ez nincs mitől változzon.....ki vagyunk téve az aktuális ellenfél hatékonyságának.

Szerintem ehhez Tah és Araujo együtt sem lenne teljesen elegendő, mint megbízható és stabil megoldás.
Javíthatna ez vitathatatlan, de a probléma gyökere nem itt van.
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.17. 14:40:00

csababarca írta:
2025.03.17. 13:25:57
Chino, egyrészt leírtam a legelső kommentemben, hogy megérdemelten nyertünk.
Szóval azt a részt nem is értem.

Nyilván lesz helyzete az ellenfeleknek, azt mondtam hogy az a baj, hogy ugyanazokat a hibákat (legyen egyéni vagy csapatszintű) követjük el állandóan.

Nézd meg az atletico szezonban rúgott góljait ellenünk, ott van amiről beszélek.
Nem arról volt szó, hogy megérdemeltük-e vagy sem, csak azt írtad, hogy nem jön össze az a taktika, hogy megpattan egy lövés, erre írtam hogy mellette volt még lehetőségünk, úgyhogy nem ilyenre kellett támaszkodnunk.
A kupameccsen abszolút másfajta gólokat kaptunk, legfeljebb az utolsó volt hasonló. Volt beívelésből, olyanból is kaptunk, amikor rendesen visszaálltunk, bőven megvoltunk hátul csak senki nem figyelt az érkezőre.
Nyilván nem tudhatjuk, de ha más védekezést alkalmaz Flick, ugyanúgy benne van, hogy lesznek hibák, lásd Atletico. Ők azt csinálják, hogy tömörülnek, 10 emberrel a saját térfelükre állnak be, ráadásul nagyon magas szinten csinálják. Mégis két meccsen kaptak 8 gólt, tegnap még volt is 3 ziccer a boxon belül. Ugyanúgy elválthatják magukat, ha 1vs1-ben megvernek valakit már rögtönözni kell, mögéjük lehet kerülni egy mélységi passzal stb. Annyiban különbözik, hogy nálunk ez látványosabb. És hiába látja mindenki, hogy elvileg mit kell csinálni, az utóbbi 18 meccsen egyedül az Atletico és a Benfica (ami azért nem fordul elő kétszer) volt kivétel, azon kívül vagy clean sheet vagy 1 kapott gól volt, illetve a Real ellen emberhátrányban kaptunk szabadrúgásból egy másodikat. De az előbbiek ebben az intervallumban kaptak 18, mi 20 gólt, nem túl nagy különbség, ráadásul itt 8 clean sheet, ott 6.
Valamiért csak nem rossz ez a védekezés és az a rengeteg labdaszerzés, kikényszerített hiba, ami ezzel jár az hatalmas plusz.

Persze, benne van a hibafaktor, de ugyanúgy benne lenne ha más stratégiát alkalmaznánk védekezésben. Visszautalva a matracosokra ők már évek óta ezt csinálják mégsem működik tökéletesen, egyszerűen nem működhet úgy, emberekről és nem robotokról beszélünk.

A Real ellen nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen hatékony lesz a letámadás. Ha jól alkalmazzuk, ahogy képesek vagyunk rá meg lehet fogni vele őket. Talán a leggyengébb pontjuk. Meccsről meccsre lehet látni, hogy nagyon zavarba hozhatóak ezzel. A Villarreal is ahányszor bepróbálkozott kényelmetlen helyzetbe tudták kényszeríteni őket.
Nem tudom mi lesz addig, de jelenleg úgy tűnik az a meccs vízválasztó lesz. A sorsolásunk hasonló, kérdés ki bukik többet a kis -középcsapatok ellen, viszont jó helyzetben vagyunk az egymás elleni és a gólarány miatt (hacsak nem kapunk ki 5-tel), mert nem tartok elképzelhetetlennek egy pontegyenlőséget sem.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2025.03.17. 14:15:05

csababarca írta:
2025.03.17. 08:37:23
Aggasztó a védelem számomra, egyszerűen a 2. góljuknál ordítottam magamban, hogy ott lesz egy visszapassz és beindulás, hihetetlen, hogy én laikusként látom, érzékelem, Flickék meg ezertonnányi videószalag ellenőrzése, átnézése után se tudnak erre reagálni.
Pedig kellene, mert lesznek még veszélyes meccseink a BL-ben pl.

Az a szerencsénk, hogy ezt a kicsit gyengébb csapatok már nem tudják megcsinálni, mert vagy a védők mögé ívelésbe belebakiznak, vagy a centerezés pontatlan.

Ezt össze kell rakni, ez az elsődleges feladat, a góllövés az bármikor bárhonnan, kb bárkitől érkezik, azon felesleges aggódni.
Peter írta:
2025.03.17. 10:11:10

Erre nincsen meg a jelenlegi állományban az ehhez megfelelő képesség.
Teljesen igazatok van, éppen ezért prioritás egy villámgyors hátvéd, ezért szemeltük ki Tah-ot. Korábban azért is volt hatalmas káosz hátul, mert a feltolt védekezésünkhöz csigalassú hátvédek párosultak (Pique, Lenglet). Ehhez a taktikához szélvészgyors védők kellenek, akik tudnak visszafelé iszkolni, ha lekontráznak minket, és kapjunk az indításokat a vonalaink mögé.

Irdatlan mennyiségű gólt szerzünk, valószínűleg az fogja eldönteni a szezon hajráját, hogy hány gólt kapunk. Casadó derekasan végezte a dolgát az egész idényben, de a kiesésével ismét felszínre került, hogy égető szükség van vkp-ra. A jelenleg arsenalos Partey-ról cikkeztek, aki ingyenes lesz a nyáron, az nagyon jól jönne. Valószínűleg Garcia kap most komolyabb szerepet, így viszont a védelemben nem lesz tartalék... Ezért nem szabad a létszám felmérésénél egy embert több helyre számítani, mert amint többen esnek ki, egy ember nem tud két lukat befoltozni.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.03.17. 13:25:57

Chino, egyrészt leírtam a legelső kommentemben, hogy megérdemelten nyertünk.
Szóval azt a részt nem is értem.

Nyilván lesz helyzete az ellenfeleknek, azt mondtam hogy az a baj, hogy ugyanazokat a hibákat (legyen egyéni vagy csapatszintű) követjük el állandóan.

Nézd meg az atletico szezonban rúgott góljait ellenünk, ott van amiről beszélek.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.17. 13:07:21

csababarca írta:
2025.03.17. 10:59:14
Már elnézést, de minden meccsen van az ellenfeleknek 3-4-5 ilyen lehetősége. Tehát tendencia, hogy erre utaznak.
Szerintem a 3 atletico meccsen kaptunk 4 ilyen gólt, de lehet 5-t.

Egyéni hiba előzte meg, de közben meg többen is félúton voltak.
Ha ezen legyintünk, hogy benne van, akkor egyszer meg fognak szórni minket, kérdés, hogy arra hogy reagálunk, vagy mit fog okozni.

Egyébként az állományunk meglenne, mert pont amikor Araujo van, ő az ilyen Koundé hibákat tudja javítani, mert gyorsabb mint a másik kettő, és ezek a helyzetek még beadásig se tudnak miatta eljutni, keresztez és tisztáz.
Ha nincs Araujo és így beindítanak, akkor már csak az ellenfélbe lehet bízni, hogy az első passzt elrontják, vagy lassú a támadó, hosszan tolja meg stb...és eddig a szezonban 90%-ban ez történt, szóval jah ül a taktika, ráfoghatjuk.

Biztos az is tudatos taktikai elem, hogy Lamine lövése megpattan pont úgy, hogy esélye se legyen a kapusnak, értem:D
Más csapatoknak a védekezése is ugyanilyen veszélyes, csak éppen más szempontok alapján. Az Atleticonak volt 2 lehetősége, védekezhetünk akárhogy ennyi helyzete bárki ellen van az Atleticonak, lásd a Bl meccset a Real ellen, ahol legalább 4-5 nagy helyzetet szórakoztak el, ráadásul ugyanannyi kapott góllal állunk, mint a másik madridi csapat, szóval csak nem olyan rossz ez a védelem.

És lehet, hogy Yamal lövése megpattant, de mellette volt még legalább 3 nagy helyzet ami kimaradt, köztük 2 kapufa. Hiába volt Lamine gólja szerencsés, előtte volt két ziccere, amit kihagyott, szóval nem mondanám, hogy nem volt semmi tudatosság a támadójátékban és csak a szerencse volt velünk.
Forca Barca!!!!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.03.17. 10:59:14

Már elnézést, de minden meccsen van az ellenfeleknek 3-4-5 ilyen lehetősége. Tehát tendencia, hogy erre utaznak.
Szerintem a 3 atletico meccsen kaptunk 4 ilyen gólt, de lehet 5-t.

Egyéni hiba előzte meg, de közben meg többen is félúton voltak.
Ha ezen legyintünk, hogy benne van, akkor egyszer meg fognak szórni minket, kérdés, hogy arra hogy reagálunk, vagy mit fog okozni.

Egyébként az állományunk meglenne, mert pont amikor Araujo van, ő az ilyen Koundé hibákat tudja javítani, mert gyorsabb mint a másik kettő, és ezek a helyzetek még beadásig se tudnak miatta eljutni, keresztez és tisztáz.
Ha nincs Araujo és így beindítanak, akkor már csak az ellenfélbe lehet bízni, hogy az első passzt elrontják, vagy lassú a támadó, hosszan tolja meg stb...és eddig a szezonban 90%-ban ez történt, szóval jah ül a taktika, ráfoghatjuk.

Biztos az is tudatos taktikai elem, hogy Lamine lövése megpattan pont úgy, hogy esélye se legyen a kapusnak, értem:D
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Peter
Director del Fútbol

2025.03.17. 10:11:10

csababarca írta:
2025.03.17. 08:37:23
Ezt össze kell rakni, ez az elsődleges feladat
Erre nincsen meg a jelenlegi állományban az ehhez megfelelő képesség.

Flick igyekszik a tőle telhető lehető leghatékonyabb kompenzálásra, de előfordul, amikor az elkerülhetetlent nem sikerül elkerülni.... :D
Ez gyenge pont.
Ha nem képes az ellenfél ezt a maga módján megfelelően kihasználni, nincs belőle nehézség, ha igen, akkor baj van, baj lesz.

Ilyenkor már nem csak rajtunk múlik a forgatókönyv írása.

Majd kiderül (talán a szezon eredményességétől is függ majd), hogy a következő szezonra ez vajon megkapja a kellő prioritást vagy sem.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.03.17. 09:51:14

Ez a fajta hiba benne van ebben a játékban. Azt nem hiszem, hogy lehetséges ezt így hibátlanul csinálni folyamatosan. A kettő eset volt sok egy meccsre, és ők is pontosak voltak, ami ugyancsak nem jön mindig össze. Néha van ilyen.
Szóval én nem látom tragikusan a hibát, inkább azt, hogy mások már inkább második emberes elfutasokat fognak játszani, ami ellen ez a védekezés hatástalan. Persze, az meg több embert kíván a támadásukba, ami nekik lesz kockázat. Érdekes taktikai harc ez, és egyelőre jól állunk, és még Araujo joker a kezünkben van.
Válasz küldése