csababarca írta: ↑2025.03.17. 13:25:57
Chino, egyrészt leírtam a legelső kommentemben, hogy megérdemelten nyertünk.
Szóval azt a részt nem is értem.
Nyilván lesz helyzete az ellenfeleknek, azt mondtam hogy az a baj, hogy ugyanazokat a hibákat (legyen egyéni vagy csapatszintű) követjük el állandóan.
Nézd meg az atletico szezonban rúgott góljait ellenünk, ott van amiről beszélek.
Nem arról volt szó, hogy megérdemeltük-e vagy sem, csak azt írtad, hogy nem jön össze az a taktika, hogy megpattan egy lövés, erre írtam hogy mellette volt még lehetőségünk, úgyhogy nem ilyenre kellett támaszkodnunk.
A kupameccsen abszolút másfajta gólokat kaptunk, legfeljebb az utolsó volt hasonló. Volt beívelésből, olyanból is kaptunk, amikor rendesen visszaálltunk, bőven megvoltunk hátul csak senki nem figyelt az érkezőre.
Nyilván nem tudhatjuk, de ha más védekezést alkalmaz Flick, ugyanúgy benne van, hogy lesznek hibák, lásd Atletico. Ők azt csinálják, hogy tömörülnek, 10 emberrel a saját térfelükre állnak be, ráadásul nagyon magas szinten csinálják. Mégis két meccsen kaptak 8 gólt, tegnap még volt is 3 ziccer a boxon belül. Ugyanúgy elválthatják magukat, ha 1vs1-ben megvernek valakit már rögtönözni kell, mögéjük lehet kerülni egy mélységi passzal stb. Annyiban különbözik, hogy nálunk ez látványosabb. És hiába látja mindenki, hogy elvileg mit kell csinálni, az utóbbi 18 meccsen egyedül az Atletico és a Benfica (ami azért nem fordul elő kétszer) volt kivétel, azon kívül vagy clean sheet vagy 1 kapott gól volt, illetve a Real ellen emberhátrányban kaptunk szabadrúgásból egy másodikat. De az előbbiek ebben az intervallumban kaptak 18, mi 20 gólt, nem túl nagy különbség, ráadásul itt 8 clean sheet, ott 6.
Valamiért csak nem rossz ez a védekezés és az a rengeteg labdaszerzés, kikényszerített hiba, ami ezzel jár az hatalmas plusz.
Persze, benne van a hibafaktor, de ugyanúgy benne lenne ha más stratégiát alkalmaznánk védekezésben. Visszautalva a matracosokra ők már évek óta ezt csinálják mégsem működik tökéletesen, egyszerűen nem működhet úgy, emberekről és nem robotokról beszélünk.
A Real ellen nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen hatékony lesz a letámadás. Ha jól alkalmazzuk, ahogy képesek vagyunk rá meg lehet fogni vele őket. Talán a leggyengébb pontjuk. Meccsről meccsre lehet látni, hogy nagyon zavarba hozhatóak ezzel. A Villarreal is ahányszor bepróbálkozott kényelmetlen helyzetbe tudták kényszeríteni őket.
Nem tudom mi lesz addig, de jelenleg úgy tűnik az a meccs vízválasztó lesz. A sorsolásunk hasonló, kérdés ki bukik többet a kis -középcsapatok ellen, viszont jó helyzetben vagyunk az egymás elleni és a gólarány miatt (hacsak nem kapunk ki 5-tel), mert nem tartok elképzelhetetlennek egy pontegyenlőséget sem.