Nem akarom Inigon elverni de mindkét gólukban nyakig benne volt, de a másodiknál Koundé hibázott. Teljesen felesleges volt annyira előrelépni mikor az ellenfélnél volt a labda, így teljesen üres maradt az a terület, még Pedri is hátrébb volt. de még így is simán el lehetett volna kerülni, ha Martinez, nem három méterre van a védőjétől ráadásul ő tartotta játékban Gallaghert, nem is tudom hogy maradt annyira hátul a többiektől méterekre. Nem a feltolt védelemmel volt a gond vagy egy levédekezhetetlen kontra volt, egyszerűen egyéni hiba. Ugyanakkor a többi meccsén szinte hiba nélkül, tanárian játszik, be-be csúszik egy ilyen is, ahogy másoknál. Csak a támadósorban vagy a kp--n ez annyira nem tűnik fel. Viszont össz vissz két helyzetet engedtünk nekik (Sorloth második lehetőségét visszafújták volna), ami egyáltalán nem vészes. A Real ellen például sokkal több lehetőségük volt, de ott sikerült mindent elbénázniuk. Ugyanolyan koncentráltnak kell lenni az ő védekezésüknek, egyszerűen az más mint a miénk, ugyanúgy egy hiba elég a védelemben, hogy gól legyen a vége csak a feltolt vonalnál látványosabban jön ki. Annak a csapatnak lőttünk négyet, aki eddig mindössze 18-at kapott. Ráadásul mellette volt még legalább három nagy lehetőség.csababarca írta: ↑2025.03.17. 08:37:23Jó meccs volt, fordulópont Lewy gólja, eszement dolgot csinált, bravó.
Kicsit makkos is volt Yamal gólja, kb 5 méterrel a másik irányba mellé ment volna, de jól pattant.
De megérdemelt győzelem volt így is bőven.
Aggasztó a védelem számomra, egyszerűen a 2. góljuknál ordítottam magamban, hogy ott lesz egy visszapassz és beindulás, hihetetlen, hogy én laikusként látom, érzékelem, Flickék meg ezertonnányi videószalag ellenőrzése, átnézése után se tudnak erre reagálni.
Pedig kellene, mert lesznek még veszélyes meccseink a BL-ben pl.
Az a szerencsénk, hogy ezt a kicsit gyengébb csapatok már nem tudják megcsinálni, mert vagy a védők mögé ívelésbe belebakiznak, vagy a centerezés pontatlan.
Ezt össze kell rakni, ez az elsődleges feladat, a góllövés az bármikor bárhonnan, kb bárkitől érkezik, azon felesleges aggódni.
Ferrannak szerintem (korábban is írtam) ez a csereszerepkör tökéletes, pláne ha Lewy is fent marad, mert a lengyel elviszi/leköti a védőket, Ferrannak több helye, területe van, ami kell is neki.
Raphinha szépen felpörgött a végére és a gólpassza klasszis volt, viszont az utolsó negyedóráig szinte pályán sem volt és még a védekezésből sem vette ki úgy a részét, ahogy szokta.
A legnagyobb poén, hogy ősszel klasszisokkal jobban játszottunk, ahogy a kupában is, mégsem sikerült megverni őket. Kíváncsi leszek, hogy a visszavágón mi fog történni.
Ettől a válogatott szünettől nagyon tartok, nem lenne jó, ha megismétlődne az őszi helyzet, főleg hogy a Bl is itt van.