Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.17. 09:42:27

csababarca írta:
2025.03.17. 08:37:23
Jó meccs volt, fordulópont Lewy gólja, eszement dolgot csinált, bravó.
Kicsit makkos is volt Yamal gólja, kb 5 méterrel a másik irányba mellé ment volna, de jól pattant.

De megérdemelt győzelem volt így is bőven.

Aggasztó a védelem számomra, egyszerűen a 2. góljuknál ordítottam magamban, hogy ott lesz egy visszapassz és beindulás, hihetetlen, hogy én laikusként látom, érzékelem, Flickék meg ezertonnányi videószalag ellenőrzése, átnézése után se tudnak erre reagálni.
Pedig kellene, mert lesznek még veszélyes meccseink a BL-ben pl.

Az a szerencsénk, hogy ezt a kicsit gyengébb csapatok már nem tudják megcsinálni, mert vagy a védők mögé ívelésbe belebakiznak, vagy a centerezés pontatlan.

Ezt össze kell rakni, ez az elsődleges feladat, a góllövés az bármikor bárhonnan, kb bárkitől érkezik, azon felesleges aggódni.

Ferrannak szerintem (korábban is írtam) ez a csereszerepkör tökéletes, pláne ha Lewy is fent marad, mert a lengyel elviszi/leköti a védőket, Ferrannak több helye, területe van, ami kell is neki.
Nem akarom Inigon elverni de mindkét gólukban nyakig benne volt, de a másodiknál Koundé hibázott. Teljesen felesleges volt annyira előrelépni mikor az ellenfélnél volt a labda, így teljesen üres maradt az a terület, még Pedri is hátrébb volt. de még így is simán el lehetett volna kerülni, ha Martinez, nem három méterre van a védőjétől ráadásul ő tartotta játékban Gallaghert, nem is tudom hogy maradt annyira hátul a többiektől méterekre. Nem a feltolt védelemmel volt a gond vagy egy levédekezhetetlen kontra volt, egyszerűen egyéni hiba. Ugyanakkor a többi meccsén szinte hiba nélkül, tanárian játszik, be-be csúszik egy ilyen is, ahogy másoknál. Csak a támadósorban vagy a kp--n ez annyira nem tűnik fel. Viszont össz vissz két helyzetet engedtünk nekik (Sorloth második lehetőségét visszafújták volna), ami egyáltalán nem vészes. A Real ellen például sokkal több lehetőségük volt, de ott sikerült mindent elbénázniuk. Ugyanolyan koncentráltnak kell lenni az ő védekezésüknek, egyszerűen az más mint a miénk, ugyanúgy egy hiba elég a védelemben, hogy gól legyen a vége csak a feltolt vonalnál látványosabban jön ki. Annak a csapatnak lőttünk négyet, aki eddig mindössze 18-at kapott. Ráadásul mellette volt még legalább három nagy lehetőség.

Raphinha szépen felpörgött a végére és a gólpassza klasszis volt, viszont az utolsó negyedóráig szinte pályán sem volt és még a védekezésből sem vette ki úgy a részét, ahogy szokta.

A legnagyobb poén, hogy ősszel klasszisokkal jobban játszottunk, ahogy a kupában is, mégsem sikerült megverni őket. Kíváncsi leszek, hogy a visszavágón mi fog történni.
Ettől a válogatott szünettől nagyon tartok, nem lenne jó, ha megismétlődne az őszi helyzet, főleg hogy a Bl is itt van.
Forca Barca!!!!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.03.17. 08:37:23

Jó meccs volt, fordulópont Lewy gólja, eszement dolgot csinált, bravó.
Kicsit makkos is volt Yamal gólja, kb 5 méterrel a másik irányba mellé ment volna, de jól pattant.

De megérdemelt győzelem volt így is bőven.

Aggasztó a védelem számomra, egyszerűen a 2. góljuknál ordítottam magamban, hogy ott lesz egy visszapassz és beindulás, hihetetlen, hogy én laikusként látom, érzékelem, Flickék meg ezertonnányi videószalag ellenőrzése, átnézése után se tudnak erre reagálni.
Pedig kellene, mert lesznek még veszélyes meccseink a BL-ben pl.

Az a szerencsénk, hogy ezt a kicsit gyengébb csapatok már nem tudják megcsinálni, mert vagy a védők mögé ívelésbe belebakiznak, vagy a centerezés pontatlan.

Ezt össze kell rakni, ez az elsődleges feladat, a góllövés az bármikor bárhonnan, kb bárkitől érkezik, azon felesleges aggódni.

Ferrannak szerintem (korábban is írtam) ez a csereszerepkör tökéletes, pláne ha Lewy is fent marad, mert a lengyel elviszi/leköti a védőket, Ferrannak több helye, területe van, ami kell is neki.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.17. 02:14:22

Peter írta:
2025.03.17. 00:21:50
Nekem nagyon tetszik, ahogyan ráfordultunk erre a tavaszra.
A benfica elleni emberhátrányban mutatott teljesítmény is megmutatta a csapat tartását, ma ez teljes létszámban is megmutatkozott amihez határozott győzni akarás is párosult egy nagyon komoly játékerőt és ellenállást képviselő Atleti ellen.

Ez a győzelem már "nagyon hasonló ahhoz", ahogyan egy bajnoki címre törő csapatra ez jellemző.... :D
(idézőjel, mert én ezzel a kérdéssel augusztus óta nem is foglalkozom....és ma sem ez érdekel)
Ez már kicsit olyan, mint Pedri teljesítménye esetleg, hogy fizikailag mennyire rendben van a csapat. Annyira már nem is kiemelkedő vagy meglepő. Ha csak az idei évet nézzük is sokadik hasonló meccs. A Real elleni 5:2, ahol fordítottunk és 10 emberrel fejeztük be, a Benfica elleni 5:4 és 1:0 vagy az Atletico elleni kupameccs.
De ha alapból az egész szezont nézzük, a november-decemberi lejtmenet után az idei évben egy 15 gyózelemből és 3 döntetlenből álló veretlenségi sorozat. Remélem, hogy a válogatott szünet nem fog bekavarni és nem szakad meg a lendület, mert ősszel is ekkor jött a hullámvölgy, egy újabb pedig az egész szezonunkat elmeszelné
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.03.17. 01:26:14

Én nagyon kiemelném azt a taktikai húzást, amit Flick kitalálta végére, mert azért ez nem volt teljesen evidens, és a szenvedő támadóinkat újjáélesztette vele. A brazil nyilván sokkal komolyabb labdákat tud szórni jobbról, komfortosabban mozog ott, ez nem is kérdés, áttette hát Yamal mellé. Volt egy Madrid meccs, asszem tavaly a City ellen, mikor Carlo Rodrygót és Vinit is áttette balra egymás mellé, és felzabálták az akkor azért elég jó City védelmét. Na ez történt most is. Nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy két zsenit tartsanak egy oldalon. Gondolom ha Simeone kap plusz 10 percet, lereagálja, de így váratlanul, pláne fáradó védelemnek egyszerűen ez sok volt. Kreáltak is rögtön mindketten egy gólt, megosztva a figyelmet. Yamal még jobban feléledt, Raphának meg volt esélye befelé lőni a jellegzetes lőtt-kanyarított lasztijait, amit balról nemigen tehet meg, ezt a méregfogát vesszük ki a túloldalról Yamal oltárán (jogosan). Onnan ugye sokszor átlövéses gólt is szokott lőni, amikor átteszik, ez is benne van pluszban. Közben meg nagyon szoros kötelék van kettejük között, ami tovább segíti ezt a dolgot, érzik, mikor kell melyiknek átengedni a teret.

Brutális, levédekezhetetlen volt ez a megoldás. Remélem, hogy többször meg meri lépni Flick váratlanul, mert tényleg nincs az a védelem, ami megakadályozza őket, hogy helyzeteket kreáljanak onnan, legalább az egyikük, két teljesen különbözó módon káoszt teremtő játékos, a legjobbak között a világon. Nyilván egész meccsen nem működne így, reagálna a védelem, de így... szerintem ez a húzás hozta a meccset. Lewy abszolút semmiből érkezett, világklasszis villanásán kívül.

Nem tudom, Ferrán behozatala nélkül működne-e (alighanem egy Fermín is megoldaná addig félig a balszélt), de mostanában Baldé is annyira jó, hogy ha kockáztatni kell kicsit, simán ott lehet hagyni.

Olmó viszont nekem kicsit csalódás. Kicsit olyan az érzésem, mintha megérkezne, lejátszana 1-2 zseniális meccset, aztán teljesen beleszürkülne. Lesérül, visszatér, megint szárnyal 1-2 meccsig, aztán megint szürke. Nem mondom, hogy a többiek jelen formájában ne ő kezdjen, mert nem is rossz épp, csak olyan... nem extra, nem tud húzóember lenni semmiképp sem. Remélem, hogy valahogy stabilizáljuk a formáját, mert óriási segítség lenne, top formájában nagyon-nagyon magas szint, egyszerűbbé tesz mindent, nekem a "gördülékeny" szó jut eszembe ahogy össze tudja kötni a csapatrészeket, ahogy meg tud indulni, ahogy át tudja venni tapadósan a labdát és gólt vágni belőle. Minél jobb top formában játszó támadó szellemű játékos van elöl, annál jobb.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2025.03.17. 00:21:50

Szenzációs meccs volt és mindkét csapat előtt le a kalappal, mert egy jó és agilis Atletit voltunk képesek legyőzni.
Mindkét csapat hajtott, akart és el is fáradt, 2-2 után érződött, hogy ez a meccs döntetlen nem marad. Nagy volt az iram a végén és jöttek is oda-vissza a pontatlanságok, hibák, de mindkét csapat láthatóan nyerni akart, a győzelemért hajtott.

Egy rossz szavam sem lett volna akkor sem, ha az Atleti bekotor valahogy egy harmadikat és ők jönnek ki jól a végén, mert láthatóan nagyon akartak ők is nyerni.
Ezért nagyon komoly ez a mai siker.

Szóval nagyot ment a csapat és igazán pozitív volt az a gyilkos ösztön, ami a vérszag megérzése, a harmadik gól után még a negyedik gólt eredményezte.

Nekem nagyon tetszik, ahogyan ráfordultunk erre a tavaszra.
A benfica elleni emberhátrányban mutatott teljesítmény is megmutatta a csapat tartását, ma ez teljes létszámban is megmutatkozott amihez határozott győzni akarás is párosult egy nagyon komoly játékerőt és ellenállást képviselő Atleti ellen.

Ez a győzelem már "nagyon hasonló ahhoz", ahogyan egy bajnoki címre törő csapatra ez jellemző.... :D
(idézőjel, mert én ezzel a kérdéssel augusztus óta nem is foglalkozom....és ma sem ez érdekel)
ikajli
Capitá del Barça

2025.03.16. 23:41:23

Hát ez valami elképesztő volt, el se akarom hinni. Azért komoly tartása van a csapatnak. Ez nagy előre lépés az elmúlt évekhez képest. Még messze a szezon vége, és bármi is lesz, már büszke lehet magára a csapat.
gránit
Director del Fútbol

2025.03.16. 23:38:27

Nem hiába mondtam, hogy az Atleti ellen jobban megszenvedünk, mint bárki más ellen. Ezért örülök, hogy ők estek ki a BL-ből. A Real Madrid ellen sima 9-2-es a gólarányunk ebben a szezonban. Az Atleti keményebb diónak tűnik, ezért örülök, hogy kipottyantak az utunkból, és legalább a BL-ben nem kell velük többet játszani.

Lewandowski a gólja mellett a 2. gólnál is fontos szerepet töltött be. Ragyogóan elvitte a középhátvédet, Ferran üresen fejelhetett. Ezért érdemes két centerrel támadni, megoszlik a védelem figyelme. Egy centert lefognak ketten-hárman. Plusz egy ember viszont szét tudja ezt zilálni. Emellett Lewandowski nagyon jó abban is, hogy teret nyisson a centertársnak, kész lemondani a gólszerzésről, és a másik keze alá dolgozni. Nagyon jól el tudja vinni a védőjét, tisztára játszva a társat.
Troym írta:
2025.03.16. 23:13:37
Se Kounde, se Inigo, se Cubarsi nem volt jó, ez túl sok egyszerre, valamit ki kell erre találni.
Jön majd Tah. Araújóval erős kezdőt alkothatnak majd, Cubarsí-val, Martinezzel pedig lesz egy jó rotációnk, kisebb csapatok ellen bőven jók ők is.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.03.16. 23:33:09

Saviola írta:
2025.03.16. 23:13:09
Nagy kritikusa vagyok, de ma Lewa hozott minket vissza ebbe a meccsbe.

Hatalmas előrelépés, hogy nem omlunk össze és képesek vagyunk ilyen meccseken fordítani.

Minden tiszteletem a brigádé!

Sempre❗️❤️💙
A gólját nem nézve is feltűnt hogy sokkal agilisebb, robbanékonyabb volt mint mostanság, nem tudom mi történt vele de nagy volt a kontraszt a nemrégi fáziskéséses meccsei után. =D>

A csapatra meg nincsenek szavak, 2-0-nál azt hittem én is hogy lefőtt, itt gólt se fogunk tudni rúgni, erre hamar kiderült hogy Flick és a srácok nem így gondolták 8) =D>

Raphinha jobbra kerülésével jelentősen sikerült megkavarni a játékot, jöttek is sorra helyzetek, hiányoltam a buszozós ellen a távoli, 16-oson kívüli lövéseket erre Lewandowski és Yamal is rúg egy olyat :D
Sonoma
Capitá del Barça

2025.03.16. 23:18:14

Nem gondoltam, hogy így fordítunk 0-2 után.
Nálam is Lewa a meccs embere.
Az ő gólja felrázta a csapatot és elkezdett hajtani, játszani, ahogy szokott. Szép volt fiúk!
Troym
Director del Fútbol

2025.03.16. 23:13:37

Hatalmas siker, nagy gratula a csapatnak, a támadók kihúztak minket a kakserből, de ideje tenni valamit a védelemmel. Mindig nem lesz 4 gólunk, nem fér bele, hogy ajándékozunk könnyű gólokat. Se Kounde, se Inigo, se Cubarsi nem volt jó, ez túl sok egyszerre, valamit ki kell erre találni.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.03.16. 23:13:09

Nagy kritikusa vagyok, de ma Lewa hozott minket vissza ebbe a meccsbe.

Hatalmas előrelépés, hogy nem omlunk össze és képesek vagyunk ilyen meccseken fordítani.

Minden tiszteletem a brigádé!

Sempre❗️❤️💙
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Saviola 2025.03.16. 23:14:12-kor.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
davi10
Llegenda del Barça

2025.03.16. 23:06:53

Nem tudom milyen üzletet kötött az ördöggel Laporta vagy Flick, de ez az idei szezon nagyon kemény. Sokadik meccs után csak vigyorgok ki a fejemből :D

Flick pedig remélem megtanulta a leckét a kupavisszavágóra, majd csak a 70. perc után szabad elkezdeni ledolgozni a 2 gólos hátrányt :D
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.03.16. 23:05:12

Zoldbela írta:
2025.03.16. 23:04:05
Sokáig úgy nézett ki, hogy ha holnapig tartana a meccs, akkor sem lőnénk gól, aztán: KIÜTÉSES GYŐZELEM.
Azért más, amikor Raphinha támad le elől
vidra
Entrenador del Barça

2025.03.16. 23:04:42

Persze, mert bejött Ferran. Aranylabda bamm.
bence0330

2025.03.16. 23:04:29

Megérdemeltük. 2-0 után lefociztuk az Atletit, de főleg azért érdemeltük meg, ami az őszi meccsen történt. Malaccal nyertünk, de megtettünk érte mindent. Yamal góltalansági sorozata megszakadt, Rapha is két pazar előkészítéssel járult végül hozzá, Lewynek is megvolt a gyönyörű megoldása.

Már csak azért is nagyon kellett, mert így esetleges pontegyenlőségnél is miénk lenne a bajnokság.

A fizikai állapotunk és Flick problémamegoldóképessége megint tündökölt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.03.16. 23:11:28-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.03.16. 23:04:05

Sokáig úgy nézett ki, hogy ha holnapig tartana a meccs, akkor sem lőnénk gól, aztán: KIÜTÉSES GYŐZELEM.
vidra
Entrenador del Barça

2025.03.16. 23:03:28

A pacemakerem lemerült.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.03.16. 20:44:17

Frenkie de Jong will miss the match vs. Atlético Madrid due to stomach problems. @FCBRAC1
Kép
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.03.16. 19:56:27

Örülök, hogy de Jong helyett Cassado kezd, talán még egyszer nem csinál akkora butaságot, és amúgy stabilabb, mint a holland. Viszont meglepett, hogy nem Araujo kezd, miért?
soadroli
Llegenda del Barça

2025.03.16. 19:51:31

Szczęsny; Kounde, Cubarsí, Iñigo, Balde; Casadó, Pedri; Lamine Yamal, Dani Olmo, Raphinha; Lewandowski
Kép
andras953
Jugador del Barça

2025.03.16. 17:35:10

vg99 írta:
2025.03.15. 19:06:57
Ez a Foyth nem rossz játékos, régebben nézegettük.
Olyannyira nem rossz, hogy számomra ő lenne a tökéletes jhv, olyan, mint Hakimi, már évekkel ezelőtt le akartuk (le kellett volna) igazolni,nem pedig Alvest visszahozni.Talán idén lesz rá pénzünk, mert Foyt évekre megoldaná a jhv problémánkat! (Ezután már csak egy jól védekező balhv kellene és kész is lenne az a megbízható védelmünk, amely minden további siker alapját jelentené. Baldét kipróbálnám a középpályán, mert védőként nem elég jó, de a középpályás labdakihozataloknál, de főleg a kontráinknál igen hasznos a cselezőképessége és az ellenél középpályásait felülmúló labdás gyorsasága, amikor nem a társakkal kényszerítőzve, hanem bátran cselezve, gyorsaságát kihasználva egyéni játékkal felhozzaa labdákat a csatártársakig.
vg99
Capitá del Barça

2025.03.15. 19:06:57

Ez a Foyth nem rossz játékos, régebben nézegettük.
Peter
Director del Fútbol

2025.03.15. 15:08:33

Troym írta:
2025.03.15. 13:58:21
A jó hír, hogy EG, Balde, Gavi, Fermin el sem utaznak.
Relatív jó hír, mert azért annak szurkolóként nagyon tudnék örülni, ha mondjuk EG olyan képességekkel és bombaformával rendelkezne, hogy kirobbanthatatlan lenne a válogatottból is..... :D
Nyilván akkor azért fájna a fejünk, hogy a válogatott egy újabb kockázat, meg újabb terhelés stb stb stb.
bence0330

2025.03.15. 14:11:11

Troym írta:
Őket hívták be a spanyol válogatottba, ami rossz hír az Osasuna elleni pótlás szempontjából...
Mai cikk az AS-en, hogy egyik klub sem akarja lejátszani most, érthető okokból. Nyilván az Osasunának lenne kevésbé rossz, a Barca hangosabban tiltakozik, két kulcsemberünk nem játszhatna.

https://as.com/futbol/primera/el-partid ... de-mayo-n/
Egyre valószínűbb, hogy jóval később lesz, a szezon alakulásának függvényében. Ha pl. a Barca kiesik a negyeddöntőben a BL-ben, akkor eleve felszabadul két meccsnap, az is sanszos lehet, de a kupa döntőben sem 100%, hogy ott leszünk, az is egy opció, legrosszabb esetben meg szezon vége. De most szerencsére nem túl valószínű.
Troym
Director del Fútbol

Őket hívták be a spanyol válogatottba, ami rossz hír az Osasuna elleni pótlás szempontjából, hogy még Inigo is megy.
Lamine Yamal, Iñigo Martínez, Dani Olmo, Pau Cubarsí, Pedri, Marc Casadó, Ferran Torres

A jó hír, hogy EG, Balde, Gavi, Fermin el sem utaznak.

Kb ők lehetnek majd pihentebbek a bepótolandó meccsen: Szczesny, GM, EG, Balde, Gavi, Fermin, Torre, Chris, ha felépül, Fort és Fati
Válasz küldése