Ansu Fati

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Sinya22
Director del Fútbol

2025.03.16. 10:35:22

Én nem látom a kölcsön értelmét. Azért dobtuk el a Brightonnak is, hogy szedje össze magát. Ott is vagy padozott, mert nem tudott beférni a kezdőbe, vagy sérült volt, mint itt. Most persze kölcsön adhatjuk bajnokságon belül, és lehet, hogy ahol kevesebb az elvárás, majd lő pár gólt, de én nem látom, hogy ő valaha is visszatér arra a szintre, hogy tudjunk vele számolni. És most direkt nem arra a formára gondolok, ami miatt megkapta a 10-est, meg válogatott lett stb.

Neki szerintem ennyi volt, ősszel megkapta az esélyt, amennyit bírt fizikailag, bennem egy momentum nem maradt meg abból, ami egy kicsit is bizakodásra adott volna okot. De aztán lehet én vagyok túl kritikus.
Troym
Director del Fútbol

2025.03.15. 16:07:03

Én azt mondanám, hogy sikerült holtterhet csinálni.
Hogy ez kinek hibája és milyen mértékben, tökmindegy.

Szerintem vagy itt marad még 2 évig a lelátón ülve, amíg lejár a szerződése, vagy kifizetjük kb a hátralévő fizuja nagyrészét és ingyen talál magának egy csapatot a nyáron, mára gondolom MLS, Katar, kisebb európai ligák csapatai láthatnak még benne bármilyen fantáziát.
Annak az esélye, hogy megvegye valaki pénzért tőlünk, szerintem 0% körüli az esélye.
Még valami kölcsön jöhetne szóba, akkor gondolom a fizetése 30-40%át állná valaki és ittmaradna 60-70% a könyveinkben a fizetéséből.
gránit
Director del Fútbol

2025.03.15. 15:53:45

Nem sérült, tavaly december 11. óta nincs semmilyen sérülése regisztrálva. Flick nem bízik benne, és nem találja elég jónak ahhoz, hogy pályára küldje. A bizalmatlanság Fatival szemben odáig terjed, hogy olykor még a keretbe sincs nevezve.

https://www.transfermarkt.com/ansu-fati ... ler/466810
torotam
Jugador d'estrella

2025.03.15. 14:43:11

Vele most mi a hivatalos álláspont, hogy ennyire kikerült a csapatból?
Folyamat megsérül? Vagy Flick abszolút nem számol vele?
Fizetünk euromilliókat egy játékosnak, akinek gyakorlatilag nulla hozzáadott értéke van.
Visca el BARCA!
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.02.22. 20:56:41

FcBarcelona1 írta:
2025.02.22. 20:18:01
🚨 BREAKING: Ansu Fati is expected to LEAVE Barcelona this summer.
@FabrizioRomano
Néztem a Twitter-jét, de nem láttam ilyen hírt Fabrizio-tól...
Csak annyit írt, Fati kimarad a keretből a Las Palmas ellen...

Nem lehet hogy egy kamu profil volt?!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.22. 20:18:01

🚨 BREAKING: Ansu Fati is expected to LEAVE Barcelona this summer.
@FabrizioRomano
szbsz
Capitá del Barça

2025.02.21. 17:06:38

Kimaradt a Palmas elleni keretből... :cry: Ez így game over akkor - idén már nem fog játszani, igazából lehet soha nálunk...
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.02.17. 19:01:33

Adja az ég, hogy játsszon, az szerintem komoly előnyt jelentene a meccs végén. :) Szoros helyzetben lehet nem hozná még be. De nagyon kéne, hogy 2-3 hét alatt belejöjjön, ha legalább egy Ferrán szintű feltámadást tolna, hatalmas kincs lenne, lenne végre valamiféle kreatív cserénk.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
szbsz
Capitá del Barça

2025.02.17. 13:41:29

https://x.com/FCBarcelona_cat/status/18 ... 2406220276

Játszani azt nem fog, de legalább már a keretben ott van. =D>
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
andras953
Jugador del Barça

2025.02.09. 21:18:52

Fatinak szerintem nem elég a lendülete, a mozgékonysága,a sebessége, dinamikussága, harciassága, elszántsága, miközben látványosan félti a lábát, kerüli a testi kontaktusokat, a sok futást, a letámadást, védekezést, cselei pedig nagyrészt sikertelenek vagy haszontalanok. A szememben ennyi baj van vele. (Bárcsak megtáltosodna! Őszintén kívánom neki: legyen újra sikeres - akár más klubban is megtörténhetne ez vele -, örülnék neki. Laikusként arra gondolok, a klubtól kapott sok türelemmel talán azért nem tudott élni, mert valami annyira véglegesen elromolhatott a lábában , hogy az a láb a régi sikeres módon - hiába is szeretné - már nem működik.)
soadroli
Llegenda del Barça

2025.02.09. 13:59:12

davi10 írta:
2025.02.08. 15:56:41
Még a végén lehet, hogy játszani is fog.
valamikor lehet, de ma se került a keretbe :D
Kép
davi10
Llegenda del Barça

2025.02.08. 15:56:41

🚨💣 Hansi Flick: “Ansu Fati is working well, he is IMPROVING in the things we ask of him and also in general he is improving all the time”.

“I think Ansu Fati is on the RIGHT PATH”.

Még a végén lehet, hogy játszani is fog.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.02.08. 11:05:51

Lehet, hogy úgy látja, Fati nem szeret védekezni, nem jön vissza, nem támad le, vagy nem az elvárt intenzitással, ez például lehetne szakmai indok. Ez néha Yamalnál is gond, bár iparkodik, de a meccsek vége felé egyre kisebb elszántsággal.
Ki tudja.
Az viszont érdekes szerintem, hogy a sajtótájékoztatókon ez nem téma, úgy látszik, az újságíróknak nem hiányzik Fati. Xavit folyton kérdezgették Roquéról, sőt az ügynöke is kiverte a balhét, zsarolni próbálta a klubot, de Fati körül csend van.
gránit
Director del Fútbol

2025.02.08. 10:58:38

Ezért írtam, hogy lehet, hogy más több türelmet kapott, de jelenleg semmi oka nincs Flick-nek a váltásra. Fati egyszerűen nem hiányzik a csapatból. A játékosok száma véges, mindig lesznek, akik a padon ülnek, és ha nem végletekig szűk a keret, akkor olyanok is, akik a lelátóról vagy otthonról nézik a találkozóinkat.

Amikor ilyen ipari menniségben ontjuk a gólokat, elképzelni nem tudom, miért hiányzik bárkinek is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.02.08. 11:52:18-kor.
Chino
Llegenda del Barça

2025.02.08. 10:21:17

gránit írta:
2025.02.08. 01:40:57
Chino írta:
2025.02.08. 00:52:35
De a lényeg inkább az, hogy Ferran és Fati nem egy poszt.
Én Yamalt és Lewandowskit leszámítva nem látok elől kötött posztokat. Teljesen kötetlenül mozognak. Ha a labdaérintéseik pontjait nézzük, egész kavalkád rajzolódik ki. Ezek a posztok, amelyeken Raphinha, Fermín, Ferran, Olmo, Torre játszanak, teljesen kötetlenek. Itt nincs olyan, hogy szélső kell, vagy ilyen kell vagy olyan kell. Támadók kellenek, akik gólt tudnak lőni, és Flick úgy ítéli meg, hogy Fati nem tud annyit adni, mint az említett játékosaink. Én sem látom, miért kellene neki játszania. Akik előtte vannak a sorban, remek teljesítményt nyújtanak, szórják a gólokat, 35 meccsen 109 gól, ez egészen elképesztő, meccsenként több mint 3,0 gólt szerzünk átlagban, nem látom, Fati mi pluszt tudna nyújtani. Amikor játszott, nem láttam tőle semmit. Amikor Torre beállt nagyon kis időre, duplázott, és jelezte, hogy lehet rá számítani. Volt, aki több türelmet kapott? Lehet. De jelenleg semmi okot nem látok arra, miért kellene Fatinak játszania, és miért kellene bárki mást miatta a padra ültetni.
Pedig Lewával középen inkább szélen játszott. Nem jelenti, hogy vonalszélsőként, de nem mozgott szabadon bent, ahogy Raphinha is például rendszeresen a bal oldalon veszi fel a labdákat, főleg amíg Balde fel nem ér. Nincs akkora területe, de a brazil is inkább úgy húzódik be, hogy sokszor magának teremti meg a helyet. Ebben Torres duplanulla. Elég beszédes, hogy Lewy mellett játszva kb. 400 perc alatt egyedül a BVB elleni meccsen tudott gólt lőni.
Nem véletlenül volt tavaly amikor a lengyel szinte az összes meccsen játszott és túlnyomó részben 90 perceket Torresnek 42 meccsen kb. 50 perces átlag játékperccel 11 gólja, azelőtt 45 meccsen 1400 perccel 7 gólja. Egy Felix is hasonlót hozott, viszont játékban összehasonlíthatatlanul jobb volt.
Azt, hogy milyen gólerős lesz pedig edzésen nem tudják lemérni, a pályán pedig összesen kapott 180 percet Fati a meccsek vége felé beállva. Ennyi idő alatt Torres sem volt eredményes kezdőként, nem időhúzó csereként. Fermin is a Valencia elleni meccsig minden volt csak eredményes nem
Nem hiszem, hogy ezzel lenne baj, ráadásul ha ez lenne a döntése alapja, lehetőséget adna neki a pályán, hogy bizonyítson, és Flicknek sem kellett volna annyira Rashford, ha annyira elégedett lett volna a támadósor cseréinek a minőségével.
Ha az edzéseken történtek alapján hozná meg a döntést, akkor a hozzáállása, egészségi állapota vagy hasonló miatt jegelné inkább. Van egy olyan érzésem, hogy ennek az okát pontosan sosem tudjuk meg. Akár az is közrejátszhatott, hogy egy kis nyomásgyakorlás volt a klub részéről, hogy jobb neki ha télen távozik, mert itt nem nagyon fog szerephez jutni. Az edző szerint beszélt Fatival a jövőjéről Végül maradt, viszont sem Flick sem a klub nem fog se..et csinálni a szájából vagy a saját tekintélyét aláásni azzal, hogy ezután mégis játszatja.
Pedig szerintem bőven erősödtünk volna vele.
Forca Barca!!!!
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.08. 07:20:25

https://barcauniversal.com/turkish-gian ... ke-a-move/
Valószínűleg ezért maradt ki a keretből, a török piac nyitva.
Valószínűleg utána ő is kap majd perceket, de szerintem eléggé egyértelműen nem számítanak rá.
Valószínűleg marad, 2 év múlva meg megy a süllyesztőbe. Továbbra sem értem, miért nem akarja felépíetni magát, ha csak nem tudja ő is, hogy vége a karrierjének, és 2 év múlva visszavonul.
gránit
Director del Fútbol

2025.02.08. 01:40:57

Chino írta:
De a lényeg inkább az, hogy Ferran és Fati nem egy poszt.
Én Yamalt és Lewandowskit leszámítva nem látok elől kötött posztokat. Teljesen kötetlenül mozognak. Ha a labdaérintéseik pontjait nézzük, egész kavalkád rajzolódik ki. Ezek a posztok, amelyeken Raphinha, Fermín, Ferran, Olmo, Torre játszanak, teljesen kötetlenek. Itt nincs olyan, hogy szélső kell, vagy ilyen kell vagy olyan kell. Támadók kellenek, akik gólt tudnak lőni, és Flick úgy ítéli meg, hogy Fati nem tud annyit adni, mint az említett játékosaink. Én sem látom, miért kellene neki játszania. Akik előtte vannak a sorban, remek teljesítményt nyújtanak, szórják a gólokat, 35 meccsen 109 gól, ez egészen elképesztő, meccsenként több mint 3,0 gólt szerzünk átlagban, nem látom, Fati mi pluszt tudna nyújtani. Amikor játszott, nem láttam tőle semmit. Amikor Torre beállt nagyon kis időre, duplázott, és jelezte, hogy lehet rá számítani. Volt, aki több türelmet kapott? Lehet. De jelenleg semmi okot nem látok arra, miért kellene Fatinak játszania, és miért kellene bárki mást miatta a padra ültetni.
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
2025.02.07. 17:39:51
A szakmai indoklás a lehető legkárosabb lenne a játékos számára. Ha kiállna az edző, és elmondaná, hogy "ez a játékos nem elég jó, nem számítok rá, nincs szükségem rá, nem akarom a keretben látni. Szeretném, ha távozna, még a padra sem ültetem le, annyira béna, legyen csak tőlem minél távolabb, a lelátón vagy otthon, vagy ahol akar, csak a közelemben ne." Ez lenne a játékosnak a lehető legrosszabb.

Az indoklás a csapat összeállításából kiolvasható. Utolsó a sorban, a tartalékok tartaléka.

Azért nincs szüksége rá Flick-nek, mert Ferran is, Fermín is, Torre is rendre meghálálják a bizalmat, amikor lehetőséghez jutnak. Nagyon szépen termelnek. Ferrant divat leszólni, de nagyon szépen termel. 25 meccsen már 10 gólnál jár, ez nagyszerű, főleg cserejátékosként. Fermín szintén remek formában van, lövi a gólokat. Torre 12 meccsen 4 gól, minimális játékidővel ez fantasztikus. Annyira sokan vagyunk ezen a poszton, hogy még ő is kevés lehetőséget kap, pedig az egyik leghatékonyabb lövő a ligában. És még ő is alig-alig áll be. Értelemszerű, hogy Fati ilyen körülmények között nincs a keretben.

A kezdő sor Raphinha-Olmo-Yamal, Olmo sajnos gyakran sérült. Fermín, Ferran, Torre ott vannak tartalékban. Fati egyszerűen kiszorult a körből.
Lehet, hogy szépen termelnek, bár ha az ellenfeleket és az eredményeket nézzük a BVB-n kívül, talán csak a Betis releváns.
De a lényeg inkább az, hogy Ferran és Fati nem egy poszt. Az egyik szélső, ahova nincs emberünk, a másik center, mert a baloson Gavival is többre megyünk.
Arról ne is beszéljünk, hogy Fati kapott 180 percet összesen. Torres 430 perc alatt (a sérüléséig) vágott egy 7. gólt a Valladolidnak.
(de Raphinhának is 270 perc kellett az első góljáig) Bár mondjuk Fermin se a tavalyi formáját hozta idáig, több mint 20 meccs kellett neki is, hogy a második gólját megszerezze pedig játszott többször is a támadósorban.

És ezzel nem Ferrant szólom le, de az tény, hogy ő nem megoldás balszélre, Lewy cseréjének ellenben úgy tűnik igen. Oda van egy Raphinha jelenleg, aki félig-meddig Yamal cseréje is. Hogy Fati mennyire lenne jó, mennyire lőné a gólokat azt nem tudjuk, de a játékára akkora panasz nem lehetett amikor lehetőséget kapott.
Erősen kétlem, hogy amiatt nem játszik mert annyira el lennénk eresztve azon a poszton, látszik is, hogy a szélsőink milyen sokat pihennek. De ha még így is volna a padon végig ott ülne és nem a lelátóról nézné a meccseket.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2025.02.07. 22:56:03

Zoldbela írta:
2025.02.07. 21:46:16
brazilfan írta:
2025.02.07. 18:00:41
Pont ez a problémám, hogy „kiolvasható”, ránk van bízva, hogy mit olvasunk ki belőle, ahelyett, hogy ki lenne mondva.
Neked és valószínűleg sok más szurkolónak is hiányzik Fati, de de vannak személyiségi jogok és üzleti megfontolások/titkok ami miatt Fati státusza jelenleg az ami.
Kettőt hátralépve több dolog sem érthető és nem is feltétlen Fati kapcsán.
Fatinak tegyük fel rossz a fizikai / mentális állapota vagy az edzésen nem megfelelő, amit nyújt. Ugye meccsen nem nagyon lehetett gyenge, mert nem is játszik.
Mi történik ilyen alapon:
Torre kapcsán - 5-10 perceket játszik minden második harmadik héten és még így is eredményesebb Ferminnél, aki a 2 Valencia meccsen túl idén még semmit nem mutatott, mégse kerül pályára, csak ha Gavi felkönyörgi.

Mit tett Fort?
Jobb számokat és nagyobb perspektívát mutat, mint GM mégis 2-3 hetente jó ha kap pár percet, míg GM kb minden meccsen beáll.

Victor lőtt 2 gólt 200 percet kapott, mit kéne tennie, hogy játszhasson néha? Ferran 3 hónapig gödörben volt és még akkor is ő került pályára nem Victor.

Fati kapott 120 percet, akkor ennyi a türelmi idő, ami oké, láttuk tavaly Roquenál is, de azért milyen jó, hogy Frenkie nem ennyit kapott sérülése után, mert akkor ő is ülhetne és szotyizhatna a lelátón, emlékeim szerint 10-15 meccsen keresztül a mezőny egyik leggyengébbje volt.
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.02.07. 21:46:16

brazilfan írta:
Pont ez a problémám, hogy „kiolvasható”, ránk van bízva, hogy mit olvasunk ki belőle, ahelyett, hogy ki lenne mondva.

Ferrant csak pár meccs óta nem divat leszólni, pár meccsel ezelőtt a legtöbben még őt is el akarták volna zavarni, ahogyan Frenkie-t és Araujót is.

Borzasztóan kevés támadó van a keretben, a Barcelona nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy Fati a lelátón malmozik.
Ha a játékossal megbeszélte (és ebben nincs jogunk kételkedni), akkor korrektül járt el. Fati egészen biztosan ismeri az indoklást.

A csapat összeállítását illetően: a klubvezetés és az edző nem tartozik beszámolási kötelezettséggel a nyilvánosság felé.

Neked és valószínűleg sok más szurkolónak is hiányzik Fati, de de vannak személyiségi jogok és üzleti megfontolások/titkok ami miatt Fati státusza jelenleg az ami.

Ha nem tudod elfogadni, hogy (bővebben/konkrétabban) nem tájékoztatnak hivatalosan Fati helyzetét illetően, akkor keress a bulvár médiában, ott találhatsz magadnak elfogadható vagy elfogadhatatlan, illetve valós vagy hamis magyarázatot.

Természetesen nem vitatom a jogodat, hogy keseregj egy egykoron ígéretes pályafutás előtt álló, fiatal játékos "mellőzése" miatt!
gránit
Director del Fútbol

2025.02.07. 18:12:21

Egyelőre megengedheti magának, mert egy rakás gólzsák van a csapatban. Fati vésztartalék. Ha mindenki más lesérül, valószínűleg beállítaná Flick a B csapatosok helyett. De jelenleg nincs szüksége rá.
brazilfan
Entrenador del Barça

Ferrant csak pár meccs óta nem divat leszólni, pár meccsel ezelőtt a legtöbben még őt is el akarták volna zavarni, ahogyan Frenkie-t és Araujót is.

Borzasztóan kevés támadó van a keretben, a Barcelona nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy Fati a lelátón malmozik.
szbsz
Capitá del Barça

2025.02.07. 17:56:21

soadroli írta:
2025.02.07. 17:37:18
Hansi Flick decided to give a day off to Barça players today… and these ones still went to training on their own;

Koundé, Ferran, Gavi, Balde, Iñigo, Christensen, Szczęsny, Eric, Lewandoski, Araujo, Olmo, Raphinha and Frenkie de Jong.
Nem látom Fati nevét.... :roll: Ha annyira bizonyítani akarna, akkor ilyenekkel tudna jó pontot szerezni Flicknél, biztos vagyok benne!
gránit
Director del Fútbol

2025.02.07. 17:39:51

A szakmai indoklás a lehető legkárosabb lenne a játékos számára. Ha kiállna az edző, és elmondaná, hogy "ez a játékos nem elég jó, nem számítok rá, nincs szükségem rá, nem akarom a keretben látni. Szeretném, ha távozna, még a padra sem ültetem le, annyira béna, legyen csak tőlem minél távolabb, a lelátón vagy otthon, vagy ahol akar, csak a közelemben ne." Ez lenne a játékosnak a lehető legrosszabb.

Az indoklás a csapat összeállításából kiolvasható. Utolsó a sorban, a tartalékok tartaléka.

Azért nincs szüksége rá Flick-nek, mert Ferran is, Fermín is, Torre is rendre meghálálják a bizalmat, amikor lehetőséghez jutnak. Nagyon szépen termelnek. Ferrant divat leszólni, de nagyon szépen termel. 25 meccsen már 10 gólnál jár, ez nagyszerű, főleg cserejátékosként. Fermín szintén remek formában van, lövi a gólokat. Torre 12 meccsen 4 gól, minimális játékidővel ez fantasztikus. Annyira sokan vagyunk ezen a poszton, hogy még ő is kevés lehetőséget kap, pedig az egyik leghatékonyabb lövő a ligában. És még ő is alig-alig áll be. Értelemszerű, hogy Fati ilyen körülmények között nincs a keretben.

A kezdő sor Raphinha-Olmo-Yamal, Olmo sajnos gyakran sérült. Fermín, Ferran, Torre ott vannak tartalékban. Fati egyszerűen kiszorult a körből.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.02.07. 17:29:52

brazilfan írta:
2025.02.07. 16:43:44
Amikor a mellőzésének a szakmai indoklását hiányoltam, nem arra gondoltam, hogy a szurkolók kezdjenek el ötletelni, hanem hogy az edzőtől vagy a sportigazgatótól lenne jó valamilyen konkrétumot hallani.
Az, hogy Fati nem ment el más klubokba, pedig mehetett volna, számomra nem szakmai indok.
Az pedig, hogy a cserék közül ő a leggyengébb, és teljesítmény alapján utolsó a sorban, szerintem eléggé rosszindulatú. Akkor lehetne igaz, ha kapná a játékperceket és nem élne vele, de hát nem ez történik, nincs is a keretben.
De ha kiállna a vezetőség vagy az edző, és tegyük fel tényleg igaz, hogy műtét nélkül nem tud normálisan játszani, 2 évig ittmarad, és esély sincs a távozására.
Ha nem lenne FFP, szerintem nem sakkozna a vezetőség sem azon, hogy most akkor ne tegyük a keretbe, küldjük a fizetése 33%-ért, feléért kölcsönbe.
Ezért nem értettem soha ezt a nagy átláthatóság követelését az "ellenzék", szurkolók részéről.
Szerintem nem biztos, hogy a klub jól jár azzal, ha mindent kitereget.
Válasz küldése