Troym írta: ↑2025.03.13. 21:48:50
Rodri után miért kizárt egy Pedri aranylabda, ezt a részt abszolút nem értem.
Szerintem a világ szégyene, hogy Iniesta sosem lett aranylabdás, még a "konkurensek" ismeretében is állítom. Messi és CR előtt szinte soha nem az legtöbb gólt lövő játékosok kapták az aranylabdát, szerintem Kaka, Nedved, Figo, Zidane, Sammer, de még Rivaldo, Ronaldinho győzelmekor is tuti voltak akik több gólt lőttek...
Miért nem kaphatja a díjat egy Pedri, Vitinha, Calhanoglu, Valverde, van valami pontozórendszer, ami alapon ez nem lehetséges?
Alapvetően nem érdekel, egyéni díj, csak zavar, hogy semmi logikát nem vélek felfedezni benne...
Én valahol egy sikeres csapat esetén adnám a hozzáadott érték alapján. Ez lehet top védekezés, játékszervezés, gólpontok, amire az adott csapat esetén a legnagyobb hatással volt. Félreértés elkerülése végett, nyerjünk BL-t, hajrá!!! és kapjon Raphinha aranylabdát, hurrá!!!, de Pedrinek sosem lesz 30 gólpontos szezonja, hogy lehet akkor mérni a hatásukat?
Kösz, hogy áthoztad, teljesen elfelejtettem, hogy van egy ilyen topik.
Szerintem mindegy, mennyivel erősebb a La Liga, a szavazatok szempontjából szerintem óriási a különbség van a kettő között. Senkit nem érdekel a PSG bajnoki aranya, nincs ellenfelük, és szerintem az ott szerzett gólok is jóval kevesebbet érnek az újságírók szemében. Ez most nem feltétlen az én véleményem, hanem hogy szerintem az ő véleményük mi lehet.
Én azért gondolom ezt, mert az emberekre jellemző a ciklikus gondolkodás. Egy Rodri után, aki (full jogosan) középpályás létére megkapta, szerintem vért akar a nép, és vér alatt gólvágót értek.
Amúgy egyetértek a csapatra gyakorolt ráhatással, Pedrinek, Ininek arra semmi esélye, hogy gólpontokkal nyerjen. Mondjuk Rodrinál az is igaz, hogy azt is hozott hozzá egész szépen pluszba, és nagyon clutch gólokkal, ez pl. nincs meg Pedriben, és nagyon ritkán volt Iniestában. Meglátjuk, lehet, hogy a CR-Messi éra után visszatérnek majd az ilyen típusú aranylabdák, de én úgy érzem, hogy ha nagy szezont megy, a támadó lesz lépéselőnyben. Rapha meg ugye óriási szezont megy aranylabda szempontból, tényleg az összes létező nagy meccsen hozza a gólokat, ez talán a legfontosabb. Egy Haaland pl. akármennyit rúgott, nem volt igazi fő esélyes a BL győzelemnél sem. Nem volt clutch. Ha nincsenek a asztalon ilyen kimagasló támadók, akiknél az eredmény is stimmel, tippre akkor jönnek a középpályások. Én így érzem.
Amúgy persze, nem lehet összehasonlítani, de pont te mondtad többször, hogy a focit gólra játsszák. Ők lesznek mindig a nagyobb sztárok. Ettől még védelem és középpálya nélkül nem menne, de ha egyszer ez a játék célja... de azért az igazi maestrók valóban kaptak onnan is párszor. Amúgy jelenleg ezt EB-VB szezonban esélyesebbnek érzem, pont Rodri esetéből kiindulva, ott sok esetben nyer valaki, ahol nincs klubszinten nagy gólvágó, és akkor odaadhatják az ilyen közös metszeteknek, mint Rodri.
Jó lenne, ha nem egy aranylabda létezne, hanem a 4 posztra 1-1 azonos értékű. Na az komolyabb díj lehetne. Persze kiosztják ezt az év középpályása, stb címen, de arra a kutya sem emlékszik. Annyira én sem tartom sokra az egészet, Rodrinak pont nagyon örültem, de eleve szerintem a legjobb játékos nem feltétlen lesz BL meg EB győztes, nem szimpi a rendszer. Én két ok miatt szurkolok, egyrészt végre Barca-játékos kapná (aki nem Messi), ez nyilván egy óriási szezont jelente, Raphának meg érthető okokból, klasszikus magyar népmesei történet lenne, és baromi vicces a megbecsül(etlen)sége után.

Nem véletlen, hogy minden sportcsatornán minden meccs után szóba kerül az ő potenciális aranylasztija, akkora az egész sztori, amúgy nem szoktak ekkora feneket keríteni neki de most a csapból is ez folyik mindenhol a sok összemontázsolt átvevős képpel.
Pedrinek kb 1%-al kevésbé örülnék, de gyakorlatilag ugyanannyira, de tényleg nem látom bele, és nem azért, mert ne érdemelné meg, részemről érdemre full 50-50 eddig a kettő. Ha egy támadó rekordokat döntögetve megy végig egy szezonon, és még a BL-t is behúzzák, akkor ő fogja kapni. Ha meg neadjisten megdöntené/beállítané CR egy szezonbeli BL gólrekordját (azért nem valószínű), akkor pláne szó sem lehetne másról.
Én jelenleg annak örülök a legjobban, hogy ott vagyunk a legjobbak között csapatként, és egyénileg is, és erről lehet egyáltalán beszélni, akármi is valakinek a véleménye. Évek óta szó sem lehetett ilyesmiről, egyik játékosunk sem volt atom, csapatként meg meh. Ettől még kieshetünk a Dortmund ellen, és akkor el is szállt a dolog, van rá esély, de akkor is a világ legmagasabb szintű játékosai közül 2,5-öt mi adunk.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy