Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Egyetértek veled.gránit írta: ↑2025.04.07. 11:24:43Véleményem szerint a szabálytalanságokat kellene komolyabban szankcionálni. Sajnos nagyon kontaktsporttá vált a futball, ami a nézhetőségét is lerontja, kevesebb szép megmozdulást látunk a korábbi időkhöz képest, és sérülésveszélyesebb is. Meg egyébként is a kisebb játéktudásnak, a favágásnak kedvez. A virtuózokat nem védik meg, ami árt a sportnak, a meccsek élvezhetőségének.
Közben sajnos újabb kemény kieső, ráadásul a Dortmundból:
Abszolút, sokkal keményebben, akár kicsit irreálisan keményen is fel kéne lépni ez ellen. Valahogy ésszerűen be lehetne biztos határolni a dolgokat, az ilyen test-test elleni dolgokat engedni, meg ilyen felugrás közben támaszkodás, stb, ezeket nem kell szigorúbbra venni, mert nem ebbe sérül bele senki. A belépőket igen. Viszont az izomsérülések nem ettől vannak, így a kétszer 40, részemről 2X35 perc is abszolút jó lenne, a játékosoknak mindenképp, a nézőknek meg úgyis minimális százaléka néz végig telefonozás nélkül 100 percet, arról nem is beszélve, hogy nincs csapat, amelyik 100 percet végigtol teljes erőbevetéssel, alighanem javulna a foci minősége átlagosan. Akár az extrább meccsekre vissza lehetne vinni 2X45-re, BL egyenes kiesésre pl, vagy az elődöntőktől, ilyesmi. A bajnokik mindenképp mehetnének részemről 2X35-ben, és akkor maradhat ez a meccsszám gond nélkül.gránit írta: ↑2025.04.07. 11:24:43Véleményem szerint a szabálytalanságokat kellene komolyabban szankcionálni. Sajnos nagyon kontaktsporttá vált a futball, ami a nézhetőségét is lerontja, kevesebb szép megmozdulást látunk a korábbi időkhöz képest, és sérülésveszélyesebb is. Meg egyébként is a kisebb játéktudásnak, a favágásnak kedvez. A virtuózokat nem védik meg, ami árt a sportnak, a meccsek élvezhetőségének.
Vicc. Meg kell fontolnia az illetékeseknek, hogy 2x40 perc legyen a játékidő a továbbiakban, ha nem akarják, hogy a szezon végére Korház FC legyen a topcsapatokból!MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.04.05. 13:47:03Igen, szép csendben alakul a kórházválogatottak összecsapása a BL következő körére:
Bayernnél hat a Kane-átok, most Musiala is kidőlt minimum az Inter elleni odavágót kihagyja(de vszinű sokkal többet), a vádliproblémával küszködő Neuer mellett Coman, Upamecano, Alphonso-Davies és Ito is lesérült, lassan már komplett védelmük sem lesz, így kemény menet lesz nekik az Inter ellen több gólt lőni mint kapni cél.
Arsenalnál a támadószekció dőlt ki, az ismert Gabriel Jesus-Havertz mellé Magalhaes is kidőlt a védelemből
RM-nál a már ismert Carvajal-Militao-Ceballos mellé Courtois mellett Lunin is kidőlt 3 hétre
Nálunk meg ugye az ismert Olmo-Casado, reméljük nem csatlakozik hozzájuk már más![]()
Ez így van.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.04.05. 13:47:03Persze először jussunk tovább a Dortmundon, ha akarunk valamit és 6 év után újból BL elődöntőzni.
Igen, szép csendben alakul a kórházválogatottak összecsapása a BL következő körére:
Nekem nincs más tippem, mint hogfy ez a sorsolásnál dől el. Gondolkodtam ilyenen, hogy ha valaki egy top8-as csapaton keresztül kerül a 8 közé akkor kezd idegenben vagy hasonló, de így sem jött ki.bence0330 írta: ↑2025.03.14. 01:33:12Igen, ez fura, én is láttam szerintem az UEFA oldalán, illetve a kommentátorok is többször elmondták. Elképzelhető, hogy ezt megváltoztatták közben, de lehet, csak egy durva Mandela-effect volt.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.03.13. 13:50:42
Az első 2-ről volt szó, akik emellett külön ágra kerültek, a top8-nál nehezen lenne kivitelezhető, főleg ha papírforma alapján mindkettő továbbjut és egymás ellen játszik a negyeddöntőben![]()
Amúgy sorsoltak, amit én sem tudok értelmezni, mivel mindenhol az a hír terjedt hogy a TOP2 helyezett az fix otthon visszavágózik végig, még talán a hivatalos szabálykönyvben is azt találtam mikor a pénzeket kerestem(bár ebben messze nem vagyok biztos)Mindenesetre sajnos/szerencsére nálunk ez most tényleg nem egy nagy tényező, kicsit lehet, hogy egyszerűbb otthon, de nincs akkora különbség. Ráadásul ha az első meccsen neadjisten hoznánk egy 2 gólos sikert, akkor a Dortmundnak mindenképp ki kell támadnia, azt meg mindegy, milyen pályán teszik, szétfutják majd a srácok az üres területeket.
Ezt ismerjük, sőt láttuk is kétszer egymás után három gólos előnnyel...
Igen, ez fura, én is láttam szerintem az UEFA oldalán, illetve a kommentátorok is többször elmondták. Elképzelhető, hogy ezt megváltoztatták közben, de lehet, csak egy durva Mandela-effect volt.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.03.13. 13:50:42Az első 2-ről volt szó, akik emellett külön ágra kerültek, a top8-nál nehezen lenne kivitelezhető, főleg ha papírforma alapján mindkettő továbbjut és egymás ellen játszik a negyeddöntőben![]()
Amúgy sorsoltak, amit én sem tudok értelmezni, mivel mindenhol az a hír terjedt hogy a TOP2 helyezett az fix otthon visszavágózik végig, még talán a hivatalos szabálykönyvben is azt találtam mikor a pénzeket kerestem(bár ebben messze nem vagyok biztos)
Pool kiemelkedett (a táblázatban, nem a pályán
Az első 2-ről volt szó, akik emellett külön ágra kerültek, a top8-nál nehezen lenne kivitelezhető, főleg ha papírforma alapján mindkettő továbbjut és egymás ellen játszik a negyeddöntőben
Sőt, ha sikerül az elődöntőbe jutás ott is idegenben játszanánk a visszavágót... Így aztán tényleg teljesen mindegy hogy valaki 1. vagy 8. helyen jut tovább.
Cesc előtt ott volt még Yaya két évig, 20 év körül már Thiago is megütötte azt a szintet, mint most Fermin, Casádó, Gavi.gránit írta: ↑2025.03.12. 21:54:29Ki volt az a három játékos?
A csatársorban Messi és Villa mellett volt Pedro, meg Alexis Sanchez (már csak attól kiráz a hideg, hogy leírom a nevét), Tello, Deulofeu. Nem volt valami nagy felhozatal a második sor, Pau Victor szerintem mindet előzi, Torres-ről nem is beszélve.
A középpályán Fabregas-ban igazad van, rajta kívül viszont szerintem nem voltak hasonló minőséget adó cserék. Fabregas előtt meg Xavi, Iniesta rotálására volt egy Thiago meg Keita... Csatársorba egy szem Pedro-Henry rotáció volt. Szerintem ma mélyebb a keretünk.
Ki volt az a három játékos?
Azért ez enyhén túlzás, hogy szűkebb volt a keret, a Busquets,Xavi, Ini trió mellett voltak még olyan emberek, akiket bátran be lehetett rakni. Ott volt még két évig Yaya, volt egy Keita, Thiago, jött Cesc, elől is volt Messi mellett mindig legalább három olyan játékos, akit forgatva nem igazán romlott a minőség. Sokat adnék most például egy Pedroért. A középpályán amúgy pont rendben vagyunk, egyszerűen Pedrit nem tudjuk minőségben pótolni, ahogy anno egy Init sem tudtunk de az egész világon is csak egy maroknyi játékos van azon a poszton, aki tudná. A Realnál is elment Kroos még mindig nem találják, hogyan foltozzák be azt a lyukat.gránit írta: ↑2025.03.12. 10:59:38
Kétségtelenül igazad van, ez a kupák átka a bajnokságokkal szemben. 1-1 meccsen múlik a szezon. A Guardiola-korszakban is előfordult, hogy az egész szezonban hengereltünk, mindenkit szétvertük, aztán a BL-ben tavasszal 1-1 meccsen elment minden. 2010-ben az Internazionale ellen, 2012-ben a Chelsea ellen. Aztán hiába a sok megnyert meccs, néhány tavaszi meccsen múlik, hogy milyen szájízzel végződik a szezon. De a sokat szidott Valverde is milliméterekre volt attól, hogy mindent megnyerjen, és akkor is 1-1 tavaszi meccsen hasaltunk el. A tavaszi leolvadásainkban szerintem nagy szerepe volt annak, hogy nagyon szűk kerete volt általában a Barcelonának, Xavinak, Iniestának gyakorlatilag nem voltak alternatívái. Tavaszra meg jöttek a kiégések. Furának tartom, hogy mostanra beszélünk gyakran a pihentetésekről, amikor ma igazából mélyebb a keretünk, mint akkor. Nyilván nincs Messi, Xavi, Iniesta, minőségben az a keret erősebb volt, de mélységben biztosan nem. Most azért a második soros támadószekció is hozza a gólokat.
Kétségtelenül igazad van, ez a kupák átka a bajnokságokkal szemben. 1-1 meccsen múlik a szezon. A Guardiola-korszakban is előfordult, hogy az egész szezonban hengereltünk, mindenkit szétvertük, aztán a BL-ben tavasszal 1-1 meccsen elment minden. 2010-ben az Internazionale ellen, 2012-ben a Chelsea ellen. Aztán hiába a sok megnyert meccs, néhány tavaszi meccsen múlik, hogy milyen szájízzel végződik a szezon. De a sokat szidott Valverde is milliméterekre volt attól, hogy mindent megnyerjen, és akkor is 1-1 tavaszi meccsen hasaltunk el. A tavaszi leolvadásainkban szerintem nagy szerepe volt annak, hogy nagyon szűk kerete volt általában a Barcelonának, Xavinak, Iniestának gyakorlatilag nem voltak alternatívái. Tavaszra meg jöttek a kiégések. Furának tartom, hogy mostanra beszélünk gyakran a pihentetésekről, amikor ma igazából mélyebb a keretünk, mint akkor. Nyilván nincs Messi, Xavi, Iniesta, minőségben az a keret erősebb volt, de mélységben biztosan nem. Most azért a második soros támadószekció is hozza a gólokat.
Hú, na ezzel kivételesen nem értek egyet.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.03.12. 10:19:08Intert remélem sikerül a Bayernnek legyőzni mert ők tényleg kemény falat, gólokat a BL-ben max szökőévente kapnak.
Az Atleti az a csapat, amelynek ebben a szezonban pozitív a mérlege velünk szemben. Én őket tartom most a legnagyobb veszélynek, remélem, ma kiesnek. Az Internazionale erős csapat, de azért a bajnokságban 28 meccsen kaptak 27 gólt, többet, mint mi. Amúgy tényleg erős csapat, állítom, hogy Sommer a világ legjobb kapusa, és nagyot hibáztunk, amikor szabadon igazolható játékosként nem csaptunk le rá. Én azért inkább nekik örülnék, a Bayernt laposra vertük, de nagyon rossz taktikát is választottak, kb fél óráig brutálisan beszorítottak minket, mi meg a mélységi indításainkkal szétkontráztuk a fejüket. Legközelebb nem biztos, hogy elkövetik ezt a hibát, én azért az Internek örülnék inkább.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.03.12. 10:19:08Én az Atletitől kevésbé mert nem olyan betonbiztos a védelmük mint régen, ellenben az Intert remélem sikerül a Bayernnek legyőzni mert ők tényleg kemény falat, gólokat a BL-ben max szökőévente kapnak.