Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
+1bence0330 írta: ↑2025.03.12. 09:57:12Ez a csapat egyértelműen képes a BL győzelemre. Ez már öröm. Top formában, hátul nagyobb hibák nélkül játszva szerintem a legjobb csapat vagyunk Európában, és legyalultunk már párat a többi igazi esélyesből idén. De ja, sok banánhéjon lehet elcsúszni, a BM-PSG-Reál féle csapatok ellen pl. 60 percet emberhátrányban játszva azért nem sok esélyünk lesz.
Ennek ellenére szerintem is megütöttük a minimum elvárást. A következő kört még hozni kéne azért, de ezzel a szűk kerettel minden fronton éles versenyben maradva nem szidnék senkit, ha nem sikerülne, aztán meg lenne ideális esetben 2 darab ki-ki meccs, ahol hozzánk hasonlóan jó csapattal játszanánk.
Én az Atletitől kevésbé mert nem olyan betonbiztos a védelmük mint régen, ellenben az Intert remélem sikerül a Bayernnek legyőzni mert ők tényleg kemény falat, gólokat a BL-ben max szökőévente kapnak.gránit írta: ↑2025.03.11. 23:24:20
Állítom, hogy minket csak saját magunk tudjuk megállítani, ha elkövetjük az ősrégi hibákat (pl. túlzottan feltolt védelem). Állítom, hogy ha ez a csapat kihozza magából a legtöbbet, senki nem állítja meg. Kétszer bucira vertük a Madridot. Lealáztuk a Bayernt. Senki nem állítja meg ezt a csapatot, ha kihozza magából, ami benne van. Az Atletitől tartok, ami a remek területvédekezésével nagy fejtörést tud okozni, és jó támadóik is vannak, én örülnék neki, ha ők esnének ki, szerintem ők most kellemetlenebb ellenfél számunkra a Madridnál. Egyébként brutális, amit ez a Flick-csapat letesz az asztalra. 10 meccsből mindössze 1 vereség a BL-ben, 32 lőtt góllal. Összehasonlításképp: az agyonistenített Liverpool 18 gólt szerzett ebben a kiírásban, mi 32-t... Majdnem kétszer annyit. Brutális. Meg tudjuk nyerni a BL-t.
Én is így látom. Ez volt betervezve a költségvetésben is, (MD szerint legjobb 8, most járunk 101 milliós bevételnél a BL-ben)Troym írta: ↑2025.03.12. 09:33:16Szerintem meg innentől minden BL meccs és továbbjutás ajándék, gratula a csapatnak és edzőnek, hogy eljutottunk ide, kb európai szinten a legjobb 5-15 csapat között lehetünk, úgyhogy valahol ez a szint volt, ahova el "kellett" jutni.
A Lille / Dortmund ellen is esélyesebbek leszünk, de nagyon kevésen is el lehet csúszni, ők nem véletlen végeztek 7. és 10. helyen. Talán jobb lenne a Lille, de ki tudja....
Viszont én továbbra sem látom magunkat az elődöntőn túl, szerintem egyenes kiesésben az Inter és a Bayern is jobb, de először jussunk oda.
Minden tekintetben hasonlóan gondolom, annyi zárójeles megjegyzéssel, hogy a legnehezebb feladat ezen az úton szerintem a saját képességeinken való túllépés lesz.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.03.12. 00:16:54így viszont kaptunk egy erős esélyt hogy fokozatosan felépítve megérkezzünk a BL-be amivel a Benfica elleni teljesítménnyel már el is indultunk, és egy esetleges BL döntőn már bőven lehetne keresnivalónk ellenük.
Erre emlékszem, pedig nem tegnap volt.
Amikor ezt a hsz-t írtam, még nem olvastam azt, amit írtál, de a fenti "zárójeles ......" rész nagyon hasonlóan a mondanivalód lényegét adja vissza.
Én nem, a negyeddöntőbe már tavaly is bejutottunk. Kaptam is a burkolt megjegyzéseket, hogy "egyesek" BL-gőzelemről álmodoznak
Közel voltál hozzá
És ne feledjük, a Monaco ellen még egyenlítettünk is emberhátrányban és a Celta ellen sem azért vesztettünk pontot, mert 9 mezőnyjátékossal ne bírtuk volna a nyomást.bence0330 írta: ↑2025.03.11. 11:04:39És nem először már idén! De már a Monaco ellen sem volt tragikus, pedig az nagyon friss csapatnál volt még, első eset. De az még nem volt igazán jó, csak nem vészes. Azóta viszont pazar volt, amit kompaktságban műveltünk ilyen helyzetben. A Madridnak oké, hogy talán nyerni már nem volt esélye, akkora volt az előny (bár nem vagyok benne biztos, hogy az elmúlt években nem lett volna-e gond ugyanilyen szituban), de lejátszottunk majdnem 40 percet emberhátrányban, és oké, a hideg kézzel védő Penának közvetlenül a szabadból rúgtak egy gólt, de azután igazából egy komoly helyzetük volt, amit Pena bravúrral védett. Egy Reálnak, 40 percnyi emberhátrányban. Döbbenet.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.03.11. 10:26:11...mennyire kompakt a védekezésünk még 10 emberrel is és a Benfica nem sokmindent tud kezdeni.
Ja, kaphattunk volna gólt a Benficától, de tényleg nem kell csalásnak érezni, hogy 7-8 év után nekünk is extrát hozott egy kapus, minden BL-győztes csapatnál így van ez.
Szerintem ez inkább a rutinnak szól, illetve hogy a hollanddal stabilabban tudjuk építeni a támadásokat. Alapvetően tetszik a kezdő, Carreras hiányában talán Yamalnak is könnyebb dolga lesz.bence0330 írta: ↑2025.03.11. 17:41:23De Jong akkor eszerint Casado előtt van. Ezt kicsit neccesnek érzem, de Flick biztos jobban tudja, szerencsére lehet benne bízni.Azon túl meg biztos, hogy a legjobb 11-ünk. Hajrá! Ha ma továbbjutunk, igazából kifejezetten rossz szezonunk már részemről nem lehet.
És nem először már idén! De már a Monaco ellen sem volt tragikus, pedig az nagyon friss csapatnál volt még, első eset. De az még nem volt igazán jó, csak nem vészes. Azóta viszont pazar volt, amit kompaktságban műveltünk ilyen helyzetben. A Madridnak oké, hogy talán nyerni már nem volt esélye, akkora volt az előny (bár nem vagyok benne biztos, hogy az elmúlt években nem lett volna-e gond ugyanilyen szituban), de lejátszottunk majdnem 40 percet emberhátrányban, és oké, a hideg kézzel védő Penának közvetlenül a szabadból rúgtak egy gólt, de azután igazából egy komoly helyzetük volt, amit Pena bravúrral védett. Egy Reálnak, 40 percnyi emberhátrányban. Döbbenet.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.03.11. 10:26:11...mennyire kompakt a védekezésünk még 10 emberrel is és a Benfica nem sokmindent tud kezdeni.
Sikeresek lehetünk, csak ehhez a tőlünk független egyéb körülmények alakulása is szükséges.
Nem hiszek én sem benne, mégpedig pontosan azért, amikről fent írtam.gránit írta: ↑2025.03.07. 17:46:30Nem hiszek abban, hogy ezt a kettőt külön lehet választani. Mindkettő fontos, a góllövés és a jó védekezés is.
Egészen más így feltolni egy védelmet, és úgy, hogy eközben a kiugratásokat, kulcspasszokat is elfojtod. Ebben nekünk még lenne hová fejlődnünk, ez a lestaktikánkról is venne le terheket.
Zárhoz illeszkedő kluccsal kinyílik az ajtó.
Meg tudta állítani. Egy gólig jutottunk, ami nem nagyon sok. Elég lett volna, ha hozunk egy clean sheetet, de nem sikerült. Nem hiszek abban, hogy ezt a kettőt külön lehet választani. Mindkettő fontos, a góllövés és a jó védekezés is.
Nem kerekedett felül. Két meccsen kaptunk tőlük hat gólt, és eggyel többet kaptunk tőlük, mint ők tőlünk.
Most kicsit külön kell választani, mert egy BVB, Benfica, Bayern stb. kicsit más mint a bajnokság kieső csapatai ellen játszani. Akár clean sheet, akár rúgott gólok tekintetében.gránit írta: ↑2025.03.07. 15:10:27Szerintem meg ezek a dolgok nem zárják ki egymást. Lehet egy jó helyzetkihasználás mellett más funkciókat is fejleszteni. Egy 0-1-re vagy 1-2-re elvesztett meccsben ugyanúgy benne van a clean sheet hiánya, mint a kevés szerzett gól, semmivel sem kevésbé. Egyelőre belefér, mert vezetjük a bajnokságot. De +28 lőtt gól ellenére 1 pontra vannak tőlünk, mert 36%-kal kevesebb gólt kaptak. A BL-ben viszont szerintem most ki fognak esni, mert nem tudták hozni a kevés kapott gól mellett meccset nyerős formájukat.
Most is a clean sheet volt a lényeg, 1 lőtt gól nem nagyon sok. De lehoztuk kapott gól nélkül, ez volt a kulcs. Szczesny most jól védett.
Semmilyen hasonlóan feltolt védelem nincs, másik topicban épp most fejtettem ki:gránit írta: ↑2025.03.07. 12:04:55
Ez a kulcs, a középpályás védekezés. Amellett, hogy egészen elképesztő, amit Flick letett már eddig is az asztalra, a középpályás védekezés az, amiben lehetne fejlődni. Az Atleti hasonlóan feltolt védelem mellett azért kap kevesebb gólt, mert erősebb a középpályás védekezésük. Meg teljesen máshogy védekeznek. Mi olykor presszingelni próbálunk, meg akarjuk szerezni a labdát, ők ezzel szemben nem támadnak le, hanem területet védekeznek. Aztán ha jön az ellenfél, majd leszerelik, ha meg nem jön, nekik úgy is jó. Őket kevésbé érdekli a labdabirtoklás. Meg a kapusposzt is mellettük szól. Én inkább annak örülnék, ha ők esnének ki ebben a nyolcaddöntőben, a Madrid szerintem verhetőbbnek tűnik eddig a szezonban.