Nagyon kíváncsi leszek az esti meccsre, 1-0-ról kötelező lenne okosan hozni, lehetőleg győzelemmel.
Az előző meccsre:
Elég álmosan kezdtünk, látszott a fásultság/enerváltság a srácokon, a hatalmas helyzetünk kihagyása után meg szinte borítékolva volt hogy a Benfica büntetni fog.
A piroslap sokkoló volt, úgy voltam vele hogy valószinűleg itt le is főtt a kávé nekünk és csak szurkolói kötelességből fogom végignézni a meccset és készültem a 3-0-ra lelkileg, de szerencsére a Flick-csapat ismét bizonyított.
Ami a csapat tartását illeti, szinte hihetetlen, az elmúlt sok évben ahhoz szokhattunk hogy még 11-en is félnek kimenni a pályára és a fejekben az van hogy még 3-0-ról is simán kieshetünk, egy gól után a második-harmadik-negyediket látják már fejben, ehhez képest most az van hogy nemcsak nem félnek ettől, hanem emberhátrányban is elhiszik hogy sikerülhet helyt állni, szóval le a kalappal.
Nagyon rendben van a csapat kitartásban, hitben ami nagyon hiányzott már, sőt idegenben szinte meg sem rezzennek, kb kizártnak tartom hogy Flickkel Romaba, Anfieldre ugyanazt az eredményt értük volna el, persze ez már történelem.
Tény hogy nagy szerencsénk volt mert a Benfica is elbohóckodta a helyzeteit, és as Tek is hatalmasakat védett, de a RM is sorra így nyert BL-t miközben mi sokszor szépen játszva, lejátszva az ellenfeleket a pályáról sem tudtunk mert nem tudtunk úgy nyerni amikor épp nem annyira ment a játék és bepánikoltunk.
A reális eredmény valahol 1-1 és 2-1 a Benfica javára lenne, ami még mindig százszor tisztesebb helytállás mint egy 3-0, és pont ez az akarás, küzdeni tudás szükséges a párharcok megnyerésére, és egy esetleges végső sikerhez.
Nehezen tudtam megérteni hogy Lewandowski helyett miért a labdabiztos, kapura is veszélyes Olmo jött le, de Flick alapvetően jól taktikázott, és emberhátrányban is masszívak voltunk, kommentátor is kiemelte hogy mennyire kompakt a védekezésünk még 10 emberrel is és a Benfica nem sokmindent tud kezdeni.
El sem tudom képzelni hogy mit művelne ez a csapat a teltházas Camp Nou-ban egy Rodri-féle VKP-val és egy Alvarez-féle csatárral.