Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.03.12. 10:19:08

bence0330 írta:
2025.03.12. 09:57:12
Ez a csapat egyértelműen képes a BL győzelemre. Ez már öröm. Top formában, hátul nagyobb hibák nélkül játszva szerintem a legjobb csapat vagyunk Európában, és legyalultunk már párat a többi igazi esélyesből idén. De ja, sok banánhéjon lehet elcsúszni, a BM-PSG-Reál féle csapatok ellen pl. 60 percet emberhátrányban játszva azért nem sok esélyünk lesz.

Ennek ellenére szerintem is megütöttük a minimum elvárást. A következő kört még hozni kéne azért, de ezzel a szűk kerettel minden fronton éles versenyben maradva nem szidnék senkit, ha nem sikerülne, aztán meg lenne ideális esetben 2 darab ki-ki meccs, ahol hozzánk hasonlóan jó csapattal játszanánk.
+1
Flick rendszerének összeállása előtt végig arról ment a diskurzus hogy vajon hány év, hány igazolás és még mi kellene ahhoz hogy a BL-ben felsőpolcosak lehessünk, mert az előző sok évi maximum közép, de az utolsó éves Valverde és Setien-Koeman-féle teljesítmény után inkább max TOP 20-ban voltunk és inkább nevetség tárgya mintsem komolyan vehető ellenfél szerepében tetszelegtünk.
Előzetesen olyan 3-4-5 év, és okos átigazolások voltak a realitás, most meg Flickkel még hiányos kerettel is ott tartunk hogy egy Bayern sem fog tudni őszintén vigyorogni ha megkapnak minket, olyan skalpokat gyűjtöttünk be amiket talán utoljára a 2014-15-ös Barca tett, és a megszokott "3 góllal vezetünk de bekapunk egyet és rettegünk hogy mikor jön a következő 2 gól"-féle mentalitásból csinált egy olyat hogy még emberhátrányban is elhiszik a srácok hogy győzhetünk és okosan küzdenek-hajtanak aminek jellemzően eredménye is van, és mindezt teszik látványos játékkal is.
Ráadásul azt érzem rajtuk hogy tegnap is jól játszottak, de nem 100%-on pörögtek hanem annyin amennyit megkívánt a meccs, és amikor szükséges lesz feljebb fognak kapcsolni (mint a Bayern ellen).

Már nemzetközi szinten is úgy beszélnek rólunk mint komoly tényezővel, ami nagy szó azok után hogy sajnos sok évig tettünk azért hogy inkább bohócbrigádként kezeljenek minket.
Nagyon jó lenne az elődöntőig eljutni, ott meg egy ki-ki párharcban tisztesen helytállni és akkor teljes mértékben elégedett leszek az eredménytől függetlenül is.
Egy esetleges elődöntős végállomás pedig szép eredmény lenne, és mutatná a fejlődést papíron is, jövőre pedig a fiatalok még tapasztaltabbak lesznek, a keret is bővülhet(amit az elődöntős hely is segítene, elég csábító csapat lennénk újból)

gránit írta:
2025.03.11. 23:24:20

Állítom, hogy minket csak saját magunk tudjuk megállítani, ha elkövetjük az ősrégi hibákat (pl. túlzottan feltolt védelem). Állítom, hogy ha ez a csapat kihozza magából a legtöbbet, senki nem állítja meg. Kétszer bucira vertük a Madridot. Lealáztuk a Bayernt. Senki nem állítja meg ezt a csapatot, ha kihozza magából, ami benne van. Az Atletitől tartok, ami a remek területvédekezésével nagy fejtörést tud okozni, és jó támadóik is vannak, én örülnék neki, ha ők esnének ki, szerintem ők most kellemetlenebb ellenfél számunkra a Madridnál. Egyébként brutális, amit ez a Flick-csapat letesz az asztalra. 10 meccsből mindössze 1 vereség a BL-ben, 32 lőtt góllal. Összehasonlításképp: az agyonistenített Liverpool 18 gólt szerzett ebben a kiírásban, mi 32-t... Majdnem kétszer annyit. Brutális. Meg tudjuk nyerni a BL-t.

Én az Atletitől kevésbé mert nem olyan betonbiztos a védelmük mint régen, ellenben az Intert remélem sikerül a Bayernnek legyőzni mert ők tényleg kemény falat, gólokat a BL-ben max szökőévente kapnak.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.12. 10:01:26

Troym írta:
2025.03.12. 09:33:16
Szerintem meg innentől minden BL meccs és továbbjutás ajándék, gratula a csapatnak és edzőnek, hogy eljutottunk ide, kb európai szinten a legjobb 5-15 csapat között lehetünk, úgyhogy valahol ez a szint volt, ahova el "kellett" jutni.
A Lille / Dortmund ellen is esélyesebbek leszünk, de nagyon kevésen is el lehet csúszni, ők nem véletlen végeztek 7. és 10. helyen. Talán jobb lenne a Lille, de ki tudja....

Viszont én továbbra sem látom magunkat az elődöntőn túl, szerintem egyenes kiesésben az Inter és a Bayern is jobb, de először jussunk oda.
Én is így látom. Ez volt betervezve a költségvetésben is, (MD szerint legjobb 8, most járunk 101 milliós bevételnél a BL-ben)
Következő meccseken is mi leszünk elvileg az esélyesebbek, jó lenne a legjobb 4 közé jutni. Alapból pesszimista típus vagyok, de egy apróságon is elcsúszhatunk, mint egy kiállítás, vagy ha Yamal/Raphinha/Pedri kidőlne.
Persze szurkolni fogok, nyerjük meg, de ahhoz még a jelenlegi szinthez képest is kellene egy kis extra, Olmotol és Lewytől valamint De Jong/Casado egyikétől.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.03.12. 09:57:12

Ez a csapat egyértelműen képes a BL győzelemre. Ez már öröm. Top formában, hátul nagyobb hibák nélkül játszva szerintem a legjobb csapat vagyunk Európában, és legyalultunk már párat a többi igazi esélyesből idén. De ja, sok banánhéjon lehet elcsúszni, a BM-PSG-Reál féle csapatok ellen pl. 60 percet emberhátrányban játszva azért nem sok esélyünk lesz.

Ennek ellenére szerintem is megütöttük a minimum elvárást. A következő kört még hozni kéne azért, de ezzel a szűk kerettel minden fronton éles versenyben maradva nem szidnék senkit, ha nem sikerülne, aztán meg lenne ideális esetben 2 darab ki-ki meccs, ahol hozzánk hasonlóan jó csapattal játszanánk.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.03.12. 09:47:30

Nem látom, hogy kit ne tudnánk megverni, ebben a szezonban már gyűjtöttünk be nagyon nagy skalpokat. A Bayernt is laposra vertük, ne feledjük. A Dortmundot is megvertük. Nyilván a Dortmund vagy a Lille az egész szezonját fel fogja tenni a párharcra, mert a bajnokságban nem muzsikálnak jól. Nyilván pihentetni fognak és gőzerővel a BL-továbbjutásra fognak koncentrálni, de ezzel együtt bármelyiken túl kellene jutni. Az elődöntő meg minden körülmények között nagy teljesítmény, ez a csapat pedig szerintem bármit képes elérni, a végső győzelmet is.
Troym
Director del Fútbol

2025.03.12. 09:33:16

Szerintem meg innentől minden BL meccs és továbbjutás ajándék, gratula a csapatnak és edzőnek, hogy eljutottunk ide, kb európai szinten a legjobb 5-15 csapat között lehetünk, úgyhogy valahol ez a szint volt, ahova el "kellett" jutni.
A Lille / Dortmund ellen is esélyesebbek leszünk, de nagyon kevésen is el lehet csúszni, ők nem véletlen végeztek 7. és 10. helyen. Talán jobb lenne a Lille, de ki tudja....

Viszont én továbbra sem látom magunkat az elődöntőn túl, szerintem egyenes kiesésben az Inter és a Bayern is jobb, de először jussunk oda.
Peter
Director del Fútbol

2025.03.12. 00:36:11

MessiNeymarSuarez írta:
2025.03.12. 00:16:54
így viszont kaptunk egy erős esélyt hogy fokozatosan felépítve megérkezzünk a BL-be amivel a Benfica elleni teljesítménnyel már el is indultunk, és egy esetleges BL döntőn már bőven lehetne keresnivalónk ellenük.
Minden tekintetben hasonlóan gondolom, annyi zárójeles megjegyzéssel, hogy a legnehezebb feladat ezen az úton szerintem a saját képességeinken való túllépés lesz.
Mindennek és egy picivel még többnek is össze kell jönnie ehhez, de ez is benne van a pakliban és ez már önmagában nagyszerű dolog!

Flick topicban részleteztem, innentől kezdve számomra minden egyes játéknap jutalomjáték.
gránit írta:
2024.11.06. 14:03:12
akár meg is nyerhetjük.
55 lőtt gól 16 meccsen... Kegyetlen jók vagyunk elől.
Erre emlékszem, pedig nem tegnap volt.
A dátum időpontjában különösen bátor és merész gondolatnak tartottam, de ezeket ma is tartom, viszont már a különösen szó elhagyásával.... :D
Tudod, lépésről lépésre....
gránit írta:
Állítom, hogy minket csak saját magunk tudjuk megállítani,
Amikor ezt a hsz-t írtam, még nem olvastam azt, amit írtál, de a fenti "zárójeles ......" rész nagyon hasonlóan a mondanivalód lényegét adja vissza.
Kezünkben lehet, ugyanakkor mégsem biztos, hogy sikerül megfogni.
Reméljük és bízzunk a legjobbakban!
gránit
Director del Fútbol

torotam írta:
2025.03.11. 22:55:29
A szezon elején a legtöbben aláírták volna a BL-ben a legjobb nyolcba jutást, mint végső célt.
Én nem, a negyeddöntőbe már tavaly is bejutottunk. Kaptam is a burkolt megjegyzéseket, hogy "egyesek" BL-gőzelemről álmodoznak :mrgreen: Sosem írtam ilyenkor vissza, az adott pillanatban meddő vita, utólag pedig úgyis előhúzom a "bezzeg én megmondtam" kártyát. :mrgreen: , az illető tudni fogja, hogy neki szól.

Állítom, hogy minket csak saját magunk tudjuk megállítani, ha elkövetjük az ősrégi hibákat (pl. túlzottan feltolt védelem). Állítom, hogy ha ez a csapat kihozza magából a legtöbbet, senki nem állítja meg. Kétszer bucira vertük a Madridot. Lealáztuk a Bayernt. Senki nem állítja meg ezt a csapatot, ha kihozza magából, ami benne van. Az Atletitől tartok, ami a remek területvédekezésével nagy fejtörést tud okozni, és jó támadóik is vannak, én örülnék neki, ha ők esnének ki, szerintem ők most kellemetlenebb ellenfél számunkra a Madridnál. Egyébként brutális, amit ez a Flick-csapat letesz az asztalra. 10 meccsből mindössze 1 vereség a BL-ben, 32 lőtt góllal. Összehasonlításképp: az agyonistenített Liverpool 18 gólt szerzett ebben a kiírásban, mi 32-t... Majdnem kétszer annyit. Brutális. Meg tudjuk nyerni a BL-t.
gránit írta:
2024.11.06. 14:03:12
akár meg is nyerhetjük.

55 lőtt gól 16 meccsen... Kegyetlen jók vagyunk elől.
torotam
Jugador d'estrella

2025.03.11. 22:55:29

A szezon elején a legtöbben aláírták volna a BL-ben a legjobb nyolcba jutást, mint végső célt. De ennek a csapatnak most fog megjönni igazán az étvágya és a sorsolás is szerencsésnek mondható. Innen a legjobb négybe jutás több mint reális cél, sőt, a döntő sem lehetetlen.
A Lille/Dortmund párosból egyik sem verhetetlen, két meccsen meg pláne felénk billen a mérleg nyelve, főleg hazai meccses visszavágóval.
Valószínűleg a Bayern lenne az ellenfelünk az elődöntőben, na az igazi ki-ki meccs lenne, ott már nüanszok dönthetnének.
Ha pedig a döntőbe bejutnánk, ott Raphi hozná a címet. :lol:
Visca el BARCA!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.03.11. 21:45:39

Sima továbbjutás, meglehetett volna nagyobb különbséggel a mai meccs, de ne feledjük, az odavágón a Benfica is lőhetett volna 1-2 gólt simán.

Mehetünk tovább, jó ágon vagyunk, lehet menetelni, csak ne sérüljön meg senki.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.03.11. 20:49:44

csababarca írta:
2025.03.11. 18:44:17
Tippem 4-1, sima lesz.

Drukkolok egy Yamal gólnak végre.
Közel voltál hozzá :D

Szép munka, azon a szögleten kívül és a kapu előtti pár bénázáson kívül hibátlan teljesítmény. =D>

Lestaktika is remekül működött, Rapha-Yamal-Pedri-Baldé négyesre meg nincsenek szavak, sajnos Lewandowski nagyon kilógott lefele, nagyon kéne hogy összeszedje magát mert a mai helyzetekből minimum 1, de inkább 2 gólja lett volna még közepes formában is.

bence0330: +1, ha elkerülik a csapatot a sérülések, nem lesznek fásultak fejben akkor itt idén még bármi lehet. =D>
bence0330

2025.03.11. 20:47:31

No, hát akkor szégyen már nem lehet ebben a szezonban, az tuti. Fogalmam sincs, kit akarok ellenfélnek, a Lille komolyat megy, és ismeretlenek nekünk, a Dortmundot ismerjük, de ők meg kb egy javított Benfica, jók a BL-ben, és van ellenünk fegyverük. Talán a franciáknak jobban örülnék.

Zseniális volt megint a meccs, Flick. Azért a hétvégi haláleset is lehetett volna tényező, nem volt. Gála félidő, aztán félgőzős második játékrész. Az elmaradt hétvégi meccs biztos, hogy segített. Raphinha teljesen megzakkan, ha meghallja a BL indulót, a Benfica-fanoknak továbbra sem ő lesz a kedvenc ellenfele. Yamal is zseni volt, Pedri, Inigo, Ara, Baldé, low-key módon DJ is...

Nagyon okos és nagycsapatos volt, amit letettünk ma a pályára. Azért nem olyan gyenge a Benfica, hogy 3/3-szor verni kelljen őket.

19-ig bezárólag éreztem úgy, hogy minél tovább játszunk egy meccset, és minél kisebb jelentősége van 1-1 hibának, minél inkább jön a nagy számok törvénye, annál inkább mi vagyunk a fő esélyesek és a legjobb csapat a világon. A BL-ben benne van, hogy ez nem fog egyszer kijönni, de ezt a BL-re magát teljesen felszívó csapatot jó formájában, pláne két meccsen nem tudom, hogy ki veri meg. Hát ha még szerzünk egy igazi top centert valahogy nyáron.

Van két-három akkora csapat, mint mi, de úgy tűnik, fejben is az élen vagyunk. Ha tartjuk ezt a játékban PSG fejben Reál témát... nem tartom kizártnak, hogy a BL kör befejeztével a mi oddsunk lesz a legalacsonyabb a fogadóirodáknál.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.03.11. 18:44:17

Tippem 4-1, sima lesz.

Drukkolok egy Yamal gólnak végre.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.03.11. 18:21:38

Mindjart kezdunk!hamar elkene donteni,bar a vendeg oddsok erosen zuhannak…1.felidoben jo lenne megporgetni.Vamooos!
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.11. 17:57:45

bence0330 írta:
2025.03.11. 11:04:39
MessiNeymarSuarez írta:
2025.03.11. 10:26:11
...mennyire kompakt a védekezésünk még 10 emberrel is és a Benfica nem sokmindent tud kezdeni.
És nem először már idén! De már a Monaco ellen sem volt tragikus, pedig az nagyon friss csapatnál volt még, első eset. De az még nem volt igazán jó, csak nem vészes. Azóta viszont pazar volt, amit kompaktságban műveltünk ilyen helyzetben. A Madridnak oké, hogy talán nyerni már nem volt esélye, akkora volt az előny (bár nem vagyok benne biztos, hogy az elmúlt években nem lett volna-e gond ugyanilyen szituban), de lejátszottunk majdnem 40 percet emberhátrányban, és oké, a hideg kézzel védő Penának közvetlenül a szabadból rúgtak egy gólt, de azután igazából egy komoly helyzetük volt, amit Pena bravúrral védett. Egy Reálnak, 40 percnyi emberhátrányban. Döbbenet.
Ja, kaphattunk volna gólt a Benficától, de tényleg nem kell csalásnak érezni, hogy 7-8 év után nekünk is extrát hozott egy kapus, minden BL-győztes csapatnál így van ez.
És ne feledjük, a Monaco ellen még egyenlítettünk is emberhátrányban és a Celta ellen sem azért vesztettünk pontot, mert 9 mezőnyjátékossal ne bírtuk volna a nyomást.
Ahogy az odavágón sem éreztem ezt. A Benfica támadott, nyomott, de nem jöttek sorra a ziccerek. A legnagyobb helyzetük talán az első percben volt még 11-11 ellen, ami Baldé hibájából történt. Illetve ott volt még az a fejes, amit Tek bravúrral védett (azt hiszem még egy nagyobb helyzetük volt). Én nem úgy fogalmaznék, hogy a lengyel a nagy védéseivel tartott volna meccsben minket. Inkább azért volt kiemelkedő a teljesítménye, mert magabiztos, koncentrált, összeszedett és hozta a "kötelezőket". Ha olyanokból egyet-kettőt bekap szerintem elővették volna. (mint a Renatos S-féle védés, átlövések stb.) Ahogy Raphinhát is, ha nem "javít" később.

Mégsem érzem igazán lefutottnak a továbbjutást. Fogalmam sincs mi mllett fogja letenni a voksát Flick. Inkább támadólag lépünk fel és a vezetést akarjuk megszerezni, hogy minél hamarabb lezárjuk a párharcot vagy kicsit óvatosabban keveset kockáztatva.
A Benfica nem hiszem, hogy neki esne az ellenfélnek. Egy bekapott góllal, már nagyon nehéz helyzetbe kerülnének, kérdés az is hogy mentálisan hogyan érintené mondjuk egy kétgólos hátrány vagy ha telne az idő és nem tudnák ledolgozni azt a gólt. Inkább összezuhannának vagy jobban felpörögnének.
Nem egyszerű azért egy Benfica-szintű csapat ellen 3/3-at hozni, még akkor sem, ha most otthon leszünk és nem történnek olyan dolgok, amivel nagyon nehéz helyzetbe kerülünk/hozzuk magunkat (ajándék gólok, piros lap...)
bence0330 írta:
2025.03.11. 17:41:23
De Jong akkor eszerint Casado előtt van. Ezt kicsit neccesnek érzem, de Flick biztos jobban tudja, szerencsére lehet benne bízni. :) Azon túl meg biztos, hogy a legjobb 11-ünk. Hajrá! Ha ma továbbjutunk, igazából kifejezetten rossz szezonunk már részemről nem lehet.
Szerintem ez inkább a rutinnak szól, illetve hogy a hollanddal stabilabban tudjuk építeni a támadásokat. Alapvetően tetszik a kezdő, Carreras hiányában talán Yamalnak is könnyebb dolga lesz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Chino 2025.03.11. 18:29:21-kor.
Forca Barca!!!!
bence0330

2025.03.11. 17:41:23

De Jong akkor eszerint Casado előtt van. Ezt kicsit neccesnek érzem, de Flick biztos jobban tudja, szerencsére lehet benne bízni. :) Azon túl meg biztos, hogy a legjobb 11-ünk. Hajrá! Ha ma továbbjutunk, igazából kifejezetten rossz szezonunk már részemről nem lehet.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.03.11. 17:33:53

Szczesny - Koundé, Araujo, Iñigo Martínez, Balde - De Jong, Pedri, Olmo - Lamine Yamal, Raphinha, Lewandowski
Kép
bence0330

2025.03.11. 13:31:08

Én nagyon örülök neki. A német meccs persze, hogy eldőlt, de közben meg a Pool-PSG nagyon nem. Így legalább meg lehet nézni mind a kettőt, ha akarja valaki, meg persze ha van rá idő. Persze lehetne épp fordítva is, de a lényeg, hogy legyen szétrakva a kettő, még nem lejátszott, és azért nagy érdeklődés övezte meccs. És azért a másik nyilván nagyobb rangadó, szóval szerintem logikus, hogy az került estére (persze ez már előre adott volt, de arra, hogy második meccsen is szoros és nézett lesz még, a Pool meccsnél lehetett számítani a legjobban talán). Ezt általánosságban is hasonlóan kéne szétszedni, rengeteg drukker nézte volna a rangadót, amit a saját csapata miatt "nem tudott". Nekik is rossz volt, meg szerintem komoly bevételtől esik így el a versenysorozat.

Nyilván ha valakinek meló miatt nem jó, az más, de azért az emberek nagy többsége 7 órakor már bőven ráér.
Troym
Director del Fútbol

2025.03.11. 13:14:52

Miért kell ilyen hülye időpontra rakni a BL meccsünket? ](*,) Az Inter meccs jó, ha negyedannyi embert érdekel globálisan, a német párharc meg eldőlt, az se közönségcsalogató.
bence0330

2025.03.11. 11:04:39

MessiNeymarSuarez írta:
...mennyire kompakt a védekezésünk még 10 emberrel is és a Benfica nem sokmindent tud kezdeni.
És nem először már idén! De már a Monaco ellen sem volt tragikus, pedig az nagyon friss csapatnál volt még, első eset. De az még nem volt igazán jó, csak nem vészes. Azóta viszont pazar volt, amit kompaktságban műveltünk ilyen helyzetben. A Madridnak oké, hogy talán nyerni már nem volt esélye, akkora volt az előny (bár nem vagyok benne biztos, hogy az elmúlt években nem lett volna-e gond ugyanilyen szituban), de lejátszottunk majdnem 40 percet emberhátrányban, és oké, a hideg kézzel védő Penának közvetlenül a szabadból rúgtak egy gólt, de azután igazából egy komoly helyzetük volt, amit Pena bravúrral védett. Egy Reálnak, 40 percnyi emberhátrányban. Döbbenet.
Ja, kaphattunk volna gólt a Benficától, de tényleg nem kell csalásnak érezni, hogy 7-8 év után nekünk is extrát hozott egy kapus, minden BL-győztes csapatnál így van ez.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

Nagyon kíváncsi leszek az esti meccsre, 1-0-ról kötelező lenne okosan hozni, lehetőleg győzelemmel.

Az előző meccsre:
Elég álmosan kezdtünk, látszott a fásultság/enerváltság a srácokon, a hatalmas helyzetünk kihagyása után meg szinte borítékolva volt hogy a Benfica büntetni fog.
A piroslap sokkoló volt, úgy voltam vele hogy valószinűleg itt le is főtt a kávé nekünk és csak szurkolói kötelességből fogom végignézni a meccset és készültem a 3-0-ra lelkileg, de szerencsére a Flick-csapat ismét bizonyított.

Ami a csapat tartását illeti, szinte hihetetlen, az elmúlt sok évben ahhoz szokhattunk hogy még 11-en is félnek kimenni a pályára és a fejekben az van hogy még 3-0-ról is simán kieshetünk, egy gól után a második-harmadik-negyediket látják már fejben, ehhez képest most az van hogy nemcsak nem félnek ettől, hanem emberhátrányban is elhiszik hogy sikerülhet helyt állni, szóval le a kalappal. =D>
Nagyon rendben van a csapat kitartásban, hitben ami nagyon hiányzott már, sőt idegenben szinte meg sem rezzennek, kb kizártnak tartom hogy Flickkel Romaba, Anfieldre ugyanazt az eredményt értük volna el, persze ez már történelem.

Tény hogy nagy szerencsénk volt mert a Benfica is elbohóckodta a helyzeteit, és as Tek is hatalmasakat védett, de a RM is sorra így nyert BL-t miközben mi sokszor szépen játszva, lejátszva az ellenfeleket a pályáról sem tudtunk mert nem tudtunk úgy nyerni amikor épp nem annyira ment a játék és bepánikoltunk.
A reális eredmény valahol 1-1 és 2-1 a Benfica javára lenne, ami még mindig százszor tisztesebb helytállás mint egy 3-0, és pont ez az akarás, küzdeni tudás szükséges a párharcok megnyerésére, és egy esetleges végső sikerhez.
Nehezen tudtam megérteni hogy Lewandowski helyett miért a labdabiztos, kapura is veszélyes Olmo jött le, de Flick alapvetően jól taktikázott, és emberhátrányban is masszívak voltunk, kommentátor is kiemelte hogy mennyire kompakt a védekezésünk még 10 emberrel is és a Benfica nem sokmindent tud kezdeni.
El sem tudom képzelni hogy mit művelne ez a csapat a teltházas Camp Nou-ban egy Rodri-féle VKP-val és egy Alvarez-féle csatárral.
Peter
Director del Fútbol

2025.03.08. 15:35:47

andras953 írta:
2025.03.07. 15:31:24
Röviden szólva: nem leszünk sikeresek a középpályás védekezésünk feljavítása nélkül.
Sikeresek lehetünk, csak ehhez a tőlünk független egyéb körülmények alakulása is szükséges.

Jelenleg ezek a körülmények több változó dologtól függenek, ráadásul olyanoktól is, amelyek nem rajtunk múlnak, amire nincs befolyásunk illetve ezen felül az is kell, hogy eközben mi a tőlünk telhető legtöbbet tegyük és eredményesen a sikerért.

Tehát jelenleg valamennyi körülmény olyan együttállására van szükség a siker eléréséhez, amelyek számunkra kedvezők.

Amennyiben tehát a középpályás védekezésünk számunkra pozitív irányba változik, annál kevesebb a tőlünk független körülményekkel szembeni kitettségünk.

Ezáltal kéz a kézben növekszik a magabiztosság, az önbizalom, több esély nyílik arra, hogy nagyobb mértékben érvényesüljön a saját akaratunk, tehát sokkal inkább mi irányítjuk az eseményeket és kevésbé kell nekünk alkalmazkodni a körülményekhez.
gránit írta:
2025.03.07. 17:46:30
Nem hiszek abban, hogy ezt a kettőt külön lehet választani. Mindkettő fontos, a góllövés és a jó védekezés is.
Egészen más így feltolni egy védelmet, és úgy, hogy eközben a kiugratásokat, kulcspasszokat is elfojtod. Ebben nekünk még lenne hová fejlődnünk, ez a lestaktikánkról is venne le terheket.
Nem hiszek én sem benne, mégpedig pontosan azért, amikről fent írtam.
Ettől függetlenül persze alakulhatnak úgy a körülmények, hogy dupla tripla szezont zárunk, de úgy is, hogy dupla triplát bukunk a végére.

A sikerre nincs semmi garancia még akkor sem, ha mindent megteszel érte, de aki mindent megtesz érte, az előbb vagy utóbb magabiztosan sikeres lesz.

A mérleg arrafelé szokott billenni, ahol többet tesznek a sikerért, többek között ezért nincsenek véletlenek, hanem ok okozat és következmény összefüggések.... :D
gránit írta:
2025.03.07. 12:04:55
Ez a kulcs, a középpályás védekezés.
Zárhoz illeszkedő kluccsal kinyílik az ajtó.
Ilyen kulcs hiányában egyéb módon kell próbálkozni, ami vagy sikerül, vagy nem.
gránit
Director del Fútbol

2025.03.07. 17:46:30

Chino írta:
2025.03.07. 16:02:19
Amikor tőlük kaptunk ki, sem tudta a védelmük megállítani a támadójátékunkat
Meg tudta állítani. Egy gólig jutottunk, ami nem nagyon sok. Elég lett volna, ha hozunk egy clean sheetet, de nem sikerült. Nem hiszek abban, hogy ezt a kettőt külön lehet választani. Mindkettő fontos, a góllövés és a jó védekezés is.
Chino írta:
két védelem közül magasan a miénk kerekedett felül, csak a pontosság hiányzott elől.
Nem kerekedett felül. Két meccsen kaptunk tőlük hat gólt, és eggyel többet kaptunk tőlük, mint ők tőlünk.

Góllövésben egészen elképesztő a különbség a két csapat között, a bajnokságban 71 gól vs 43 gól a javunkra, a BL-ben 29 gól vs 21 gól a javunkra. Védekezésben egészen mások a prioritások, mi próbáljuk gyorsan visszaszerezni a labdát, letámadunk, amivel területeket hagyunk magunk mögött. Ők nem akarják mindenáron birtokolni a labdát, nem támadnak le úgy, mint mi, így nem hagynak ilyen területeket maguk mögött, cserébe kevesebbet van náluk a labda. Ami nekünk néha keresztbe tesz, hogy úgy toljuk fel a védelmi vonalat, hogy eközben a középpályás védekezésünk nem tartozik az erősségeink közé. Egészen más így feltolni egy védelmet, és úgy, hogy eközben a kiugratásokat, kulcspasszokat is elfojtod. Ebben nekünk még lenne hová fejlődnünk, ez a lestaktikánkról is venne le terheket.
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
2025.03.07. 15:10:27
Szerintem meg ezek a dolgok nem zárják ki egymást. Lehet egy jó helyzetkihasználás mellett más funkciókat is fejleszteni. Egy 0-1-re vagy 1-2-re elvesztett meccsben ugyanúgy benne van a clean sheet hiánya, mint a kevés szerzett gól, semmivel sem kevésbé. Egyelőre belefér, mert vezetjük a bajnokságot. De +28 lőtt gól ellenére 1 pontra vannak tőlünk, mert 36%-kal kevesebb gólt kaptak. A BL-ben viszont szerintem most ki fognak esni, mert nem tudták hozni a kevés kapott gól mellett meccset nyerős formájukat.

Most is a clean sheet volt a lényeg, 1 lőtt gól nem nagyon sok. De lehoztuk kapott gól nélkül, ez volt a kulcs. Szczesny most jól védett.
Most kicsit külön kell választani, mert egy BVB, Benfica, Bayern stb. kicsit más mint a bajnokság kieső csapatai ellen játszani. Akár clean sheet, akár rúgott gólok tekintetében.
Előbbiek ellen megeshet, hogy 0-1-2 gólt szerzünk, viszont az nem fér bele, hogy egy Leganes-Las Palmas-Sociedad trió ellen összesen lövünk egyet. Az a hatalmas bravúr, hogy még így is vezetjük a bajnokságot, amit elsősorban a lőtt góljainkkal értünk el, az Atma hiába kapott kevesebbet, mi még egy ilyen hullámvölgy mellett is előttük vagyunk. Játszottak hét 0:0-ás vagy 1:1-es meccset. Keveset kaptak? Igen. Be tudták húzni ezeket a meccseket. Nem. És ez nekik nem egy hónap alatt történt, hogy egy hullámvölgyet jelentsen. Minket sem tömtek ki a vesztes meccseinken, minimálisan kaptunk több gólt mint a matracosok a döntetlenen, de a támadógépezetünk teljesen meghalt. Nekik is ugyanúgy benne van az egy-két kapott gól, de ha ilyen történik csak néha tudnak válaszolni.
. Amikor tőlük kaptunk ki, sem tudta a védelmük megállítani a támadójátékunkat, reálisan gólzáporos győzelmnek kellett volna lennie. A két védelem közül magasan a miénk kerekedett felül, csak a pontosság hiányzott elől. Olyan hibákat vétettek a támadóink, mint mondjuk a védelem a Benfica ellen.
Forca Barca!!!!
menczel
Entrenador del Barça

2025.03.07. 15:46:18

gránit írta:
2025.03.07. 12:04:55

Ez a kulcs, a középpályás védekezés. Amellett, hogy egészen elképesztő, amit Flick letett már eddig is az asztalra, a középpályás védekezés az, amiben lehetne fejlődni. Az Atleti hasonlóan feltolt védelem mellett azért kap kevesebb gólt, mert erősebb a középpályás védekezésük. Meg teljesen máshogy védekeznek. Mi olykor presszingelni próbálunk, meg akarjuk szerezni a labdát, ők ezzel szemben nem támadnak le, hanem területet védekeznek. Aztán ha jön az ellenfél, majd leszerelik, ha meg nem jön, nekik úgy is jó. Őket kevésbé érdekli a labdabirtoklás. Meg a kapusposzt is mellettük szól. Én inkább annak örülnék, ha ők esnének ki ebben a nyolcaddöntőben, a Madrid szerintem verhetőbbnek tűnik eddig a szezonban.
Semmilyen hasonlóan feltolt védelem nincs, másik topicban épp most fejtettem ki:

Ez nem az alapból behúzott védővonalat jelenti, hanem a LESREÁLLÍTÁS helyét. Mi 143szor kaptuk el az ellenfelet, ők 28! Nyilvánvalóan teljesen alkalomszerűen használják csak!

Állítom, hogy az alapból behúzott védővonaluk sokkalta sokkalta mélyebb mint a miénk. (Másképp mondva ők low-blockban, mi meg high-blockban fogadjuk az ellenfelet).
andras953
Jugador del Barça

2025.03.07. 15:31:24

Amíg testi erővel, sebességgel könnyedén átviszik a labdát a középpályásainkon, addig a hátvédsornak kell az ő védőmunkájukat is elvégezni, azaz védekezésben nem tud a csapat előrelépni. (Az már más kérdés, hol tanult meg Cucurella egyforma jól támadni-és védekezni is, miközben szélsőhátvédeinktől ugyanezt nagyvonalúan nem várjuk el.) Röviden szólva: nem leszünk sikeresek a középpályás védekezésünk feljavítása nélkül.
Válasz küldése