Lewy szerintem élesebb volt ma, mint szokott - nem véletlen. Neki kb így kéne, minden második meccsen kezdeni, és akkor más szint. Részemről az a gól egy klasszis center megmozdulása volt (oké, ennek ellentmond, hogy Casado is "lőtt" egy ugyanilyet, de na, ő inkább el akart ugrani a labda elől, Lewy meg elég tudatosan nyúlt bele, ezekben nagy ász), ha kicsivel kevésbé éles, ezt nem reagálja le. Valamint a kiállítás előtti labdajáratás parádés volt, Rapha külis első érintésből adott passza, aztán Lewy kiugratása. Zsinórban a 4. meccsén ezt jó eséllyel nem tudta volna megjátszani. A szögleteknél sem nagyon szokott fejjel odaérni a labdákra, az Araujo gól meg ebből jött, nehéz helyzetből kapura fejelte, amit aztán Ara büntetett.
Ha hol padon lenne, hol pályán, szerintem hasonlóan élesen lehetne tartani. Mezőnyben is jobb volt sokkal, mint amikor sorra kezdte végig a meccseket. Ez persze nem túl meglepő, Xavinál is akkor éledt újra szezon végén, amikor padozott néha, meg korán le lett rendre cserélve. Nekem kifejezetten tetszett ma a játéka.
Rapha meg Yamal továbbra is nagyot fociznak, de érződik az élesség csökkenése azért, nem látom akkora véletlennek a gólcsendet tőlük. Nagyon kéne nekik a rotálás, mert tényleg az a csoda, amikor lecserélik őket, rotálásról szó sincs.
Yamal minden sorozatot figyelembe véve utoljára november 30-án kezdett a padon, amikor sérülésből tért vissza. Azóta eltelt 15 meccs (+2-nél nem volt keretben kisebb sérülés miatt).
Raphinha minden sorozatot figyelembe véve utoljára szeptember 28-án (!!!) nem kezdett. 5 hónapja minden egyes meccsen kezdő. Közben egy Barbastro elleni meccsre nem utazott el.
Teljesen döbbenetes adatok, főleg a brazilé, de a korából adódóan inkább Yamalé is ugyanennyire. Iszonyúan kéne valaki erre a posztra. Alapvetően két ember kéne, nem egy, egy még csak tűzoltás lenne.
Pedri kapufáját sajnáltam, az a kapu még vagy egy percig rázkódott.

Elereszthetne ilyesmit többször is, benne van.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy